בית פורומים אגודה אחת

הבנת ה"נקרא" או אולי "אבל אשמים אנחנו"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2007 09:13 לינק ישיר 
הבנת ה"נקרא" או אולי "אבל אשמים אנחנו"

באחד מימי שישי האחרונים, ראיתי אחד משלנו, מאנ"ש, בעצם אפילו כמה וכמה מאיתנו אשר נכנסו לחנות לקנות עיתון לשבת.

לא הכוונה ל"בקהילה" גם לא המודיע או יתד וגם לא דומי דומיהם...

כלפי חוץ, הוא לא נראה שונה ממני או ממך, הוא מתלבש בדיוק כמו כולם. אולי אפילו  הוא מתפלל איתך במניין כל יום, עומד לידך בתור במכולת, ולעיתים אתה משוחח עימו שיחת רעים...

הרהרתי בליבי, הרי ברור כי בבית הורי כ"א מהם (ברובם הגדול עכ"פ), לא נכנס אפילו קצה קצהו של העיתונים הנ"ל ומה ארע כי בניהם כן מכניסים אותו לביתם ואפילו בריש גלי ללא בושה?

מה היה המכנה המשותף בין האנשים הנ"ל?

את האמת, היו שם חסידים, היו גם ליטאים, היו אשכנזים, ספרדים, תימנים, בקיצור, מכל הבא ליד, חלקם היו "מהדרין" ואף לקחו 2 סוגי עיתונים...

מה כן היה המכנה המשותף ביניהם?

כולם היו אנשים אשר הם עובדים לפרנסתם ולא אברכים בכולל כלשהוא.

אז מה, נגיד שכל מי שאינו אברך הוא חוטא? כל מי שצריך לפרנס את משפחתו מכניס תועבה אל ביתו?

ברור כשמש שאין זה נכון.

אלא מה?

שוחחתי עם אחד מהם, ידיד קרוב אלי עוד מימים רחוקים והכרתיו כירא שמים וירא חטא, מן המשכימים לתפילה וכאברך מתמיד ושאלתיו היאך מכניס תועבה אל ביתו ותשובתו הדהימני...

הוא תינה בפני בכאב ובמעט בכי, כי הרבה לפני שאפילו העלה על בדל מחשבתו להכניס עיתון לביתו, לא קבלו את ילדו לת"ת, וכל זה בגלל ש"אני עובד ולא אברך והת"ת מיועד לבני אברכים בלבד" וכי, מירר לפני, בגלל שאני נאלץ לצאת לעבוד לפרנסתי, איני נותן חינוך טוב לילדי? האם אינני רוצה שבני יגדלו להיות ת"ח? האם איני מקדיש עיתים לתורה?

כמובן, הוא אמר, זה לא עונש שאני נתתי להם או מה, זה התחיל בתחנת הדלק שקבלתי עיתון חינם והיום אני כבר הולך לקנות... וכן, הוא הוסיף לצערי התדרדרתי... אם אני לא מתאים, אז בהכרח אני סוג ב' או ג' א"כ אז כביכול, הכל כבר מותר, כי מה "אתם" דורשים מסוג ב' או ג', ברור שלא שלימות...

אבל מה, הוא הוסיף, יש זמנים שמחפשים אותנו, את ציבור יוצאי הישיבות העובדים, כשמוכרים עליות אז אנו כשרים, במגביות, בהתרמות, אז אנו נחוצים...

ואז חדרה לתוכי ההבנה... או אי ההבנה...

לא, אינני מבין איך אדם יכול להכניס כזה עיתון לביתו מכל סיבה שהיא, זה עצת היצר, איני קובע מי תורם יותר, אברכי כולל או ציבור העובדים והדברים ידועים, צאו וראו, אך השאלה הנוקבת היא, האם אנו נוכל לרחוץ בניקיון כפינו ולומר בפה מלא "ידינו לא שפכו את הדם הזה"?

האם אברך (ובכוונה אני מגדירו כאברך) עובד, הוא נהפך לסוג ב' או ג'? האם אינו דואג לחינוך ילדיו? אינו נושא עליהם תפילה להצלחה מידי יום? האם ת"ח בכל הדורות יצאו רק ממי שאביו היה אברך שלומד כל היום?

קבלת ילד או אי קבלתו למסגרת חינוכית צריכה להיות עניינית ע"פ החינוך בבית, ע"פ פרמטרים ידועים וקבועים מראש ולא  בשאלה האם האב אברך שיושב ולומד כל היום, או לאו.

הדברים הנ"ל הינם דיני נפשות וראוי שועדת רבנים תחליט על כך ולא ועדת עסקנים. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 10:30 לינק ישיר 
אין לכם מה להתלונן שלא קיבלו אותכם ל"חיידר" ההוא .

אם זה הגישה של מנהלי החיידר -[שהם מוסד פרטי שיכולים לעשות מה שבא להם . ]

שאתם טובים רק עבור שנור ולשלם על עליות וכדו ....

אז תלכו גם אתם לבתי ספר שמתאימים לכם . שכל .....לא יסתכלו עליכם מלמעלה.

בכל עיר יש כאלה בתי ספר כמו רז-לי ודומייו .

אם האוכלוסיה שם לא בדיוק לטעמכם . אז תתארגנו כקבוצה ותשנו את בית הספר .

ילדכם ילמדו מקצועות חול ללא צורך בשיעורים פרטים .

ילמדו בחברה הומוגנית ויראו שלא כל הבתים דומים .

יבוא יום שעוד תגידו תודה למנהלי החיידר .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2007 11:11 לינק ישיר 

בעזהי"ת

לחשובנכון הנכבד.
   אמנם תודה על דבריך, אבל דומני שאין יכולת להסיק מהם מסקנה ברורה ומעשית.
   תיארת התדרדרות רוחנית אצל קבוצת מדגם כלשהי, וציינת לה סיבה נקודתית. האם מתוך זאת אפשר לומר משהו? האם אי אפשר לתלות את ההתדרדרות הרוחנית בסיבות רבות נוספות? האם אי אפשר למצוא התדרדרות רוחנית בקבוצות מדגם נוספות שלא יענו על ההרכב של קבוצת המדגם הנוכחית?
   אפשר ואפשר.
   ולנוכח זאת, מעבר לצער והשתתפות בצער, מה נשאר להסיק מכל זאת?

יברכך ה' וישמרך.
יאר ה' פניו אליך ויחנך.
ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 13:16 לינק ישיר 
אלישיר הנכבד

לא באתי לתאר התדרדרות רוחנית סתם, התדרדרות כזאת יכולה להיגרם מהרבה סיבות אבל הכוונה הייתה שמנהלי החיידר / חברי הועדה ה"רוחנית" /ועד הורים וכיו"ב, יתנו את ליבם לאן הדברים יכולים להגיע. נקודה למחשבה מדוע אברכונים שעוד לא צימח זקנונם (ובתוכם כאלה שאין להם ילדים באותם מוסדות והדברים בדוקים!) לא יכולים לקבוע על עתיד ונפש משפחות שלימות יראות וטהורות.
ואולי הם מנסים לחפות על עצמם?????
הנה עוד נקודה למחשבה.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 15:09 לינק ישיר 

הם בסך הכל נוהגים כמו בחורי ישיבה מהדור הקודם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 18:35 לינק ישיר 

ושרית תתן לכם עיצות אחיתופל אמיתיות, בלי לתפוס כלל על מה מדברים פה. כמו גם הרוח הגבית של בע"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 18:35 לינק ישיר 

לפי דעתי הזיהוי של נפילה רוחנית עם ציבור הנמנעים-מליטול-מקופת-הציבור, יכולה להוות דווקא הצדקה לשיטה הקיימת.
רגשות הקיפוח הם ה"תירוצים" ולא ה"קושיות"
(אני לא נוקט עמדה, ועמדתי על השיטה ידועה, אני רק מראה את הבעייתיות של הטיעון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 18:39 לינק ישיר 

אני בהחלט חושש שפותח האשכול הוא טרול במידה מסויימת, אבל סיום ההודעה שלו אינו כזה. ובכל מקרה, התוכן ראוי ליחס. והמניעים לא משנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 22:03 לינק ישיר 

מה זה טרול?
אני חדש כאן. תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 22:27 לינק ישיר 

לב
אמת שקיפוח פועל את פעולת ההצדקה, אבל הסיבה שאצל האברכים תופעות אלו פחות מצויות היא התמיכה החברתית והיא לא נותנת לתירוצים מרחב מחיה. לא כן ציבור העובדים המוכרז כסוג ב', מסגרתם בטלה ע"י הוצאתם מהמחנה, וע"י כך התירוצים מתחילים לפעול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 22:39 לינק ישיר 

לחשוב נכון

כתבתי "טרול במידה מסויימת"

טרול [בויקפידיה]

אתה חדש כאן לגמרי?

תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 19/11/2007 0:46:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2007 23:50 לינק ישיר 

אם כבר לינקים מויקיפדיה... 
חזקת החפות מפשע 

הכנסת אורחים

וכדי לזכור שקריאת עיתונים באה הרבה אחרי כלל יסודי יותר:
ואהבת לרעך כמוך

תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 19/11/2007 0:49:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2007 01:20 לינק ישיר 

אבישי

תהיה תמים, תתבגר, תתפכח. אני לא צריך למנות את ההוכחות שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2007 11:40 לינק ישיר 

לומד מכל,
תודה על ההסבר שצירפת.
אכן אני חדש אתמול כתבתי את המילים הראשונות באתר זה וזאת אך ורק בגלל הכאב הגדול על כל העוול שנגרם לאנשים על לא עוול.
גאה אני על היותי בין 877 מניפי הנס בביתר עילית!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2007 12:32 לינק ישיר 

לומד

מתוך מאמר המקושר מן הערך שהפנית אליו:
"לסיום, טרולים יוצרים סביבה פרנואידית, כך שביקורת אקראית של גולש חדש, עלולה לעורר תגובה אכזרית ולא הולמת."

לחשוב נכון

ברוך הבא,
אני עדיין חוזר ואומר שהדברים כפי שאתה מציג מחדדים יותר את הצד שכנגד,
כלומר, הרי לך ראיה שהדור חלש ולא עומד בפיתוי וראוי לכובלו בשלשלאות ברזל של תלות בקופה ציבורית ואימת הנידוי החברתי.
הרי אתה תמצתת את הטענה שלהם: כל מי שעובד מגיע לידיעות אחרונות, כל מי שפתח ספר עם מילה בלועזית הופך להיות שפינוזה. 
 מה התשובה לטענה  זו?
ידיכם שפכו את הדם? זה לא נכון! אדרבה המנדים והמרחקים בסה"כ מנסים להתגונן מגננה צודקת על כל היקר לנו מפני סחף של קוראי ידיעות חובשי שטריימל.
לכן אני דוחה את הסגנון המאשים כלפי רפי הידיים (שידיהם מתחזקות רק ברדיפות וחרמות) - אני לא חושב שיש לנו לצפות מהם לדבר.
כל איש ישא את האחריות על חטאיו. ומי שרוצה לעזור - תע"ב.

חיים9999
אני מסכים ב-100%,
ואוסיף:
 יש חסרון גדול במסגרת יידישקייט ליהודי הסטנדרטי (היינו העובד) לא רק לילדיו, אלא גם לו עצמו. דבר זה מתוקן באופן יחסי בחסידות, אבל ליטאי צריך קצת יותר משטיבל, ברור לי שאם אותם אברכים שמתאר לחשובנכון היו מצויים באיזו חברותא או חבורה רצינית ומאתגרת בשעות הערב - כזו הדורשת יותר אקטיביות משיעור דף היומי - היו מסיחים דעתם מדברי הוואי לדברי תורה. 

אם צריך להאשים בזה מישהו זה אותנו - המאוגדים כבר למעלה משנה ולא פועלים דבר בנושא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2007 14:18 לינק ישיר 

לב,
שרה שנירר כשפתחה את בית יעקב היה זה למען ילדי האברכים?!

אדרבה.....

אני חושב שהיום היא מתהפכת בקברה בראותה את הסינונים בקבלת תלמידים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > הבנת ה"נקרא" או אולי "אבל אשמים אנחנו"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext