בית פורומים אגודה אחת

על פוטנציאל השפעה דרך תורמים למוסדות תורנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/12/2007 13:00 לינק ישיר 
על פוטנציאל השפעה דרך תורמים למוסדות תורנים

בעיר פלונית גרה משפחת ''נגידים'' (מונח מתועב הלקוח מאוצר המילים הדל והפתטי של הצהובונים החרדים), אלמונית התורמת סכומים נכבדים ביותר ליוזמות תעסוקה ולימודים במגזר החרדי.

לצד פעילותה הפילנטרופית הברוכה, המשפחה הנזכרת תורמת סכומים נכבדים ביותר לישיבות הבאות:

1) הישיבה המממנת את משכורתו של אחד הלוחמים הגדולים נגד אנשי אגודה אחת ואנשיה.

2) ישיבה בירושלים המבקשת מכל בחור מחו''ל המבקש ללמוד בה להתחייב שהוא אינו מתעתד לרכוש השכלה אקדמאית בשום שלב בחייו.

הסיבה העומדת בבסיס התרומות האחרונות הינה היסטורית ואילו התרומה הראשונה משקפת את השקפת עולמם של התורמים.

המציאות העגומה היא שתרומתם מטפחת את המצע להתפתחות הארס, בעוד שהם עושים מאמצים רבים למציאת נסיוב מתאים.

(ליצני ישיבת חברון היו מספרים כי שנודע שר' איצקה חברוני הסתבך בפרשת אירנגייט עקב מעורבותו העקיפה בסחר נשק לאירן, החל הרב חיים סרנא למכור נשק לעירק ללמדך שאין יפה מהפרדת הרשויות).

העובדות מצביעות בבירור על חד הכיווניות של התרומות העושות את דרכן משארית האגף השפוי של החרדיות לעבר אגפו הקיצוני - תרומות המקדמות אג'נדה חינוכית, תרבותית, וחברתית הפוכה מזו שהם דוגלים בה.

התרומות הללו נמנעות מהאגף השפוי ומשמשות את האגף הקיצוני לחיזוק השפעתו הדורסנית, וזאת בניגוד לאינטרסים של התורמים. שהרי דרכה של הקיצוניות להתפשט.

להלן הסיבות העומדות בבסיס התרומות בעלות האפקט המקזז:

1) אי מודעות לפערים התרבותיים שבין חרדיות חו''ל (או החרדיות ההיסטורית) לבין היצור המוזר שהתפתח בא''י.

2) העדר גילוי נאות מצד המוסדות על מדיניותם החברתית, תרבותית, תורנית

3) קוצר ראות

4) העדר רצון ויכולת לעסוק בבחינה והגדרה עצמית

תוקן על ידי רב_סיינפלד ב- 07/12/2007 13:14:26

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2007 13:13 לינק ישיר 

נו? נראה כי המאמר נקטע באיבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2007 13:24 לינק ישיר 

מי אמר שצריך להסיק מסקנות אופרטיביות???

מדהים שדווקא בוגרי ישיבות חרדיות שעסקו כל חייהם בסוגיות תיאורטיות לחלוטין מושכים כל דיון למסקנות אופרטיביות ותוכניות פעולה גרדיוזיות וחובקות עולם.

כמובן שצריך תגובה מעשית, ובמקרה שלי שלחתי מכתב למשפחה הנידונה וגם תפסתי את אחד מבניה לשיחה אישית. אבל זו תגובה ברמה האישית שלי ולא ברמת הועדה למניעת פעילות אנטי הומנית שעל ידי הועד הפועל העולמי של אגודה אחת.

אולי הייתי צריך לשנות את הכותרת לאמור ''פוטנציאל השינוי המוחמץ''.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2007 14:16 לינק ישיר 

רב סיינפלד!
החתימה על מחויבת שלא ללמוד לימודים אקדמאיים... שווה לחתימתו של אותו בחור ישיבה שמצא את נחמתו היחידה במיטה הישיבתית החורקת ובה הוא עושה את ימיו כלילותיו.
ע"כ שהוא מתחייב לקום כל בוקר לתפילה כמנהג המשכימים ולראות את קירות ביהמ"ד מעשרה ראשונים!
אז החתימו ביג דיל!
לפעמים כדי לקבל לגיטימציה צריך לרקוד קצת... לפני הדורשים זאת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2007 15:17 לינק ישיר 

ר"ס, זו הנקודה, שהכותרת לא התאימה לתוכן כפי שהוא, לכן היה נראה שאמור להופיע המשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2007 19:55 לינק ישיר 

הפער הזה קיים בכל המגזרים. אני אביא פה כמה דוגמאות:

1) יש הרבה יהודים הונגריים טובים בחו"ל התורמים הון רב למוסדות בארץ המשתייכים ליישוב הישן. כאשר תבחן את אורח חיי התורמים תמצא שערכיהם שונה בואפן מהותי מהערכים של הקהילות הנתמכות על ידיהם. דוגמא טובה לזה היא התמיכה המוזרה של יהודי לונדון באנשי נטורי קרתא.

2) יהודים אורטודוקסים (ממגזר המוגרני) בארה"ב שולחים תרומות לארגונים ואישיות מימין הקיצוני. אם תשאל את התורמים על דעותיהם על כמה עניינים שונים כמו גזענות, אלימות, וכו', תראה שהם לא מסכימים עם האנשים שהם תומכים.

3) קהילת החלבים תומכת בהרבה מוסדות בארץ, בפרט אלו של ש"ס.

הצד השווה שבהן: אחד שגר בחו"ל אינו יכול לדעת מה קורה בארץ. לפעמים, הוא מתעלם מהמציאות שהוא לא רוצה לדעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2007 02:30 לינק ישיר 

ר' סיינפלד
ראשית הזעם מיותר, אנו נמצאים בתקופה בה כספים ללא גבול נשפכים על ידי "נגידים" לצורך הכשרה מקצועית כך שמבחינה פינססית למיעוט הבנתי מדובר על ימות המשיח של תחום התעסוקה.

שנית, לאנשים יש עוד צרכים חוץ מהצורך לספק את החלק האידיאולגי שבהם, אני מקוה שכך זה גם אצלך, ההבדל הוא במודעות וביכולת ההפרדה אך אין סיבה להיות מופתע  בכך שאנשים הינם מורכבים.

שלישית ואחרונה, אין סיבה להתיחס ביתר רצינות לישיבה שמחתימה או לכל הנלחמים, כמדומני שגם הם יודעים שהם נלחמים מלחמת מאסף ובסופו של דבר יחיו 2 העולמות אלו לצד אלו. מטרת הלחימה היא לאזן את התנועה ותו לא.
כך שכמדומני שיש לקחת הכל בחיוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2007 23:35 לינק ישיר 

oolloo,
"אנו נמצאים בתקופה בה כספים ללא גבול נשפכים על ידי "נגידים" לצורך הכשרה מקצועית"
כנראה, מה שרואים משם (- פיסגת הקלימנג'רו..) לא רואים מכאן.
אודה לך אם תעדכן אותי לגבי מעט מה"כספים ללא גבול".
ברשותי מידע על עשרות אנשים הזקוקים לסיוע לצורך הכשרה מקצועית, אשר נופלים בין הכסאות בגלל קריטריונים המוכתבים, לא משיקולים לגופו של מבקש, אלא מחששות לתגובה מתלהמת של המימסד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2007 23:40 לינק ישיר 

זה לא בעיה של מחסור בכסף אלא בעית בירוקרטיה שאתה צריך לפתור אישית מול היו"ר. אני מאמין שאתה לא צריך שאאתר לך את מס' הטלפון שלו. (בשיחת טלפון כמדומני שהוא יוכל לתת לך כמה כיווני חשיבה לגבי בעית הקריטריונים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2007 11:50 לינק ישיר 

oolloo,
שתהיה לי בריא.
בתכל'ס, אנשים זקוקים לסיוע לצורך הכשרה מקצועית וה"כספים ללא גבול" (שלך..)
לא מגיעים אליהם.
את התירוצים אני מכיר, והם לא ברמה האישית, לא מולי ולא מול הזקוקים לסיוע.
לדוגמא, בחורים. גם קרן וולפסון וגם קרן ק.מ.ח לא מוכנים לתמוך בהם, באופן גורף, ללא בדיקה לגופו של ענין. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2007 16:02 לינק ישיר 

איך אמרת?! "לא מוכנים לתמוך באופן גורף בלי בדיקה לגופו של עניין..."
אז שיבדקו לגופו של עניין.
זה מה שכתבתי בסוגריים בהודעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2007 16:46 לינק ישיר 

זה בדיוק, הם באופן גורף לא מוכנים לבדוק. ספק אם יש ביד אי-מי אשר אינו "מקורב" להשפיע שיבדקו. בעצם, נראה כאילו גם "מקורב" לא יכול לעשות זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2007 18:19 לינק ישיר 

אולו

כספים ללא גבול? אני באופן אישי מוכן כעת לקחת ש'יק על סכום דמיוני שתציע ולממש את כולו לטובת תחום התעסוקה בלבד, ללא נטילת רבע אחוז לעצמי.
יש כל כך הרבה מה לעשות עם כסף שאין...

יש בהחלט להצר על מימון מלחמת הג'יהאד. איך אמרת? זה רק לאזן? נו, למה שלא נמשוך גם אנחנו כדי לאזן קצת אחרת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > על פוטנציאל השפעה דרך תורמים למוסדות תורנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext