בית פורומים אגודה אחת

מאיר פרוש לא שומע לרבנים. טוב או רע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/10/2008 12:04 לינק ישיר 
מאיר פרוש לא שומע לרבנים. טוב או רע?

ליצמן במוצ"ש הטיח בפרוש האשמה קשה : "לא שומע לרבנים".

השאלה היא עכשיו, אחרי שנוצר לנו מצב של ראש עיר חרדי שאינו נשלט ע"י טרור של חצירות רבנים למיניהם, ופועל כמו שפועל כל ראש עיר נורמלי, ע"פ השקפותיו האישיות, ללא דאגה לסקטור המסוים שממנו הוא בא (שהרי לפרוש אין סקטור מוגדר).

האם זה לא המצב האופטימלי מצידנו?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 17:58 לינק ישיר 

מדור לדור

כיצד שינית את דעתך מן הקצה אל הקצה, לפני כחודשיים סיפרת לנו שמתחשק לך שמאיר פרוש יפסיד בנימוקים שונים http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2472798&forum_id=18119 וכעת הוא הפך למועמד האופטימלי? 

לגופו של עניין, אני מתקשה לראות את היתרון הגדול שציינת. ראשית, העובדה שליצמן מאשים את פרוש באי ציות לרבנים, איננה הופכת את הדבר לעובדה מוכחת. שנית, אי ציות לרבנים איננו מטרה, שכן השאלה החשובה היא כמובן למי הוא כן נשמע. למה כוונתך במילים "השקפות אישיות" ו"ללא דאגה לסקטור מסויים"? האם ידוע לנו מה הן השקפותיו ומניין אתה קובע שהוא לא ידאג לסקטור מסויים. הרי כל העילה למועמדותו נובעת מזה שהוא כן משתייך לסקטור מסויים [החסידויות הקטנות / שלומי אמונים] גם אם הוא איננו מספיק מוגדר. למיטב ידיעתי, וכפי שכבר ציינתי באשכולך הקודם, מאיר פרוש משתייך לקבוצה בעלת ניסיון של 100 שנה בדאגה לאנ"ש ["אחווה"].

גם אם נשמעת קריאת תיגר על הציות לרבנים בעניינים פוליטיים, הכוונה איננה שכל איש ציבור צריך לעשות ככל העולה על רוחו, הוא אמור להתייעץ וליצור מנגנון מושכל לקבלת החלטות בנושאים השונים, שבו ינתן משקל הן לבעלי מקצוע והן לנציגים של קבוצות אוכלוסיה שונות. האם הוכח שמאיר פרוש אכן מתכוון לעשות זאת?

את המעלה של "אי ציות לרבנים" יש למיטב ידיעתי גם לניר ברקת. אני מציע להתעלם מההשתייכות הדתית של המועמדים ולבחון את תוכניותיהם ועברם.

נדמה לי שבעניינו של פרוש ישנה תחושה בציבור של "אויבו של אויבי הוא ידידי", העובדה שהוא לצנינים בעיני חסידות גור, הופכת אותו במידה מסויימת ליקירם של הקבוצות האחרות בציבור החרדי.

תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 19/10/2008 17:59:39

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/10/2008 18:39 לינק ישיר 

בדיוק מאותם הסיבות שאז שנאתי אותו היום אני אומר הפוך. אם אדם מגיע ממגזר מסוים ודואג לטובת המגזר שלו , או-אז הוא פסול לכהן במשרה ציבורית.

אבל כאשר ליצמן מאשים את פרוש באי ציות לרבנים, ז"א שהוא מתנהג כאיש ציבור נורמלי במדינה דמוקרטית המחויב לציבור בוחריו, ולא לרבניו ולחצרותיהם. כאשר בחירתו אינה מובטחת מחמת רבנים אז אנו נכנסים להליך בחירה נורמלי, ובזה מאיר פרוש עדיף לאין ערוך על ברקת.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 18:43 לינק ישיר 

הוא עדיף על ברקת מסיבה אחת פשוטה - הוא יותר יבין את צרכי הציבור החרדי, שזהו ציבור בוחריו. למשל: פיתרון לזוגות צעירים אני מעריך שהוא יותר יקדם מאשר ברקת, שבראש מעיניו עומדת המטרה להביא לעיר זוגות צעירים חילונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 19:58 לינק ישיר 

לפי דעתי, כדאי שפרוש יבחר, [ואיני אומר שזו סיבה מכרעת, אלא שיש לקחת אותה במערכת השיקולים]. אך ורק כדי להוכיח לעצמינו לציבור ולאותו שוטה שפטפט במסיבת חסידי א' מהערים בפולין הארורה. שלא כולם עזבו את ה' אלהיהם לילך לעבוד "גדוילים", ושיש כאלו שדוקא העובדה שיהיה ראש עיר שומר שבת ועושה את מצוות ה', חשוב להם, כי הם חושבים שהוא ידאג לעניינים האלו, בעוד שהם חוששים שמי שלא עושה את מצוות ה', לא יעשה זאת. [בלי להיכנס כעת אם זה נכון]. אם פרוש לא יבחר, יחשב הדבר כניצחון לאותו נבל.
בבחירת פרוש, אומרים אנו לאותו לץ מאן, ולשכמותו. לא ולא, איננו שותפים לדרככם הטמאה, אלהינו חי וקים, ומה מצאת בו עול כי רחקת מעליו, ותלך אחר ההבל ותהיה אהבל. איה אלהיך אשר עשית לך יקומו אם יושיעוך בעת צרתך, כי מספר ערי פולין היו אלהיך יהודה.

תוקן על ידי סייף ב- 19/10/2008 19:56:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 20:02 לינק ישיר 

[מספר ערי פולין היו דווקא אלוקיו של פרוש. אלוקיו של אותו שכנגדו היא רק אחת מערי פולין.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 20:09 לינק ישיר 

אהבתי, אתה צודק.
כמובן, לא באתי בכל רשימה זו, לעשות את פרוש לשה תמים לעולה. אלא שכיון שמה שמונח על השולחן זה אותו לץ מאן ואמונותיו החדשות, לזה אני מתייחס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 21:54 לינק ישיר 

חברה, את השנאות והכעסים יש להותיר במקום אחר.
לענ"ד יש להעלות את השאלות הבאות:
1. מיהו ראש העיר שידאג לעוד 10,000 מקומות עבודה בטכנולוגיה עילית בירושלים, שבתורם יוסיפו עוד 20 - 30 אלף מקומות תעסוקה (כן גם לנשים שנאלצו ללמוד בבית יעקב רק הנהח"ש או מזכירות).
2. מיהו ראש העיר שידאג לחינוך מקצועי לציבור החרדי, בעיר בה יש המוני ישיבות מכל המינים הגוונים והזרמים.
3. מיהו ראש העיר שאתם סבורים שיגבה ארנונה ויספק שרותים באורח יותר שוויוני לכלל התושבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 22:19 לינק ישיר 

שרפ
מי יהיה ראש העיר שבסופו של חשבון יגבה יותר ארנונה שתועיל לכל יושבי העיר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 23:09 לינק ישיר 

בעל
אני מעריך ששנינו יודעים שהתשובה היא ברקת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 00:54 לינק ישיר 

לכל תומכי פרוש!
אני ממליץ לא לחשוב על הקדנציה הזו, אלא לחשוב לטווח ארוך יותר, ולשאול את עצמנו האם אנו רוצים ירושלים דמוקרטית או ירושלים חרדית.

אסור לנו לשכוח שאם מפלגת התורה והשבת תשב יותר מדי הרבה זמן בכס ראשות עיריית ירושלים, הם יספיקו להחליף את כל המשרות למינויים על פי רוחם עי' ערך היועץ המשפטי של העירייה.
ההבדל בין מפלגת השבת למפלגות אחרות הוא שמפלגת השבת היא מפלגה שטלתנית שמחפשת לכבוש משרות לא בשביל איש זה או אחר אלא היא רוצה שראשות העירייה של ירושלים תהיה חלק מרשימת רכסים מודיעין עילית וכו'. בניגוד למפלגות אחרות אשר מציגים נציג מסוים ולא מפלגה.
הם גם יכלו לשמור על הרוב החרדי בעיר בקלות ברגע שהשליטה תהיה בידיהם והם לא יוותרו עליו.
לא נשכח שהכל התחיל מלופוליאנסקי שהיה אדם ראוי בפני עצמו, והיום הם כבר מציגים אדם שכל הסיבה לבחור בו היא כי הוא חרדי.
אני לא מעוניין שירושלים תהיה בבעלותם, אני מוכן שראש עיר חרדי ינהל את העיר אבל אני לא מוכן שהעירייה תהפוך למשכן קבע של אנשים שמהר מאד ישתכנעו שהמקום הזה הוא בשבילהם ולא בשביל ציבור התושבים.

אני חושב שה"דמוקרטיה" שקיימת בערים החרדיות האחרות, צריכה ללמד אותנו מה מצפה לנו אם הם יבחרו ברציפות לראשות עיריית ירושלים.

לדעתי לראש עיר חילוני יהיה אינטרס לדאוג לתעסוקה החרדית רק כדי לא לצבור גרעונות מטורפים מכל ההנחות האלו בארנונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 01:52 לינק ישיר 

אפשר לחשוב שהניהול בערים החרדיות הוא כ"כ גרוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 10:45 לינק ישיר 

היולי, לדעתי אתה יותר מדי מסתכל ברמת המאקרו.

בא נרד לקטנות - מי ידאג לך לדיור מוזל? מי ידאג לך לסגירת הרחוב בשבת? מי ידאג לך לאוטובוס מהכותל ב- 1 בלילה? מי  ידאג לך לבית כנסת טוב?

ניר ברקת?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 10:54 לינק ישיר 

מי ידאג לך לנקיון
מי ידאג לך לגביית ארנונה מסודרת שחוזרת אליך?
מי ידאג לך למקורות תעסוקה שישאירו אנשים בעיר ויביאו הכנסות לעיר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 12:00 לינק ישיר 

בעל,

אפשר לחשוב שאולמרט כשהיה ראש העיר דאג לכל זה. מה הדמגוגיה הזאת כאילו חילוני ידאג לך לנקיון וכו' יותר מחרדי? כאילו החרדי הוא פוליטיקאי סקטוריאלי והחילוני איזה מתנדב בידידים שאחרי הפצרות הסכים להיות ראש העיר. תכל'ס מדובר כאן בשני פוליטיקאים רודפי שררה ושניהם יעשו מה שמשתלם להם ולא מה שמשתלם לך.

אני במקרה הזה מעדיף את הפוליטיקאי התככן שהיום מאד פופולרי לשנוא אותו, אבל בשלושים שנים האחרונות האינטרסים שלו דווקא התאימו לאינטרסים שלי, והעובדה שבעודו חבר כנסת היה היחיד שסירב להיות שותף לפשע הגירוש תוך ויתור על ג'ובים גם מוכיחה שמדובר באיש עקרונות. יריבו, מלבד היותו איש שמאל מובהק, לא הוכיח את עצמו בשום תחום מלבד היותו ראש אופוזיציה פאתטית בעיריה, והחשיפות שלו בעיתונות (לפחות אלו שאני עקבתי אחריהן) לא הצליחו לשכנע אותי שיש לו בכלל משהו למכור.

עוד נקודה טכנית אבל ממש חשובה. כולנו יודעים שזהותו של ראש העיר חשובה מאד לקביעת מיתווה מדיניות וכו', אבל הרצועות האמיתיות מצויות בידי המועצה שברצונה לא מאשרת לו שקל, ובכל קונסטלציה שתהיה סביר להניח שלא תורכב קואליציה חילונית. הגוש החרדי מהווה היום רוב במועצה, וגםאם כוחו ייחלש במעט צריך להיות מאד נאיבי כדי להאמין שברקת ירכיב קואליציה של רסיסי מפלגות (ליכוד-מרצ-שינוי-עבודה-ירושלים תנצח-גאידמק-מה עוד?), וגוש חרדי חזק הוא שיקבע את פני העיר (וראה ערך קואליציות אולמרט בשתי הקדנציות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2008 20:19 לינק ישיר 

מדור לדור!
אתה צודק שאני התיחסתי רק למאקרו, אבל אין לי יכולת להחליט מה יותר חשוב המאקרו או המיקרו, חוץ מזה יש לי הרגשה שזה לא כל כך בטוח שבאמת ראש עיר חילוני ידאג לי פחות, או שראש עיר כמו מאיר פרוש ידאג לי יותר, למוסדות זה בטוח שהחילוני ידאג פחות, אבל לי אישית אין לי מושג.

אני רק רוצה לציין כאן נקודה שלדעתי היא חשובה מאד:
השילטון אינו רק תוצר של תפיסת העולם של העם אלא הוא גם היוצר של תפיסת העולם של העם, לחרדים חשוב ראש עיר דתי גם מבחינת המסר שזה משדר.
 פעם ראיתי במוסף שבת קודש של יתד נאמן בשם ה"סטיפלער" שאנחנו לא מצביעים כדי שיהיה לנו יותר נציגים אלא אנו מצביעים כדי שיהיה לנו יותר קולות, כדי שהעם יכיר את היהדות וידע שיש אנשים חרדים במדינה הזו. אני מאד מקבל את התפיסה הזו לדעתי העינינים הטכניים המון פעמים נקבעים בעיקר על ידי הרשות המבצעת, כמו המשטרה וכו'. לשלטון יש תפקיד חשוב מאד בעיצוב דעת הקהל.

מסיבה זו אני חושב שחשוב לי שאנשים בירושלים יקבלו מסר של דמוקרטיה, מסר של הכרה בשונה ממך, ובדעות שלו. ולכן אני לא מעוניין שירושלים תיכנס לרשימת ביתר קרית ספר רכסים וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מאיר פרוש לא שומע לרבנים. טוב או רע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext