בית פורומים אגודה אחת

תכל'ס בבקשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/7/2008 23:11 לינק ישיר 
תכל'ס בבקשה

יסלחו לי רבותי המלומדים שכותבים כאן דברי טעם

אבל אני הולך לכתוב שוב את דברי הנדושים אשר כבר כתבתי אותם פעמים רבות כאן בפורום

הדיונים הנערכים כאן  בפורום לא יכולים להועיל הרבה כיוון שלכל אחד יהיו תמיד את הניואנסים שלו בכל סוגיה וסוגיה
מה גם שבסופו של כל דיון כאן בפורום אנחנו נתקעים ונשארים בשלב של דיבורים ללא כל יציאה לעבודה מעשית מפני הפחד או היאוש

אכן הפחד מוצדק הוא וכבר כמה מחברינו בפורום טעמו וראו טעמה של מלכות מהי.
אך חושבני כי יש  דרך להתמודד עם הדבר לכן הביא בפניכם כמה עובדות אשר מאששים את מחשבתי.

1. כאשר מישהו מאיתנו רוצה לצאת באיזה מיזם שיקדם את אחד מהנושאים אותם אנו כואבים
     האיש נמצא לבד במערכה ולכן סיכוייו לשרוד אינם קימים כלל

2. גם כאשר נתאגד למען מטרה מסוימת כקבוצה עדיין תהיה לנו בעיה שהרי האוייב המתנגד לדרכנו אוגדתו ניצבת למולינו עם מיטב התותחים ואילו אנחנו חסרים כל כוח הרתעה ואין לאוייב כל פחד מפנינו

3. אנשי הרשע הניצבים למולינו אינם בוחלים באמצעים כדי להשיג את מטרתם

לאור העובדות הנ"ל עולות המסקנות הבאות:

א. יש צורך לא רק לקום כעם מאוחד  ולפעול כקבוצה מאורגנת, יתרה מכך יש צורך חיוני ביותר להגיע למצב בו יודעים שאנחנו עם רב בצורה ניכרת וברורה שאינה ניתנת לעירעור (באותה מידה שיודעים שקיימת חסידות בלז למשל) וגם אם מעשינו לא נראים לכולם ידעו המתנגדים לנו שיהיה לא קל למחוק אותנו

ב. יש ליצר כוח הרתעה מפנינו בצורה כדי שידע הצד שמולינו שיש גם לו מה להפסיד.

כדי להגיע למצב אידיאלי זה אנו זקוקים לתנועה פוליטית רעיונית משלנו
זה נשמע קצת הזוי אבל קצת סבלנות חברים תבינו ותראו כי דבר זה נותן תשובה (אומנם לא מלאה) למה שאנחנו מבקשים

1. למשל כבר בהקמת תנועה כזו יש לנו כוח כי הצד שלמולנו יודע שאם הוא ימחוק אותנו אז נצביע למועמד אחר לראשות העיר וזה עלול לדפוק אותם ולכן הם יחשבו פעמיים עם למחוק אותנו לגמרי או לא הדבר הזה הוכח בבחירות בביתר שבו רצה רשימת טוב ולא נמחקה למרות המחאות בדיוק מהסיבה הזו

2. לאחר שיש אנשים שמצבעים לתנועה כזו ויש לה כסאות ברשויות המקומיות ברור לכולם שישנה קבוצה, שגודלה ניכר ואי אפשר להתכחש לה. (גם כאן המציאות בביתר תוכיח שאנשי טוב מוזמנים לכל הדיונים הציבוריים בביתר הן בעיריה והן אצל הרבנים שם הם משמיעים דברי טעם שלא היו נשמעים עד היום בביתר  אצל רבני ועסקני העיר, המציאות מוכיחה שמתחשבים בדעתם למרות שהם רק כוח קטן בעיר ולמרות שהם מבטאים דעות שלא נשמעו עד כה בריש גליי ללא מורא.)

3. עוד הוכיחה ביתר שיש צורך להתמודד עם הפחד לפרק זמן קצר ומוגבל ולאחר מכן כל אלו שיצאו נגדך נותנים הרבה כבוד למי שעשה את זה כנגד הזרם

4. לאחר שתנועה כזו תהיה קימת בעוד נקודות ישוב יקל לנו לפתוח מיזמים רבים שיש בכוחם להצעיד את היהדות החרדים קדימה.

אז חברים יקרים תפסיקו לחלום

עת לעשות ולא לחשות
באו והצטרפו

תוקן על ידי פצעי_אוהב ב- 10/07/2008 23:16:39

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2008 22:59 לינק ישיר 

זה בסדר חברים לא חשבתי שתשתפו איתי פעולה

רק רציתי להוכיח לכם
שלבכות יודעים כולם

האם פורום אגודה אחת הוא רק כותל מערבי של החברים?

ושלא תבינו אותי לא נכון לא חייבים להצטרף בדווקא למה שאני מציע
תבחרו באיזו סוג עשיה שתירצו
אבל הגיע הזמן שתצאו מבכי לעשיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2008 23:49 לינק ישיר 

ראשית ישנם הרבה דרכים לפעול, רק שצריך לעשות זאת:
1. לנסות לחבור כמו בעבר בחיבור בין פא"י לחרד"ל בתנועת מורשה.
2. להקים ישיבות קטנות עם בגרות שיתמודדו בגאון עם הישיבות הקטנות הרגילות (ובעיקר שיחנכו בהם שזה לכתחילה).
3. להקים מסגרות לימוד לבנות בערים בהן אין בגרות בבית יעקב או שהאמור בסעיפים 1 ו-2 יוביל למצב בו את הבנות לא יקבלו לבית יעקב.

השאלות הן:
1. איזה כח אנו מציגים לכל מי שבאים עמו במו"מ. האם יש מספר משוער של חברים לתנועה (ז"א  מה הנדוניה שאנו יכולים להמציא לכל תנועה פוליטית אליה ננסה לחבור).
2. יש להקים ישיבות דווקא בערים חרדיות מרכזיות כדוגמת ירושלים, בני-ברק, פתח תקוה, אשדוד וכד'. לצורך זה יש למצוא מי שעסקו בנושאים ארגוניים כאלו. גם אם לא מתקבלת תמיכה של תנועה פוליטית כזו או אחרת, ניתן לחבור לרשת העוסקת בנושא (כדוגמת נעם או חורב), בכדי שיאפשרו כחלק ממוסדותיהם להקים מוסד חרדי נבדל (לדוגמה מכון לב הקים מכונים מיוחדים לחרדים וחרדיות).
3. כנ"ל לגבי חינוך הבנות. אם מעוניינים למשוך בנות חזקות ניתן גם לשלב תואר ראשון תוך כדי לימוד התיכון.

אולם כאמור לצורך זה יש חובה להקים מסגרת מנימלית שתאגד את החברים בכדי שניתן יהא לנהל מו"מ מסודר עם כל גוף עימו נרצה לחבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2008 07:05 לינק ישיר 

אוהב, סבלנות.
פוליטיקה ומפלגה הם לא הדברים הראשונים שאנו צריכים, ואולי אנו לא צריכים אותם בכלל. החרדים השיגו את כוחם דרך העם של אז, ואת ההשגים שלהם גם כיום הם משיגים דרך חרמות חרפות והררי זבל.
תראה אותנו, בקושי אנחנו עשרים איש שמוכנים להעלות הגיגיהם על הרשת; כולנו אנשים עובדים, כולנו עסוקים וכולנו יודעים את תורת המהפכה. חכה בסבלנות עד שיהיו אנשים חזקים ומאוגדים, נתווכח על שטויות עד שתתגבשנה הדעות המאחדות, אחר כך נעשה מה שברצוננו.
בינתיים תוכל להתנחם בכך שיש כאן אנשים שעוסקים בפעילות האמיתית בשקט: מניעים מסגרות לימוד אקדמיות לגברים, מטפלים בנוער (הבוחרים הפוטנציאליים שלך...) וגם, מדברים הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2008 13:13 לינק ישיר 

פצעי

שלא כמו קודמי ולא כמו שחשבתי בעבר אני חושש שהצדק איתך.

וזאת, משום שאני רואה הרבה מאוד אנשים שבסתר ליבם מחכים לשינוי, מצפים לטוב
אך אינם מעיזים להוציא משאלות סתר ליבם החוצה. לא כלפי חברים ואף לא כאן בפורום (לא לכולם יש אינטרנט...) ואילו בקלפי - מאחורי  הפרגוד -סבורני שיממשו את זכות הבחירה על מנת להשפיע לכיוון בו הם חפצים.

כך שה"התפקדות" האמינה יותר של 'אגודה אחת' תתברר דווקא על ידי תנועה פוליטית שאינה חייבת לממש את עצמה פוליטית כמו שהיא תהפוך את "מתנגדי המשטר" לעובדה קיימת ונספרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2008 16:36 לינק ישיר 

יהודים, אתה מכיר בטח את הסיפור על משגיח הכשרות שהתקבל לחבר דירקטוריון; זה גם מה שיקרה לנו כשנהיה תנועה פוליטית ונחבור ו/או לא נחבור למישהו.

אתה צודק, בתנועה פוליטית תוכל לאסוף יותר אנשים, אך כאן נדרשים בעיקר מעשים אותם יעשו האנשים המעטים והקטנים - לא הפוליטיקאים, לא קבלני הקולות אלא אתה, פצעי אוהב ואני. יתרה מזאת: אדם שמוכן רק לשלשל את הפתק מאחורי הפרגוד ולא להסתכן חברתית, יישאר לנצח כמו הרן אחי אברם העומד ותמה מאן נצח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2008 19:06 לינק ישיר 

אזוטרי.

אם סבור אתה כי בימינו יבוא השלום ותגיע המנוחה הריני לנחש כי "חלמא טבא חזיתא".

לדעתי על כל פנים אנו "אבות טיפוס" לדור שיבוא אחרינו או אחרי אחרינו.

על מנת להכין עבורם את הקרקע אנו יכולים לשבת באפס מעשה ולקוות שמהריטונים יתעודדו ויתאספו אנשים 'חזקים' שיוכלו להילחם מול המימסד ורוב הציבור החרדי... או להתחיל בפעולות שהרבה יותר קרובות למציאות כגון הוכחה מספרית באשר לכמות האנשים המעוניינים בשינוי ומזדהים עם הרעיונות המובעים בפורום - אף שכרגע מחמת המצב המשפחתי/סביבתי/נפשי אינם מעוניינים להסתכן.

תן לי לנחש שלאותם 'אנשים המעטים והקטנים -שיעשו את העבודה' תקל העבודה בהרבה בנוכחות מפלגה ושמה 'טוב' מאשר בלעדיה.

תן לי לנחש שמפלגה הקמה על בסיס ומצע אידיאולוגי לוקח לה יותר מ20שנים עד שהגלגלים מתחילים לחרוק - עיין היסטוריית המפלגות האידיאולוגיות שהפכו לפוליטיקה.

ואולי אני סתם נאיבי?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2008 02:02 לינק ישיר 

יהודים תודה על העידוד

אכן כבר הציעו לי להיות חלק מרשימת דגל בבית שמש בדיוק כמו שניבא אזוטרי

אבל מיד פרסתי בפניהם את השקפת עולמי ואת חוסר אמוני מהבטחותיהם

עוד אמרתי להם כי אם הם רוצים שאני לא יהיה קיים בעוד כמה שנים יש להם ברירה אחת להבין איפה הם חיים ולקלוט כי יש צורך דחוף בשידרוג כל המערכות החרדיות הציבוריות

ואל תדאגו גם איומים כבר קיבלתי כצפוי
אבל תחשבו טוב יהיה טוב

נ.ב. מלבד תנועת טוב בבית שמש וביתר ישנה התקדמות גם לגבי אלעד ופתח תקוה ואני מקוה לעוד טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2008 08:36 לינק ישיר 

יהודים,

נכון שהשלום לא יבא בימינו, ולא בטוח שבימי בנינו. לקחת לי את המילים, אשתמש בהם בכל זאת: "על מנת להכין עבורם את הקרקע אנו יכולים לשבת באפס מעשה ולקוות שמהריטונים יתעודדו ויתאספו אנשים 'חזקים' שיוכלו להילחם מול המימסד ורוב הציבור החרדי... או להתחיל בפעולות שהרבה יותר קרובות למציאות כגון..."
אז זו דעתי: ריטונים זה מה שעושים פוליטיקאים ומי שמתעתד להיות כזה. פעולות מעשיות, לעומת זאת , זה לא ספירת אנשים אלא פעולות, מעשים, כמו שהוזכרו בדברי לעיל.

בנוסף, על ההיסטוריה של הפוליטיקה תוכל ללמוד מכל מיני מקורות; אתה לא חייב לנחש, מה גם שניחושיך לא צודקים. שינויים קמו ממעשים ולא ומספירת קולות. קח כמשל את כל המהלכים הפוליטיים והמדיניים הגדולים של השנים האחרונות (זו דוגמה שגם אתה יכול לזכור בקלות, בלי להסתכל בספרי היסטוריה) - הם נעשו במהלך חזק, חלקם תוך הונאת הבוחרים, ולא על ידי איסוף אנשים. אחר כך נהפכו העובדות המוגמרות גם לדעת הקהל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2008 11:16 לינק ישיר 

אזוטרי,

איני מבין היאך אתה משווה בין פעילות של אנשים עם כוח לעומת אנשים שברשותם רק מוח.

אנחנו מדברים כרגע על משהו שניתן לקרוא לו "מיני מרי אזרחי" ודברים כאלה לא צומחים אם אין מספרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2008 14:41 לינק ישיר 

יהודים:
לא, אני לא משווה בין אנשים עם כוח לאלו שיש להם רק מוח, אבל בדרך כלל לפוליטיקאים יש רק כוח במקרה הטוב או שהם מתקלקלים לגמרי במקרה פחות טוב. אנשים רגילים, לעומת זאת מצליחים לעיתים לעשות דברים ענקיים גם בלי כוח: לישו היו חמישה תלמידים, והיום יש לו כבר מיליארד חסידים. בלי בחירות, בלי פרגוד.
מיני מרי אזרחי צומח ממעשים קטנים, לא מצעקות גדולות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2008 15:40 לינק ישיר 

ימים יגידו...
ולא שכוונתי שתנועה יכולה לצמוח מצעקות גדולות אלא שלדעתי יש יותר סיכוי להתמסדות של דעות אלו והפיכתם ללגיטימיות ומקובלות בחברה החרדית(!) אם תנועת טוב תגשים את עצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2008 16:40 לינק ישיר 

האמת שאיני יודע מהי תנועת טוב ולמה היא קשורה; דיברתי על פוליטיקה באופן כללי.
ראה למשל את השינוי שחל בעשרים וחמש השנים האחרונות בשיטות הלימוד בתלמודי התורה: זה התחיל מאיש אחד משוגע לדבר, היום זה כבר שיטה לגיטימית, שווה בין שוות שלא שייכת לרב כזה או אחר. כך יהיה עם כל האמיתות הגדולות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2008 09:51 לינק ישיר 

למרות שבאופן כללי אני מזדהה בעיקר עם דברי הטעם של אזוטרי, הרי שבשורה התחתונה אני מסכים עם פצעי אוהב ויהודים שהצעד הפוליטי של ריצה של מפלגת "טוב" בבחירות לרשויות המקומיות היא צעד בכיוון הנכון.

פצעי אוהב

אינני מבין מדוע אתה טוען שחברי הפורום מסתפקים רק ב"דיבורים" ולא ב"מעשים", דומני שרבים מהמשתתפים פועלים ברוח הדברים הנאמרים כאן בדרך כזו או אחרת, הן ברמת הפרט בחייהם האישיים והן ברמת הכלל בפעילויות ציבוריות. יחד עם זאת, אין צורך לזלזל בדיבורים ואין זה מן הנכון לכנותם "בכי", לדיבורים כאן ישנה בהחלט תועלת רבה למשתתפים בעובדה שהם מוצאים חברים לדעה ובהפרייה ההדדית של חשיבה משותפת ורעיונות. אני גם חושב שדווקא מקום המפגש הזה גורם - בניגוד לדבריך - שכשאחד מאיתנו עושה משהו הוא יכול להסתייע  בחברים אחרים.
השימוש במונחים של "אוייב" ו"אנשי רשע", נראה לי מוגזם ובעייתי. רובם ככולם של אלו שאינם איתנו הם אנשים טובים עם מטרות וכוונות לש"ש. ישנם אמנם גם מעט אנשים שההגדרות האלו הולמת אותם, אבל אין צורך להפריז בכוחם ובכלי הנשק שלהם למרות שגם אין לזלזל בהם. כידוע לך, בפועל דעת הקהל איננה נמצאת איתם הרבה יותר מאשר איתך. בכל אופן, מהו אותו "כוח הרתעה" שאתה מדבר עליו, האם גם אנחנו נפעל באלימות?
בנוגע להקמת "תנועה", גם אני חושב שהדבר נחוץ וחיוני להמשך דרכנו, אבל לא נראה לי שהכיוון צריך להיות דווקא תנועה פוליטית מפלגתית. מהלך כזה עשוי להערכתי להשיג פחות תמיכה מספרית מאשר התומכים האמיתיים שלך. ההערכה שלך שהדבר ימנע מלחמה נראית לי מוטעית, שכן ככל שהתמיכה הציבורית במפלגה תגדל כך יגדלו המאבקים בה. חברות במועצות המקומיות ובעיריות כשאינך בעמדת מפתח אלא באופוזיציה איננה הרבה מעבר ל"דיבורים" שעליהם יצא קצפך. למרות האמור, ברור שלהקמת המפלגה ולהצלחתה אי"ה בבחירות הקרובות ישנה אמירה חברתית ברורה, שעשויה להביא בעקבותיה תוצאות חיוביות. השאלה היא מה הם בדיוק ה"מעשים" שאתה מצפה להם בהקשר זה מחברי הפורום, שיצביעו בבחירות, או שיקימו מטות ויארגנו כנסים? דרך אגב, את ההצעה להשתלב ב"דגל התורה" הייתי מציע לבחון יותר ברצינות, שכן גם אם אין לכך משמעות מעשית רבה יש לצעד כזה להבנתי משמעות סמלית אמיתית, לכך שהמפלגה איננה מיועדת רק ל"אברכים".

כפי שטען אזוטרי, שינויים אינם מתחוללים ביום אחד ובמהפכות כוחניות. הדוגמא של התפשטות שיטת הלימוד של הרב זילברמן ב"חיידרים", צריכה להיות לנגד עינינו בכל שאר תחומי הפעילות שלנו.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2008 23:13 לינק ישיר 

בן ציון היקר

1. אכן אתה צודק כי יש רבים שאכן פועלים ועושים בכיוון הנכון ואלי השתמע ממני כי כולם רק בכיינים אז הריני מתקן את דברי

2. השימוש במונחים אוייב ואנשי רשע מכוון לאותם אלו שכבר כיום יודעים להתקשר אלי ולאיים עלי מה לעשות וכבר בשלב שעוד לא יצאנו לעם הם מנסים להפחידינו וכבר כמה מחברינו טעמו את טעמם .

3. גם העם הפשוט שלא אוהב את העסקונה המטילה אימה על אנשים שמפריעים להם באמצע הדרך הוא עם מפוחד שאומנם קשה לדון אותו אבל ירושלים חרבה על שלא מיחו חכמים ועדיין הם אינם מוחים.

4. ודאי שכוח הרתעה אין מדובר באלימות אלא עצם קיומיינו בגלוי כשיש עם מוגדר וברור שחושב אחרת זהו כוח שיוצר הרתעה וכן הוכח בבית כמו שכתבתי לעייל

5. בנוגע להקמת תנועה המציאות מוכיחה שלתנועה רעיונית אין הרבה קונים אבל בו ברגע שנשלב את התנועה  לתנועה רעיונית פוליטית יש לזה סיכוי טוב יותר שמתוך שלא לשמה בה לשמה

6. בהחלט גם בביתר וגם בעז"ה בבית שמש נהיה חלק מהקואליציה ואין כאן המקום לפרט את אשר ניתן לפעול מבפנים

7. אינני רואה משמעות סימלית להשתלב בדגל התורה, מפני שהסיבה היחידה שדגל מוכנה שנצתרף אליה זה כדי שלא יהיה לה מאיתנו כאב ראש ולא מתוך רצון באמת לסייע לקדם את מטרותינו אלא נהפוך הוא רק כדי לקבור את היוזמה שלנו טרם לידתה וצביקה הרבסט באלעד יוכיח שצורף לדגל שם כי הוא איים עליהם מבחוץ וכעת שהוא חלק מהם הוא לא מסוגל לבצע את הדברים שבגללם הוא רצה להריץ רשימה נפרדת של הבעלי בתים וכעת ישנה גם שם יוזמה של טוב לנסות ולהריץ רשימה.

8. כבר שמעתי את הרב שטינמן אומר לעסקני דגל כי צריך לפעול לכך שבעלי בתיים יהיו חלק מדגל התורה אך הם ציפצפו עליו כהרגלם בקודש

9. אכן מהפכות מתבצעות לאט אבל רק עם יש מי שפועל לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > תכל'ס בבקשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext