| נשלח ב-14/8/2009 00:32 |
|
| |
טוב שיש בג"ץ !!!
השבוע התפרסמה בשבועון "משפחה"-תחת הכותרת: "מבחן עמנואל"-ידיעה לפיה קבע בג"ץ כי בית הספר "בית יעקב" בעמנואל נוקט באפליה על רקע עדתי,וחייב את משרד החינוך לנקוט בכל האמצעים החוקיים לתיקון המצב,לרבות שלילת רשיונו של בית הספר ועצירת תקצובו.
מהנאמר בפסק הדין:
"מוסד חינוכי רשאי לקיים מגמה ייחודית שבמסגרתה יילמדו אורחות הדת ותפיסת העולם של קהילה פלונית.כך גם רשאי המוסד לקבוע כללי התנהגות רלוונטיים לתלמידי מגמה,לצורך הטמעת תכני הלימוד הנלמדים במסגרתה,אולם,על המוסד לאפשר לאפשר לכל תלמיד העומד בתנאי הסף הרלוונטיים,והמבקש לאמץ את אורח החיים הנלווה לכך,ללמוד במגמה שבה הוא חפץ.ומעל לכל,ברי כי אין בשייכותו העדתי של תלמיד כדי להוות תנאי רלוונטי לקבלתו למגמה פלונית,ואין ביצירת הפרדה בתוך מוסד לימודי אחר - באמצעות הפרדתם של תלמידים לאורך כל שעות הלימודים,הנהגת תלבושת אחידה שונה,הפרדת חדר מורים וגביית כספים עודפת - משום אמצעי רלוונטי לתכלית לימודיהם של תלמידים.
מוסד החינוך רשאי להבחין בין תלמידי המגמות,אך לצורך לימודים של תכנים מיוחדים לאותן המגמות בלבד,ועל שגרת הלימודים וכללי בית הספר להיות משותפים לכלל הלומדים במוסד לאורך כל שעות הלימודים".
לא הגיע הזמן? חבל שנזקקנו להתערבותו של בג"ץ,אך האם בג"ץ לא פעל את מה שהיינו אמורים לפעול מזמן?
ובנוסף,האם יש כאן מגמה חדשה,או שבמהרה נגלה שמערכת החינוך החרדית תמצא את הדרך לעקוף את הפסיקה?
האם ישנו מקום לתקוה,כיון שיש כאן תקדים היסטורי?
תוקן על ידי קוטקאנט ב- 14/08/2009 0:32:03
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 00:37 |
|
| |
במקרה הזה בג"ץ פעל נכון, אבל משל אומרים לצרעה לא מדובשך ולא מעוקצך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 02:44 |
|
| |
הגיעה הזמן...סוף סוף...
נ.ב. יום השישי,
הערה נכונה,אבל זה נאמר על דבורה,לא צרעה...
תוקן על ידי מישהוצדיק ב- 14/08/2009 2:40:22
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 02:46 |
|
| |
| קוטקאנט כתב: |  | | ובנוסף,האם יש כאן מגמה חדשה,או שבמהרה נגלה שמערכת החינוך החרדית תמצא את הדרך לעקוף את הפסיקה? |
|
קוטקאנט,
שוב חרדים!
בעיית האפליה על רקע עדתי, או בשמה המקוצר 'גזענות' היא תופעה רחבת היקף ב'ישראל' וייחודם של החרדים הוא בכך שיש להם גם צידוק ל'גזענות' זו עקב השינויים במנהגי המצוות השונות.
שנית, ממתי מערכות החינוך החרדיות דווקא עוקפות פסיקות בג"ץ?
תוקן על ידי אפשרי ב- 14/08/2009 2:42:09
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 03:07 |
|
| |
מישהוצדיק,
משל אומרים לצרעה לא מדובשיך ולא מעוקציך. [רש"י במדבר פכ"ב פס' י"ב, ובמדבר רבה ומדרש תנחומא שם].
תוקן על ידי יום_הששי ב- 14/08/2009 3:03:51
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 10:59 |
|
| |
אפשרי.
בעיית האפליה על רקע עדתי במערכת החינוך פושה מאד בציבור החרדי,והחרדים הם היחידים שמצהירים על אחוזי קבלה מצומצמים למזרחיים.
מערכת החינוך החרדית הצליחה לעקוף חוקים רבים בעבר,אמנם בצורת חקיקה,אך אין ספק כי היא לא תאפשר את התערבותו של בג"ץ בנורמות המסורות לנו מרבותינו,ובשיטת החלוקה על פי הקבלה בין ה25% לבין ה75%.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:27 |
|
| |
לדעתי פסיקת בג"ץ אינה מוצדקת.
אפליה עדתית שנובעת ממציאות חברתית אי אפשר וגם לא נכון לעקרה בכח הזרוע.
כל עוד הספרדים מתעקשים ללמוד במוסדות אשכנזיים לא יהיה תחליף לשיטת המכסות, כי מי שיקבל מדי הרבה ספרדים יהפוך בעצמו למוסד ספרדי שגם הספרדים לא ירצו לשלוח אליו.
הספרדים היו נוהגים יותר בחכמה אם היו משקיעים בטפוח הכיתה הספרדית ולא מתעקשים לאנוס את האשכנזים ללמוד עם ילדיהם בשעה שהאשכנזים בזים להם ואינם רוצים בחברתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 14:04 |
|
| |
קוטקאנט,
א. בעיית ה'גזענות' היא בעיה כלל ציבורית, ההיתפסות לפרט זה או אחר, וניסיון להציג את החברה החרדית כ'גזענית במיוחד' הוא מבחינתי שגוי, [דעתי כי ישנה גזענות רבה בכל חלקי העם רק שבציבור הכללי הוחלפו מזמן מושאי הגזע לאתיופים ולעולים חדשים, ואכן זו בעיה חמורה שיש לטפל בה בכל התוקף וישר כח לבג"ץ] אגב, ייתכן שהתמודדות עם ה'גזענות' צריכה להיות מגזרית ולא כלל ישראלית. [מסיבות של יעילות]
ב. אינני חושב שמערכת חינוך המקיימת את החוקים, [לא משנה סיבת חקיקתם] מגודרים כ'עוקפי חוק', אני מציע לתקן את הנוסח ל'איך מערכת החינוך 'תסתדר' עם החוק הזה?
ג. ברצוני לחדד נקודה שהעליתי בתגובה הקודמת, כי הציבור החרדי מורגל יותר להבדלים בין האשכנזי לספרדי אודות לסיבות הלכתיות ומנהגים שונים. [זהו לימוד זכות על כך שהחרדים מתנהגים לספרדים כמו שתנהגו בהם בשנות ה50, אך בהחלט לא הצדקה]
תוקן על ידי אפשרי ב- 14/08/2009 14:00:56
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 14:17 |
|
| |
ר' אמנון.
האפליה נובעת מהחינוך הגרוע - שהמזרחיים זוכים לו,וברגע שיונהג שוויון ובני כל העדות יזכו לחינוך שוה,לא תהיה שום בעיה בעדה זו או אחרת.
גם בחברה החילונית בעבר היתה הגזענות מצויה בהרבה,אך ככל שיותר מבני עדות המזרח זוכים לחינוך שוויוני וראוי - ניתן לראות את ההתקדמות שלהם באקדמיה,בפוליטיקה, ובשוק העבודה.
אפשרי.
זו גם תגובתי לטענתך,אף שקיים בחברה החילונית יחס שונה כלפי בני עדות המזרח,הם זוכים לחינוך שוויוני,שיגרום לביטול הפערים,רק בחברה החרדית ישנה אפליה במוסדות החינוך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 14:39 |
|
| |
האפליה במוסדות החינוך קיימת בהחלט גם כלפי אתיופים וערבים.
סיור קצר ב'מזרח ירושלים' יראה לך היטב, מהו שיווין מנקודת מבט ישראלית!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 16:04 |
|
| |
אני חושב שיש פה איזה שהוא היתממות. אני גר בשכונה ספרדית ואני רואה את התנהגות ההורים, הצעקות והקללות ממש לא יאומן כי יסופר, שאנשים שמחשבים את עצמם כחרדים מדברים ומתנהגים כך.
אני בפירוש לא רוצה ילדים מבתים כאלה שילמדו יחד עם הילדים שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 16:16 |
|
| |
אם ילדך היה מתנהג בצורה כזאת,אני מניח שהיית חפץ שיזכה לחינוך הוגן למניעת התנהגות זו,ולא באי קבלתו למוסד החינוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 18:14 |
|
| |
שוטנג,
אחרי שכמותך, אכן,
'טוב שיש בג"ץ'!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2009 23:38 |
|
| |
לא טוב ולא יעיל,
לא טוב, כי התערבות מבחוץ תמיד (או לפחות כמעט תמיד) גורמת ליותר התנגדות והתבצרות בעמדה הראשונית גם כשהיא לא עמדה ראויה.
לא יעיל, כי תמיד אפשר להגיד לא קיבלנו את פלוני כי בלה בלה בלה, ואין שום קשר למוצאו העדתי .(או פשוט לפתוח בי"ס חדש אם כל זה לא עוזר, או חמור מכך לקבל בני עדות אחרות ולמצוא דרכים להפלות אותם בתוך מסגרת בית הספר ע"י כיתות נפרדות וכד')
כל זה מעבר לכך שלעצם הענין בפרט בחברה שמרנית כמו זו החרדית, כדי שערבוב דעות יביא ברכה אמיתית ולא להפך חלילה, עליו להיעשות באופן מושכל ומבוקר לענ"ד. (בתור אחד שמכיר ואף למד במערכות אינטגרטיביות)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 00:23 |
|
| |
איש ציפור.
להזכירך,אין כאן ערבוב דעות אלא ערבוב גזעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 00:40 |
|
| |
כרגיל, כמה נושאים.
א. האם התופעה גרועה כפי שפורסם (לא עקבתי מספיק כדי להבין והיו טענות שונות במקור המידע הראשי: בח"ח).
איני מתייחס לעצם הגזענות שקיימת אצלנו, שהיא מקור לבושה נוראה וזו עוולה גדולה. אלא לשאלה מה היה שם באותו בית ספר. ומה הטענות של הצדדים.
ב. האם הבג"ץ נתן פתרון הולם.
ג. האם הבג"ץ הוא פתרון לכל הבעיות מהסוג הזה ואחרות (למשל, להפסיק את כפית ה"מהדרין" של הפרדה בין איש לאשתו).
ד. מה באמת עושים עם ילדים וילדות שאינם מתנהגים לפי הרמה התקנית שאנו רוצים בה. כגון מושגים של טלויזיה או שפה לא נקיה. האם צריך ליצור גבולות מלאכותיים.
אך בכל אופן, מסתבר שהחלוקה אינה עוברת כאן בין עדות אלא בין משפחות ללא קשר למוצאן ולפי החינוך או העדרו.
מה שמפריע לי מאד הוא שמצאתי את עצמי, בשלב כלשהו של מעקב אחרי הדיווחים בח"ח, שמח על התערבות הבג"ץ. מעין, "טוב שלימדו את המפרידים הגזעניים לקח". האין זה דבר עצוב שאני (או אנו?) מוצאים את עצמנו בצד של הבג"ץ?
|
|
|
|
|