| נשלח ב-11/3/2008 20:50 |
|
| |
אז איפה היו (גדולי) הליטאים?
ראינו את האדמור מבעלזא יוצא ללוות (ולבקר), ראינו את האדמור מפינסק קרלין מבקר, שמענו אפילו את האדמור הקנאי מסאטמאר אומר דברי טעם. אך מאידך בצ הליטאי, קבלנו שתיקה רועמת.
מה פשר הדבר שהמיגזר הליטאי היום הינו יותר קיצונית מאשר סאטמאר? עד כדי כך התקצנו שם? אין כל רגש של הזדהות עם שונאיהם המזרחיסטים, אפילו בפתחה של המוות?
אישיות ליטאית אחת אכן דיבר, ופשוט דיבר דברים חסרי טעם והגיון, מצד אחד הוא נשמע יותר סאטמארי מסאטמאר ומצד שני קונן על השמאלנים שמעונינים לפצות את השמאלנים. במדה רבה הנוסנס (במחילה מכבודו) משקף את הקיצוניות לשם קיצוניות המשקפת את הווי הליטאי. אין להם כיוון בקיצוניות שלהם כמו סאטמאר ואפילו נטורי קרתא. אלא לירות רשפי קנאות לכל עבר, ללא כיוון וללא ציון דרך.
מאידך, הרי במדה רבה הליטאיות הישיבתיות מוגדרת כל הזמן כקיום והבא כעימות להמזרחיסטיות, דבר שאינו קיים אצל חסיד, שאינו מוגדר כלא מזרחיסט, בשל כך הטינה נגד מזרחסיטיות אין לה גבולות, היא מושרשת בהווויה היולית של הליטאיות., והרי עם זהות לא משחקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2008 21:44 |
|
| |
אתנחתא
ממה ששמעתי
הרב אלישיב יצא ללוות את ההלויה שעברה דרך שכ' מאה שערים
אך אם כל זאת לא ראינו שם מספיק חרדים וזה היה קצת צורם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2008 22:48 |
|
| |
ראשית, אני מתנצל בפני אחי החרדים, שלא חבשתי את המגבעת בהלוויה הנוראה. לא ייצגתי אתכם נאמנה וגם איני ראוי לכך.
שנית, אחד המשגיחים אינו קול בודד. אני שמעתי על לפחות עוד שני משגיחים, שמצאו לנכון לחדד את ההבדלים באזני בני ישיבתם. באחד המקרים ידוע לי, שהבחורים מאוד לא אהבו את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2008 23:52 |
|
| |
מה הפשט בכך שהבחורים לא אהבו את זה, האין הם כחומר ביד היוצר ביד משגיחיהם?
או שגם אתה מודה שהמשגיחים למיניהם אינם מייצגים?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2008 00:12 |
|
| |
המשגיחים מייצגים את מה ש'צריך' לומר, הבחורים מייצגים את מה שנשמע עוד נורמלי.
כחומר ביד היוצר??? הגזמת! עם כל הביקורת שיש לי, בחורינו אינם מטומטמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2008 01:47 |
|
| |
ואני חושב שהמשגיחים לא נורמלים בכלל, והעם יודע את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2008 08:10 |
|
| |
אתנחתא סליחה על הסטייה הנימה החרדית הנפוצה היא שמיזרוחניק אין לו
הגדרה חיובית, אולי יצא מכלל חילוני אבל לכלל חרדי לא הגיע, ואילו מדבריך
עולה שיש חרדים שהגדרתם היא על דרך השלילה, הם לא חילוניים ואף לא
מיזרוחניקעס. מה שמזכיר את הגדרתו הידועה של הקוצקער על אני שהוא אני בגלל שהוא לא אתה.
וראה גם http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=4371&cat_id=1 בהערה 11 ויתכן שמשפחת אוירבך אינה ראיה לליטאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2008 12:17 |
|
| |
הקניזי
אולי תגלה לנו מאיזה ישיבות מדובר
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2008 14:06 |
|
| |
בעל
הרב מרדכי אויערבאך מתל אביב, אינו ראיה באמת. מדובר באדם עצמאי בדעותיו ומשקף במידה רבה את צורת החשיבה של אביו זצ"ל.
זכיתי להכרות קרובה עמו. שמעתי ממנו דברים מרחיקי לכת, שהשתתפותו בהלויה היא מתבקשת מאליה. מדובר ביהודי מיוחד מאוד.
לא אוכל לפרט את מידת הקירבה הרבה שלו להרבה דברים שנכתבו כאן בפורום.
פצעי
איני רואה בכך תועלת.
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2008 14:15 |
|
| |
בקשר לרב אויערבאך, חוץ מהכל, הוא לא מגדיר את עצמו ליטאי. ילדיו חסידים חובשי שטריימל או ספודיק ומחותניו הם מחשובי עולם החסידות.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|