| נשלח ב-17/5/2009 14:23 |
|
| |
מפגש פורום ב"יום ירושלים" (מוקדם)
לאחר תקופה ארוכה בה לא התקיים מפגש של חברי הפורום, ברצוני להזמין את החברים למפגש שיתקיים אי"ה ביום רביעי כ"ו באייר בערב.
בשל המועד הקצר עד למפגש, נא להעביר את הידיעה בכל דרך אפשרית לחברים נוספים.
מי שמעוניין להשתתף או לקבל פרטים נוספים, נא לפנות אלי בתיבה האישית.
|
|
| נשלח ב-18/5/2009 10:46 |
|
| |
המפגש יתקיים אי"ה בביתי בשכונת רמות בירושלים, פרטים מדוייקים יינתנו למתעניינים בתיבה האישית.
לגבי מועד המפגש, ניתן להציע מועדים אחרים. מפניות שקיבלתי, נראה שישנה עדיפות לדחות את המפגש לשבוע הבא. (הכנה למתן תורה)
|
|
| נשלח ב-19/5/2009 00:35 |
|
| |
בעזהי"ת
ואני מה אעשה ובימי רביעי, נוטל את רגלי והולך לקיים מצוה, ללמוד אומנות? (ראו שבת ק"נ ע"א, תנא דבי מנשה, וברש"י שם, דחפצי שמים הוא!). אנא בשו"א לא לשנות תוכניות לכבודי, כמובן, אבל אם המפגש יהיה בערב אחר, לא באור ליום חמישי, בוודאי שאשמח.
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2009 17:10 |
|
| |
המפגש יתקיים אי"ה ביום ראשון א' סיוון בערב החל מהשעה 20:00, כל אחד מוזמן להגיע בשעה הנוחה לו, היות והמפגש יכול להימשך עד לאחר חצות.
על מנת להיערך בהתאם, מתבקש כל מי שבדעתו להגיע לכתוב זאת באשכול או בתיבה האישית.
לתועלת המשתתפים, מומלץ שמי שמגיע עם רכב ויכול להביא משתתפים אחרים יכתוב זאת בהודעה באשכול, כך גם כל מי שזקוק להסעה יכול לכתוב זאת כאן. בתיבה האישית הציע אחד החברים הסעה מנתניה.
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2009 18:10 |
|
| |
זה אני מנתניה ובשעת הדחק אהיה מוכן לעבור גם בפתחו של גיהנם ולאסוף אנשים מצומת קוקה קולה.
תוקן על ידי coldinu ב- 19/05/2009 18:07:43
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2009 19:01 |
|
| |
אשמח לבוא.
אשמח לגמ"ח (טראעמפ בלע"ז) בחזור לגבעה הצרפתית-שטחי יו"ש ("גדה מערבית" בלע"ז)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 12:22 |
|
| |
התנצלות
היות והתרשמתי שהיו במפגש אתמול לא מעט מאוכזבים, ברצוני להביע את התנצלותי.
במפגש אתמול נכחו כמדומני כ-30 איש, חלקם מכירים כבר ממפגשים קודמים וחלקם חדשים. במפגש עצמו התקיימו שיחות בנושאים מגוונים בתוך מעגלים שונים, אולם לא התקיים שום דיון משותף לכל הנוכחים. חלק מהבאים אכן מצאו טעם במפגש כמות שהיה, אולם חלק אחר מהבאים ציפו לדיון רב משתתפים בנושאים כאלו ואחרים, והם התאכזבו מהאופי של הערב.
אני עצמי התכוונתי למפגש מהסוג שהיה, ואף טרחתי להבהיר זאת באשכול ההזמנה בפורום הסגור "צוותא"
"המפגש מיועד להיות מפגש חברתי לשיחה על דא ועל הא ותו לא" וכן "לא מתוכנן סדר יום לדיונים, השיחה אמורה להתנהל לפי רצון המשתתפים. מי שיש לו נושא מסויים, מוזמן לנסות לעניין בו את הציבור. מטבע הדברים, אם יהיה מספר רב של משתתפים יתכן בהחלט שהשיחות תתקיימנה במספר קבוצות. המטרה כאן היא מפגש חברתי בלבד ותו לא, אם החברים ימצאו שפה משותפת לדבר על נושאים מסויימים ואולי אף להמשיך לפעול בהם תבוא עליהם ברכה. מי שמחפש ישיבות מאורגנות עם דיונים מסודרים, מוזמן לארגן אותן בהזדמנות אחרת". יתכן שהטעות נפלה בעיקר אצל אלו שאינם חברים ב"צוותא" אלא רק ראו את ההזמנה כאן ב"אגודה אחת", אני מתנצל על שלא הבהרתי את הדברים גם כאן.
בעיניי, ישנה חשיבות למפגשים מסוג זה למספר מטרות: 1. יצירת קשרים והיכרות בין-אישית בין אנשים בעלי מכנה משותף כלשהו שאינם מכירים זה את זה, קשרים אלו יכולים לבוא לידי ביטוי בידידות קרובה ו/או בעזרה ו/או בשיתוף פעולה בתחום כלשהו. 2. הזדמנות לבאים להתבטא בחופשיות בנושאים שאינם נידונים בחיי היומיום ולהביע עמדות חורגות במידה כזו או אחרת מהמקובל. 3. תמיכה חברתית ורגשית עבור חברים שמסיבות שונות מרגישים יוצאי דופן בסביבתם הקרובה (משפחה, שכנים, חברים, לימודים, עבודה, בית כנסת) ובהזדמנו כזו מוצאים לעצמם חברים לדעה. 4. החלפת דעות ועמדות ו/או התייעצות בנושאים שונים, בין אנשים בעלי עמדות שונות ובעלי רקע וניסיון שונים.
גישתם של אלו שעבורם פגישות מסוג אלו נראות כמיותרות, נובעת ככל הנראה משתי סיבות: 1. אלו שאינם מחפשים חברה, או מפני שיש להם בסביבתם חברה מתאימה, או מפני שהם אינם זקוקים לה מפאת טבעם או גילם. 2. אנשים בעלי מוטיבציה גבוהה לפעול בעולם המעשה ברמת הפרט או הכלל, עבורם הדיבורים נתפסים כדבר מיותר אם אינם מביאים לידי מעשה. עבור הראשונים אני חושב שאכן מפגשים כאלו הם מיותרים, עבור השניים אני סבור שגם לדיבורים ישנה השפעה ממשית על עולם המעשה, ובנוסף אכן מומלץ למצוא בקבוצה כזו את אלו שמעוניינים גם לפעול באופן יזום ולקיים ביניהם מפגש בעל אופי דיוני ותכליתי. אני מעריך שחלקם של אלו בין הנוכחים אתמול עמד על כשליש, אם כי בהחלט יתכן שכל אחד מהם מעוניין לפעול בתחום אחר ובכיוון שונה.
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 12:39 |
|
| |
כאן המקום להודות לבןציון כהנא על האירוח הנפלא, היה נחמד וטוב ומפגשים כאלה טוב להם שהם מתקיימים, ולו כדי לשמור על הגחלת. ולדאוג לכך שאגודה אחת אכן תהיה כזאת ובבא הזמן הבכח יהפוך לבפועל.
תודה רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 16:05 |
|
| |
אני מצטרף לנאמר
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 17:13 |
|
| |
עבורי זה היה ערב מוצלח ביותר
תודה רבה לבצ"כ על הכל
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 22:37 |
|
| |
גם אני נהנתי לפגוש ידידים ותיקים ולהכיר עוד כמה ידידים ותיקים...
אע"פ שמשא מרכזי היה יכול להיות אולי נחמד. אני מוצא ערבים חברתיים שכאלה דרך נאה ליצירת קשרים בין יחידים בעלי עניין משותף, מה שיכול להביא תועלת לרקימתן של אי אלו יוזמות בעתיד.
...וכמובן תודה רבה לב"צ שאכסננו בטוב טעם ודעת
תוקן על ידי לבהעיברי ב- 25/05/2009 22:35:55
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 12:38 |
|
| |
אני סבור שערב חברתי מסוג זה (ומוטב - עם יותר משתתפים) הוא המימוש הכי ממומש של "אגודה אחת".
וכמו המשל הידוע המספר על דייג שנח על שפת הים, ששאלו אותו
למה אינך עובד?!
והשיב
-למה לעבוד
כדי שיהיה לך כסף
-לשם מה אני זקוק לכסף
כדי לקנות אוכל
-יש לי אוכל
וכו' וכו' - קיצור של דבר שהוא מקיים בעצמו את מה שהוא יעשה לאחר צבירת הממון וקניית נכסים - נח בשלווה על שפת הים.
כך גם "אגודה אחת" - נכון הוא שישנם אנשים שרוצים לפעול ולעשות ולהשפיע ועוד ועוד, אך ל א ח ר כ ל ז ה, כאשר יקומו מוסדות שפויים, כולם יהיו בעלי דרך ארץ תרתי משמע, ועול הנישואין ירד מההורים, ורמת המשכל תעלה וכו' -
מה נעשה?!
ניפגש בערב חברתי ונשוחח שיחת רעים על כוס קפה, וארוחת ערב עם מטבלי גבינה. לא כן?!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2012 09:15 |
|
| |
עברו שלוש שנים, הגיע הזמן להיפגש שוב?
(ואני מפנה להודעתי האחרונה מ-26/5/2009 12:38)
|
|
|
|
|