| נשלח ב-2/12/2010 15:09 |
|
| |
האם גם אשכנזים יצביעו עבור מפלגת אמסלם?
כמה אשכנזים יצביעו עבורו?
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 11/12/2010 20:52:07
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 15:44 |
|
| |
אם לש"ס שהסיסמא שלה פונה אך ורק לספרדים, מצביעים כמה וכמה אשכנזים, בעיקר מאוכזבי ממסד, הרי מפלגת אמסלם, אם תקום, שכנראה לא תדבר רק 'ספרדית' תוכל לגייס כמה מאוכזבים גם היא.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 20:04 |
|
| |
ואכן הגיע הזמן שאמסלם לא ידבר כ"כ 'ספרדית'. נראה לי שלא מעט אשכנזים היו מצטרפים לדעותיו.
|
| נשלח ב-5/12/2010 18:00 |
|
| |
האינטרס העליון של המיעוט השפוי ההולך וגדל הוא :
להפיל את חומות הממסד לצורך כך צריכים אנו לשאת "חד נס" ולתמוך בכל מי שמסוגל לעשות
זאת ואמסלם מסוגל.
אם נרים יותר מדגל אחד אזי נתפצל ונבטיח את שלטון החרדיבן לעוד שנים רבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2010 19:22 |
|
| |
נדמה לי שהכותבים בפורום בית שמש לא מגדירים נכון מהו מעשה שראוי להערכה ומהו דיבור
בעלמא.
מבחינתי אדם בעל מעמד מסויים שמוציא מפיו מילים שמסכנות את מעמדו ואליבא דקצין הכנסת גם
את שלומו אין לך מעשה גדול מזה.
ובאשר למעשים ממש לא ניתן לשפוט את אמסלם באמצע קדנציה אך אין ספק שאם תיווצר אווירה
מתאימה ברחוב החרדי אמסלם יעדיף להקים מפלגה חדשה שתביא בשורה רעננה של התפכחות
ולא להצטרף למפלגות הקיימות.
דווקא מאנשי טוב הייתי מצפה ליותר פירגון כי לבד הם וודאי לא יצליחו לעבור את אחוז החסימה
לכן כדאי להם להתאחד עם אמסלם שיכול להגיע לקהלים רחבים.
מי יודע אולי נראה בכנסת הבאה מפלגה חרדית ספרדית ליטאית עם נציג מסורתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 02:41 |
|
| |
אני חולק על המגיב בפורום בית שמש לחלוטין
. עייפנו מכל אותם שניסו לעשות שינוי בחברה החרדית מבלי לצעוק בקול ברור שהמלך הוא עירום. העוולות הן כה רבות שטוב שיש סוף סוף מישהו שמעיז לומר את הדברים בקול צלול ומבלי להתחבא מאחורי ניק. אנו חבורה של בעלי תשובה וחרדים שפויים רוצים להוציא לאור את העיתון ויהי אור. השבוע אנו מעלים את אתר העיתון.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 16:14 |
|
| |
יוסי איתן
כבר כתבתי באשכול הרלוונטי שהרעיון של עיתון הוא רעיון חשוב ונכון, אבל לא נראה לי נכון להכניס הודעה על העיתון גם כשהקשר בין נושא האשכול לעיתון הוא מקרי בהחלט.
ברצוני להעיר הערה חשובה נוספת, על השימוש שלך בביטוי "שפוי" כשאתה מייעד את העיתון שלך ל"חרדים שפויים". אני סבור שהשימוש במילה זו איננו לגיטימי, היות ואתה למעשה טוען שמי שאיננו סבור כמוך איננו שפוי. דווקא כמי שבא לדבר על חופש הבעת דעה עליך לכבד גם את אלו שחולקים עליך, אין הצדקה לכנות את מי שאיננו חושב כמוך כחסר שפיות.
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 17:29 |
|
| |
אני מקבל את דבריך ומתנצל, למרות שאני כן חושב שיש קשר ישיר בין הנידון לעיתון, כי זה בדיוק אחת ממטרות העיתון לפתוח את גבולות השיח, ובעיקר מבלי שאנשים ייאלצו להסתתר מאחורי ניק. והרב אמסלם האמיץ הוא נושא הלפיד והולך בראש המחנה. והעיתון יהיה נדבך נוסף לאותו כיוון בריא ושפוי. גם לגבי הערתך לגבי השפיות אני די מסכים. כבר העירו לי על כך מס' אנשים. בתחילה אפילו חשבתי לתומי לקרוא לעיתון קול השפיות. אבל עדיין, למרות שאני עושה מאמצים להיגמל מהשימוש לרעה במילה הזו, אני לא מצליח בכך לגמרי. וזאת בגלל שאני מזהה בחברה החרדית הרבה אנשים שהפכו משובטים ואיבדו לגמרי את השפיות, ועל כך פרסמתי באשכול את 2 החלקים הראשונים מהסידרה כשהחרדים יהיו רוב. שפיות במובן של הקומון סנס הבריא, ולא במובן שמי שלא שפוי הוא משוגע. איך אתה היית מגדיר את אותו חרדי שאנו מדברים עליו. החרדי החושב? הנבון? וכי זה לא מתנשא ופלצני?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2011 15:54 |
|
| |
| התישבי כתב: |  | | האינטרס העליון של המיעוט השפוי ההולך וגדל הוא : להפיל את חומות הממסד לצורך כך צריכים אנו לשאת "חד נס" ולתמוך בכל מי שמסוגל לעשות זאת ואמסלם מסוגל. אם נרים יותר מדגל אחד אזי נתפצל ונבטיח את שלטון החרדיבן לעוד שנים רבות. |
|
כל מילה בסלע.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2011 16:03 |
|
| |
אני דווקא תומך מאוד במה שכתב ידידי אלי פרידמן וכמו שנאמר חושך לאר מגרשים במקלות.
הרב אמסלם לא עשה כלום חוץ מלעצבן את המנהיגות החרדית ובזה הוא שרף את עצמו. וכל מי שחי בציבור החרדי מבין את זה. חבל לי עליך יוסי איתן, שאתה מסתכל מבחוץ וחושב שתצליח לשנת משהו בכוח, אין דרך כזאת. אתה יכול להוציא עיתון אבל אף אחד לא יתייחס אליו, ואתה תרגיש כמו קול במדבר, הדרך היחידה להביא לשינוי היא בעבודה שקטה וסיזיפית. לייצר אלטרנטיבות. אני מסתכל למשל על המרכז החרדי להכשרה מקצועית שקיים כבר בערך 20 שנה ועשה דרך ארוכה מאוד והביא לדעתי לחלק מהמהפך בציבור החרדי בעיקר בזה שישנם אנשים מקצועיים אצלינו, אחריו באו ה"מכללה החרדית" וקרית אונו, ועוד... רק כך בונים חומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 23:47 |
|
| |
כל עוד מצביעי טוב יראו עצמם כחרדים סוג ב' אז סיכויי המפלגה להתרומם יישארו נמוכים. כל עוד לא יהיה ציבור של חרדים עובדים שיחשבו שהם חרדים סוג א' ושאברכי הכוללים הם חרדים סוג ב', אז לא יהיה סיכוי למפלגות כמו טוב להתרומם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 09:33 |
|
| |
זאת לא השאלה.
השאלה היא מה המטרה של הריצה לכנסת. אם מדובר בסידור ג'ובים למקורבים. אז חבל על הזמן אני לא רואה שום בעיה בתפקודם של גפני & מקלב ושות'
בא נאמר כך, אני לא רואה למה אני צריך אלטרנטיבה לחכי"ם הנוכחיים ואני לא חושב שברמה הארצית הם לא פועלים כשורה. הם לא מייצגים כיום שום אידיאולוגיה אלא רק את רווחת הציבור החרדי על כל גווניו, וזה מושלם מבחינתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 16:54 |
|
| |
אתה באופן אישי באמת כנראה לא צריך אלטרנטיבה, כי אתה (להבנתי) מאמין בהשקופע של ג', וחושב שאברכים הם חרדים סוג א' ו"בעלי בתים" הם חרדים סוג ב'.
מי שכן צריך אלטרנטיבה, צריך נציגים לכנסת כדי להשיג תקציבים להקמת מערכת חינוך (עד גיל 18 לפחות) חדשה, שכן זו הטעות הגדולה של פא"י שבגינה היא נעלמה מהמפה. צריך תקציבים להשכלה אקדמית חרדית לכתחילה, צריך תקציבים לשילוב קבוצתי של חרדים בצבא באופן ששומר על חרדיותם (אולי בדומה למסלול הסדר מרכז הרב).
מעבר לכך בהחלט מי שחושב באמת שאברכים הם חרדים סוג ב' גם צריך נציגים בכנסת שיפעלו כדי לחסום את ח"כי ההשקופע, כדי לעצור הטבות כספיות שמעודדות אנשים להפוך לחרדים סוג ב' במקום לחרדים סוג א'.
כמובן שכפי שאמרתי פעמים רבות, יש בעיה של גזענות גם בקרב החרדים האשכנזים המודרנים והם לעולם לא יצביעו למפלגה בראשות ספרדי, לכן אין טעם לרוץ בלי דמות חרדית אשכנזית כבדת משקל ככל האפשר (ורצוי רבנית) בראש הרשימה, ומספר 2 יכול להיות הגר"ח אמסלם (בגלל שהספרדים מוכנים להצביע לרשימה בראשות אשכנזי). אני לא בעד הגזענות אבל זאת המציאות האלקטורלית ומי שרוצה להיבחר צריך להתחבר אל המציאות.
תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 20/07/2011 16:55:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 21:56 |
|
| |
אתה חי בדמיונות.
החכי"ם החרדיים היום אין להם "השקפה" בכלל. לא להם ולא ל"רבנים" שכאילו עומדים בראשות המפלגה. מועצת גדולי התורה כבר מזמן לא קיימת. וג' דהיום היא פא"י של לפני 40 שנה. אני לא רואה שום הבדל בזה.
אני לא חושב שאברכים הם סוג ב' וגם לא חושב שעובדים הם סוג ב' גם הומואים הם לא אזרחים סוג ב' בכלל במדינה דמוקרטית אין אזרחים סוג ב', וכל מי שבוחר להיות אברך מגיעים לו כל זכויות האזרח כמו לכל אחד אחר. אני גם חושב שלא צריכה להיות התנגשות בין הציבורים האלו, ואם תפנה לח"כ דתי כלשהו מג' או מש"ס בבקשה לעזרה עבור מוסד כזה או אחר, לדעתי תיענה בחיוב כל עוד לא תלך לעשות מזה סנסציה. בס"ה האנשים האלה בתוך עמם הם יושבים והם בהחלט רוצים להיבחר שוב, ומוכנים לעזור לכל מי שיכול לבחור בהם (גם למי שלא, אבל אתה לא חייב להסכים איתי על זה) בס"ה המפלגות האידיאולוגיות נעךלמו פחות או יותר מהמפה. זה לא רק פא"י שהלכה, גם מפא"י הגדולה, ומפ"ם וחירות והקומוניסטים והמפד"ל והפועהמ"ז וכו' כולם נעלמו, הסחורה האידיאולוגית היום איננה עוברת לסוחר. היום הכל אינטרסים. ונציגי הציבור החרדי בהחלט מייצגים את הציבור החרדי של היום ולא של אז. אני לא רואה קדושה בג' או ש"ס אני רואה את ההצבעה להם כעניין פרגמטי לגמרי, ואני רואה באלו שמנסים להחיות את מפלגות הפועלים של שנות החמישים קבוצת הזויים שלא יצליחו.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 09:34 |
|
| |
אין דבר כזה מפלגה בלי אידאולוגיה. לכל מפלגה יש אידאולוגיה, לפיה היא מחליטה אם להצביע בעד או נגד ההתנתקות, מתן קצבאות לאברכים, פטור לצה"ל, יציאה למלחמה, הגבלת כוחו של ביהמ"ש העליון, הגדלת סל התרופות ועוד אלף ואחד נושאים שונים ומשונים. גם אם אנשי המפלגה יישבעו לך באבי אביהם שאין להם אידאולוגיה, אתה תוכל באמצעות התבוננות בכל הצבעותיהם לזהות את האידאולוגיה האמיתית שלפיה הם פועלים.
במקרה של ג' כמובן זו לא האידאולוגיה הפרטית שלהם, כי הח"כים הם רק שלוחא דרבנן או במלים פשוטות, הח"כים האמיתיים הם הרבנים ואילו הח"כים הם רק העוזרים הפרלמנטריים שלהם. אם מחר הרב עובדיה יורה להצביע בעד נסיגה מיו"ש, אז נסים זאב שהוא ללא ספק הח"כ הימני קיצוני ביותר בכנסת (כן, יותר ממיכאל בן ארי), יפעל בניגוד לצו מצפונו ויצביע כמו שהרב עובדיה אמר, אחרת הוא לא יהיה בכנסת הבאה והוא יודע את זה.
אתה יכול להגיד שאם הציבור החרדי של היום מצביע ל-ג' אז זה אומר ש-ג' מייצגת את האינטרסים שלו כי עובדה שהוא מצביע בשבילה, התשובה שלי היא שקודם כל לא כולם מצביעים בשבילה ועובדה שבבחירות האחרונות קמפיין "הולכים על 4" של פרוש הצליח להוריד אותה מ-6 ל-5 מנדטים, אבל באין אלטרנטיבה אז או שלא מצביעים בכלל או שמצביעים למפלגות חילוניות. וגם אנשים שלא מתלהבים מ-ג' מצביעים עבורה כי אין אלטרנטיבה הקוסמת להם. כל זה כמובן יכול וצריך להשתנות.
שנית, אני חושב שצריך לתקוף גם את הטיעון שחרדי שמצביע ל-ג' עושה זאת בגלל שהוא חושב שהיא מייצגת את האינטרסים שלו. אני חושב שהרבה מצביעים ל-ג' מתוך פחד, מתוך משטר של טרור ואימה. אני חושב שהרבה חסידים למשל חושבים שלרבי שלהם יש רוח הקודש והוא ידע אם הם לא יצביעו ל-ג' ויעניש אותם. אני חושב שהח"כים של ג' דאגו לכך שכל הזמן המוסדות יהיו על סף מחסור תקציבי ויזדקקו לידם המסייעת של ח"כים ג', במקום להכניס לחוק יסודות התקציב את הכסף, כי אז לא יזדקקו להם עוד.
ואין מה לדבר על העדויות המוכחות לכך שמי שבגלוי מסתייג מ-ג' סובל מאינספור הטרדות ואף פגיעה בפרנסתו, כפי שאנשי "טוב" בביתר פוטרו מעבודותיהם בארגון "ערכים" (ידעת ש"ערכים" הוא ארגון מפלגתי? מסתבר) ובמנהל הקהילתי גאולה, וזה רק קצה הקרחון כמובן.
שלא לדבר על מערכת ה"חינוך" הייחודית שכבר מגיל 0 מפמפמת לילדים שחייבים לציית בכל דבר לראשי המפלגה, שהרי המועצת היא כידוע המוסד המפלגתי העליון.
כך שהרבה מצביעי ג' לא עושים זאת, לשיטתם, מרצונם החופשי, אלא מתוך כפייה, פחד ואינדוקטרינציה מגיל 0 שלא הייתה מביישת את ברה"מ. וזה דבר שדורש שינוי, והשינוי אפשרי. אף אחד לא רוצה להחיות "מפלגות פועלים" מהסיבה הפשוטה שהיום המילה "פועל" היא כמעט קללה בעיני רוב האנשים, ומתקשרת ל"עבודה בזויה". אבל מפלגות של חיים נורמליים ורמת חיים גבוהה ויציאה מהעוני המרוד? לזה בהחלט יש ביקוש.
תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 21/07/2011 09:37:03
 |
|
|
|
|
|