בית פורומים אגודה אחת

הנקודה החלשה בחינוך החרדי: הרגלי למידה?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2008 01:48 לינק ישיר 
הנקודה החלשה בחינוך החרדי: הרגלי למידה?!

אבקש את דעתכם, האם זו הנקודה העיקרית? כיצד זה מתבטא, ומה ניתן לעשות ולקתן. מבחנים? הרגלי שקידה ושינון?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2008 04:31 לינק ישיר 

הנקודה העיקרית? חוששני שהנקודה העיקרית היא שגם בחינוך החרדי אין חינוך אלא רק אילוף (למעט יוצאים מן הכלל). אך אם על בעיה של הרגלי למידה באנו, זו טענה שרגילים לשמוע כשאברכים באים ללמוד מקצוע, בעיקר אם מדובר בתואר אקדמי, ואז מתברר שעם כל הכבוד ל"ראש של הגמרא", לצורך לימודים אלו צריך שיטות למידה שאליהן לא התרגל האברך במשך לימודיו עד כה. האם זה מעיד שמשהו לא בסדר? לא מחייב. אלו פשוט דרישות אחרות. במקום אחר אנו מוצאים טענות אלו, כאשר מבקשים לדעת "מה יש לאברך ביד", ורבים אין בידם יותר מקרעי דפים וכמה סברות. אבל על כך כבר צעק הרב שך ועוד ראשי ישיבות רבים. אם תרצה לדעת מה לתקן, קיום דבריהם יהיה התקדמות עצומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2008 06:39 לינק ישיר 

שרגא

להרגיל ילד להתגבר על יצרו, אם הוא כועס, או אם מתחשק לו לקחת דבר מה שאינו שלו, זה אילוף?

אני התכוונתי למשמעת עצמית למשל, ועוד זוטות כיוצא בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2008 07:44 לינק ישיר 

לומד בהחלט זה אחד מהנקודות הקשות אצלנו

לא יודעים מה אצלנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2008 08:41 לינק ישיר 

גם כאן נראה שלבנות יש יתרון על הבנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2008 23:50 לינק ישיר 

אני חושב שאולי כוונת הכותב ל"אי איבחון "נושא האיבחונים ונתינת הסתיגמות של קשיי הלמידה אינו מין המקובלים בציבור שלנו
בתור אדם שלא ידע עד לפני כמה שנים שיש לי בעיה של היפוך אותיות וכיום אני תמקשה בלימודי שפה זרה וכן במטמטיקה כאשר יש צורך לאחוז ראש עם הרבה ספרות..
אני חושב שמצד אחד יש צורך להראות לילד את המעלות שיש בו עלאף החסרונות
כי מתוך הכרותי את הציבור הכללי(החילוני) אני רואה שמי שמאובחן בתור לקוי למידה(בעוד שהמטרה היא להקלות בבגרות) נכנס לו סתיגמה של לא יוצלח שמונעת ממנו לרצו להתקדם לפעמים..

לכך יש באבחון גם מעלה וגם חיסרון...
וצריך הרבה חוכמה למצוא את הדרך לתת כלים נכונים לצעירי הצאן..
בבחינת"חנוך לנער על פי דרכו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2008 08:18 לינק ישיר 

לומד, ‎
‎ באיזה גיל? ילד קטן, שעדיין שכלו אינו מספיק, צריך הרבה יותר עזרה ואי"ז בגדר אילוף. אך כשבישיבות, אף בישיבה גדולה, ממשיכים לאלף, הרי שלא נותנים מקום למשמעת עצמית להתפתח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2008 11:09 לינק ישיר 

ואולי הנקודה היא שאין לחניך החרדי הצבת יעד - "לאן הוא אמור להגיע עם סיום לימודיו", ואני מתכוון למשהו בסגנון "תעודת בגרות" המאשרת את רמת הידע שהוא השיג במשך השנים.

השגי הלימוד החרדיים אינם נמדדים, מאובחנים או מכומתים על מנת לעודד מראש השגת יעד כלשהוא. ובמילים מפחידות יותר: "אף אחד לא קבע לאן אמור חניך חרדי להגיע עם סיום שנות לימודיו" מספיק שהוא יהיה "מתמיד" ושיהיה ניכר עליו שהוא "בעל יראת שמים" - והוא די מסודר.

הן ב"חיידר" הן בישיבה הקטנה וכל שכן בגדולה יכול ילד/בחור להיות "בטלן" במשך השנים ורק לקראת המבחן לישיבה להסתער במרץ על החומר הנבחן - הוא בסך הכל צריך להרשים את הבוחן בהפגנת מעט ידע ופלפול, ואם לא הצליח להיכנס לישיבה הכי טובה... נו... אז הוא יצליח לישיבה פחות טובה... זה לא ישפיע עליו כאשר ירצה ללמוד לימודים אקדמיים או להכנס לעבודה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > הנקודה החלשה בחינוך החרדי: הרגלי למידה?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext