בית פורומים אגודה אחת

לימוד תורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/10/2008 18:35 לינק ישיר 
לימוד תורה

בעל משפחה העובד לפרנסתו ויש לו פנאי ללימוד כשעתים ביום
 מה הייתם מציעים לו ללמוד?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2008 18:59 לינק ישיר 

תלוי בגיל ובמרץ.

באופן פשוט על פי התורה עצמה עליו ללמוד הלכות, שגדול תלמוד המביא לידי מעשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2008 21:12 לינק ישיר 

תלוי גם מה הוא כבר הספיק ללמוד עד היום.
אם הוא יודע די הלכות כדי לא להכשל וכדי לדעת מה לשאול, כדאי שישלב גם לימוד לשמו, כמו תנ"ך ומשנה.
וכידוע, הסיפור אומר שר' ישראל סלנטר אמר שילמד מוסר, כך יראה שיש לו יותר זמן.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2008 23:10 לינק ישיר 

אני לא אתייחס לפאן ההלכתי וגם לא למה לעשות עם שעתיים פנויות, אבל רוצים המלצה לספר מרכזי ביהדות אז הנה:

מורה נבוכים של הרמב"ם.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 08:48 לינק ישיר 

קשה לענות, כי אין אדם לומד אלא במקום שלבו חפץ.
לא כל אחד מסוגל ללמוד הלכות ויהיו כאלו שיעדיפו לימוד יותר עיוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 10:34 לינק ישיר 

היולי

מרכזי ביהדות? אולי במכלול.
כל אחד ממוקם בפינה אחרת של אולם היהדות. יש כאלו שהספר נמצא על גבול הרדיוס שלהם ויש כאלו שהוא רחוק מאוד עבורם.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 11:05 לינק ישיר 

"אין אדם לומד אלא במקום שליבו חפץ" נאמר על אדם שיש לו ידע בסיסי בהנהגות התורה בחיי היום יום. לא כך?

לגבי 'מורה נבוכים' - קשה לקבל אותו כהמלצה לספר מרכזי ביהדות. שכן התנ"ך הוא הספר המרכזי ביהדות שכל עוד אדם לא מכיר אותו על בוריו ברובד אחד מעבר ל"מה שכתוב"  - הרי הוא חסר את השקפת היהדות האמיתית.

לגנותי יאמר שלא קראתי בספרו זה של הרמב"ם מעולם. אך קשה לי להניח (ואדרבה תאמרו אתם) האם אדם שלומד את ה'מורה לנבוכים' יבין ש"הלוא דן דין עני ואביון הלא היא הדעת אותי" (ירמיה כב טז) או "כי אם בזאת יתהלל המתהלל השכל וידוע אותי (שמי אני...) כי אני ה' עושה חסד משפט וצדקה בארץ כי באלה חפצתי נאום ה' " (ירמיה  ט כג) ואז יתחבר לו הפסוק בתחילת בראשית לגבי אברהם : "כי ידעתיו, למען אשר יצוה את בניו ואת ביתו אחריו ושמרו דרך ה' לעשות צדקה ומשפט" (בראשית יח יט)

הרי גם עיוור היודע תנ"ך בעל פה ישים לב לחזרת המילים ידיעה+צדקה/משפט - דבר המלמדינו פרק בידיעת ה'. דרך ה' היא לעשות חסד מצד אחד ומשפט מצד שני. ולא עוד אלא שאין לו לאדם כאן בעולם להתהלל, לא בעושר, לא בחכמה, ולא בגבורה. כי אם בדבר אחד: בהשכלתו את ה' וידיעתו כעושה חסד משפט וצדקה בארץ.

לכן הוא אהב את אברהם כי ידע שאברהם הולך בדרך זו שהיא דרך ה', לעשות צדקה ומשפט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 11:19 לינק ישיר 

יהודים
הציטטות שלך מעוררות חשד שכן קראת את המורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 11:44 לינק ישיר 

יהודים ומאיר

אוקי, גם אם לא מרכזי ביהדות, אבל מרכזי באנושיות היהודית!!

לגבי התנ"ך אני לא כזה בטוח שספר זה בקריאה של פשטות הדברים הכתובים שם, ללא "עזרים" הוא מרכזי ביהדות, באופן כללי תורה שבע"פ היא יותר חשובה מתורה שבכתב (חז"ל היו אלו שקבעו איזה ספר יכלל בעשרים וארבע ספרים, אז מי שולט על מי?), אם כי אין ניתוק בינהם כל אחד שואב את חייונייותו מהשני!
רבינו ישעיהו (ליבוביץ) זצוקלל"ה האריך בזה כבר בהמון מכתביו, ומי אני שאוסיף על דבריו הק'!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 12:35 לינק ישיר 

היולי

באנושיות? באמת לא הבנתי.

אין שום ספק, שספר התנ"ך הוא יסוד היהדות, הסטורית ותוכנית.
נכון שאנשי כנסת הגדולה היו כעין ועדה מסדרת, שהחליטה לחתום את התנ"ך, אבל זה לא ממעיט מיסודיותו של התנ"ך.
יש גם לומר, שזכות הווטו שלהם היתה מוגבלת. אינני מעלה על דעתי, שחכמים יכלו להחליט על אחד מחמשת חומשי תורה, שהוא לא יכלל בכתבי הקודש. בכלל אין לנו הוכחה שישנו ספר שלא נכנס לתנ"ך, שנכתב לפני ספר שנכנס לתנ"ך.
חכמים קבעו בעיקר, שהסתיימה תקופת הכתיבה ואין להוסיף את ספרות החכמה, שנכתבת והולכת באותו זמן, לקודקס.
אני נצמד כמובן מאליו, לברייתא בבבא בתרא יד, המזהה את סופרי ספרי התנ"ך.

רבינו ישעיהו... צדיק וקדוש???
תיכף הוא ייצא מקברו לנזוף בך. קדושה בבן אדם???

הופס, תיכף הוא יינזוף גם בי. ייצא מקברו???

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 14:00 לינק ישיר 

ההיולי כתב:

לגבי התנ"ך אני לא כזה בטוח שספר זה בקריאה של פשטות הדברים הכתובים שם, ללא "עזרים" הוא מרכזי ביהדות,

הוא אשר כתבתי: שהתנ"ך הוא הספר המרכזי ביהדות שכל עוד אדם לא מכיר אותו על בוריו ברובד אחד מעבר ל"מה שכתוב"  - הרי הוא חסר את השקפת היהדות האמיתית.

כמו כן כתבת:
באופן כללי תורה שבע"פ היא יותר חשובה מתורה שבכתב (חז"ל היו אלו שקבעו איזה ספר יכלל בעשרים וארבע ספרים, אז מי שולט על מי?),

כבר במשפט זה זיהיתי את ר"י ליבוביץ בדבריך, אלא שתאולוגיית שד"ל עדיפה הימנו עיין בכתבי שד"ל . (כרך א)

תוקן על ידי יהודים ב- 29/10/2008 13:57:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 15:38 לינק ישיר 

מאיר

אתה צודק שהאנושיות היהודית זה לא ברור, התכוונתי במילה אנושיות לתפיסות שכליות וערכיות שהאדם כאדם מחויב להכיר בהם, והשילוב של אלו ביהדות, או הכרת היהדות כמשרתת את אלו זה המיוחדות של המורה נבוכים.

לגבי סמכות חז"ל על כתבי הקודש, באבן עזרא באיוב  הוא טוען שאיוב הינו ספר נוכרי שתורגם לעברית, אני מתאר לעצמי את מה שקרה במונחים של היום כאילו שהרב אלישיב יחליט לתרגם איזה ספר של דקארט ולהפוך אותו למרכזי ביהדות.

קדוש מלשון נבדל!! אכן נבדל היה רבינו ישעיהו מהבלי העולם!!

יהודים, אשמע לעצתך!! שנים שאני רוצה ללמוד את שד"ל אבל אל יצא לי. אז יש לי פיתרון לשאלה מה לעשות עם זמן פנוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 16:03 לינק ישיר 

מאיר
תרגע, יש הוכחות שנשמתו של י"ל התגלגלה או התעברה בכמה מכותבי הפורומים כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 16:18 לינק ישיר 

בעל זה תלוי בחקירה אם אפשר להתגלגל מחיים, (הוא מת לפני 14 שנה ולא נראה לי שיש כותבים בפורום בגיל הזה.)???????

אבל כבר מצינו אנשים שהתגלגלו מחיים ודוק ועי' ואשכח.................

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 16:46 לינק ישיר 

דברתי על עיבור נשמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2008 00:28 לינק ישיר 

בעזהי"ת

לא ברור מאי אולמיה דעותיהם של החברים כאן סביב שלחן האשכול הזה, לעומת הלכה פסוקה ומבוררת, בהלכות ת"ת במשנה תורה, בשלחן ערוך, בשו"ע הגר"ז וכו'?

ואמנם כל בית הספק ממנו בכלל יכולה להגיע שאלה כזו, נוצר מתוך המציאות בה רב ביטול התורה ובזבוז הזמן בישיבות החרדיות הממוצעות, היכא דלא לומדים "עד שידע היאך עיקר המצוות והיאך יוצא האסור והמותר", ומניחים בקרן זווית את "לגמור איניש והדר לסבור", ועסקי כולי שתא בקנייטשים מחוכמים ולומדעס מחודדים, במספר מסכות מצומצם, וכל זאת במקום לשבת ולקיים מצוות תלמוד תורה.

כי אמנם הביא רבינו הרמ"א בשם רבינו תם, דהאידנא יוצאים ידי חובה בתלמוד שהוא בלול וכו', אבל פשיטא דהני מילי קאי כשיכול ללמוד אכן את כל התלמוד חזור ושנו, עד שבאמת דרך הלימוד הזה אחד ידע עיקר טעמי המצוות והיאך יוצא האסור והמותר. לא שילמד מספר מסכתות בעיון רב, אך הלכה למעשה יהא בור ועם הארץ.

וכאשר אמרתי לא מזמן בשיחת החברים, שישב היצר הרע לטכס עצה, דהרי לומר שלא ילמדו כלל - לא ישמעו ליה. לכן הניח מהסית הבוחערים עד כדי כך, והסתפק פשוט להסיתם ללמוד תלמוד שאינו תורה, ופלפול שאינו הלכה, ויושב ומחכך ידיו בהנאה, שהנה מלאכתו נעשית מאליה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > לימוד תורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext