| נשלח ב-16/9/2008 12:30 |
|
| |
מינוי רב לאגודה אחת
הגיעה השעה שהפורום יעבור משלב הביקורת לשלב העשיה.
אין סיבה שכל חסידות או קהילה קטנה בעלת אג'נדה חסידית-קבלית-למדנית-אמונית כזו או אחרת מייצרים סדר יום ובונים את עולמם, בעוד שחברי אגודה אחת שיש להם משנה חברתית מסודרת, נשארים כאנשים ביקורתיים בשולי הקהילות הקיימות, מבלי לפרוש כנפיים, וליצור ולשנות בהתאם להשקפת עולמם. מצבם הכלכלי של תושבים ועולים לפני 50 ו-100 שנה לא היה טוב יותר, ואעפ"כ ידעו להקים מפלגות תנועות ואגודות שעיצבו את פני החברה.
בין חברי אגודה אחת ישנם אנשים נמרצים מוכשרים שיכולים ליצור שינוי, להקים קהילות,
מוסדות חינוך, להיות מעורבים ולהשפיע על חייהם ועל חיי הציבור לפי משנתם. משום מה קיימת רתיעה מיציאה לעולם העשיה. אולי חשש מתגובה פוליטית ורדיפה של המערכות החרדיות הקיימות.
כחברה מאמינה ושומרת מצוות, יהיה צורך לקחת אחריות גם על פעילות רוחנית וחינוכית המסופקת כיום על ידי המסגרות הקיימות. מוצע כי בשלב הראשון להתארגנות חברתית פוליטית עצמאית, ולגיבוש זהות חברתית, יבחרו חברי אגודה אחת רב גדול בתורה שיהא נאמן רוח לתפיסה היהודית חברתית של אגודה אחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2008 16:46 |
|
| |
אני מציע את עצמי, איפה לקיחת הטפסים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2008 17:09 |
|
| |
יעבץ אני לא יורד לעומק דעתך, האם רב נקבע לפי הסכמתו לדעת חברי אגודה אחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2008 17:41 |
|
| |
אם אני ההדיוט יורד לסוף דעתו של הכותב, הרי שאין המדובר כאן על 'רב' כמונחו הקלאסי שהוא רב אשר באים ללמוד מפיו תורה/השקפה/מוסר/פסיכולוגיה/ארכיאלוגיה סינית/אחר (מחק את המיותר), אלא על 'רב' במובן הפוסטמודרני של המילה, שאינו אלא מנהיג פוליטי בעל סמיכת יורה יורה (כישורי ירי ביריביו הפוליטיים) ופראק/בעקיטשקע המצטלמים יפה לז'ורנאל גן החיות. אם לשפל מדרגה זו ירדו הארזים אשר במרומי קתדרת אגודה אחת, מה יאמרו אזובי הקיר מרמת בית שמש?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2008 11:09 |
|
| |
טליבאן
כנראה ההסתתרות במערות טורה בורה השפיעה עליך...
צא תנשום אויר צח. העולם יפה בחוץ....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2008 12:42 |
|
| |
יעבץ
כשיבנו יישוב ליצורי אגודה אחת, אכן יתחייב שימנו ליישוב רב.
אבל ככה, מה לא מספיק לך עם שירותי המועצה הדתית האיזורית?
אתה מדבר על תקומה של פוליטקאים ומנהגים חברתיים? נראה לי יש כבר כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2008 09:54 |
|
| |
יעבץ
הצורך של שיתוף רבנים וגדולי תורה בפעולות המעשיות המוצעות כאן בפורום, עלה כבר לדיון מספר פעמים. אבל כפי שציינת, כל עוד הפעילות של אגודה אחת מסתכמת בכתיבה בפורום, אין כאן מקום לשום רב. העובדה המצערת היא שלמרות איכות הכותבים כאן בפורום, לא נראית עדיין באופק התארגנות מעשית של החברים ממספר סיבות.
1. הפיזור הגיאוגרפי - הכותבים בפורום מפוזרים בירושלים; בני ברק; קרית ספר; ביתר עילית; בית שמש; אלעד; צפת ועוד. בשל כך קשה לראות אותם מתאחדים להוצאה לפועל של רעיונות.
2. מיעוט החברים - בשביל ליצור התארגנות בעלת משמעות יש צורך בהתלכדות של כמה מאות אנשים, לצערי הרב מספר החברים בפורום מסתכם בעשרות בודדות.
3. המחיר - התארגנות של "אגודה אחת" עלולה לגרור מאבק כנגד המארגנים מצידה של המנהיגות הקיימת, כפי שכבר נעשה בחודש חשוון תשס"ח, לאחר הכנס בבית שמש. אין כיום מספיק אנשים בתוכינו שמוכנים לשלם את המחיר, בפרט כשהתמורה מוטלת בספק.
4. חכמה ומעשה - אחד החסרונות הגדולים בפורום הוא ריבוי החכמים ומיעוט העושים, המתח בין אנשי המחשבה לאנשי המעשה הוא גדול והמעבר ממחשבה תחילה למעשה איננו פשוט.
5. היעדר משאבים - שום פעילות משמעותית לא תתאפשר ללא כוח אדם ומקורות כספיים כלשהם, במציאות הקיימת עדיין לא נמצאו האנשים שיקדישו את זמנם לנושאים אלו, והמקורות הכספיים למימון ההצעות שהועלו כאן.
בהחלט יתכן שהפתרון לכל הבעיות הללו עצמן, טמון בהמצאו של רב בעל שיעור קומה שיביע בריש גלי את עמדותיו בנושאים העולים בפורום, ויהווה דמות רוחנית תומכת. מנסיוני עד היום, ניתן למצוא רבנים רבים שבביתם משמיעים דברים דומים לנאמר כאן בפורום, אבל לא מצאתי עד היום ולו אחד מהם המעיז לעשות זאת בראש חוצות.
ישנם כאלו הרואים בהקמת מפלגת "טוב" בביתר לפני כשנה, והתוכנית להתמודד בבחירות הקרובות בערים נוספות, סיכוי להתחלה טובה בכיוון הנ"ל. אני סבור שגם אם "טוב" תצליח בבחירות, תידרש עדיין דרך ארוכה ליישום. בכל מקרה, ההצעה למינוי רב בודאי תקיפה יותר למפלגת "טוב" מאשר לפורום "אגודה אחת".
למרות הקשיים הרבים שציינתי, אני עדיין מאמין ומקווה שבבוא היום תצא מכאן [או ממקום דומה] הבשורה לכלל הציבור החרדי. באופן ציני ניתן לומר שהמצב צריך כנראה להיות יותר גרוע מהקיים, בשביל שהדברים יצאו לפועל. החמרה ח"ו של המציאות החברתית-כלכלית תביא מצטרפים רבים יותר, שיחששו פחות מהמחיר שהם יאלצו לשלם.
טליבאן
תפקידו הקלאסי של רב הוא ללמוד מפיו תורה, הן בלימוד עיוני של גפ"ת; משניות; עין יעקב; חיי אדם וכיו"ב, והן בהוראת איסור והיתר בהלכות שבת; נדה; תערובות ועוד. הוא גם אמור להדריך ולכוון את העם בדרכי המוסר ודרך ארץ, על ידי דרשות המעוררות את הלב. שאר תחומי החיים, למרות חכמתו הרבה בחכמת התורה, אינם אמורים להיות בתחום אחריותו הבלעדית, אם כי בהחלט נדרשת התייחסותו אליהם והתחשבות בדעותיו. אתה אכן צודק שכנראה יעבץ לא התכוון למנות רב ל"אגודה אחת" לשאלות הלכתיות, היות ואת זה יעשה כל אחד עם הרב הנמצא בסביבתו. אבל אני דווקא סבור שהוא בהחלט כיוון לכך שנדרש ל"אגודה אחת" רב שימלא את תפקידו הקלאסי של הרב, לחזק לעודד ולהדריך את ידי העושים במלאכה ולהורות להם דרכה של תורה באופן כללי. הוא בודאי לא הציע לבחור רב שיקח על עצמו את התפקיד של "גדול" שהתחדש בזמנינו, שבו הרב [כביכול] בוחר את אנשי הציבור וקובע עבורם מה לעשות ומה לא לעשות.
בעניין התמונות והפראק, נראה לי שלקחת את הדברים רחוק. אני גם לא בטוח שזו תופעה לגמרי מודרנית, סביר להניח שניתן למצוא לה הדים בהסטוריה שלנו.
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2008 10:45 |
|
| |
ומעשה בכפרי עשיר שהגיע לראש ישיבה והודיע כי הוא מחפש חתן. אמר לו הרב: בסדר, אין בעיה, רק ספר לי על בתך קודם מה היא: השמנה או גוצה, היפה או כעורה, המשכלת או המסכלת, המסודרת או המסדרת, וכן על זה הדרך... בכדי שאדע מיהו הבחור המתאים לה.
השיבו הכפרי: כבוד הרב, אין לי כלל בת... אם כן, מדוע לך חתן?
יראה כבודו. הנה חנני השם בעשירות ובכל טוב. בבעלותי אחוזה רחבת ידיים, בה רועות הפרות, גועים הכבשים, מקרקרות התנרגולות, מגעגעים הברווזים, מצטחקים הברבורים... בה רוחות קיץ יסערו להמיית גלי הנחל, בה טללי בוקר ירבצו במרבדי הדשאים... ונתתי אל לבי לדרוש ולחקור איזה חיסרון יש בה תחת השמש. ומיד נתעוררו חושי: הלא את העיקר שכחת!!! מי מיועד להסתובב בינות אלה, אם לא החתן... ובכן, הבה לי חתן...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2008 11:02 |
|
| |
למשל
לתועלת הציבור הרחב, מומלץ לתת רמז גם על הנמשל!
|
|
| נשלח ב-18/9/2008 11:07 |
|
| |
הנמשל, הלא הוא מובן מאיליו...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2008 11:42 |
|
| |
חתן = רב
כלה = קהילה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2008 12:31 |
|
| |
ymy, תודה
אחוזה = ?
פרות = ?
כבשים = ?
תרנגולות = ?
ברווזים = ?
ברבורים = ?
נחל = ?
דשא = ?
אני מתאר לעצמי שבמשל אכן נמצא החתן שהסכים לבוא למקום כה נפלא, גם אם במקרה אין שם כלה. מה ניתן להציע לרב, אם אין לו לא קהילה ולא אחוזה?
|
|
| נשלח ב-18/9/2008 20:25 |
|
| |
והיה כי תמצא שבפרק מפרקי הספר הזה פירשתי משל מן המשלים והעמדתי אותך על מה הוא כלל הנמשל, אל תבקש את כל פרטי המשמעויות שבאו במשל ואל תרצה למצוא להן הקבלה בנמשל; שכן זה יביא אותך לאחד משני דברים: או שיסיט אותך מן המטרה שאליה נתכוון המשל, או שיטיל עליך לפרש דברים שאין להם פירוש ולא ניתנו כדי שיפורשו, ויומרה כזאת תביא אותך למעין אותה הזיה גדולה73 שהוזות אותה וכותבות עליה רוב הכיתות שבעולם בימינו. זאת מכיוון שכּל אחת מהן מבקשת למצוא משמעויות כלשהן לדיבורים שאומרם לא התכוון בהם לדבר ממה שהן מבקשות, אלא לעולם תהיה מטרתך להבין ברוב המשלים את הכלל שידיעתו היא המכוונת. בכמה דברים יספיק לך שתבין מדברַי שסיפור פלוני הוא משל, גם אם לא נסביר שום דבר נוסף74, שהרי אם תדע שהוא משל - יתברר לך מייד לאיזה עניין הוא משל, ודברַי שהוא משל יהיו כמי שמסלק דבר החוצץ בין העין לדבר הניתן לראייה.
http://press.tau.ac.il/perplexed/chapters/chap_1_00P.htm
|
|
| נשלח ב-19/9/2008 02:23 |
|
| |
מאיר
זה ציטוט מהמורה בתרגום של קאפח?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2008 10:19 |
|
| |
אשר קבל
"ברוכים הבאים לאתר מורה נבוכים של הרמב"ם מבית ההוצאה לאור של אוניברסיטת תל אביב
האתר כולל את הנוסח המלא של מורה נבוכים כפי שתורגם מערבית ע"י מיכאל שורץ. בנוסף כולל האתר הערות שוליים מאת המתרגם."
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2008 11:52 |
|
| |
בצ"כ
בחירת הנהגה פירושה החלטה על נטילת אחריות ומעבר מדיבורים למעשים. האם אתה סבור שהבשילו התנאים או שמא סופנו לאוכלה פגה וללקות?
|
|
|
|
|