בית פורומים אגודה אחת

רפלקס מותנה להתנגד לכל דבר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/7/2011 12:54 לינק ישיר 
רפלקס מותנה להתנגד לכל דבר?

http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=29445

האם זה חכם?
האם זה כדאי?

תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 06/07/2011 18:26:07

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 07:28 לינק ישיר 

יש בזה לא רק מטיב של התנגדות אלא גם כוונה לנכס את הנכס לשירות צבור חרדי בעתיד.
זה אינו אומר שחניקת הצבור האחר נבונה, אבל צריך לזכור שמבחינה עירונית זו תגובה למה שהצבור החרדי ספג משך השנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 16:21 לינק ישיר 

אינני יודע אם יש לנציגים החרדים רפלקס להתנגד לכל דבר, ולא נראה לי שהתנגדות להקמת קאנטרי קלאב בשכונת רמות היא סימן לרפלקס כזה. אני גם לא בטוח שהשאלה שצריכה להישאל סביב התנגדות כזו היא אם זה חכם או כדאי, אלא גם האם זה צודק והוגן.

ברור שבהתאם לאורח החיים המקובל בעולם החרדי, שאיננו צרכן פעיל במיוחד של ספורט לענפיו השונים, אין צורך חיוני בהקמת קאנטרי קלאב בשכונה, לעומת הציבור הכללי שבהחלט אמור לעשות שימוש רב במקום כזה.

שכונת רמות בירושלים היא שכונה מעורבת לחילונים דתיים וחרדים, אלא שבשנים האחרונות שיעור החרדים בה עולה בהתמדה ושיעור החילונים יורד בהתמדה, בנוגע לדתים אין לי ידיעה ברורה על עליה או ירידה. למרות שעד כה לא נתקלתי במאבק גלוי כמו בשכונות אחרות, ברור שיש כאן מתח בין החרדים המעוניינים להפוך את השכונה לחרדית לבין הדתיים והחילוניים המעוניינים לפחות לשמר את חלקם היחסי בשכונה. הקמת קאנטרי קלאב בשכונה, עשויה לשרת את מטרות הציבור הדתי והחילוני.

מבחינת כדאיות וחכמה, אני מאמין שהנציגים החרדים אכן משרתים בהתנגדותם זו את מטרת הציבור החרדי בשכונה (לפחות אלו המעוניינים בהתחרדות השכונה), אבל השאלה שלי היא האם זה הוגן וצודק. מהי העילה למנוע מתושבי רמות מיזם שיתן מענה לשיפור איכות חייהם, רק בשל הרצון לראות אותם עוזבים אט אט את השכונה? הדיבורים על בדיקה עם רבני השכונה היא כמובן כסות עיניים, שהרי זה איננו עניינם של רבנים. לא הרחק משכונת רמות התעכבה שנים רבות פתיחת כביש שמגר-גולדה בשל מכתב רבני שכונות עזרת תורה וקרית צאנז שהתנגדו לפתיחתו, עד שלשמחת כולם יהושע פולק התעלם ממכתב זה והכביש שנפתח רק מיטיב עם תושבי שכונות אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > רפלקס מותנה להתנגד לכל דבר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext