בית פורומים אגודה אחת

יחס הציבור החרדי לממשל הישראלי בהשוואה לממשלים אחרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/5/2009 17:07 לינק ישיר 
יחס הציבור החרדי לממשל הישראלי בהשוואה לממשלים אחרים

באשכול סמוך התפתח ויכוח מעניין שגלש לענין סמכויות שלטון החוק ומגבלותיו. הכותב צ'וטנג טען שם בזה"ל:

"השאלה היא, האם יש למדינה את הזכות להגיד לאנשים בוגרים איך הם אמורים לחנך או לשמור על ילדיהם? לדעתי, כל עוד לא התבקשו, וכל עוד לא הוכח שיש בעיה, אז זה כוחנות לשמה."

ע"כ

כפי שציינתי שם, אין לי כוונה (לפחות לע"ע) להכנס לדיון הפילוסופי המרתק אודות שלטון החוק סמכויותיו ומגבלותיו, חשבתי שנקודה מסויימת בדברים אלו חשובה מאד לליבון הסוגיה. הנקודה היא יחס הכותב (או ההשקפה שהוא מייצג, לא נכנס לאד-הומינם) לשלטון החוק בג'מייקה, פינלנד, סינגפור, או כל נקודה על פני כדור הארץ מחוץ לגבולותיה הטריטוריאליים של מדינת ישראל (האלימה הביריונית והכוחנית לדעתו).

אם ממשלת ארצות-הברית איננה מממנת מוסדות חינוך דתיים בשם עיקרון הפרדת הדת מהמדינה, האם אין זה סותר למשפט המחץ "אין למדינה זכות להגיד לאנשים בוגרים איך הם אמורים לחנך את ילדיהם"? ובאם אין הטענה הנ"ל מופנית כלפיה, האם אין זה מצביע על יחס של איפה ואיפה בין ממשלת ארה"ב לממשלת ישראל?

האם היחס המתנשא של "אף אחד לא יגיד לנו איך להתנהג והכל מגיע לנו" מופנה מצד הציבור החרדי דווקא כלפי ממשלת ישראל או גם כלפי ממשלים זרים, והאם אינו קשור במישרין לשאלת היחס שלו למדינת ישראל?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2009 18:38 לינק ישיר 

אבן_סינא:

כאחד שהסתובב קצת במדינות אחרות אז התרשמותי היא, שמדינת ישראל כוחנית הרבה יותר מכל מדינה מערבית אחרת. כמובן, בגלל שאנחנו יהודים, אז האלימות באה בצורה מתוחכמת, וכגון אהרן ברק, שהוא אחד האנשים האלימים ביותר בהיסטוריה האנושית, אלא שעשה זאת עם כפפות של משי וקטיפה.

כמו שאומרים הפסיכולוגים שילד מוכה הופך לאבא מכה, גם כאן, עם מוכה הופך לעם מכה.

מה שמשתמע מדבריך שאני מאמין "שהכל מגיע לנו" (לנו - הכוונה לציבור החרדי), זה לא נכון כלל. אני חושב שחלקים רחבים מהציבור החרדי הם נצלנים לכל דבר. אני כשלעצמי אינו לוקח שום דבר מהמדינה, לא מלגות ולא כלום, מעבר לביטוח רפואי שאני משלם בביטוח לאומי. אני גם לא מקבל הנחה בארנונה וכדומה. (אולי בעתיד אני אקח קצבת ילדים.)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > יחס הציבור החרדי לממשל הישראלי בהשוואה לממשלים אחרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext