בית פורומים אגודה אחת

דו"ח מחריד: 53% מהחרדים מוותרים על מזון בסיסי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/3/2008 17:35 לינק ישיר 
דו"ח מחריד: 53% מהחרדים מוותרים על מזון בסיסי

ועדה בראשות מנכ"ל משרד הרווחה קובעת: שליש מאזרחי המדינה נמנעים מרכישת מוצרי מזון בסיסיים מחוסר יכולת. הועדה ממליצה לממשלה להסתמך על העמותות. הנתונים הגרועים ביותר - בציבור החרדי

שמעון מירוני, כתב 'בחדרי חרדים'
תאריך: 31/03/2008 14:25:00

העוני במדינה גדל למימדים מדאיגים, מצב המשפחות החרדיות גרוע במיוחד, כך קובע דו"ח מיוחד שפורסם היום (ב). הדו"ח, שהכינה 'הועדה הבין-משרדית לבחינת הביטחון התזונתי של אזרחי ישראל', הוגש היום לשר הרווחה, יצחק הרצוג.

הנתונים שמציגה הועדה מבהילים. בשנת 2006 ויתרו 34% מאזרחי המדינה על רכישת 'מוצרי מזון חיוניים', זאת על מנת שיתאפשר להם לרכוש מוצרים חיוניים עוד יותר.

במגזר החרדי מתגלים הנתונים הגרועים ביותר, בשנת 2003 ויתרה 50.8% מהאוכלוסיה החרדית על רכישת מוצרי מזון חיוניים, בשנת 2006 המצב החמיר עוד יותר: כמעט 53% מהחרדים ויתרו על מוצרי מזון בסיסיים, מחוסר יכולת. פשוטו - כמשמעו.

הועדה, בראשות מנכ"ל משרד הרווחה, נחום איצקוביץ, קובעת כי מעורבות ישירה של הממשלה בחלוקת מזון לאזרחים נזקקים תלווה בתופעות שליליות. מאידך, ממליצה הועדה להגדיל את תקציבן של עמותות הסיוע הפרטיות, ואף להסדיר ולמסד את פעילותן.

על פי הדו"ח, בישראל פועלות 400-500 עמותות המחלקות מזון לנזקקים. הועדה ממליצה להסדיר את מערך העמותות הפועלות בתחום המזון, כדי לפקח על איכות המזון ולהבטיח פריסה גיאוגרפית של חלוקת המזון שתמנע אפליה וקיפוח. במקביל מומלץ שהממשלה תגדיל את תמיכתה בעמותות ל-30 עד 50 מיליון שקלים בשנה, לעומת כ-3.3 מיליון היום.

במסגרת הסדרת פעילות העמותות, מצביעה הועדה על נקיטת מספר פעולות, בהן הקמת מועצה ציבורית שתפקח על פעילותן, מיפוי מספר הנזקקים על פי מגזר ועשירון, וחלוקת מזון אחידה שתבוצע על ידי 'כרטיסי אשראי' משפחתיים לרכישת מזון, שיחולקו באופן מסודר, ויכילו קצבה קבועה על פי גודל המשפחה וצרכיה.

======================================================================

והתשובה היא לא עכברא גנב אלא חורא גנב. התמיכות שניתנות מגדילות את מעגל העוני. שבירתו תהא רק ביום שבו במדינת ישראל ידעו כי מי שלא קם לעבוד ימות ברעב.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2008 19:48 לינק ישיר 

תקלטו את זה אחת ולתמיד יש מחפשי עבודה שמעסיקים אינם רוצים לקבלם (מגבלת גיל לדוגמא)!!

בגלל כסף לא בוכים כל זמן שיש חברים (לופו אברמוביץ')

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2008 22:13 לינק ישיר 

אכן, נתונים קשים.
מה שחסר זה פירוש המונחים. מעניין אותי מה הם מוצרי מזון חיוניים בשפת הדו"ח, גבינה צהובה? קשטופ? או לחם פרוס.
זה מאוד מאוד משנה.
יתכן שהמושגים של מחברי הדו"ח הם כאלו, שלכל אזרח צריך להיות קל לקנות מוצרי מזון מגוונים. בסיסיים הכוונה היא כל מה שפחות משווארמה כל יום. יתכן אבל שהכוונה היא ללחם וחלב, אם כי אני לא מאמין שאחוז כזה מצטמצם בלחם וחלב.
לא פעם, ביום דו"ח קשה, מראיינים אשה שבוכה שאין לה מחשב לתת לילד והוא חייב להשתמש במחשב שלה. זה באמת נוגע ללב, אבל אסון זה ממש לא.

אני לא רוצה להשמע אכזר, אם יש לי טעות, נא לתקנני.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2008 01:39 לינק ישיר 

שרפ
אי אפשר להאשים את מי שלא עובד בדוקא
שהרי למעלה משלושים אחוז מהאנשים שיש להם
חוסר ביטחון תזונתי הם כן אנשים עובדים

אלא אם נדייק יותר
אזי הסיבה היא חוסר השכלה מספק המביא לידי תעסוקה שמפרנסת את בעליה בכבוד
הן בלימודי מקצוע והן בחינוך לערך העבודה
החינוך אצלינו הוא לרוב "מגיע לי"
הבעיה שבסוף זה לא כל כך מגיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2008 21:07 לינק ישיר 

האם לבח"ח נהיינו שנסבול מכותרות סנסציוניות ומסעירות? ולמה זה ´מחריד´? הלא כך היא דרכה של תורה וכל הלומד תורה מעוני וכו´

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2008 00:47 לינק ישיר 

אכן הועתק מבח"ח, לצורך דיון בונה בפורום. נכון כך היא דרכה של תורה, אולם אדם צריך גם ללמוד אומנות, מה גם שחלק ניכר מהרעבים כבר אינם בדרכה של תורה, אלא עובדים ועדיין עניים מהעדר מקצוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2008 01:36 לינק ישיר 

אולי היתה האירוניה שלי יותר מדי עדינה. כוונתי היתה להמתלוננים שאם עושים תורתם אומנתם באופן שיטתי ועקרוני אזי אין להם לקבול כשהם מוכרחים לחיות על הלחם לבדו בלי חמאה וגבינה. הלא זאת היא דרכה של תורה. הם בחרו להתעלם מחייב אדם ללמד בנו אומנות, טוב תורה עם דרך ארץ ורחיים בצווארו והתוצאה שאין להם יותר מקב חרובים. מי שלא טרח לא יאכל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > דו"ח מחריד: 53% מהחרדים מוותרים על מזון בסיסי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext