| נשלח ב-1/6/2008 04:42 |
|
| |
חובת גילוי נאות לבעלי תשובה בדבר היותם בלתי רצויים במערכת החינוך החרדי
בגליון שעה טובה האחרון ישנה כתבה העוסקת בקושי הניצב לפני בעלי תשובה בבואם להכניס את ילדיהם למוסדות חינוך חרדים.
הכותב מצטט מחנך עלום שם המצדיק את חששותיהם של מנהלי המוסדות לאור העובדה כי העדר הניתוק המוחלט של כמה מבעלי התשובה עם עברם יכול לגרום לזליגת תרבות חילונית ולהשפיע על הילדים הטהורים שהורתם ולידתם בקדושה.
מבלי להתייחס להגיון העומד ביסוד נסיון ההנדסה התרבותית, הבה נניח לצורך הדיון כי הוא מוצדק.
לי אישית יש מעט מאוד סימפטיה לחוזרים בתשובה שרוצים לשלוח את ילדיהם למוסדות חינוך חרדים מהזן האקזוטי, ואין לי שום כוונה להזיל את מעט הדמעות שנשארו בנאדי לשמע סיפוריה של אביגייל מייזליק המלינה על כך שהציבור החרדי לא קיבל את קרבנה האישי דהיינו אימוץ שפת האידיש. תשבור נא חבורת מפגרים אחת את ראשה בשאלה הגורלית כיצד להתחבב על לב חבורת המפגרים האחרת, שכן בניגוד להאשמות מנהלי המוסדות הפרנואידים, בעלי התשובה מזינים את טירוף ההסתגרות החרדי ונושאים באחריות לא מעטה להיווצרותו. ישראלית גזעית המתעקשת שילדותיה תדברנה אידיש לבל תתפלא באם דוברי האידיש מרגישים שלא בנוח במחיצתה מדין על דאטפת אטפוך.
הטענה היחידה היא כנגד כל המטיפים והמסיונרים שהציגו את הציבור החרדי כאופציה היחידה תוך התעלמות מחובת הגילוי הנאות על קשיי הציבור החרדי לאמץ מצטרפים חדשים.
ולבעלי התשובה הנורמלים הרוצים בסך הכל חינוך תורני נורמטיבי, אין לי אלא לקרוא מעומקא דליבא התפרצו לסמינר ערכים הבא, באמצע הרצאת האל-כשל, או כל הרצאת שטיפת מוח אחרת וקראו בקול גדול לעבר המרצים: שקרנים!!!! איפה חובת הגילוי הנאות?? הייתם צריכים לאמר לנו ללא כחל ושרק כי החברה החרדית מהווה אופצייה תרבותית שאינה פתוחה לאנשים מהחוץ!!!
תוקן על ידי הוועדה ב- 01/06/2008 4:41:55
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 16:37 |
|
| |
אין זה ממנהג המסיונרים למסור גילוי נאות בשלב זה או אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 16:40 |
|
| |
הפחד מכל מגע עם החוץ מעלה תהיות על החוסן הפנימי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 17:23 |
|
| |
הוא לא מעלה שום תהיות, זו תוצאה של חינוך מסויים השואף לשלימות. שהיא טהרה מוחלטת ללא ידיעת מושגים פסולים אפילו מקופיא.
אבל אין סיכוי שתבין את זה, משום שחונכת אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 17:47 |
|
| |
לומד מדבריך נובע שהחרדיות אינה יכולה להיות מודעת לשום עולם חיצון, כי אחרת היא תהיה מודעת למושגים פסולים. כלומר, החרדיות היא בועה סגורה.
גילוי נאות - א"מ שיח' הוא הבוגרים החשוןבים של ישיבת חברון בימיה הטובים, ואם הוא היה שומע את ההגדרה שלך, הוא היה פורץ בצחוק אדיר.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 01/06/2008 17:47:18
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 20:13 |
|
| |
אם אתה גולש לצחוק אדיר של מישהו שאף אחד לא מכיר, ועדיין לא נצחק ("אם הוא היה שומע"), סימן שאתה בבעיה קשה.
אני לא יודע למה אתה מעמיס בדברי הגדרות. אני מכיר היטב את ההשקפה החרדית השולטת כיום, וסיכמתי אותה בקיצור נמרץ. כפי שכבר כתבתי, אתה לא מסוגל להבין זאת.
ואם אני הייתי כותב את אשר כתבת, היית אתה מעיר לי ובצדק, שאין להקשות על החרדיות מבוגרי חברון ב"ימיה הטובים"... (מה בכלל הכוונה, כשהלכו לקולנוע פה ושם?)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 20:25 |
|
| |
כל חברונער שכיבד את עצמו קרא את עיתו הארץ. נכון שאולי הוא לא היה העיתון של היום אבל הוא בהחלט היה כבר אז בון טון של האנשים החושבים. הקריאה לא היתה בהצנע אלא בריש גלי. אנשים הלכו להרצאות באוניברסיטה וכו'. ההנחה הזו שצריך לחיות בבועה קדושה, פשוט לא היתה מקובלת.
אני לא חושב שצריך להזכירך על קריאת הקלאסיקונים הרוסיים ע"י הרב דסלר והדיון המוזר שהיה על כך ביתד.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 01/06/2008 20:39:36
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 22:09 |
|
| |
מתי יפסיק בעלעמיו להרוס כל דיון עניני ומתי יעשה מאמץ מינימלי בהבנת הנקרא?
האשכול לא עסק בנאותות ההסתגרות אלא בחובת הגילוי הנאות.
בעלבעמיו אמר אמירה שלא במקומה בדבר החוסן הפנימי.
כפי שלומד ציין אין הכרח למתוח את הקו הנ''ל שכן יכול אדם לרבוץ על אקוויפר בלתי נגמר של חוסן פנימי ועדיין לבחור מסיבה זו או אחרת להסתגר.
ועוד שהרי אין באמירתו של בעלבעמיו שום אמירה קונסטרוקטיבית שכן גם באם ישנו קו כזה, הרי שניתן להצדיקו מניה וביה - שכן בהעדר חוסן פנימי הרי שיש להצדיק נקיטת אמצעים חריגים כהסתגרות הרמטית. להזכירך, המדיניות החינוכית הזו לא מנוסחת כמניפסטו מחייב של החרדיות, שניתן להפריכו על ידי תקדימים מחייבים באם ישנם, אלא מנוסחת על ידי מנהלים היכולים להצדיק את גישתם אם משום העדר חוסן פנימי, אם משום קיומו של חוסן פנימי אדיר, או משום טחוריהם.
מה שהיה בחברון אינו רלוונטי לדיון נשוא האשכול ולא לדיון המשנה שהתפתח בעקבות אמירתו המיותרת של בעלבעמיו. שהרי ניתן לתרץ את אחד התירוצים הבאים:
1) וממתי מביאים ראיה מחברון ?
2) השתנו הזמנים
3) מנהגי חברון לא התעלו לדרגת נורמה מחייבת בכדי שיכתיבו קריטריון קבלה לת''ת הרב ברכסים
ולת''ת כינור דויד במרסיי צרפת
4) מה כבודו משווה בין קריאת קלסיקונים ועיתון הארץ המהוגן של פעם לבין תרבות ההמונים של המערב הפרוע? מנהלי חיידר תשב''ר אינם מוטרדים שדרדק יתחיל לצטט בלטינית את איגרת הרועים של פאולוס שעסקה בגישת הנצרות למדע, או אפילו את מדור הספורט של עיתון הארץ, אלא מהפופיק של בריטני ספירס הכ''מ.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2008 09:17 |
|
| |
וועדה באמת כל הכבוד לך על הרצון במיקוד הדיון, אבל מה לעשות, כך היא דרכם של אשכולות שמתגלגלים מנושא לנושא. לא מוצא חן בעיניך, חבל מאוד.
ולגבי הרלבנטיות, מדוע לא רלבנטי? מאוד רלבנטי, כי השינו הזה מראה על אמתות הטיעונים החרדיים על המסורת שכביכול אינה נפסקת, אבל גם זו גלישה ולכן אני עוצר.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 02/06/2008 9:18:49
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2008 10:57 |
|
| |
[גם ב"ימים הטובים" של ישיבת חברון היא לא היתה מייצג, וגם כיום קיים זרם כזה. כך שהוכחתך אינה הוכחה. (אם כי אני מסכים שיש שינויים)].
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2008 12:42 |
|
| |
היא לא היתה מייצג, היא היתה ספינת הדגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2008 14:41 |
|
| |
הועדה בעבע"מ התייחס לחלק מדבריך על אחריותם של בעלי התשובה לטרוף ההסתגרות החרדית ,יתכן שצר לך שהתייחסותו לא היתה על עיקר המסר שבדבריך ,ולא הצטרף לפטיציה הקוראת להתקנת תקנות שיש להטיל על עורכי הסמינרים לבע"ת, אבל ציטוטו של מניאק חינוכי שהבאת ("הכותב מצטט מחנך עלום שם המצדיק את חששותיהם של מנהלי המוסדות לאור העובדה כי העדר הניתוק המוחלט של כמה מבעלי התשובה עם עברם יכול לגרום לזליגת תרבות חילונית ולהשפיע על הילדים הטהורים שהורתם ולידתם בקדושה.") הופך את הדיון בנושא ,לרלונטי ,לפחות ברמה של ההתיחסות לצורת שטיפת המוח שעושים לבעלי תשובה דפוקים, על הצורך להסתגרות טהורה החפה מנגישות לעולם הידע האנושי הכללי , והפיכתו של הכרח (מציאותי או מדומה) הנמצא בתשתית הצדקת היבדלות וצמצום ההתמודדות עם הידע והמדע הרחב(שהר"מ הבין שזה הדרך האמיתית להכרת הבורא ואכ"מ) לציווי של הדת הטליבנית המתחדשת. מאחר שצמצום מוחי זה נהפך לציווי קטגוריאלי בתשתית הדת,הדבר אכן מסביר את אי יכולתם של חברי מסדר הכת המתחדשת שסוכניה שנוני הלשון עסוקים בלגייס חברים נוספים במסגרת הרצאות ערכים וכדומה .להפנות את בעלי התשובה המסכנים לנתיבים נוספים המתאימים להם יותר במאמציהם הטהורים להתקרב לבורא, ולטעת בהם את הטעות ,שרק חיקוי עיוור בלתי בקורתי את אורח החיים החרדי בצורתו החדשה יהפוך אותם לצאן מרעיתו של הקב"ה. חיקוי נלעג הכולל לימוד גרמנית עתיקה הנקראת משום מה "מאמא לושון",והידחפות למוסדות שיתרונם העיקרי הוא בכך שהם לא מקבלים בע"ת ופרנקים. וכידוע מליצתו של מרן וודי אלן על תסביך הנחיתות היהודי שלו, שהוא מעוניין להתקבל רק למועדון חברים שאינו מוכן לקבל אותו. דברי בעל בעמיו לקו לא בחוסר הבנת הנקרא אלא בליקוי הקבוע שלו של קיצור יתר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2008 15:23 |
|
| |
(יהודי אחר: גראוצ'ו מארקס לא וודי אלן.
בזמנו של וודי אלן הבדיחה כבר לא רלוונטית כי מקבלים יהודים לקאונטרי קלאב)
ואלו הטעויות הקטנות באשכול הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2008 15:54 |
|
| |
לב העברי כך זכור לי ששמעתי מימרא זו נאמרת משמיה ואני מתעקש (למרות שגרוצ'ו אף הוא לא טמן ידיו במימרות מסוג זה בעיקר משום שאינם מוחשיות) והתעקשות זו תהיה הקטנה שבהתעקשויות באשכול זה.
תוקן על ידי - COGITO22 - 02/06/2008 16:02:33
תוקן על ידי - COGITO22 - 02/06/2008 16:04:20
|
|
|
|
|