בית פורומים אגודה אחת

החרם על שפע שוק - האם שוב מנסים לערבב אותנו או יש בזה אמת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/4/2008 13:37 לינק ישיר 
החרם על שפע שוק - האם שוב מנסים לערבב אותנו או יש בזה אמת

כאשר בוחנים את החרם על שפע שוק נראה על פניו
כי שוב ישנה כאן תופעת העדר של הציבור שהולך לו על עיור אחרי גחמותיהם של בעלי אינטרסים
האם לאנשים המחזיקים במניות רשת השיווק "אלף" כמו דנקנר אין עסקים הפתוחים בשבת כמו תחנות של חברת דלק

שוב אני חש שאין בי אמון בממסד שעובד לפי אינטרסים

חברים תקנו אותי אם אני טועה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2008 17:48 לינק ישיר 

בתחילה חשבתי גם אני כמוך, אינסטינקטיבית, הלא אין לי כל סיבה להאמין ליצרני הכותרות. למי שזוכר, התפרסמה רשימה בעלון מספר 8 בעניין זה, רשימה שעוררה הסתייגויות אף בין חברינו הנאמנים ולימים היא הפכה אף לקרן בה נוגחתי בידי מנגדינו על סגנונו של העלון. (במידה מסוימת אוכל אף לומר, שרשימה זו היתה בין הגורמים בעקיפין לכך שהעלון לא חודש) 
לאחר ההתבוננות בימים האחרונים, נמנעתי בעצמי מלקנות בשפע, לא מפני הכותרות אלא למרות הכותרות. צריל הבחין בין חילול שבת לבין פתיחת השוק בשבת. מי שרוצה לחלל שבת בעצמו או בעסקו ואף לשרת את מחללי השבת, עם כל הכאב, זה חלק מהמציאות הקרויה 'חילונים' ואין לנו הרבה מה לעשות בעניין, כפי שביאר גם י. ארצי במאמר הנזכר. במקרה שלנו לעומת זאת, מדובר ברשת שגמרה אומר לשנות מצב קיים בניגוד לכל הבנה ולכל חוק. היא סופגת את הקנסות וממשיכה למכור, מפני שזה משתלם לה. התוצאה עלולה להיות, שרבים שירצו לשמור שבת לא יוכלו לעמוד בזה. 
זה לא עוד חילול שבת, זה עלול להיות שינוי מצב ללא תקנה. בהחלט יש מקום לנסות ולומר לכבוד בעל הבית: או זה או זה. רצונך ליצור לך שוק חדש? וותר על השוק שלנו. אין בדעתנו לשתוק כשאתה משנה סדרי מדינה על דעתך.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2008 21:35 לינק ישיר 

אין לי מידע ספציפי על הפרשיה האחרונה, אבל אני בהחלט שותף לתחושה של פצעי אוהב. חוסר הנחת שלי איננו נובע דווקא מהחשש שמא האינטרסים של המארגנים אינם טהורים, אלא בשל התחושה שההחלטות בעניין אינן מתקבלות בצורה הגיונית ומסודרת והכל תלוי בגחמות של מאן דהו.
היום אחה"צ דיווחו ברדיו [רשת ב'] ברצף שלוש מקרים הנוגעים ליחסי חרדים-חילוניים, האחד עסק בדיון שהתקיים בבית המשפט אודות נערה בת 14 שנפטרה בזכרון יעקב והוריה רצו לשרוף את גופתה, החברא קדישא המקומית וארגון זק"א תבעו למנוע את שריפת הגופה בטענה שההחלטה איננה נתונה למשפחה היות ויש בכך פגיעה בכלל. בית המשפט דחה את התביעה והורה לזק"א לשלם למשפחה 1,000 ש"ח הוצאות משפט. השני עסק בתיקון שהציע ח"כ הרב אברהם רביץ ל"חוק החמץ" להשמיט את המילה "פרהסיא" מהחוק, בכדי לאסור את מכירת החמץ בפסח בכל מקום שהוא. השלישי עסק בהרחבה בפרשיית "שפע שוק" והחרם המדובר. האזנה לשלושת הדיווחים עוררה בי תחושה קשה, שכן אילו הייתי חילוני ברור לי שהייתי מתקומם על הניסיון לכפות עלי אורח חיים שאיננו עולה עם תפיסת עולמי, ללא שום הצדקה. למנוע ממשפחה לקבוע מה ייעשה בגופת ביתה, לאסור על אדם פרטי לרכוש חמץ בצינעא ולסגור בפני את החנויות שאני רוכש בהם דברים בשבת, נראים בהחלט כ"כפיה דתית".
אינני שולל על הסף חקיקה דתית, אני בהחלט מבין שיתכן לדרוש חקיקה דתית בנושאים שבפרהסיא כמו אי מכירת חמץ או סגירת המסחר בשבת. באותה מידה, אני יכול לתמוך בחקיקה שתחייב קבורת מתים יהודים בקבר ישראל. אבל יש לי בעיה אם ההתערבות נכנסת לרשות היחיד, כפי שהציע ח"כ רביץ בחוק החמץ. או שישנו ניסיון להיכנס לחיי הפרט במקרה ספציפי, ללא שום גיבוי כלשהו של החוק, כפי שנעשה בזכרון יעקב. או כשמנהלים מאבק על שמירת השבת במקרה ספציפי, למרות העובדה שהחוק כבר מזמן איננו נשמר והוא הפך ללעג ולקלס.
באיזו דרך תושג המטרה של המאבק ב"שפע שוק"? אם דודי וייסמן ייאלץ למכור את רשת "שפע שוק" או לחילופין את הרשת הפתוחה בשבת, לא נגיע לשום הישג בנוגע לשמירת שבת. אם הוא ייכנע ויסגור את חנויותיו בשבת, הדבר גם יעורר עויינות רבה וגם ידרבן אחרים לפתוח חנויות מתחרות בשבת. איזה טעם יש לנהל מלחמה על נקודה קטנה כשהקרב כבר אבוד? הפשרה המוצעת בחוקה לישראל של "המכון הישראלי לדמוקרטיה" בין בתי עינוגים לעסקים נראית הגיונית, אם כי יתכן שגם היא כבר לא ישימה.
כל התייחסותי עד כאן לעניין, נוגעת רק לנושא של "חרם" שמטרתו למיטב הבנתי איננה הבעת מחאה והסתייגות, אלא לשמש כענישה ולהביא לתוצאות ממשיות. אני בהחלט מכבד מאוד כל מי שבוחר להימנע מקניה ברשת שבעליה מחלל שבת או מלבקר באתר הפתוח בשבת, אבל אין לזה קשר עם התופעה של ה"חרם". ביום חמישי האחרון הלכתי לקניה ב"שפע שוק" והותקפתי על ידי אברכים שדאגו ליישם חרם עוד לפני שהוא הוכרז, הם כינו אותי שייגץ וכדו', אני מתקשה להבין את ההיגיון העומד מאחורי מאבק זה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2008 22:06 לינק ישיר 

אבל בהחלט יש מקום להשתדל לקנות במקום שומר שבת, כולל תדלוק בתחנות דלק שומרות שבת, גם אם אין מקום לחרם פומבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 00:17 לינק ישיר 

בצ"כ

לפי הפרטים שפורסמו בפורום הסמוך על הפרשה בזכרון יעקב, נראה שהדברים אינם כה פשוטים כפי שאתה מציג.

אני מבין שכשאתה שומע חדשות כאלו, אתה מקשיב להם באזנים "חילוניות", זה קורה גם לי לפעמים, וזה טוב לנסות לשים את עצמינו בנעליים של בן השיח (או שלא) לפעמים. השאלה היא אם אינך מגזים, מה שקורה לעתים תכופות ל"שמאלנים". אני חושב שלמשל ביחסך לחמץ, אתה נוטה לטעות. רוב היהודים במדינה מבינים היטב את חשיבות הענין, לשמור על הפרהסיא נקיה מחמץ. ככל הנראה יסכימו גם רובם שזו היתה כוונתו המקורית של החוק, שהשוחתה בידי השופטת. יש להלין על חוסר הסברה, אבל אין צורך להבין את היריב יותר מאשר הוא בעצמו מבין...

הניתוח שלך על מצב העניינים בשפע שוק נראה לי מעט מגמתי. ייתכן מאוד שהמאבק הזה יביא תועלת אמיתית. אגב, גם לי מאוד מפריע שנראה שיש פה אינטרסים. אבל יש שורה תחתונה, וככל הנראה שלמרות האינטרסים יש פה דבר נכון.

אגב, למה הלכת לשפע שוק? זה הכי קרוב לביתך? או אולי הכי ריק ואין תורות? (כלומר, ליהנות מכך שאנשים אחרים מתאמצים למען השבת...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 00:31 לינק ישיר 

למעשה היה רק איום בחרם .

אם להחרים יש להחרים את אל-על שיש לה את חברת הבת סן-דור

.   חברת החשמל ועוד .......
..אולי נחרים את שדה התעופה ודיוטי פרי גם הם פתוחים בשבת . ?    

יש כאן לפי ראות עייני איזה שהם אינטרסים סמויים בכל החרם .

החרם מחטיא את המטרה  ומגביר את תחושת הניכור של החברה החילונית מהחרדים .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2008 00:35 לינק ישיר 

לומד

על הסיפור בזכרון יעקב נודע לי רק מהאזנה לרדיו, כנראה שהצדק איתך שראוי לבדוק יותר את העובדות לאשורן.
בנוגע לחמץ, אני אכן סבור שהחוק האוסר מכירה בפרהסיא הוא מוצדק, הבעיה כעת היא הפסיקה של השופטת שהפכה ללמדנית בהגדרת הפרהסיא. התיקון צריך להיות באופן שיבהיר בפירוש מהי פרהסיא, אבל לא בדרך שתאסור גם מכירה של חמץ בבית ובצנעא, היות ולזה אני מתקשה להאמין שיצליחו להשיג הסכמה חילונית, כשם שאיש לא יציע חוק שיאסור אכילת חמץ בפסח.
"שפע שוק" הוא המקום הקבוע שלי לקניות השבועיות, לא הייתי מודע ביום חמישי האחרון שכבר התפרסם איסור כלשהו על הקניה במקום. [בנוגע לקירבה למקום מגורי, אכן בעקבות המעבר לדירתי החדשה לפני כשבועיים ישנם כנראה מקומות קרובים יותר, אבל ההרגל עושה את שלו] אחרי הכול אין לי שום עניין בדווקא לקנות במקום זה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2008 01:23 לינק ישיר 

זכרון יעקב

התיקון בחוק החמץ בא רק להחזיר לחוק את משמעותו המקורית שהשוחתה על ידי השופטת.

בדרך כלל אני מתקשה להבין את הגישה שאנו אחראים לדמות המדינה, משום שיש בזה פרדוקס מסוים. ונראה לי שגישת הבדלנות המוחלטת אינה לוקה באי קוהרנטיות בה לוקה הגישה המרכזית. אמנם, אחר שזו היא הגישה המקובלת, אני בהחלט מבין מדוע חשוב לשמור על דמות הרחובות בחג הפסח.

תתחדש על הדירה החדשה. שאלתי רק כדי להבין אם רצית להתחכם, או קנית שם מתוך תמימות.

תוקן על ידי לומדמכלאדם ב- 08/04/2008 1:33:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 01:37 לינק ישיר 

וכעת לאור הדברים שנאמרו לעייל

אשאל עוד שאלה האם לא יהיה כדאי להוציא דברים מעין אלו כדי להשמיע את קולינו כלפי עם ועדה
שידעו כי יש אנשים החושבים אחרת ויש רבים כמונו האם דוקא בפרשיה כזו לא יהיהרצוי לעשות כן
ואם כן אז באיזה דרך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 01:54 לינק ישיר 

פצעי

כלפי חוץ, לכאורה לא כדאי. זה רק יחליש את הכח החרדי, וחבל. אולי מרגיש לך יותר נאור להתנער, אבל הכח הזה מנוצל לפעמים גם לדברים חיוביים לגמרי או כמעט לגמרי. ואתה יודע כמה ישושו משנאינו מבחוץ על כל גילוי של "חילוקי דעות". זה מה שאתה רוצה לשחק לידיהם?

כלפי פנים, לכאורה מאוד כדאי. שהעסקנים המושכים בחוטים ידעו שלא מובטח להם שבמלחמה הבאה הם יישארו עם קהלם, אלא הם עשויים למצוא את עצמם כרועה ללא צאן. הבעיה היא שהם מודעים גם לפיסקה הקודמת שלי.
\
מסובך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 09:25 לינק ישיר 

אז מה לומד
תמיד נשתמש בטיעון של חילול השם
הלנצח נאכל את עצמינו מבפנים
אותו חילול השם קיים בעצם זה שלא נמחה ונתריע ונודיע בשער בת רבים
 ונאמר די לעסקנינו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 09:57 לינק ישיר 

איזה חילול ה' זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 13:01 לינק ישיר 

האם זה שאנחנו עושים חרם שלא לשם שמים זה לא חילול השם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 13:43 לינק ישיר 

בן ציון

דודי וייסמן אינו עוד חילוני שמצפצף על השבת, אלא בולדוזר שעלול לדרוס את האפשרות לסגור בשבת. כמשל, באמריקה של שנות העשרים, לא יכלו לשמור שבת למרות שחוקית לא היתה בעיה. פשוט לא מצאו עבודה כזו. פתיחה של רשת גדולה בשבת במרכזי הערים, היא שינוי של כללי המשחק, שחילונים רבים גם אינם מעוניינים לשנות ולו מטעמים סוציאליים.
כמבון שאנחנו כואבים את זה מצד ההלכה, אולם אני לא חושב שאנחנו לוחמים כאן בחילוניות אלא כמעט בכפיה חילונית.
ראוי גם לזכור שהוא זה שפועל נגד החוק. מדינת חוק אמורה היתה להזדעק על גיחוכו של וייסמן על הקנס, משום שהוא פחות מהרווח ולהעלות מיידית את הקנס, כך שיהווה הרתעה. הסיבה שזה לא קורה היא כנראה משום שיש אכן רבים שאינם מוטרדים מחוק השבת, שלא כפי שכתבתי. ועדיין צ"ע.

פצעי

הלא ניסינו להביע קול זה וראית מה יצא.
בשיחות שטיבל, תשמע הרבה אנשים מתעצבנים על המדיניות, אבל מי שייצא עם זה החוצה, יחטוף.
אני האחרון שיתייאש ויאמר להרים ידיים, אבל צריך לדעת להעריך כוח מול כוח. חשבנו שעשינו את זה שנה שעברה וכנראה טעינו.
אם אתה רוצה בכל אופן להשמיע קול, אתה לא צריך להתאמץ הרבה. יש אצלי מהגליון האחרון שצינתיו לעיל, תוכל לקבלם ולהפיץ.

לומד

חילול ה' הוא לא רק 'מה יאמרו'. טפשות של ציבור שומר תורה, במידה שישנה, הוא חילול השם גדול מאוד.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 14:57 לינק ישיר 

היכן הטפשות כאן?

לענ"ד, הטעות של שנה שעברה לא היתה באי הערכה נכונה, אלא בהליכה רחוק מדי. ביקורת מתונה עשויה להתקבל, כשהרושם הוא שהיא "פצעי אוהב". אבל ביקורת חריפה מדי, השוללת את עצם קיומה של מחשבה אחרת, קשה לקבלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 18:00 לינק ישיר 

מאירק'ה

אפשר לעשות כמין מודעות רחוב שיש בהם כדי לשנות דעת קהל מבלי לחתום עילהם אבל זה בהחלט נותן תהודה גדולה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > החרם על שפע שוק - האם שוב מנסים לערבב אותנו או יש בזה אמת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext