| נשלח ב-9/2/2009 04:07 |
|
| |
על הירידה לחיי הגדולים והרכילות על פרטי חייהם
זה עתה התבשרנו כי הגרי'ש אליישיב שליט''א אינו חש בטוב. ישלח לו הקב''ה רפואה שלמה ויאריך שנותיו בבריאות טובה וכו'.
אבל באתר בח''ח צדה את עיני הידיעה שעסקה בפרטי אישפוזו ושפירטה בין היתר את שם מתנדב ארגון ההצלה, ופרטים צבעונים על נסיבות אשפוזו.
האם מישהו יכול להסביר איך התדרדנו שכל עיתוננו מלאו פורנוגרפיה חרדית על הקראוון של מרן, הקלנועית של מרן, פסקו של מרן, הביקור בביתו של מרן, ההתרגשות של פרופ' גרלד גונסון שהוטס מקליבלנד לנתח את מרן, והאישור החד - משמעי של מזכירתו על ההילה המרחפת מעל ראשו של מרן.
אני חש געגועים עזים ליתד נאמן היכן שהאכילו אותנו השקפת זבל ללא רכילות סלבריטאים חרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 17:01 |
|
| |
זו תגובה ישירה ורפלקסיבית על כך שהגדולים יורדים לחיינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 18:56 |
|
| |
כנהראה שיצר המציצנות קיים בעולמנו, השאןלה היא רק לאן הוא מופנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2009 07:09 |
|
| |
תמיד זה היה בעם ישראל: 'על אודות האשה הכשית אשר לקח'...
|
| נשלח ב-25/6/2009 11:41 |
|
| |
ברור שישנו הבדל גדול לטוב ולמוטב בין העיתונות החרדית המסורתית כדוגמת "המודיע"; "יתד נאמן" וכעת גם "המבשר", לבין העיתונות החרדית החדשה כדוגמת "משפחה"; "בקהילה"; "שעה טובה"; קו עיתונות דתית ודומיהם.
העיתונות המסורתית נועדה לשמש במה מכובדת להבעת עמדות היהדות החרדית וכן לדווח על החדשות בארץ ובעולם ובקהילה החרדית תוך הקפדה על התאמה לשיח החרדי. בין אם העמדות המובעות בעיתונים אלו מוצאים חן בעינינו ואם לאו, מדובר בעיתונות מכובדת ולא רכילותית. עיתונים אלו הם בבסיסם אידאולוגיים, גם אם יתכן שהם משתלמים מבחינה כלכלית. הם לא נועדו למטרות שעשועים, אלא להוות שופר לקבוצה זו אחרת במחנינו. עיתונים אלו הם בדרך כלל בעלי תפוצה נמוכה יחסית, אבל המשקל הניתן לנאמר בהם רב יותר.
לעומת זאת, העיתונות החדשה נועדה לספק לציבור את ליטרת הבשר של הנאה בשעות הפנאי, על ידי רכילות על הנעשה בעולם החרדי ומחוצה לו כולל תמונות צבעוניות למכביר, שלל ניתוחים ופרשנויות בנושאים פוליטיים ומדיניים, כתבות צבע ומעשיות בנושאים רבים ומגוונים. גם אם העמדות המובעות בעיתונים אלו מוצאים חן בעינינו, מדובר בעיתונות שנועדה לרובד הנמוך יותר של הקהילה החרדית. זוהי עיתונות מסחרית שמטרתה היא למכור כמה שיותר עיתונים ולשם כך היא בודקת כל הזמן מה הציבור מעוניי לקרוא, ללא ביקורת האם התכנים אכן ראויים.
למרות שהעיתונות המסורתית היא גם שמרנית יותר ביחס לגדולי התורה והאדמו"רים, הרי שדווקא בעיתונות המסחרית ניתן למצוא אינספור תמונות מחייהם של כל אותם רבנים ואדמו"רים, שלל דיווחים על מופתים וציטוטים כאלו ואחרים של הרבנים ועוד כיו"ב, שכן מטרתם היא כאמור לכתוב סנסציות ותכנים שונים המעניינים את ההמון.
ברור שההבדלים הללו אינם כה חד משעיים, שכן גם בעיתונות המסחרית ישנם כותבים אידאולוגיים וגם בעיתונות המסורתית ישנן כתבות שנועדו לספק חומר לשעות הפנאי לקוראים, אבל ההבדל הבסיסי בהחלט ישנו והוא ניכר על כל צעד ושעל. נדמה לי שההבדלים הללו קיימים גם בעיתונות החילונית, קל להבחין בהבדל בין עיתון " הארץ" המהווה למרות כל השינויים עיתון מכובד לאנשים משכילים, לבין "ידיעות אחרונות" ו"מעריב" המיועדים להמון העם ומלאים בשטויות. סביר להניח שהחטטנות בחיי ה"גדולים" מושפעת מהחטטנות בחיי הידוענים החילוניים.
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 25/06/2009 11:40:04
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2009 13:22 |
|
| |
תודה בן ציון על הדברים, אף פעם לא שמתי לב להבחנה דקה זו: שאלו מסחריים ואלו לא. ועל הנגזר מכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2009 22:28 |
|
| |
אני חושב דווקא שהפורומים והכותבים בהם הם הרכלנים הגדולים. ולכן היות והרבה אנשים רוצים לספק את יצר הסקרנות נאלצים העיתונים לכתוב גם רכילות. אין מה לעשות
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2009 01:08 |
|
| |
אינני מבין על מה אתם תמהים,
באותו הרגע בו גזרו החרדים על עצמם התנזרות מוחלטת מתרבות שאינה חרדית,
הרי שהתחייבו, במודע או שלא במודע, ליצור "תרבות" מקבילה, ושכל כולה תהיה על טהרת החרדיות, או 'נקיה' מכל סממן שאינו חרדי,
וכך במשך כמה עשורים קמה תרבות חרדית "לתפארת", זמרים שאינם לא חרדים, ספרים שאינם לא חרדים, ואפילו פלאפונים שאינם לא חרדים, החלו לצבור תאוצה ולמלאות את החסר בתרבות שהיה לציבור חדש וחסר שורשים זה, [במובן התרבותי הספציפי לדיון זה]
מדורי הרכילות, היו מפתיעים אותי הרבה יותר אילולי היו קיימים,[אגב, אמר לי ידיד 'אדוק בחרדיותו' "אשרינו שמדורי הרכילות שלנו מלאים בתמונות של אנשים הדורי זקן לבן תחת צעירות עטורות שער זהוב" אוקיי, שאלה של השקפה]
עקב כך, אני עדיין אינני מבין מדוע מדורי הרכילות יוצאים רק פעם בשבוע, ולא מדי יום.[ניתן לפתוח דיון באשכול חדש]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2009 01:28 |
|
| |
אפשרי
אכן, תרבות פנאי היא חלק הכרחי מההוי הקהילתי.
מאז ומעולם חיו היהודים חיי קהילה שונים,אם היתה זו העיירה בפולין,הצ'ולנט והקוגעל,או החיטוט בקרביהם של הרב אלישיב והרב שטיינמן.
|
|
|
|
|