| נשלח ב-5/11/2007 01:09 |
|
| |
מתווה לבית הספר החרדי הנורמלי
א. שינוי בסיסי במערכת החינוך החרדי כמטרה ב עמידה אסרטיבית על עיצוב המרחב החינוכי תרבותי כמימוש זכות הורית בסיסית ג. תיחומם הגיאוגרפי המוגבל של פתרונות ברמת החינוך העממי ד. מודעות לאבסורדיות המצב החינוכי ויצירת שיח אוהד כתנאי מקדים ה. התארגנויות הורים מקומיות כמפתח
כפסימיסט מושבע אני חייב לציין כי אני מוריד את הכובע מול פועלם של כמה וכמה מחברי הפורום, אשר אילולי העובדה העצובה ששוט נוגשי הטאליבן מרחף מעל ראשם הייתי מציין את שמם המלא כולל כתובת למשלוח זרי פרחים.
שלא תסיקו מן האמור לעיל ולקמן שהפכתי את חברבורותי. אני עדיין פסימיסט חסר תקנה לגבי עתידו של הציבור החרדי, וכולי צופה שחורות על רקע מצבו העגום של מפלס הנורמליות המלחך את הקו האדום ונסוג במהירות לעבר בור הניקוז. אך כפי שהתבאר באשכולות אחרים אני משתייך לזן המיותר של המתאוננים שאינם עושים כלום חוץ מלקטר ואינם תורמים לעולם מאומה חוץ ממיסים ותשומה למערך ניקוז השפכים דעירינו תובב''א. כולי קנאה מול האופטימיסטים המדברים בעינים בורקות על תוכניות חומש לשינוי סדרי עולם, ועל הנדסה חברתית שתשנה את פני העולם ותהפוך אותו על פניו. בד''כ הללו מתים מבלי שחצי תאוותם בידם, אך כל שינוי נעשה בעטיים ובזכותם.
נעשתה כאן עבודת שטח עצומה אשר יצרה תשתית להרחבת אפשריות התעסוקה לאברכי כוללים בעלי משפחות. המדד האולטימיטיבי להצלחה זו, הינה העובדה שהתפתחות זו מדירה שינה מעיני הטאליבן החרדי שעושה את כל אשר ביכולתו לחסל מורלית את העומדים ליד עריסתה. אילולי העיסוק המתמיד במלחמות השונאים והמחבלים אשר ממלא את כל ישותם, בעיות השביעית, והפיאסקו של הבחירות בביתר, הרי שמבטיחכם אני נאמנה כי ראשי פורום זה היו בראש האגנדה הג'יהדית של האיוטולות. וימים יגידו.
אני לא מאמין שדברים אלו יוצאים מתחת למקלדתי: יקח שנים עד שנראה שינויים משמעותים בשטח, אך סופם לבוא. המגמה ההולכת וגוברת של יציאת אברכים לעבודה, והשתלבותם במסגרות להכשרה מקצועית, תוביל להקהיית העויינות הציבורית כלפי היוצאים לעבודה, ולאחר מכן להגברת לימודי החול. כל ישיבה בוחער מלא רוח וביטחון עצמי מרקיע שחקים בלמדנותו המשפטית שנרכשה בשנים של פלפולים, שעבד לילה שלם להבין תחשיבי ריבית פיגורים מסובכים ותצהירים באנגלית, שבן תרבות שרכש השכלה תיכונית כהלכתה קורא ומבין ב20 דקות,ידאג לתגבור נושאי הלימוד הללו אצל ילדיו. הסנוניות הראשוניות יופיעו בדמותן של מסגרות לימוד לא פורמליות כמורים פרטים, ולאחר שנים ואולי עשרות שנים יתגבשו לכלל תגבור ברמת בתי הספר.
הנושא הבא שיש לגעת בו הוא חינוך הילדים וזאת משום שני סיבות:
הראשונה והפחות משמעותית הינה שיש לזנוח את הפסיביות האימפוטנטית המאפיינת בעלי בתים חרדים לטובת אסרטיביות ובטחון עצמי. אין שום סיבה להפקיר את חזית החינוך לכוחות הטאליבן. יהיו סיכויי ההצלחה אשר יהיו, צריך לתת פייט הוגן ולא להתקפל מהזירה לפני שתלשנו שערות, עקרנו שיניים קדמיות וטוחנות במכות אגרוף, והותרנו גופות מדממות בשטח. מדובר כאן במשימה כפולה של נסיון נואש להצלת הילדים מציפורני הצייטגייסט (ובעברית מדוברת ''רוח הזמן'') המשולבת במשימה חשובה לא פחות של הצלת שאריות הכבוד העצמי.
הנקודה השניה והמשמעותית לענ''ד הינה תפקידם העכשווי של מוסדות החינוך בעיקורו של התא המשפחתי. אין זה סוד כי מוסדות החינוך החרדי, לצד תיפקודם הטרדיציונלי כמוסדות אחסון ילדים וכמנחילי ידע, פועלים בעיקר כסוכני שינוי תרבותי. מוסדות החינוך החרדי אינם אפילו מתיימרים לשקף את ההעדפות התרבותיות של ההורים (להלן ''הכספומטים'' ו\או ''תורמי הביצית והזרע'') ברגע נתון, אלא את גחמותיהם והעדפותיהם של מנהלי בתי הספר ו\או עסקני החינוך השולטים בכיפה ובקופה. לצד החוצפה והיומרה של מערכת החינוך לחנך את צאצאנו בהתעלם לחלוטין מההורים וממה שיש להם לומר בנידון, בתי הספר ועסקני החינוך אינם ממצמצים פעמיים בטרם עשותם שימוש ציני ומניפוליטיבי בבני הערובה - דהיינו התלמידים - שבידיהם לשם כפיית שינוי תרבותי על ציבור ההורים. ולמי שלא מבין את האבסורד, הגועל, והעדר הצדק שבבסיס מצב ענינים עגום זה נקדיש אי''ה סדרת חינוך נפרדת.
מטבע הדברים, פתרונות חינוך ברמת בית היסודי הינם מוגבלים גיאוגרפית. עם כל הסימפטיה שיש לי לנאנקים תחת מגפי הטאליבן באשר הם שם, אין לאל ידי אלא לשלוח לכם זר פרחים וירטואלי ולחזק את ידכם. ראשית הפתרון מצוי ביצירת מודעות חזקה שתביא לידי התארגנויות הורים מקומיות שיתבעו בפה ובאסרטיביות את מימוש זכויות ההורות הלגיטימיות שלהם מעבר לאלו שנקבעו על ידי המכון להכשרת גננות ע''ש מורינו החבר רבי אברהם יוסף וולף זצ''ל.
כפי שהתבאר באריכות על ידי ר' קרל מרקס, הרי שהמפתח לשחרורם של ההמונים הינה התארגנות לקראת מהפכה. יצירת מודעות חזקה ברמה הציבורית לאבסורדיות המאפיינת את המצב הנוכחי, תוביל בערבו של יום להתארגנויות הורים מקומית שתתבע לעמוד על זכויותיה לעיצוב המרחב החינוכי והתרבותי של יוצאי חלציהם.
כבסוגיית היציאה לעבודה, גם כאן דרושה עבודת תשתית מעמיקה ליצירת שיח אוהד שהאפקט המצטבר שלו יביא לידי התארגנויות הורים מקומיות מסוג זה.
עד כאן שידורינו להיום
בפעמים הבאות נרחיב על הנקודות הבאות:
- על גבולות הזכויות ההוריות מול מדיניות ציבורית
- על פטרונות תרבותית במערכות חינוך ציבוריות - על דרכי התארגנות ויצירת לחץ על הנהלת בתי הספר
- לדמותה של מערכת החינוך החרדי הנורמלית
- טיפים להתמודדות עם הממסד הטאליבני
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 07:33 |
|
| |
ר"ס קבל  100X
וכל המטען הזה מסתתר מאחרי ניק? לא חבל?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 12:23 |
|
| |
"מודעות חזקה שתביא לידי התארגנויות הורים מקומיות שיתבעו בפה ובאסרטיביות את מימוש זכויות ההורות הלגיטימיות שלהם "
שמעתי שבקארצי זה הצליח וההורים המרדנים עלו זקופי קומה על הגרדום.זו היתה פינאלה מכובדת שתיזכר אצל שוחרי החירות באשר הם!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 13:59 |
|
| |
הבעיה בקאראצי מתחלקת לשתיים:
1) כאשר קהל המאמינים הנבער מייחל לריח בשר חרוך ותליות פומביות, אזי הנסיבות מצדיקות ירידה למחתרת. משא''כ במיקרנו אנו שכל התיזה שלי מתבססת על קיומו של רובד שקט ופסיבי שניתן להפעילו במרחבים מסויימים.
2) הטעות של ועד ההורים דקאראצי הייתה שהם לא דאגו למלכד את בתיהם של התליינים הפונטנציאלים מבעוד מועד. כאשר בקו הרקיע יש עמודי גרדום, יש לעשות מאמץ מירבי שהצד השני יהווה את ה- INPUT של המתקן. אין ספק כנגד טרור יש להפעיל טרור נגדי כולל מסירות לאמנון דה הרטוכים הקמים בכל דור ודור לכלותינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 15:39 |
|
| |
חלום ווירטואלי בהקיץ. שום דבר לא ישתנה בגלל העסקנים, המצב כלל בשל לשום מהפכה. רק משבר מביא שינוי, והמשבר עדיין רחוק (המשבר יכול לבוא או בדמות הפסקת הישוב הארצישראלית כמו מלחמת עולם הראשונה, או במקרה של חילון המוני כמו בתקופת השכלה) מן האופק. מי שלא סובר ככה אינו מכיר היסטוריה ושוגה בדמיונות
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 16:38 |
|
| |
אולי כדאי לשרטט את מבנה הרוחני של בתי המדרש בתקופת התנאים הילל ושמאי וכמובן את ההבדלים בין שתי השיטות ולאחר מכן לראות לאן ממשיכים
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 17:38 |
|
| |
אני מזועזע!
אנשים כדוגמת רב סיינפלד הם אלו שמניעים את גלגלי דה הרטוך ודומיו. ואחר כך יש כאלו המיתממים ושואלים אם באמת הלה גרם נזק....
רב סיינפלד לא מתבייש אפילו לכתוב שצריך להשתמש במסירות לדה הרטוך ודומיו!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 17:59 |
|
| |
בוודאי שצריך לפנות לערכאות על נושאים עקרוניים. אילולי מוראה של מלכות וגו'
ולומד, אין שום משמעות למילה 'מסירות' בהקשר הזה. אנחנו לא חיים, תודה לאל ולשלוחיו הציונים, בגלות נוכרית, אלא בארץ הקודש תחת שלטון יהודי דמוקרטי.
לענ"ד, פניה לפקיד ממשלתי על עוולה ציבורית כמוה כפנייה אל אחד מטובי העיר או לבורר מוסכם (בחירות דמוקרטיות, שהרב אלישיב הוא שחקן מרכזי בהם, כמוהם כזבל"א מסדר גבוה יותר). פקידי הממשלה צריכים להחשב לפי זה כשלוחי בי"ד. דיניהם של טובי העיר וזבל"א מפורשים בתחילת שו"ע חו"מ.
כל זה הוא כמובן קשקוש, למי שמתעקש להיצמד למונחים ההלכתיים הפורמליים גם במקום שהם אינם רלוונטיים, ומסירה אינה רלוונטית לא למקום ולא לזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 18:53 |
|
| |
BT
במחילה, אילו דקת בדברי הרג"ס היה מתחוור שסוגיית דיני מסירה בזה"ז אינה ממין הנידון. וז"ל:
| רב_סיינפלד כתב: |  |
אין ספק כנגד טרור יש להפעיל טרור נגדי כולל מסירות לאמנון דה הרטוכים הקמים בכל דור ודור לכלותינו.
|
|
כלומר, טרור הוא שם המשחק. בהעדר פקיד ציוני גם מר זאב רוזנשטיין יכול לבצע את העבודה - ואפשר דעדיפא מיניה.
הנידון הוא עין תחת עין והרשות שניתנה לאדם להגן על ביתו בעידן הסיקיריקים.
ואני אין חלקי בהזדעזעותו של לומד, שכנראה לא חזה מקרוב בטרור וב"קורבנות השלום".
( כמובן שהלכה למעשה Kids, Don't try this at home )
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 19:29 |
|
| |
לומד המזועזע.תנוח דעתך.
בסך הכל רב סיינפלד ראה מעשה ולמד הלכה מן הסתם . ולדוגמא אביא את מעשהו של הרב אלישיב שאמר ללימור שהיא זכאית למנוע תקציב ממוסדות שאינם מקבלים תלמידים ספרדיים ,אני מקווה שזכור לך .ולימור כידידת הפורם (באופן לא מודע) אכן פעלה ברוח הוראה זו ושסתה אחת בשם לבנה בתקציבי המוסדות שהפעילו את הסלקציה המנגלית הידועה. הרתוך קטן וחיוור לעומתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 19:42 |
|
| |
לומד מוזר!
אתה לא אחד שמזדעזע מהר!
מה קרה?
אולי האוירה של בחדרי?????????!!!!!!!!
|
| נשלח ב-5/11/2007 20:45 |
|
| |
אני בעד מסירות מכל סוג שהוא, ירידה לפרנסת הזולת, חרחור ריב בין איש ומשפחתו, הוצאת שם רע וכו' כו' וכל שיטה המסורה לנו על ידי מעתיקי השמועה.
אין כאן טרור במובן השלילי וההיולי של המילה אלא עין תחת עין שהוא בגדר דרגה פחותה
מה גם שהנמסרים יכולים לעצור מיידית את המסירות על ידי המנעות מרדיפת חברי אגודה אחת (ולצערי הרב אני לא כותב על התרחשות תיאורטית אלא על מעשים המתרחשים בעולמנו מתחת לעשרה טפחים).
כל המנעות מתגובה הינה בגדר הושטת הלחי שאפיינה את החרדיות השפויה האימפוטנטית ואשר מהווה את הסיבה העיקרית למצבה העגום.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 22:52 |
|
| |
בעיני, איום במסירה הוא צעד הוגן. ומסירה ממש היא לא הוגנת, משום שהענשים גם הם בלתי הוגנים, וכללי המשחק שונים לגמרי.
אל ירד בני עמכם, בענין זה. גם אני סבור שיש למסור סוטים ופדופילים, ואלמלי מוראה של מלכות וכו'. אבל בעניני ממון וכדומה, המדינה כולה מתנהלת כמו חלטורה, ומי שבא ומחפש איזה דבר בלתי חוקי, תמיד ימצא, כי אי אפשר בכלל לחיות לפי חוק כאן. והשימוש במסירה כזו, נקרא "מסירה" בדיוק.
רב סיינפלד, שהוכח כבר כי הוא מריר ביותר על המצב, ובצדק מבחינתו, יכול להמשיך לאיים ולהשמיץ. בעיני זה לא הוגן. אני חושב שרוב המלחמה מתנהלת באמצעים הגונים יחסית. אם היינו ליברליים באמת היינו מודים בזכותם של מעתיקי השמועה לגלות את אזני המשפחה שבן משפחתם סבור שהכוללים הם הרס לדור. אם זה גורם לבן המשפחה נזק, זה רק בגלל שהוא מתבייש בעמדותיו. ומהי הוצאת שם רע? לספר שככה פלוני סבור?
אינני יודע מה נעשה ומה איימו, אם פיטרו מישהו מפרנסתו בגלל דעותיו, זה מעשה שפל. מאידך, אם הוא נושא במשרה חינוכית ודעותיו חורגות מהקו החינוכי, זה דבר הגיוני. ועדיין יש להילחם על כך. אבל, לרוץ ולחפש איזו העלמה מרשויות המס ולדווח עליה, זה משחק לא הוגן, בעיני.
ביטי
עוולה ציבורית זה משהו אחר, ואם אכן נעשה דיון הגון בין אנשים הגונים והוחלט שיש להודיע על כך, בסדר. אבל רב סיינפלד קרא לטרור, וכמובן שאיש הישר בעיניו עושה, וכבר שמענו איך זה מתנהל. לדעתי אם מפיצים על מישהו פאשקווילים, זכותו להפיץ גם הוא פאשקוילים על מי שהפיץ עליו. טרור מהסוג שרב סינפלד מציע לחלוטין לא מקובל עלי. והסיבה שהוא מקובל עליכם היא משום שאתם נאיביים בקשר לכוונות ה"טהורות" של המחוקק, כשחרבו תפנה אליכם כבר לא תהיו נאיביים כל כך.
אני לא תמים, בעבר כבר חקרתי בפורום סמוך אם אנו זקוקים ל"פריץ" או שאנו יכולים להסתדר בלעדיו. לטעמי הקריאה ל"מסירה" עברה את הגבול.
והנה עוד לינק בנושא
http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1568090
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2007 23:04 |
|
| |
החבר צ'וטנג עסוק בהתכתשות מרתקת עם החבר מיצייץ בשאלות הקשר בין סינדרומים שונים לעולם הווירטואלי כך שהתפקיד להחזיר את החברים ממרומי הפנטזיות האלימות שלהם (רוזנשטין נגד הקנאים, הסיקריקים נגד אלפרון) לעולם העשייה (ללא יומרה באשר למספר הטפחים) - נפל עלי.
אז כך, רבותי, קחו בחשבון שאין הדבר מקרה שמערכת החינוך נשלטת בידי השמרנים שכן השמרנות היא מהותית לאפשרות לחנך. כבר קבע מורנו ר' ליאו שטראוס כי החינוך הוא כשלונה הגדול של הליברליזם. צאו קצת מהקונכיה והתבוננו למשל בידידינו המושכים בעורלתם ממכון הרטמן. הידעתם כי בעוד המכון אינו מאופיין כאורתודוכסי הרי הבית ספר המסונף אליו כן מאופיין ככזה.
אפילו מערכת החינוך הישראלית, שמצבה הנהדר משמש מן הסתם מוקד שאיפה למהפכנים דק"ק דכאן, מאופיינת בפער הולך וגבר בין ההקשר התרבותי של החברה הישראלית המאופיין בספקנות ובהתמוטטות האידיאולוגיות לבין הבית ספר המתמיד לשמש כמעוז סמכותי שבו התלמידים חייבים להפנים את ערכי הממסד. בית ספר המערבי המנסה להמשיך את המודלים הסמכותיים בהתעלם מערעור כל ההקשר למן מוסד המשפחה ועד האמונה בידע נידון לבלתי אפשריות (אנומליה בלע"ז) וזה אכן ההקשר לשביתות הפוקדות את מערכת החינוך מוקד חלומותיכם. (קראו את ספרו המדובר של ניל פוסטמן 'קץ הילדות')
נו, אין זה פלא שהיחיד שמדבר כאן לעניין זה שוב אתנחתא. (ותאמינו לי שאין לי 'נגיעס' שכן הבחור מתעלם כבר כמה שבועות מהאימיילים הדחופים שלי, ואם הוא לא יבין את הרמז הרי אאלץ לטפל בו בפורום הביתי 'בחצרות החסידים'). כל עוד אין משבר למה שישתנו? הרי גם היום חובת החינוך משמשת כנשק מוצלח בידי השמרנים כנגד הליברלים. האם יש כאן למישהו מושג איך אפשר לחנך ולהוריש את המורכבות? האם אין כאן סתירה מניה וביה? אם העולם מורכב ומתקדם למה שהמחונכים ילמדו בכלל משהו ולא יצפו בטלוויזיה?
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2007 00:26 |
|
| |
מעשה בחמור לבוש ב--------
חיות היער הסתובבו ביער בפחד ובתדהמה . למולם עמד אריה והם חששו ממנו. קראו לשועל והוא פיתה את בעל החי המשונה הזה לדבר וכשנער ידעו הכל שהוא חמור.
אין חולק על הזכות להיות חמור. אין חולק על הזכות לפרסם את היותך חמור. ואין חולק על הזכות הגדולה להגיע לגילוי המדהים המתחולל מול עינינו במהירות הבזק והברק ועוד לפני שגמרנו לקרוא אנחנו כבר יודעים על חמור מחורותיים שמדבר על דברים שמדברים עליהם חמורים.
אז ניצלתי את הלגטימיות להשמיע את דעתי על הכתוב כאן .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2007 00:58 |
|
| |
למרות שאני חולק על לומדמכלאדם, הרי שכל דיון בנושא יסיט את האשכול ממסלולו.
אשמח להתייחס לנושא בהרחבה לנידון באשכול נפרד.
|
|
|
|
|