| נשלח ב-23/5/2012 20:08 |
|
| |
חדש: כולל ערב לחרדים עובדים
הערב בקול חי, נעם זיגמן חושף בתוכניתו: רשת ארצית של כוללי ערב, תוקם בריכוזים החרדים ע"י החרדים העובדים שילמדו עם אברכים מצטיינים.
שניהם יקבלו מלגה גדולה וימומנו ע"י בעלי הון. המטרה: לאפשר לילדי העובדים להכנס לחיידרים.
(קרדיט: חדשות 24)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 21:41 |
|
| |
אלי אדלר בראיון: אנו יוזמים רשת כוללי ערב ללימוד אברכים בני תורה יחד עם החרדים העובדים וקבלת מלגה גבוהה, במטרה לשנות את הנוהל המפריד בין הקבוצות, ובתקווה שישפיע גם על החולונות הגבוהים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 21:52 |
|
| |
משה, אם כן מדובר ב"הכל דיבורים" או במעשים?... יפה מאוד, חיזקו ואמצו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2012 00:31 |
|
| |
אני שמח מאד שרואים מעשים בשטח
עוד עדכון מהשטח:
ראשי דגל התורה, גפני ומקלב ממשיכים לרדת אל העם, הפעם נפגשו עם החרדים העובדים בירושלים. יענקי מייזליש שהשתתף בפגישה בראיון: בשונה מסיעת 'טוב' אנו נשמעים לגדו"י ומצביעים דגה"ת, אך גם לנו יש דרישות בנושאי תקציבים וקבלה למוסדות. הם באו לשמוע והבטיחו שיתוף פעולה מלא. צפויה סדרת פגישות בחודשים הקרובים. לא מעוניינים להגיע לסיפור בי"ש וביתר. כל זה בתקווה שיתד נאמן לא יזיק למהלכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2012 03:19 |
|
| |
מביטמהצד כתב באשכול הרלוונטי בבחדרי חרדים תגובה ששופכת הרבה אור על מטרות יוזמת הכוללים. אני מעתיק כאן את דבריו, לתועלת כולם:
"כשקראתי באשכול זה על רעיון הכולל המשותף, כשהמטרה להכניס ילדים לחיידר. זה נשמע לי, אפע'ס, קצת מוזר. ובהתחשב בעובדה שמדובר בכותבי המכתבים הגלויים, שעושה רושם שהם הרבה פחות שטחיים, התמיהה גדלה. טרחתי והשגתי הקלטה של הראיון, ומסתבר שהעניין הרבה יותר חכם. הרעיון נועד כדי להשיג מספר מטרות במקביל: א. קרוב לבבות בין הלומדים לעובדים שהתרחקו אלה מאלה, בגלל השפעות זרות, שמטרתן "הפרד ומשול". רשת כוללים כזו תשפיע על כל השיח והלך הרוח הציבורי בעניין, גם בקרב אלה שלא יכנסו לפרוייקט. ב. שבירת הסטיגמה המוטלת על העובדים, שלא באשמתם, "גם מלאך רע בע"כ יענה אמן", הנה, אמנם עובדים אבל שקועים בלימוד. ג. התוצאה הנלווית הנוספת מ-א' ו-ב', היא שעובדים אלו יזכו בחזרה בתואר שנגזל מהם באכזריות "בני תורה". וממילא יקשו הרבה הרבה פחות על קבלת ילדיהם למוסדות, אבל בפרוש, זו לא מטרה עיקרית. ד. השפעה חיובית רבה על בני משפחת העובד, שירגישו: "אמנם אבא עייף מהעבודה, אבל הולך ללמוד, בכולל. ה. אמנם עובדים רבים מאד, גם היום הולכים לשיעורי הדף היומי, אבל, תחשבו עליכם, זה לא מתסכל: "בישיבה למדתי לעומק ועכשיו דף יומי שהוא חשוב מאד, אבל שטחי מאד". בכוללים אלו ילמדו בעיון, ממש כמו בישיבה. ו. לפרויקט יבחרו אברכים מצטיינים בלבד, שיוכלו להכניס את העובד לכל ה"רעד" (ר' צרויה). ז. בגלל האברכים המצטיינים, והענין בלימוד ברמה ישיבתית, הנושרים, משני הצדדים, מכולל זה יהיו מעטים, אם בכלל. ח. הפרוייקט ייצור "באז" של הליכה ללמוד, ודבר זה עצמו ימשוך את אלה שעדיין לא הצטרפו. ט. היות והמילגות תהיינה גבוהות והלימוד ברמה גבוהה,, הדבר ייצור "קנאת סופרים", אצל אברכים שאינם ה"שפיצים" של הכולל, ולכן לא התקבלו, והמוטיבציה שלהם להשתפר תגדל. ו"קנאת סופרים" גם אצל עובדים שבתחילה אולי לא יצטרפו, וזה יגרום להם לחשוב שנית. י. תהיה כאן הצהרה גדולה מול כל המקטרגים, שרוצים לנתק את העובדים מהתורה: "אמנם אנו עובדים, אבל מהתורה לא ינתקו אותנו". ע"כ מההקלטה של הראיון. כלומר שהמטרה היא לשנות את כל השיח הציבורי החרדי".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2012 10:07 |
|
| |
אז מה השלב הבא? סינון ילדי העובדים בקבלה למוסדות החינוך לפי ה'עובדים-שלומדים-בכולל-ערב' וה'עובדים-שלא-לומדים-בכולל-ערב'?
ואז יקימו 'כולל ששי-שבת' ובו ילמדו ה'עובדים-שהולכים-לכולל-ערב' עם ה'עובדים-שלא-הולכים-לכולל-ערב' ויאצילו עליהם מהודם.
אפשר להוציא את היהודים מהגלות, אי אפשר להוציא את הגלות מהיהודים.
תוקן על ידי ממyמקים ב- 24/05/2012 10:17:24
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2012 14:19 |
|
| |
עצם היוזמה לפתוח מסגרות לימוד לציבור העובדים היא יוזמה מבורכת מאוד, גם הרעיון שיהיה זה לימוד עיוני יש בו מעלה גדולה,בפרט לציבור הליטאי העובד,אבל לדעתי, שתי נקודות יש להעיר כאן.
א', אני לא בעד לתת מילגות לאנשים עובדים, משתי סיבות, א', זה יכול להביא להפחתה של תרומות לציבור שלומד כל היום,שהוא יותר זקוק לכספים אלו.
ב', זה נראה לי דבר שמוריד הרבה מהערך של הלימוד, אברך שרוצה ללמוד כל היום,אז הוא במצב של אין ברירה, אם הוא לא יקבל כסף מהכולל,איך הוא יתפרנס,וידוע שהרמב"ם כותב בחריפות כנגד דבר זה, אבל לפחות יש כאן מצב של הכרח מסוים שיש לדון שמחמת הדוחק אפשר לנהוג ככה,אבל לתת לאדם העובד כסף, זה ממש כדברי הרמב"ם להשתמש בתורה לקבל כסף,ובכלל, האם יהודי חרדי אמור להיות בכזה רמה שגם שעה ביום הוא צריך כסף בשביל לבוא ללמוד אותה.
מעבר לבעיה של נתינת הכסף, יש חיסרון ברעיון שאברך ילמד עם עובד כדי ליצור קירוב לבבות, אני רואה בזה זלזול גדול מאוד באדם העובד, כאילו, יש כאן גישה, האברך הלומד איתך הוא מעליך, הוא בעצם אמור להרגיש ריחוק ממך, ואנחנו רוצים שהוא ירגיש קרוב אליך, אז אנחנו יוזמים שהוא ילמד איתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2012 14:32 |
|
| |
קסת, מסכים עם דבריך האחרונים,לגבי לימוד למען כסף ולגבי יצירת המעמדות.
מאידך להקים כולל לאנשים עובדים - שלומדים לשם שמיים - זה קשה יותר, אך זו חובת השעה. אם כן הדיון צריך להתמקד ב"האם המטרה כאן מקדשת את האמצעים".
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2012 14:49 |
|
| |
יהודים
ראשית, האם לגייס סכומי כסף גדולים זה קל?
שנית, אני מאמין שברגע שישקיעו מאמץ בחשיבה איך לגרום לאנשים שיהנו מזה וירצו לבוא, יגיעו רבים, לפעמים הדרך המהירה ביותר היא באמת לתת כסף, אבל אם משקיעים חשיבה ויצירתיות אפשר לדעתי למשוך גם בלי כסף.
האם חסרים שעורי דף היומי בלי כסף?
צריך שיהיו כמה מסלולי לימוד כדי שכל אחד ימצא את המסגרת שלבו חפץ.
ניתן ליצור מהמסגרת הלימודית מסגרת חברתית ,שהאדם ירגיש שנעים לו להיות חלק מהקבוצה הזאת, אפשר לארגן שבתות במלון לאנשי הקבוצה, טיולים משותפים, אולי אפילו קופות גמ"ח לחברי הקבוצות, ועוד ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2012 19:14 |
|
| |
ממעמקים, תמיד יהיו כאלו שידקדקו דיקדוקי עניות ואין לדבר סוף. אבל הכוונה לשנות את השיח הציבורי. עכ"פ, אם העניין לא נראה לך אתה מוזמן להציע הצעות יעול ושיפור, או לחלופין, הצעות טובות יותר. האוזן כרויה והיד רושמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2012 19:30 |
|
| |
קסת, אם היינו חיים בעולם אוטופי, יכולת לצפות שאנשים ירוצו ללמוד גם כשהם עייפים מאד בלא שום דירבון ותמריץ. דא עקא שהמציאות קצת שונה. אבל יש עוד סיבה לתגמול, ברגע שאדם מקבל תשלום, אתה יוצר אצלו מחוייבות, מחוייבות של כבוד, של אי נעימות, מחוייבות כספית, לא משנה, אתה רותם אותו לעניין. אחרת הנשירה מובטחת, יבוא הביתה קצת יותר עייף מהרגיל ויאמר לעצמו: "מחר" וכך כל דבר קטן יפיל את הרצף וההתמדה. באשר לנושא שכתבת שהאברך מוכרח. ההגיון שונה לחלוטין. האברך לומד ביום ומקבל תגמול, אז בערב הוא צריך ללמוד לשם שמים, מה פתאום לקבל תשלום. אבל העובד, לכאורה, מסודר, אז כדי ליצור מחויבות ודרבון אתה מתגמל אותו. אם ירצה יקנה בכסף מתנות לאשתו וילדיו כפיצוי ע"כ שגם בערב אינו בבית. ולנושא השלישי, איך הבנת שמדובר בזלזול במישהו. כדי לקרב לבבות, ילמדו בחברותות, היות והאברך מצוי יותר בסוגיות לכן הוא זה שיכניס את העובד לעניין, מובטח לך שמהר מאד הלימוד יהיה שווה בשווה. לא מדובר במורה פרטי או מורה מקדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2012 19:35 |
|
| |
קסת, בתשובה לפוסט השני שלך. עד כה אף אחד לא השקיע "מאמץ בחשיבה" כדבריך (נדמה לי שגם לא אתה). פרט לחבר'ה הללו, אז כנראה שזה מה שעלה להם כנכון ויעיל, גם אתה מוזמן להשקיע "מאמץ בחשיבה" ולהעלות רעיונות מוצלחים יותר. בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2012 22:36 |
|
| |
מביט, צר לי שלא הבנת את האירוניה והציניות בדבריי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2012 23:29 |
|
| |
מביט
על משכרתו של אברך ניתן לומר כולי האי ואולי, גם אחרי שילך לסדר שלישי ויקבל כסף, זה מספיק לו בצמצום, ככה שאני לא חושב שזה טענה לומר שבגלל שכל היום למד בתשלום ילמד עתה בלא תשלום, מעבר לזה, אברך כולל על אף שמקבל כסף על למודו, באמת עיקר הלימוד אינו לשם הכסף, הרי מי שרוצה להרויח כסף באמת לא הולך להיות אברך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2012 10:02 |
|
| |
מישהו יודע היכן מצטרפים והאם הרעיון קרם עור וגידים?
|
|
|
|
|