| נשלח ב-3/8/2009 03:21 |
|
| |
שנאת החילונים כלפי החרדים והדתיים!!!
נכנסתי לynet במוצאי שבת לאחר שפורסם על הירי במועדון באותו מקום...
התגובות היו ממש מצמררות...
לפני שאפילו הבינו מה קר,החילונים כבר החלו לגנות את הדתים והחרדים,90% המתגובות היו"זה בטח איזה חרדי"
"זה בטח נקמה בנו""מעניין כמה נידות היו במקום אם זה היה בית כנסת"וכו'
איך אפשר לחיות ככה שכל יום יש סיפור חדש שהחילונים מגנים אותנו.
גם לדוגמא במקרא של האמא המרעיבה...לאחר כמה ימים אדם רצח את ביתו בת 3
התגובות היו בהתאם:"תראו מה זה כשאמא חרדיה מרעיבה אז אחרי הפגנה היא כבר בבית,אבל פה חילוני שרוצח את ביתו אז כולם פתאום על גלגלים"!!!
יש המון דוגמאות של שנאה שלהם כלפינו וממש חבל שאף אחד לא עוצר את זה!!!
אם יש למישהו רעיונות נשמח לשמוע!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 12:32 |
|
| |
זו לא שנאה של העם, מדובר במתקפת מחבלים המפוצצים פצצות ביולוגיות במקומות ציבוריים ומשתדלים להדביק בחיידק השנאה כל אדם - על מנת למנוע מהחרדים להגיע לעמדות שליטה במדינת ישראל.
כאדם שעובד מול המגזר החילוני בעיקר - אני שומע פידבקים שונים לגמרי על הציבור החרדי, הם אומרים: "אני מעדיף לקנות מאדם עם כיפה", "הלוואי והיה לי זמן ללמוד קצת יהדות" וגם: "למה אתם לא מפרסמים שאתם חרדים - זה יביא לכם הרבה אנשים"
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 19:59 |
|
| |
יהודים,אני בטוח לשא באמת התכוונת "מחבלים" אלה סתם ביטוי, אחרי הכל הם לא "מחבלים" או "טרוריסטים".
אך לא הבנתי, מה בדיוק זה עוזר להם כשהם מגנים אותנו?איך זהנ מונע מאיתנו להגיע לעמדות שליטה? זה לא כאילו שאנחנו עומדים להפוך למנהיגי המדינה או משהו...
בלי קשר יש להם שינאה אדירה אלינו,ולדעתי גם תמיד יהיה....ולכן פתחתי את האשכול הזה כדי לשמוע אם יש למישהו דרך לעצור את כל הבלאגן הזה בין החילונים לדתיים ואיך שהוא להשלים ביניהם....
אשמח באמת לעוד רעיונות ותגובות!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 22:13 |
|
| |
לגבי מחבלים הבנת נכון, אני מקוה שגם לגבי הפצצות והחיידק.
מה זה עוזר להם?!
באופן טבעי הריבוי והאחדות (וגם האלימות?!) של החרדים עשוי להביא אותם מהר מאוד להשלטת ההלכה במדינת ישראל וזהו הפחד הגדול ביותר של הנהנתנים.
לעומת זאת הימנים ובעלי הנטיה לדת - אינם שונאים כל כך את החרדים, הם רק מתעוררים מידי פעם לזעום על הקצנה דתית שאינה מובנת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 22:21 |
|
| |
אהה... לגבי רעיונות לעצירת הבאלגאן. תשכח מזה, כל עוד השוליים החרדיים אינם נותנים מקום משכן לשכל + שאין גוף אכיפה בציבור החרדי, תמיד יוכלו השוליים לעשות ככל העולה על רוחם וללכלך על כלל הציבור.
שכן, לדוגמה, אם נצליח לקבל פריים טיים בתקשורת החילונית ולתת הסברה עד כמה היהדות יפה ומחנכת לטוב, ופתאום פאך! בינג! ושאר קולות משונים - דתי ירצח את ראש הממשלה, דתיים יתפרעו וישליכו טיטולים על שוטרים, מה תאמר לעין המצלמות שזה שוליים?!
ראו גידולים שגידלתם!
אם נשווה זאת לערבים/אתיופים וקבוצות מיעוט אחרות - הסיכוי היחיד שלנו הוא באמצעות חוק.
כאשר יחקק חוק האוסר ביטויי גנאי והתבטאויות ציבוריות המפלות את הזולת על רקע דת - כמו על רקע גזע - רף השנאה ירד פלאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2009 00:39 |
|
| |
תודה על התגובה...
חייב להיות עוד דרך לעצור את זה,כי הרי אני לא ממש חושב שיצא חוק שיאסור ביטוי וגנאי כמו שתארת.....
מה שכן אבל אם באמת כמו שאמרת שהם מפחדים שנגיע להשתלטות במדינה, אז למה באמת אין לנו כבר מספיק שילטון בכדי להוציא חוק האוסר גנאי?
מסתבר גם שכנראה אין לנו מספיק שלטון,[וגם לא יהיה ב10 שנים הקרובות לא יותר שילטון ולא חוקים חדשים,מטעם הדתיים כמובן].
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2009 00:41 |
|
| |
למישהו יש עוד רעיון????
חיבים לעצור את הטירוף הזה מייד!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2009 03:09 |
|
| |
למישהו יש עוד רעיון????
חיבים לעצור את הטירוף הזה מייד!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2009 03:52 |
|
| |
תודה אפשרי!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 02:41 |
|
| |
השנאה שלהם עוברת כל גבול...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 10:03 |
|
| |
סברה של אנתרופולוג של כורסה:
חלק מזה באשמתנו, החרדים. חלק מזה באשמת מסיתים.
מה באשמתנו: למשל, כפיה דתית/חרדית. נסו לדמיין איך היינו מרגישים אילו היו כופים עלינו לסגור חניון/בית קפה/סופרמרקט מסיבות שמנוגדות להשקפת עולמנו. בעצם, ניזכר איך אנו מגיבים ומרגישים כאשר אוסרים לקיים בר מצוה בערב יום הזכרון לחללי צה"ל. כמה מאיתנו חושבים (גם אם לא בחכמה): מה לנו ולהם. למה הם כופים עלינו את אורחות חייהם וכו'.
איני בא לומר שאין הבדל. לדעתי ראוי היה לחנך את העם, גם מי שאינו עדיין שומר מצוות, על החשיבות של כיבוד השורשים היהודיים (זה נראה הטוב ביותר שניתן להשיג בנסיבות הקיימות). ולכן למשל יש מקום לדרישה לאסור חילול שבת פומבי ברבים. לפחות בצורת מכר בשבת וכיו"ב.
אבל כל עוד זה לא נעשה, איך אנו מצפים שירגישו חילונים שאינם מאמינים ואינם יודעים מאומה על קדושת השבת, כאשר מונעים מהם לנסוע באוטובוס למשל (כמדומה שרוב הדברים האחרים נפרצו). הלא הם חשים שכופים עליהם אורח חיים פרימיטיבי באמצעים פוליטיים או גרוע מזה. ומסתבר שהם גם חשים בושה עמוקה לנוכח זה שבעם שלהם יש עדיין פרימיטיבים כאלו (בדיוק כפי שאנו מרגישים לגבי חלקם...).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 11:27 |
|
| |
מיימוני, זה זמן רב לא ראינוך פה ונשמח שזה יראה לעיתים קרובות יותר...
---------
במחלוקת בין החרדים לחילונים בהקשר כפיית דעת האחד על זולתו - כמדומני שהחרדים צודקים הרבה יותר.
זו מדינת ישראל, מדינת היהודים, ואשר ספר החוקים שלה מכוון לשמירת ההלכה היהודית. בפרט בחיים האישיים כדוגמת נישואים, הן בחיים הציבוריים כדוגמת שבת.
על כן לא ניתן לצעוק, לזעוק, ולהשמיץ על "כפיה דתית", כאשר כנסת ישראל מכוונת את חוקיה לאורח חיים זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 11:46 |
|
| |
יהודים
תודה. אשתדל בל"נ. (אבל אני כותב רק כשיש לי מה).
לגבי תגובתך, כמדומה שיש לחלק בין מה שהיה לבין מה שיש היום, כלומר להתבונן על פני ציר ההיסטוריה הקצרה של המדינה שלנו. (ואני כותב מתוך אהבה ותקוה כציוני).
וכן יש לחלק בין הפוליטיקה לבין העם, כלומר האזרח שברחוב או בבית.
וכן יש לנתח את הנחות היסוד הערכיות. בשם איזה "ראוי" אנו באים?
והאם הצד השני, יהיה אשר יהיה, שותף לתפיסותינו אלו?
איני בקיא בהיסטוריה כדי לומר מה רצו ומה קבעו חברי הכנסת הראשונים. אני משער שבן גוריון שנא את הדת אבל ראה בה כלי מאחד וחשב שחשוב לשמור על קשר לשורשים.
אבל האם זה נכון לגבי ח"כי זמננו? ולגבי בוחריהם?
אני מנסה לדמיין עצמי כחילוני (מעין מה שאמר איזה קצין פוליטיקאי שאילו היה מושלמי, היה מצטרף לחמאס, ואני דווקא מבין זאת היטב, ויתכן שהוא צודק). איך הייתי מרגיש אילו היו כופים עלי לשמור שבת? כעס גדול. (בעצם אני כועס גם כשנטפלים לשפע שוק, אלא שאכ"מ דיון זה).
האם הטיעון שהמדינה צריכה לשמור על שורשים יהודיים היה קביל עלי או עליך במצב דומה?
יש כנראה גבול לכוח הדמיון שלי במובן זה שאני רואה שני צדדים. "אילו הייתי חילוני". כתוב חיבור ונמק...
יתכן שהייתי אדם ערכי וציוני כהיום, ואז הייתי חושב שחשוב לשמור על קשר למסורת. אבל אולי הייתי כועס על הנסיון לכפות עלי צורה מסויימת של קשר ואולי אף הייתי מרחיק לטעון שזו בסך הכל "מדינת כל אזרחיה".
ובכלל, האם המכנה המשותף של "קשר לשורשים" (שאמנם אני הצעתיו ולכן האחריות לחולשתו עלי) מספיק כדי להצדיק כפיה דתית?
אם יש לקח שיוצא מזה, לדעתי, הריהו שעלינו, החרדים והדתיים, כלומר כל מי שיכול בינינו, לקרב את העם אל היהדות ואת היהדות אל העם. (לא במובן של לכופף הלכות).
זו אחת מן המטרות של עצור חושבים, בעיני.
ויש להאריך עוד הרבה בזה.
הנקודה המרכזית שלי היא שעלינו להבין מה גורם לחילונים לשנוא אותנו - כאשר זה תלוי בנו - ולהישמר מזה. אמנם, תירגום הרעיון הזה להתנהגות מעשית אינו ברור לי כרגע. (האם אין ההלכה מחייבת אותנו לכפות גם מי שאינו מאמין לשמור שבת או למצער למעט בחילולו שבת? או שמא יש כאן עיקרון נוסף שמצדיק אי התערבות? ואין לשכוח גם שבין החילונים יש כאלו שיתפעלו דווקא מכך שננסה לכפות שמירת שבת כי זה סימן שזה חשוב לנו ואין אנו כשומרי מצוות רשאים לוותר על זה. והדברים מסובכים מעבר למה שאוכל לכתוב ברגע זה. ועמך הסליחה שהצגתי מחשבות מעורבבות. אבל לפעמים יש תועלת לחשוב בקול רם וזו הזמנה לאחרים).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 15:50 |
|
| |
מיימוני,
כתבת "חלק מזה באשמתנו, החרדים. חלק מזה באשמת מסיתים."
אך לא כתבת מה באשמתם....
(אך לא צריך לפרט)
טענה נכונה לגבי -מה אנחנו הייניו חושבים אם היו אוסרים עלינו דברים...(כמו בר מצוה ביום העצמאות)
אבל יהודים צודק שזאת מדינה של יהודים("המדינה של היהודים"),ולכן אנחנו צודקים יותר בנוגע לחילול שבת וכו'.
למרות שיש להם מה להגיד שזאת מדינת ישראל וכמו שביום העצמאות אסור בר מצוה,אז גם יהיה אסור לנו להכריח אותם לסגור חנויות בשבת וכו'
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 16:31 |
|
| |
מיימוני, בגין "כפיה דתית" שאינה מעוגנת בחוק, יהיה זה מובן שמתפתחים רגשות דחיה ואף שנאה.
אך רוב הצעקות נגד כפיה דתית היא בנושאים המעוגנים בחוק שעוגן באצמעים דמוקרטים ללא כל כפיה ואשר הוא ניתן לחלוטין לידי שינוי.
אדרבה יארגנו כל הזועקים "כפייה דתית" - רוב בכנסת שיובילו מהפכה אנטי דתית. אך כל עוד הרוב הדמוקרטי במדינה הוא בעד חוקים דתיים אין להם להלין אלא נגד מערכת החוק והמשפט.
כשם שצורכי הסמים אינם יכולים לטעון על "כפיה בהרגלי הצריכה" ולשנוא עבור כך את הציבור המתנגד לסם, כך אין כל הצדקה לשנאת החרדים בגין חוקים שנחקקו בצורה דמוקרטית ואשר כופים על שמירת צביון יהודי במדינה.
|
|
|
|
|