| נשלח ב-31/10/2007 01:35 |
|
| |
מפלגה אנטי ממסדית זכתה במנדט בעיר ביתר האם יהיו לדבר השלכות נוספות?
כנראה שאגודה אחת לא לבד
מפלגת "טוב לביתר" עברה את אחוז החסימה
כשהאג'נדה שלה אמרה לא לועדות קבלה למוסדות שמנוהלות ע"י עסקנים
הנה מפלגה שלא נתמכה ע"י שום גורם רבני רציני הצליחה לעשות זאת
מה דעתכם האם יש כאן סדק ראשון בחומה הממסדית?
ומה תהיה ההשפעה של אירוע זה בעוד מקומות בארץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 09:28 |
|
| |
מבחינת מספר קולות, זה דווקא לא חידוש מיוחד. זו עיר קטנה, אחוז החסימה היה משהו כמו חמש מאות קולות. אני מניח שהאות שלהם היא ט וזה אומר שהם זכו ב877 קולות. אם נחשב בזה משהו כמו שלוש מאות זוגות (בתי אב) פלוס מאתיים צעירים מעל 18, כנראה שנהיה קרובים לאמת.
בעיר כמו ביתר, זו לא מאוד חכמה, אבל זה גם משהו.
באופן אישי, אני לא מתלהב ממפלגות כאלו. אם הפוליטיקאים המימסדיים מוכרים את נשמתם מהר מאוד כשזה נוגע לכסא או לכל דבר אחר, בוודאי שאין מה לצפות מפוליטיקאים פחות מנוסים. אבל מי יודע, אולי תהיה פה תגלית חדשה.
מה שכן יכול לשמח, זו עצם הזילות שיש במושגים המקודשים הישנים. אם ח"כ גפני יכול לומר בשידור (או בראיון, אין לי מושג) שאין ככל אשר יורוך כששני המתמודדים הם חרדים. אם יתד די בלע את הלשון בשבועות האחרונים. זאת אומרת שכולם רשאים להבין שזו בסך הכל פוליטיקה. (כמובן שגפני אמר זאת בגלל אינטרסים, אבל אין זה המקום לדון בכך).
אפילו אם נביט על הענין מהצד הקנאי, יש פה רק רווח. אני מעודד.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 12:25 |
|
| |
אני מנסה להבין מי הם מצביעי המפלגה הזו. האם הם אנשים שבאמת דוגלים ברעיון לחולל שינוי ומהפך, או שמא המדובר בקבוצת ממורמרים שסבלו בעבר או אף סובלים בהווה מהדברים שמפלגה זו חרטה בדגלה את המלחמה בהם, וברגע שצרתם הפרטית תפתר, מבחינתם החלת אותם כללים שהם עצמם סבלו מהם, על אחרים, תהיה "צודקת והוגנת", ורצויה להם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 17:58 |
|
| |
האם זו המפלגה שהאדמור מאמשינוב המליץ להצביע עבורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 20:13 |
|
| |
ממה שאני יודע המצבעים למפלגה זו התפלגו לשני קבוצות
קבוצה אחת מטעמים אידאולוגיים
קבוצה שניה מכאב אישי
בנוסף לכך מפלגה זו נרדפה בכל מערכת הבחירות ע"י הממסד הליטאי שראו בכך קריאת תיגר
במערכת, הדברים הגיעו לידי כך שמס' 3 ברשימה פוטר מעבדתו עקב הליכתו כנגד גדולי ישראל כביכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 20:56 |
|
| |
מאיזו עבודה הוא פוטר?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 01:35 |
|
| |
מה יועיל
נציג אחד יהא קולו כקול הקורא במדבר
צריך מינימום שני נציגים!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 03:44 |
|
| |
מדוע יהיה קולו כקול במדבר???
מדובר בקול ראשוני וצלול שאי''ה יתגבר ויחזק!
אני מקוה שמדובר בניצני תופעה של פריחת התארגנויות עצמאיות.
אגב שמתם לב שהמועמד הראשון מלקט את חיטיו בערוגות לא חרדיות, ויש לשער שהעדר הפחד מאיבוד מקום עבודתו תרם לנכונותו להניף את דגל המרד.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 07:44 |
|
| |
ר"ס
הוא מלקט את חיטיו בערוגתו הפרטית....
|
| נשלח ב-4/11/2007 13:39 |
|
| |
הערה ל*קלף*: אדמו"ר מאמשינוב לא קרא להצביע ל"טוב", ולא לשום מפלגה או מועמד אחרים. זו היתה שמועת שוא ושקר גמור. הוא איננו מתערב בבחירות בצורה כזו. אמנם נכון שמייסדי "טוב" התיעצו איתו, וקיבלו עליהם את מרותו בענינים העקרוניים בחיי ביתר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 15:41 |
|
| |
דמעות שמחה מבצבצות בעיני ושהחיינו רוחשות שפתותיי:
1. לראות את תקומת טוב (= אגו"א) בביתר
2. שובו של עין הקורא!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 18:30 |
|
| |
עין הקורא מ ה הסיפור האמיתי עם הרב עודד ניצני האמנם "סחטו" ממנו הזדהות עם מפלגה מסוימת או שאיימו עלין בעצירת תקציבים?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2007 19:02 |
|
| |
שקר וכזב לא היה ולא נברא. אין לי רשות ממנו להרחיב כאן (ובפורום בחדרי חרדים) בכל הפרשיות הנדונות, לכן אסתפק בזה.
דבר אחד ברור לכל מי שמכיר אותו: זה לא אדם שניתן להשפיע עליו. לא ע"י הבטחת תקציבים, ולא ע"י עצירת תקציבים.
האדם היחיד בעולם שהוא מבטל את דעתו מפניו הוא אדמו"ר מאמשינוב, ולכן הוא בא כוחו הרשמי לכל עניני ביתר.
האמן לי, מכל המלל הנשפך בעיתונים ובאינטרנט ובמקוה, עוד לא נחשף אפילו טפח מכל מה שהוא עשה ופעל בשליחות האמשינובר בבחירות האחרונות בביתר, והכל בעניני ועדות האיכלוס והשיבוץ בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2007 03:09 |
|
| |
במקום בו הרבנים חלוקים מאוד בעניני הצבעה לעיריה, קל יותר לרשימה כזו להצטייר כלא מתריסה ברבנים ושלוחיהם.
אני זוכר שלפני כמה וכמה שנים ניסה יהודי בשם משה קליין את כחו בעירית בני ברק. לפי הפרסומים עשה רושם שהוא הוציא הון רב! אמנם בבני ברק צריך מעט יותר קולות כדי להכנס למועצה, אבל עדיין זה נראה בגדר האפשרי.
למרות כל זאת, הלז לא עבר את אחוז החסימה, וכספו ירד לטמיון. בעוד שהרשימה החרדית המאוחדת קיבלה ששה עשר נציגים!! אני בטוח שהיו מספיק ממורמרים בציבור הרחב. אבל הרשימה שלו נתפסה כמאיימת ומערערת את סמכותם של הרבנים, השוקעו כחות רבים כדי שלא יעבור. ואף היה קשה לממורמרים רבים להזדהות עם מסריו הקיצוניים.
הכל תלוי במקום, בצורה, בדרך, לא הרי זה כהרי זה. הצד השווה שבהם, שהם נושאים בשורה מרעננת בעידן של בלבול.
|
|
|
|
|