בית פורומים אגודה אחת

על מה נאמר בתורה "חסד הוא"???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2008 11:47 לינק ישיר 
על מה נאמר בתורה "חסד הוא"???

חלק א
אני מתנדב באחד מארגוני החסד בעירי. הסע חולים וכו מהכא להתם כמובן ללא קבלת שכר ובאת אני עושה את זה בכיף. (איני כותב זאת למען הגאוה אלא למטרת הבנת ההמשך...)
יום אחד קבלתי שיחת טלפון מארגון חסד אחר (את שמו שמעתי אך ורק באותו הרגע) בו ביקשו ממני שהיות והם מארגנים מידי תקופה ימי כיף לסוג מסוים של ילדים חולים (ובכוונה איני מזכיר איזה ע"מ לא לחשוף אתשם האירגון) ושאלתם האם בבואי חזרה הביתה מהעיר ביכולתי לקחת עימי 4 ילדים לביתם בתשלום סמלי.
הם אמרו שהם מסיימים בשעה 8:30.
אחרי שאמרתי כי אני מסיים את עיסוקי בשעה 6-7 התחננו כי אין להם שום סידור אחר והאם אני יכול להמתין מעט ואפילו הם יוציאו אותם באמצע הסרט (ההורים יודעים???) העיקר שהם יהנו.
אמרתי להם שאני צריך לברר את זה ויחזרו אלי לקבל תשובה סופית בשעה 10 בבוקר.
בשעה 1 הם מתקשרים, שלום, רצינו להזכירך להיות ב... בשעה 8:30 או הכי מאוחר ב8:40 לקחת את הילדים. אמרתי להם שאני עדיין לא יודע כי זה לא כלכך מתאים לי הזמן אך היא אומרת לי אבל אתה יכול! תודה שלום. (ניתוק)
במחשבה ראשונה חשבתי לא להגיע אך מחשבה שניה עלתה בראשי וכי מה אשמים הילדים המסכנים שיחכו לשוא (לא היה לי אפילו מספר טלפון למצוא אותם) אמרתי אמתין להם עד שיבואו.
בשעה 9 אחרי חצי שעה המתנה השגתי מס טלפון והם אמרו כן היתה תקלה יקח עוד כמה דקות שורה תחתונה רק ב10 יצאתי
חלק ב
מראש שאלו למספר המקומות ברכב אמרתי 4 למעשה כשהגעתי אומרת לי המזכירה לא, אני צריכה ללוות אותם שלא יסעו ח"ו לבד והצטרפה עם תינוק בנוסף גם רצתה לצרף ילדה נוספת. אמרתי עד כאן.
כשהגענו למקום מגורנו התברר כי הליווי היה סה"כ טרמפ לשמחה שהיא היתה צריכה להגיע.(ואפילו לא התביישה לומר זאת)  בשביל זה הייתי צריך לסכן את שלילת הרכב לחודש ימים??
זהו חסד הנאמר בתורה בנוגע ל"חסד הוא" עיי"ש (פרשיות אחרי קדושים)
לא היא תגרום לי להפסיק לעשות חסדים אך איזו צורה יש לזה????

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 21:21 לינק ישיר 

ובכל זאת הדימוי לפסוק קצת צורם, לא כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2008 09:25 לינק ישיר 

כנראה שיש גבול די דק בין מתנדב לפראייר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2008 15:43 לינק ישיר 

אלישיב נכבדי
יעקב אומר ליוסף ועשית עמדי חסד ואמת וכן אברהם אומר לאליעזר. נעמי לרות והכוונה אכן לחסד שיעשה אך ישנו גם מה שנאמר "חסד הוא"
לצערי, במקרה שלי זה היה יותר דומה לחסד השני... ביחוד בגלל שהמעשה הוא קרוב ל... איך קראה לזה התורה? חסד...
עמית יקר.
האמן לי לולי חששי שהילדים ימתינו זמן רב להסעה אשר לא תופיע, לא הייתי נשאר ואלי זה מבדיל בין אדם ש"מתנודב" ל"מתנדב"

האמת מארץ תצמח

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > על מה נאמר בתורה "חסד הוא"???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext