| נשלח ב-27/7/2008 16:44 |
|
| |
להצטרף בתור קבוצה לישוב קיים של המזרחי
אני רואה בעלונים של שבת פירסום של מושבים המזוהיים עם הציבור הדתי לאומי-כיפות סרוגות שיש להם מגרשים להרחבה אבל אין להם בנים ממשיכים והם מחפשים שיבואו ויצטרפו אלהים האם יש מי שמוכן לחשוב על הרעיון של גיבוש קבוצה מהפורום והצטרפות בתור קבוצה ולא בתור יחידים למושב כזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 17:00 |
|
| |
לצערנו יש רתיעה במקומות כאלו מהקמת שכונה חרדית. חוששני שגם אפשר להבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 17:26 |
|
| |
יתכן שכדאי לפנות ולשאול אצלם מה הם חושבים על רעיון שכזה, שיבואו קבוצה חרדית מאורגנת לישובם.
"בעל" צודק שמסתבר שתהיה רתיעה מרעיון שכזה. אמנם יתכן שאם יבינו שלא מדובר בקבוצה שבאה "לכבוש" ו"להשתלט", אלא דווקא קבוצה שאחד ממניעיה הוא "לברוח" מה"שולטים" למיניהם, אולי יקבלו את הקבוצה דווקא בעין יפה וטובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 20:54 |
|
| |
נראה שיש צורך לבדוק מראש. ז"א לקבל הסכמה ולהגיע לאמנה מסודרת על המותר והאסור ושתתאים לחברים.
כמו כן צריכה להיות הסכמה על הגבלת כניסה של חברים חדשים אלא אם יתחייבו מראש על ההסכמה.
תידרש גם שליטה על בני הנוער משני הצדדים.
בגדול, תוכנית כזאת אם היא מוסכמת יכולה מאד להצליח ולהרים ישוב כזה.
תוקן על ידי שרפ ב- 27/07/2008 20:54:20
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 21:12 |
|
| |
מזרחי זאת לא הגדרה, בעיקר לא בעיני עצמם.
חובשי הכיפות הסרוגות אינם מזהים את עצמם עם המותג הזה, שכבר עבר מן העולם לפני עשרות שנים.
יש דתי לאומי ויש חרדלי. דתיים לא יקבלו חרדים ולא נראה לי שתועיל אמנה מוסדרת מראש, גם אני לא הייתי ממליץ להם. הדרישות של קבוצה מפה הן גבוהות מידי. האם לא תהיה התנגשות על גנרטור שבת? אם תהיה מכולת אחת, מה ימכרו בה בשמיטה?
נשים יושבות בכניסה לבית הכנסת, פעילויות במתנ"ס ביום העצמאות ועוד.
חרדלי"ם, הרבה מהם ישמחו מאוד. בוגרי כרם ביבנה למשל, ישושו על הצעה כזו למיטב שיפוטי.
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 21:53 |
|
| |
הקניזי - אתה צודק לחלוטין.
אולי ייהיו בעיות, אבל יהא קל להגיע לסיכומים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 12:30 |
|
| |
ההרחבות הקהילתיות הקיימות הן למגרש בגודל 350-500 מ"ר, התשלום הוא מלא על פי שווי שוק, ומקנה זכות חברות נחותה ביישוב (ועד מוניציפאלי), ולא חברות באגודה. כל ההחלטות על עתיד היישוב, יתקבלו בידי הותיקים.
הדרך הנכונה, היא הקמת יישובים חדשים, בהם הקרקע ניתנת חינם, לעיתים בתמיכת קרן היסוד, או הסוכנות, שיהיה בהם פוטנציאל למשפחות נוספות, ולבנים ממשיכים. ביישוב חדש ניתן לקבוע את אופי היישוב (תורני/חרדי)בהתאם לרצון הקבוצה, ליזום מפעלים כלכליים משותפים, לאפשר פעילות עסקית וכלכלית עצמאית של המתיישבים, לשלוט בשטחים הציבוריים של היישוב, בהתאם לתוכניות של הקבוצה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 12:33 |
|
| |
בעזהי"ת
איך ניגשים להקמת ישוב חדש? בזמנו קצת גיששתי בנושא קרוב, ונבהלתי עד רפיון ידיים מכמות הבירוקרטיה האינסופית.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 21:19 |
|
| |
למה מזרחי ולא השומר הצעיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 11:08 |
|
| |
אני אענה לך בצורה לא דיפלומטית שלמה המלך לימד שני דברים אחד אל תען כסיל כאיוולתו והשני ענה כסיל כאיוולתו אני מקווה שהבנת למה כוונתי
בעיקרון במושב ששיך למזרחי יותר קל התקבל יש עדיין מכנה משותף תפילה כשרות שבת מה שלא תמצא במושבים אחרים
וכמובן אפשר להקים בית כנסת עבור הציבור שיבוא ומי שלא מחפש להתנגש ראש בראש עם הציבור שהקים את המושב יכול להצליח
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 18:31 |
|
| |
יש כל מיני סוגים של מכנה משותף. יש גם כאלו שיעדיפו דווקא את חוסר המכנה המשותף, מה שמונע הטמעה...
[גם אני יודע לענות בצורה לא דיפלומטית. רצית שאכתוב שאתה מפגר?]
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 22:04 |
|
| |
הלא זו היא גמרא מפורשת, מינה מחריב בה שלא מינה לא מחריב בה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2008 02:28 |
|
| |
לעיקרו של עניין יש הרבה מקומות שבאו משפחות חרדיות והשתלבו יפה באווירה.
ראה ביד בנימין. ובחפץ חיים וכיו"ב.
קלף.
קח אחריות ותעשה .
הלוואי ואוכל גם אני לעשות צעד שכזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2008 20:33 |
|
| |
קלף
אינני חושב שהכתובת להצגת שאלה זו היא הפורום, את השאלה צריך להציג בפני אלו שגילו עניין מעשי ברעיון של הקמת גרעין חרדי בישוב קהילתי. חברי הפורום יכולים בסך הכל להעריך את הסיכויים בעיניהם לצעד כזה, אבל רק מי שאכן שוקל להצטרף לקבוצה כזו יכול להביע את עמתו לחיוב או לשלילה.
להערכתי, יהיה קל יותר לארגן קבוצה חרדית להקמת ישוב נפרד, מאשר לאתר חרדים שירצו להצטרף לישוב דתי / חרדי לאומי. הבעיה היא כמובן שהקמת ישוב נפרד היא משימה הרבה יותר מורכבת וכמעט בלתי מעשית, כשאין מי שדוחף ומתמסר ליוזמה. אולי ניתן יהיה לקבל עזרה וסיוע בעצה בניסיון ובקשרים של אנשים מעסקו ועוסקים בהקמת ישובים דתיים לאומיים.
כמה אנשים יש לך שהתעניינו עד עכשיו בהצטרפות לקבוצה כזו?
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 13:18 |
|
| |
בן ציון כהנא
השדלתי עבור אותם חרדים שרוציםלהקים ישוב חרדי נפרד ולא חלק מישוב מזרחי קיים
כמותתהאנשים שפנו לא ענתה על הציפיות שלי
פנו אלי כמה עסקנים ואחד מהם הזדהה בתור איש של חבר כנסת חרדי שמוכן לעזור אבל לי אין קצון להיות חלק מהפלגה או הסיעה של אותו חבר כנסת ולא רק בגלל השקפת עולמי אלא בעיקר כי איני רואה צורך להיות מחובר למלגה בשביל הרצון להקים ישוב בארצנו הימים שהיו לפני קום המדינה עברו והיום יש צורך לשנות את העקרון המיושן של התיישבות -התחברות לאירגון מיישב - מפלגה לא מחפש מפלגה -לא צריך מפלגה ואם במצב הקיים אין אפשרות להקים ישוב תורני ללא התחברות למפלגה או אירגון פולטי זה מעיד על בעיה
אני מקוה שהמפלגה או האירגון החדש שקם בישוב ביתר ומכונה בכינוי טב יצליח ויעזור לעוד גורמים להצטרף וככה אולי אפשר יהיה להתגבר על הממסגד שלדעתי רק מפריע ולא עוזר
וכאן אכתוב כמה מילים לאותו ניק שפני אלי והציג את עצמו כאיש של חבר כנסת ונקב בשמו של החבר כנסת
אם נכון הדבר שאתה מסוגל להרים פרויקט של 40 או יותר משפחות להתיישבות אני מאחל לך הצלחה
|
|
|
|
|