בית פורומים אגודה אחת

ברוך השם - הם יצאו בשאלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2010 16:11 לינק ישיר 
ברוך השם - הם יצאו בשאלה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 19:45 לינק ישיר 

איך היה אומר ידידך יו"ס, רחמונעס גדול עליך.....

עד שכבר היה לך חומר טוב.... שמטו את בלעך מפיך.

לא נורא, תמשיך לחפש טענות (על חרדים) והצדקות (למה לא להיות חרדי), בטוח שתמצא משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 21:11 לינק ישיר 

לומד
אני באמת לא מחפש הצדקות. אם אתה רוצה הצדקה לגישתך, בבקשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 06:18 לינק ישיר 

הוי כמה שאתה צודק.
המצחיק הוא שאותם המדברים על ה"הם" שחזרו בשאלה, לא יהססו להכליל את החילונים בסכינאות וסיממון.

נדמה לי שפתחתי על כך אשכול פעם בבחדרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 22:46 לינק ישיר 

מה טוב מי שגם מחלל שבת וגם מבריח סמים ממי שרק מבריח סמים? למה בתוצר הראשון של החינוך החרדי אין בעיה ואילו בשני מתביישים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2010 05:32 לינק ישיר 

נתאר לעצמנו את המשכיח בישיבה.
במקרה השני הוא בבעיה כיצד אדם דתי נופל לכזה בור.
במקרה הראשון הוא יכול לדפוק על השולחן ולהצהיר, תראו לאן מידרדר מי שעוזב את התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 02:37 לינק ישיר 

אמנם אמר החכם מכל אדם לא לענות כסיל כאיוולתו, אבל במקרה הזה נדמה לי שהפסוק השני מתאים יותר, ענה כסיל, כאיוולתו....

פותח האשכול הלא נכבד. בכנות גמורה, אין לך מושג כמה אני מרחם עליך, אין לי אפילו מקום לבוז לך. אני, בגילי הלא מופלג, כבר הספקתי להיגמל קצת מן השוטטות בפורומים. וכשאהיה בגילך אני מקווה להיות מספיק עסוק, עד שלא אספיק אפילו את המעט שאני מספיק היום.

ואתה, מחזיק שני ניקים במשרה מלאה. כזבוב המחזר על האשפתות, אופס, מצאו איזה ישיבע בוחער צופה במונדיאל, אחחחח, הלך עליהם. ישיבה כלשהי הוציאה תקנון מחמיר, ילדותיים שכאלו. אתה כל כך אובססיבי לחפש פגמים בחרדים ובחרדיות, עד שאינך שם לב לפעמים מה בין סוציולוגיה חרדית ליהדות. לפעמים אתה מדבר ממש לא לענין, כמו באשכול זה למשל. ולפעמים אתה משתטה מרוב שנאה, עד שניתן כמעט לראות את הריר הנוזל.

ולאחרים המשתתפים, שבאמת מעוניינים למצוא תשובה עניינית. אנסה להסביר. דבר פשוט שבדרך כלל אין צורך להסבירו.

אם הבחורים הללו היו חרדים, ומבריחי סמים. זאת אומרת שאינם רואים סתירה בין שמירה על המצוות לבין הברחת סמים. אפשר שהזלזול בחוקי המדינה הוא זה שמעוור אותם לא לשים לב לדברים פשוטים כל כך. אפשר שהלהיטות להון העבירה אותם על דעתם. על כל פנים יש כאן ביקורת כלפי המגזר החרדי. שיש בו כמותם.

מאחר שהם כבר לא חרדים, ולא עוד אלא שברור שהללו עברו מהפכים רגשיים ודתיים קיצוניים ביותר. אין כל תלונה על המגזר החרדי. אלא זו שהזכרתם, איך יצאו מן המגזר החרדי מחללי שבת כאלו. והתשובה הפשוטה אינה צריכה להיאמר. יש סטטיסטיקה, וכל עוד הרוב יוצאים מחונכים להפליא, בחסדי שמים, וגירא בעיניו של בעל בעמיו, אין לנו להתפלא כי פה או שם נופלים כמה (מסיבות שלפעמים אפשר לפרט). אין זו קושיא על השיטה.

ואכן, תראו לאן מידרדר מי שעוזב את התורה. כמו שכבר אמרו חז"ל, כשהם יורדים, יורדים עד לעפר. ולא עוד, אלא ששנאתם של אלו לחרדים, גדולה משנאתם של סתם עמי הארצות, וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 03:31 לינק ישיר 

אתה צודק שהם מיעוט שולי והסטטיסטיקה היא שיקול.
אני לעגתי להתנערות מהם כביכול הם לא חונכו כחרדים, אך כמובן אתה צודק שישנה סטטיסטיקה לגיטמית ומובנת.

אגב, גם אם סטטיסטית ניכשל, אין זה אומר בהכרח שהחינוך לקוי. לפעמים הרוב רוצה למרוד, זה יכול לקרות.

ומילה אחרונה, אני סבור שהחינוך החרדי איננו הצלחה כפי שמתארים אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 08:52 לינק ישיר 

לומד
אולי תשמור על פיך ומקלדתך?
לא מוצא חן בעיניך? יש דרכים לכתוב זאת.
מי שלומד מכל אדם אמור לנהוג כדוד.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 13/07/2010 09:09:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 12:43 לינק ישיר 

ההיטב חרה לך?

מאחר שאתה תובע התנצלות, אין לי ברירה אלא לנהוג מעשה ירוחםשמ, ולספר מעשיה נאה מאחד מצדיקי הדור הקודם זיע"א

אותו צדיק כינה פעם מאן דהוא 'חמור'.

נקבצו עליו תלמידיו ושאלוהו, האם נאה הוא לכנות מישהו 'חמור'?

ענה להם אותו צדיק, איני מבין, אותו אחד יכול להיות חמור, ואני לא אוכל לומר זאת?

ואם תרצו, אספר עוד מעשיה נאה
מעשה באשתו של ראש הקהל, שהיתה פרוצה במעשיה. וריננו עליה שהיא פרוצה. שמע ראש הקהל ועלתה חמתו באפו. כינס את שבעת טובי העיר, וגזרו שמי שיאמר שאשת ראש הקהל פרוצה, ייענש וייקנס בסך מאה זוז.
עלה ליצן העיר על הבמה ואמר: מאחר ושבעת טובי העיר גזרו שלא לומר שאשת ראש הקהל פרוצה, וב אינני יכול לומר שאשת ראש הקהל פרוצה, וזאת על אף שכל העיר מרננת אחריה שהיא פרוצה. אך אני מנוע מלומר שהיא פרוצה, כי אם אומר שהיא פרוצה, אוי לי ואוי למאה זוז שאיאלץ לשלם.

ויש אומרים שלא היה זה ליצן העיר, אלא חזן העיר, שאחר שאמרו בשמו שאשת ראש הקהל פרוצה, תבע ממנו ראש הקהל התנצלות פומבית, ואמירה ברורה שאשתו אינה פרוצה, ממש כשם שבעל בעמיו תבע ממני התנצלות כזו. שאינו זבוב אשפתות..

עלה החזן וניגן 'אשת ראש הקהל אינה פרוצה????'

וכשבאו אליו בתלונות, אמר, את הטקסט שביקשו ממני, אמרתי. את הניגון אני קובע.

ובזה ייאמר, לא כתבתי מעולם בשום מקום שבעל בעמיו הוא זבוב אשפתות. ומי שספק בידו, יוכל לגלול מעלה ויראה בעצמו שלא כתבתי שהוא זבוב אשפתות. לא כתבתי אלא שהוא נוהג כאותו זבוב, המחזר על האשפתות. ומי שספק בידו, יגלול מעלה מעלה, ויראה בעצמו שכן הוא נוהג!

חבל שבעל בעמיו לא נהג כתמיד, ויכל לתקוף שוב ולומר, הנה, אתה מודה שיש אצל החרדים אשפתות. אוח, אוח.

ורגע של רצינות. כפי שחרה לך שתקפו אותך, כך (או מעט פחות) חורה לי שאתה מחפש פגמים כל היום אצל החרדים. מתוך אובססיה מוזרה שמטרתה לכל הפחות לפי עיני המתבונן, היא הכחשה עצמית.

וכפי שאתה תובע התנצלות פומבית על 'כבודך' שנפגע. כך אני תובע התנצלות פומבית על כבודם של החרדים שנרמס על ידך בכל תגובה. (אל תקח זאת כמחמאה...).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 13:43 לינק ישיר 

כשלאתר חדרי חרדים יהיה את הטקט הבסיס להוסיף זצ"ל לראש ישיבת הסדר שנפטר, אפסיק את ירידותי.
סגרנו?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 13/07/2010 13:44:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 23:58 לינק ישיר 

לא צריך לחזר אחרי האשפתות, סורחנן נודף למרחוק.

צריך רק לא לסתום את האף בברוטליות ולא לאלף את חוש הריח מחדש (שנאמר דעת בע''ב וגו') מעשה יתד נאמן.

תוקן על ידי bt77 ב- 13/07/2010 23:59:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 06:11 לינק ישיר 

תמיד יהיו בכותרות
חרדי שפשע
וחילוני שעשה מצווה
והסיבה?
שניהם מקרים יוצאי דופן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2010 09:21 לינק ישיר 

לבי אומר לי שלולי אשכול זה, כבר היינו זוכים לריקוד מקסים על דמם של הרוגי אתמול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2010 12:32 לינק ישיר 

מבלי להיכנס לאמירות אישיות כלפי כותב זה או אחר, ברצוני להציג את נקודת הראות שלי על הדברים.

בכל קבוצה שהיא, משפחה; כיתה; ארגון; חברה; חסידות; ישיבה; מוסד חינוכי ועוד, מתקיימות שיחות ודיונים שונים על הנעשה בתוכה. בשיחות אלו ניתן למצוא בדרך כלל דעות שונות, של שוללים; מחייבים ומבקרים חלקיים. שיחות ודיונים אלו עשויים להיות קשים ונוקבים, אולם כל עוד אין ספק על המכנה המשותף, דהיינו החברות של כל המתדיינים לקבוצה, הדיון יכול להיות ענייני במהותו. הבעיה מתחילה, כשגורם חיצוני לקבוצה במוצהר, מביע את דעותיו הביקורתיות על הנושא. אדם זה חשוד ברצון למצוא פגמים ומומים בקבוצה שהוא איננו משתייך אליה, ועל כן דבריו נתפסים באופן כמעט מיידי כהתרסה והתגרות. התערבותו בשיח הפנימי, עשויה ליצור התנגדות והתגוננות גם מצידם של אלו המשתייכים לקבוצה שסבורים כמותו, ולעיתים היא גורמת להם לשנות את עמדתם ולגונן על המציאות הקיימת.

מהו המניע של גורם חיצוני להתערב בשיח פנימי על המתרחש בתוך קבוצה מסויימת שהוא איננו חבר בה? יתכן שמדובר במישהו שבעברו השתייך לאותה קבוצה, והוא עדיין חש קשר רגשי מסויים לקבוצה. יתכן שהוא נמצא בלבטים אודות הצטרפות לאותה קבוצה, ועל כן הוא מתבונן בעניין בנעשה בה. יתכן שהוא מעוניין לבקר ולשכנע את בני הקבוצה לשנות את דרכם, באמצעות הוכחה שדרכם איננה נכונה. בכל המקרים, קשה לראות את דבריו מתקבלים כחלק אינטגרלי מהדיון. לשם כך, עליו להוכיח שכוונותיו טובות ושהוא איננו רק מתריס ומתגרה. הדבר יכול להיעשות על ידי שבמקביל לדברי ביקורת הוא ישמיע גם דברי הערכה והוקרה לנעשה באותה קבוצה. אם הוא איננו רואה באמת שום דבר חיובי באותה קבוצה, טוב יעשה אם ימנע את עצמו מדיונים אלו.

המורכבות של הדברים היא כשהחברות של הדובר בקבוצה מוטלת בספק, או מפני שהוא עצמו מסתפק אם לכלול את עצמו בקבוצה, או שחברים אחרים בקבוצה אינם רואים בו חלק מהם, או כשהגדרת הקבוצה איננה מספיק ברורה. כך לדוגמא חרדי ליטאי המבקר את הנעשה בחסידות גור, הרי הוא מחוץ לקבוצה של חסידי גור אבל הוא חלק מהקבוצה של העולם החרדי. אדם דתי-לאומי המבקר את העולם החרדי, הרי הוא מחוץ לעולם החרדי אבל הוא חלק מכלל הציבור הדתי-חרדי וכיו"ב. במקרים אלו הדבר הקובע הוא מסגרת השיח, כלומר האם הסביבה בה מתקיים השיח היא ייעודית לקבוצה המצומצמת או המורחבת.

לעניינינו, מעניין מאוד מה מביא אדם דתי-ציוני להתעניין כה רבות בשיח הפנימי החרדי, ומהי מטרתו בהשתתפותו בשיח זה. בכל מקרה, נראה שהוא איננו מקפיד לגלות אמפתיה וסימפטיה לציבור זה, ועל כן התרעומת שהובעה כלפיו היא צפויה בהחלט, גם אם היא מוקצנת ובלתי מידתית. 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2010 12:13 לינק ישיר 

מסכים עם בן ציון כהנא.
מעבר לכך אני חושבש באמת יש משהו קצת מטריד שנתפס גם כלא הוגן בניסיון הזה של החברה החרדית "לרחוץ בניקיון כפיה" בכל הקשר ומכל זוית אפשרית , כאשר קל לראות שזו חברה שיש בה לא מעט בעיות. (ולא שבחברות האחרות חסר בעיות , אבל הן לא מציירות את עצמן בדר"כ כסוג של "בני הא-להים" ) א"א גם לבוז לכל החלקים האחרים בחברה היהודית (ואני מתעלם כרגע מהמריבות הפנימיות בתוך החברה החרדית) וגם כשקורה משהו להיתלות פעם בכך שהנ"ל חזר בשאלה ולכן לא מייצג את החינוך החרדי , ופעם אחרת שהוא חזר בתשובה ולא גדל בחברה החרדית לכן לא מייצג...  יש בעיות בחברה החרדית , גם ב"תוככי הקודש" פנימה , והגיע הזמן שזה יובן וששורשי הבעיה יבוררו ויטופלו , ככל שהחברה החרדית תשכיל לעשות את זה בעצמה ביושר ובטוב לבב, כך ייטב לכולם, ככל שלא יקומו אנשים מבחוץ שיעשו את זה בשבילה ולעיתים באופן קנטרני ולא הגון, וחבל. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > ברוך השם - הם יצאו בשאלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext