| נשלח ב-31/8/2008 17:32 |
|
| |
גילוי הבנה למניעי סרבני גיוס
למערכת ההשקפה הטהורה יצ''ו
בעזרת החונן לאדם דעת רציתי להביא לידיעתכם הערה קטנה הדוגרת על קצה אצבעותיי מזה שבועיים ימים ואשר אולי תתקבל על לב הקוראים ואולי גם על לב הוועדה הרוחנית, ויהי רצון שלא יבוא לידי מכשול אכי''ר.
לכאורה אנו מתנגדים מעומק הווייתנו למניעי הסרבנים בגלל נימוקיהם השמאלנים הפסולים והעקומים כשלעצמם וגם בגלל החשש שאם החילונים יפסיקו להגן על המדינה אזי מי יגן עליה?
אבל מבחינה למדנית יש מקום לגלות הבנה למניעי סרבני הגיוס, וגם אם אין הסכמה בפרטי הדינים אזי ניתן להסכים למדנית למהלך הכללי לפיו אין מקום לכפות גיוס צבאי על יחידים או קבוצה במידה והשירות הצבאי מונע או פוגע ביכולתם לקיים את אורח חייהם לפי השקפתם.
חיימק'ה שלי עלול לאבד את חרדיותו בצבא, ואילו דנה מארסוף חוששת לאבד את ההרגשים המוסריים שלה המצווים על שלום עולמי עם כל יצור דו תאי.
כמובן שאין בדברי אלו משום פסיקת הלכה, ובכפוף להמלצת הועדה הרוחנית של עיתונכם החשוב, אני ממליץ לכל או''א להתייעץ באופן פרטני עם רבותיו ומורי דרכו המוסמכים לכך. דבריי אלו הינם בגדר מחשבה טובה שרעיתי תליט''א וגם כמה שכנים חשובים חשבו שמן הראוי לשתף אותה עם הקהל הקדוש.
החותם בכבוד רב
א.ב.ג.ד מהצפון
נ.ב
נא להמנע מטיעונים המסבירים עד כמה שמאלניותם של הסרבנים מאוסה שכן היא מן המפורסמות ואינה צריכה חיזוק.
תוקן על ידי מ_למערכת ב- 31/08/2008 17:33:10
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 18:19 |
|
| |
יש בכלל מקום להשוות?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 18:36 |
|
| |
כן יש מקום להשוות
מדובר בשני קבוצות הנמנעות בנשיאה בעול הכלל משום סיבות ערכיות שאינם נחלת הכלל. השיפוט הערכי שלך הספיציפי אינו מעלה ואינו מוריד לצורך העניין, ואם אין לך יכולת הפשטה צורנית אזי שאני מוותר על דו השיח שכן כישורי ההוראה שלי לוקים בחסר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 18:36 |
|
| |
אכן יצא המרצע מן השק
הוועדה, היא זו שכותבת את המכתבים למערכת. כמו שמאז ומעולם טענו אנשים צרי עין.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 21:34 |
|
| |
לומד :-)
אבגד מהצפון
טעות אחת בסיסית, מערכת ההשקפה הטהורה כ-ן גורסת שהשיפוט הערכי הספציפי שלה מעלה ומוריד לצורך הענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 22:12 |
|
| |
| יעקב135 כתב: |  |
אבגד מהצפון
טעות אחת בסיסית, מערכת ההשקפה הטהורה כ-ן גורסת שהשיפוט הערכי הספציפי שלה מעלה ומוריד לצורך הענין.
|
|
הטעות שלך היא שהאדון מהמכתבים למערכת חושב שהוא מהאו"ם, והוא לא מבין שבאמת הוא לצרינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 00:53 |
|
| |
טליבאן
הפכת לציוני?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 13:14 |
|
| |
ל_מערכת צר לי, אך בפעם הבאה אוסיף תווים.
|
|
|
|
|