| נשלח ב-25/5/2009 14:09 |
|
| |
'מס הבצורת': החרדים ישלמו הרבה יותר
על פי טענת נחמן גור כתב "בחדרי חרדים":
ועדת הכלכלה אישרה עוד גזירה: על צריכה של יותר מחמישה מטרים קוב מים בחודש לנפש נשלם קנס. הנפגעות העיקריות: המשפחות החרדיות מרובות הילדים שישלמו 1,213 שקל בשנה
וכאן הבן שואל, עד כמה יכול טמטומו של אדם להגיע?!
ההייתה זו שנת בצורת?!
-כן
האם חסר מים למשק?!
-כן
כיצד ניתן לחסוך במים?!
-להורות לציבור לחסוך במים
ואם הציבור אינה נענה לקריאה הוראה זו?!
-לא יודע, אני לא ראש ממשלה ולא נציב המים שהם ימצאו פיתרון, הם האשמים.
הם האשמים?!
-כן, "ואם לא תשמעו בקול מצוות ה' וכו'... ולא יהיה מטר" בגללם אין מים.
נניח וזה בגללם, האם אתה יושב איתם באותה סירה, כלומר האם אינך נמצא כרגע באותה בצורת?!
-צודק, אני גם בבצורת.
ומה הפיתרון שלך?!
-אין לי פתרון.
ואם הממשלה תחליט להעלות את מחיר המים על מנת לגרום לבן אדם לחשוב פעמיים לפני צריכת מים, זה בסדר?!
-אמ... זה נשמע קצת פיתרון...
...אבל... היי! בשום אופן לא! אני במשפחה צורך הרבה מים ועכשיו אני אצטרך לשלם יותר!
אבל סיכמנו שהעלאת המחיר אמורה לגרום לך לחשוב קצת כשאתה פותח את הברז?! לא?!
מלבד זאת שהתקנות החדשות מגבילות את הצריכה לפי נפש, כלומר שאם יש לך 13 נפש בבית - הקצאת המים עבורם גדולה יותר מאשר עבור משפחה בת 4 נפשות לא?!
אגב, לפני שאתה מנתק, אמרנו ששנת בצורת היא השנה, מה דעתך דווקא להתחיל לחסוך במים?!
אולי תחליף בבית את הספל הענק שרכשת על מנת ליטול ידים עם פי 10-20 רביעיות מים מהנדרש?!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 16:17 |
|
| |
מזכיר לי את הפארסה של חוק הפיקדון.
בזמנו אלי ישי מנע את החלת החוק על בקבוקי ליטר וחצי בטענה שהוא יפגע במשפחות חלשות שצורכות בעיקר בקבוקים גדולים ויגרם להם הפסד כספי בעקבות החוק.
הללללו?? כל הכוונה היתה לעודד אנשים למחזר את הבקבוקים (עיזבו את זה שבסופו של דבר זה הפך למכבסת כסף של עבריינים) תתאמץ טיפונת ולא יגרם לך שום הפסד.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 17:08 |
|
| |
יהודים,
כמדומני שהבעיה היא בשיעורי הבנת הנקרא שנמנעו ממך בת"ת ברוע ליבם של מחנכיך. מקריאה מדוקדקת של הכתבה במלואה עולה כי ההיטל בסך 20 ש"ח למ"ק יחול בשווה על כל משפחה בת ארבע נפשות ומעלה אשר צריכתה החודשית עולה על 15 מ"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 18:45 |
|
| |
אבן סינא
אם זה היה כדבריך, אזי משפחות מרובות ילדים היו משלמות אלף שקל לחודש ולא לשנה.
קרא שוב.
ארבע הנפשות הראשונות מקבלות 15 קו"ב. כל נפש נוספת מקבלת 4 קו"ב.
הלשון בכתבה קצת מבולבלת. הכתב הוא זה שנעשק חינוכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 18:52 |
|
| |
חברה פיספסתם.
כמעט ואין משפחה שעומדת במיכסה של 4 קוב לנפש.
וממילא ההוצאה תהיה יקרה ביחס למספר הנפשות
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 19:02 |
|
| |
סליחה על העזות אם ליהודי אין אוכל ל"ע לפסח מסתבר שחייבים לעזור לו, אולם האם חייבים לממן לו מצות יד תנור ראשון? כמו כן, יהודי רוצה להדר במצוות בערב אל תנח ידך, שתבוא עליו הברכה, אולם האם ניתן לתבוע מהצבור לממן לו את הידור המצווה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 20:28 |
|
| |
על פי הצעת התקציב של האוצר, על צריכת מים בהיקף של ארבעה מטרים קוב ומעלה
לנפש לחודש יחול היטל, אשר עלותו תהיה 20 שקל לכל מטר קוב. המס הוא על
החלק שמעל ארבעה מטר קוב לנפש. לחילופין, הקנס יוטל על כל משפחה בעלת ארבע
נפשות, אשר תצרוך מעל 15 מטר קוב לחודש.
סוף ציטוט.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 22:29 |
|
| |
בעלבעמיו:
לדברי אבן_סינא, אם הבנתים נכון, לא מדובר על לוקסוס אלא על צריכה בסיסית.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 00:13 |
|
| |
בעל בעמיו
לא מדובר על מצות ולערב אל תנח ידך. מדובר על כך שלילד ממשפחה גדולה תגזר גזירת צמא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 06:07 |
|
| |
נניח כדבריכם אם במשק הבית ייותרו על קמח מהודר ללא תולעים (חומרא של דורנו, תראו נפות במוזאיון התנ"ך) עופות במחיר פי 3 בהכשר הנחשב מהודר וירקות גוש קטיף, הם לא יוכלו לכסות את ההפרש?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 09:46 |
|
| |
בעלבעמיו:
אני חושב שהוגן הוא, שלכל אחד ממדינת ישראל יגיע מים כדי צורכו בשוה עם כולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 10:18 |
|
| |
סוציאליזם? אבל אם מדברים על שויון יש עוד תחומים שצריך בהם שויון.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 13:21 |
|
| |
| אבן_סינא כתב: |  | יהודים,
כמדומני שהבעיה היא בשיעורי הבנת הנקרא שנמנעו ממך בת"ת ברוע ליבם של מחנכיך. מקריאה מדוקדקת של הכתבה במלואה עולה כי ההיטל בסך 20 ש"ח למ"ק יחול בשווה על כל משפחה בת ארבע נפשות ומעלה אשר צריכתה החודשית עולה על 15 מ"ק.
|
|
אבן סינא הנכבד:
א. אצלנו בת"ת המירו את שיעורי הבנת הנקרא בשיעורי "דרך ארץ" לכבד את הזולת ולדונו לכף זכות.
ב. לא טרחתי לקרוא את הכתבה עצמה ביותר מרפרוף מהיר, סמכתי על הכותב שהוא מתמצת אותה נכונה בכותרת המתמצתת את ה"גזירה" החדשה: "על צריכה של יותר מחמישה מטרים קוב מים בחודש לנפש נשלם קנס" וממילא משפחה מרובת נפשות אמורה לקבל הקצאת בסיס גדולה יותר.
ג. הכתב העתיק את כתבתו ב(שינויים) מNRG-מעריב כאשר הכתבת המקורית מיכל גרינברג היא זו שנעשקה ככל הנראה מהעברת מידע ברור. לפי ה"גזירות" החדשות ההיטל יחול על פי החישוב הבא: משפחה בת 4 נפשות תשלם את הקנס על צריכה מעל 15 קוב (3.75 קוב לנפש) ומשפחה גדולה יותר תשלם את ההיטל רק אחר צריכה של 4 קוב לנפש, כלומר מרובות הילדים מקבלות מעט יותר - עוד רבע קוב לנפש - דבר שלא הובן די צרכו מהכתבה הנ"ל
ד. הכתבה של נחמן גור עברה שינוי עריכה מאתמול להיום. אתמול הוא כתב "משפחה בת 4 נפשות ומעלה" וכפי שצטטת לעיל , אבן סינא, והיום המילה "ומעלה" הושמטה, כך שניתן יותר להבין את האמת לאשורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 13:33 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | סליחה על העזות
אם ליהודי אין אוכל ל"ע לפסח מסתבר שחייבים לעזור לו, אולם האם חייבים לממן לו מצות יד תנור ראשון?
כמו כן, יהודי רוצה להדר במצוות בערב אל תנח ידך, שתבוא עליו הברכה, אולם האם ניתן לתבוע מהצבור לממן לו את הידור המצווה?
|
|
בעל בעמיו,כבר קדמך ניקך בשאלה זו
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 16:10 |
|
| |
בעלבעמיו:
יש פה ערבוב מושגים. תורת הסוציאליזם סוברת, שאת המשאבים של המדינה צריך לחלק שוה בשוה, ללא שום קשר למדת ההשקעה של כל אדם פרטי.
למשל, בקיבוץ, המיוסד על האידיאל הסוציאליסטי, הרי מנכ"ל הקיבוץ ועובד הרפת, חיו באותם תנאים.
כאן מדובר בדבר שונה לחלוטין.
מדובר במשאבים ששייכים לכולם שוה בשוה, אלא שאדם אחד יקבל ליטר מים בשקל, ואדם אחר יקבל ליטר מים בשני שקל. לא צריך להיות סוציאליטס להתנגד לגזירה זו, אלא להיות אדם הוגן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 17:15 |
|
| |
יהודים, סליחה אם נפגעת (תכיר לי מהר את הת"ת שיש בו שיעורי דרך ארץ, יהיה לי בזה שימוש רב).
בע"ב, רק לשם המשוואה המרושעת אני מציע להעלות את מחיר המים למתיישבי יש"ע ושיממנו את זה מכספי משלם המיסים שנשפכים על הגנתם.
(אחרי שתפנים אנסה לענות לך כבן-אדם).
|
|
|
|
|