בית פורומים אגודה אחת

האם הנהגתו הציבורית של מרן הגריש''א היא רלוונטית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/8/2008 19:08 לינק ישיר 
האם הנהגתו הציבורית של מרן הגריש''א היא רלוונטית?

לכבוד הוועדה הרוחנית הנכבדה עד מאוד

אבקש להעביר את המכתב המצו''ב למרן הגריש''א שכן בנסיבות בהן הוא אינו מקבל דואר הנשלח על ידי האדמו''ר מערלוי ע''פ גזירת מקורביכם, הרי שאין לי ספק שמכתב זה לא יעבור את מפתן ביתו ללא הסכמתכם. יתר על כן. בהעדר נגישות מלאה לציבור הרחב הרי שמרן הגרי''ש הופך ללא רלוונטי מבחינתי שכן מושא התייחסותנו הופך לאישיות חצי ווירטואלית אם לא למעלה מכך המשקפת באופן חיוור את תבנית אישיותכם שהרי כל רשמיו ומסריו מועברים, מושפעים או נוצרים על ידכם.
אשר על כן, כל התייחסות למרן הגריש''א במכתב זה תתפרש כהתייחסות לוועדה הרוחנית הנכבדה ולהיפך.

אני קורא בפורום בח''ח על כי גזרת בגזירת קודש על ביטול ישיבת מזכירות דגל התורה.
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=6543&cat_id=9

לכאורה יש לומר כי מעכ''ת חושש שקיומה של ישיבה זו תביא חלילה וחס לעבירות החמורות.

אלא ששמועות עקשניות טוענות כי בס''ה מדובר בהנחתה של המקורבים המעוניינים לכפות את החלטתם בעניין מסויים ללא קיום דיון ממצה. הדברים חמורים במידה שווה גם אם מדובר בביטוי רצונו האותנטי של מרן שליט''א ולא בגחמת נהגים ומשמשים, שכן עצם קיומה של המזכירות מלמד על סמכותה לדון בדבר גם אם אין ספק שההצבעה הסופית בוודאי תשקף את רצונו הטהור של מרן, ובאם לא אזי היא תשקף את רצונם הטהור של מרנים אחרים שכבודם במקומו מונח.

באם מרן משוכנע שאין מקום אף לדיון בכל עניין הנוגד את דעתו הק' מדוע לא יבטל את מועצת גדולי התורה ואת כל הפורומים המפלגתיים בעלי זכות הצבעה וישאיר על מכונו רק את הזרוע המבצעת?

משום מה אני מתגעגע לרבינו הגדול מרן ראש הישיבה זצוקלל''ה.

החותם בכבוד רב

א.ב.ג.ד מהצפון

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2008 21:37 לינק ישיר 

מ_למערכת כתב:

באם מרן משוכנע שאין מקום אף לדיון בכל עניין הנוגד את דעתו הק' מדוע לא יבטל את מועצת גדולי התורה ואת כל הפורומים המפלגתיים בעלי זכות הצבעה וישאיר על מכונו רק את הזרוע המבצעת?

יש לך בעיה בהבנת הנקרא? זה בדיוק מה שהוא עשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2008 09:19 לינק ישיר 

כתבת האם הנהגתו הציבורית של מרן הגריש''א היא רלוונטית?

אני שואל לתומי, האם קיימת הנהגה ציבורית של הרב אלישיב? מתוכן דבריך עולה שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2008 11:12 לינק ישיר 

הנהגתו של ר' אלישיב רלוונטית כל עוד שיש עשרות אלפי משפחות שילכו אחריו בתמימות. ואכן ישנם!

האם הנהגתו של ר' אלישיב הוגנת ומוסרית, אני חושב שלמרבה הצער והבושה התשובה היא חד משמעית שלא.

האם אפשר להאשים את ר' אלישיב על השחיתות שחוגגת מסביבו, זאת שאלה שאין באפשרותנו לענות עליה, וגם זה לא מענייננו.

האם ההחלטות שיוצאות ממקור קדוש וטהור אבל עוברת דרך אנשים רעים ומושחתים, הן החלטות מוטעות? האם עשרות אלפי אנשים שמקבלים עליהם הנהגת אדם אחד צדיק, האם הקב"ה ידאג שההחלטות תהיינה מוצדקות לא משנה הנסיבות? תשובות לשאלות האלו תלוי בהשקפת עולם.

תוקן על ידי chouteng ב- 01/09/2008 12:08:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2008 16:55 לינק ישיר 

ומרן ראש הישיבה היה יותר דימוקרט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2008 19:46 לינק ישיר 

ההשחתה בחצר הר' שך היא כאין וכאפס לעומת ההשחתה בחצר ר' אלישיב, כך אני מתרשם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2008 20:12 לינק ישיר 

הרב שך דאג כל ימיו שלא יסובבו אותו, והתחכם עם מקורביו כל הזמן כדי שלא יעבירו לו רק מידע מסונן לפי מטרתם. הרב אלישיב לעומת זאת, לא מתעניין בכלל. הרושם שנוצר הוא שלא אכפת לו מן ההנהגה, אלא שיוכל ללמוד בשקט. אשמח לשמוע אם אין זה כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2008 21:45 לינק ישיר 

לומדמכלאדם:

אני חושב שגם העסקנות שר' אלישיב כן מתעסק בו הוא עושה כן כמי שכפאו שד, ואינו חושב שעסקנות הוא לכתחילה, וכגון שנהגו רח"ע והח"ח ודומיהם.

מתנגדי ר' אלישיב מבקשים להוכיח שהוא אינו איש מעשי כלל על פי הסיפור הבא. פעם הגיע מישהו לדון על שאלת הברכה על קוגל תפו"א. אחרי כמה דקות קרה ר' אלישיב לאשתו וביקש שתסביר לו מה זה קוגל תפו"א. ענתה לו אשתו, קוגל תפו"א זה הקוגל שאתה אוכל כל שבת בבוקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2008 22:08 לינק ישיר 

שמעתי מת"ח חשוב שמי שרוצה להיות פוסק הדור צריך לקרוא עיתון כל יום (ואין הכוונה ליתד).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2008 02:17 לינק ישיר 

אצלינו אמרו, מי שרוצה זה לא מי שיוצא.

כאמור למעלה, הרב אלישיב מוותר על התפקיד ועל הכבוד גם יחד. אז אימרת בעל בעמיו לא שייכת לכאן, ובעצם לשום מקום. "מי שרוצה להיות פוסק הדור", הגדרה די מגוחכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2008 08:42 לינק ישיר 

הבה ונשנה את ההגדרה.
מי שמתפקד כפוסק הדור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2008 12:27 לינק ישיר 

שמעתי מת''ח חשוב שהת''ח חשוב של בעלבעמיו הינו חסר דעת גמור וגם אנוכי הקטן מוכן לאכול כובעים רבים ללא מלח באם יתברר שהת''ח שלי טעה באבחנתו זו.

הגדולים שלי מעדיפים לקרוא בשירותים את כה הנשיונל גיאוגרפיק ואת מדור התשבצים של הציריכערונדשאו  ושאלה לי באם הם יצאו חובת ידי קריאת עיתון? 

ברור שאין ולו מרן זוטר אחד בנמצא שאינו קורא עיתון במובן הרחב של המילה דהיינו שהוא אכן מקיים את מצוות הקריאה הפיזית או שמביאים לידיעתו את הידיעה הרלוונטית.   

אשכול זה מצביע על היבטים דיקטטוריים ודורסניים בהנהגתההציבורית של חצר הרב אליישיב מבלי להכנס לשאלה באם זו משקפת את הרב אליישיב האמיתי או את הרב אליישיב הוירטואלי. 

האם בעלבעמיו או הת''ח חשוב ואידיוט שלו מציע כי אילו הרב אליישיב היה קורא עיתון הבעיה הייתה נפתרת?   הבה נניח שהרב אליישיב היה קורא כל בוקר במשך שעתיים את הלה מונד, הגארדיאן, וול סטריט זורנל,  ועיתון הארץ, וגם אינו מושך את ידו מקריאת הוויקלי סטנדרט והפוריין אפיירס ריוויו האם זה היה פותר ולו במילימטר את הבעיה?  

וכל זה אינו מהווה הבעת עמדה ח''ו כנגד הרחבת האופקים של מרנים והדיוטות כאחד.

אז מען קען נישט אונד אז מען וייסט נישט נעמט מען זאך נישט אונטר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2008 13:03 לינק ישיר 

מ_למערכת
לפחות מספק היית יכול להתבטא בצורה יותר מכובדת.

אם הוא היה קורא עיתון בעיות מסוימות אכן היו מקבלות זווית ראיה נוספת. ולו רק בגלל העובדה שהעולם היה נראה קצת יותר רחב מהשלולית של דגל ויתד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2008 01:30 לינק ישיר 

השאלה על  רלוונטיות של הרב אינה קימת 

ברור הדבר כי ההנהגה בצורה שאין לדיין את אשר הוא צריך לראות מורידה מעיקרא את כל הרלוונטיות

תוקן על ידי פצעי_אוהב ב- 04/09/2008 1:36:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2008 02:35 לינק ישיר 

כל דור ודור היו אנשים שצרה עיניהם במנהיגים של עם ישראל וטענו מי שמך למנהיג ושופט עלינו וכלה במשכילים ששיננו את המנטרה שלהם שוב ושוב "זה לא הרבנים אלא המשמשים.."

ידידי! האם נראה לכם שהרבנים טיפשים/תמימים וכו וכו?

האם אתם חושבים שהמושג "אין הקב"ה מוציא תקלה מידי צדיק" - זאת קלישה???

אז תפסיקו להיות תמימים ולחשוב שעובדים על כל הרבנים ורק אתם החכמים שאף אחד לא עובד עליכם... אין מה לעשות אתם כשהיתם יכולם להיות רבנים התעצלתם... אז עכשיו אתם מכפישים...

ו... קבלו את האמת ממי שאמרה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2008 02:35 לינק ישיר 

כל דור ודור היו אנשים שצרה עיניהם במנהיגים של עם ישראל וטענו מי שמך למנהיג ושופט עלינו וכלה במשכילים ששיננו את המנטרה שלהם שוב ושוב "זה לא הרבנים אלא המשמשים.."

ידידי! האם נראה לכם שהרבנים טיפשים/תמימים וכו וכו?

האם אתם חושבים שהמושג "אין הקב"ה מוציא תקלה מידי צדיק" - זאת קלישה???

אז תפסיקו להיות תמימים ולחשוב שעובדים על כל הרבנים ורק אתם החכמים שאף אחד לא עובד עליכם... אין מה לעשות אתם כשהיתם יכולם להיות רבנים התעצלתם... אז עכשיו אתם מכפישים...

ו... קבלו את האמת ממי שאמרה!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > האם הנהגתו הציבורית של מרן הגריש''א היא רלוונטית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext