בית פורומים אגודה אחת

למה להצביע ולמי להצביע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2012 09:17 לינק ישיר 
למה להצביע ולמי להצביע

באשכול שפתחתי לא רוצים לוותר, הזכרתי בדרך אגב את הבחירות העומדים לפתחינו, אני חושב שהנושא מספיק נכבד כדי לפתוח אשכול בפני עצמו.

מה המטרה בהצבעה בבחירות, ולמי כדאי, למי ראוי להצביע?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 19:57 לינק ישיר 

כדי לדעת למי להצביע, יש צורך לדעת למה להצביע, מה המטרה בהצבעה.

האם הנושא הזה הוא בכלל נושא דתי, תורני, או שזה נושא הנתון לשיקולו האישי של כל אחד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 20:01 לינק ישיר 

אני כותב את דברי בהודעות קצרות, כיון שלאחרונה קורה לי שאני כותב מגילה ארוכה, ויש תקלה והדברים לא נשלחים, והאותיות פורחות באויר, אז חס אני על זמני וכוחי, ושולח הודעות קצרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 20:05 לינק ישיר 

יש גישה ידועה בשם החזו"א זצ"ל, שהענין בהצבעה הוא להראות שיש כך וכך יהודים שומרי תורה ומצוות, יש הרבה לדון בגישה זו,  בעצם הרעיון, והאם היא גם שייכת בתקופתינו, אולי בתקופתו של החזו"א, שכפי שמספרים, בן גוריון חשב שעוד מספר שנים היהדות החרדית לא תחזיק מעמד, ותשאר רק קבוצה קטנה, היה ענין בזה,אולי בתקופתינו שהציבור הדתי והחרדי גדל, והדבר ידוע לכולם, ואף אחד לא מעלה על דעתו שהציבור הזה הולך להעלם, היום אם כבר אולי יש חשש שהיהדות החילונית עומדת להיות מיעוט בציבור היהודי בארץ, אולי כבר אין את הענין הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 20:12 לינק ישיר 

לגישה הנ"ל הענין בהצבעה הוא לא בעצם ההשפעה על דמותה של המדינה, אלא ענין צדדי.

ענין נוסף שיש לאדם להצביע הוא, להשפיע על דמותה של המדינה.

האדם רוצה שהמדינה תתנהג בצורה מסוימת, והוא מצביע למפלגה, שהוא סבור, או מקווה, שהיא תפעל כפי דעתו והשקפתו, או לכל הפחות, בצורה הקרובה ביותר לדעתו ורצונו.

באיזו צורה יהודי שומר תורה ומצוות אמור לרצות שהמדינה תתנהל? והאם זה נושא תורני, שיש לתורה מה לומר, או שזהו נושא אישי הנתון לשיקולו הפרטי של כל אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 20:14 לינק ישיר 

לכאורה נראה שיש לדת מה לומר בצורת הנהגת המדינה, לא רק בשאלות הנוגעות ישירות לדת, אלא גם בשאלות חברתיות, כלכליות, מוסריות, על אף שאין בהם משנה סדורה במקורות הבולטים של היהדות, כהתנ"ך, והתלמוד, מסתבר שהמעיין ויעמיק ברוח התורה, יוכל למצוא מענה בתורה גם לנושאים אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2012 10:57 לינק ישיר 

הצבעה אופטימלית היא זו שיש בה הכל.
אם יש מועמד שאתה מזדהה עם כל עמדותיו והוא משרת את כל שאיפותיך, ודאי שתצביע לו.
הבעיה היא שזה לא מצוי.
בחירות הן בין חבילות.
אם למשל אתה נגד הקמת מדינה פלסטינית ובעד שוויון כלכלי, ולדעתך יחימוביץ' תקדם נושאי כלכלה וחברה על פי מה שאתה רואה כנכון (כאשר ה'נכון' יכול וראוי שייגזר מתפיסה תורנית) אולם אתה חושש מתפיסותיה המדיניות ומעדיף את של ביבי, אזי אתה צריך לשקול רווח מול הפסד.
אם אתה חושב שחשוב יותר לטפל בשאלות המגזר מאשר בשאלות הנוגעות לכלל האומה אתה צריך לבחור למפלגה דתית/חרדית, אולם אם אתה חושב את ההיפך ועם זאת חשוב לך שיידעו כמה דתיים יש במדינה, אתה צריך שוב לוותר על משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2012 19:54 לינק ישיר 

אכן כן,זה לא מצוי למצוא מועמד מושלם העונה על כל הציפיות.

האמת, זה לא רק בקשר לנציג פוליטי, זה דבר הקיים בכל תחומי החיים, אין מושלמות באף חברה, מה שיש בזה אין בזה, וכך בעוד נושאים, כך ברא ה את עולמו, למה זה כך? זה נקודה למחשבה.

זה לא רק מתחלק לנושאים שונים שבהם אחד יותר טוב מהשני,אלא גם בנושא אחד, יש אחד שבאותו נושא הוא טוב מבחינה אחת, ומבחינה אחרת לא.

למשל, בקשר להשקפות ימיני או שמאלי, אני מזדהה עם הימין, אבל גם בזה עצמו יש מעלות וחסרונות, למשל, מי שהולך הכי חזק בענינים האלו ללא משוא פנים, זה הקבוצה של מיכאל בן ארי, אבל לטעמי הם קצת יותר מדי, בעיקר בסגנון שבו הם משווקים את עצמם ואת העמדות שלהם, מצד שני, הקבוצה של נפתלי בנט משווקים את עצמם בצורה יותר ידידודית וזה מעלה גדולה, אבל אני לא יודע עד כמה הם יהיו אמיצים ולא יגלו פשרות בנושא.

יש את פייגלין, שהמעלה שלו זה שהוא מנסה להשפיע במגרש שבו הענינים נחתכים, במפלגת השלטון, מצד שני, זה חיסרון , כי ברגע שהוא חלק מקבוצה שהנושא הזה לא כל כך חזק אצלם אז זה משפיע על הכוח שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2012 20:20 לינק ישיר 

בכלל מעניין דעתכם האם האדם צריך לבחור על פי צו ליבו- לקבוצה אליה הוא הכי מתחבר ללא שיקולי מה מייצגת ההצבעה שלו במישור הכללי. או שבהיותנו חלק ממגזר אנחנו חייבים לחזק את כוח המגזר.
כמצב כזה יוצר שהנציגים שלנו מאמינים כ"כ בכוח ההצבעה שלנו בלי להתחשב בדעתנו (דעת הציבור) כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2012 09:38 לינק ישיר 

אם נתפוס את ה"הצבעה" כ"השפעה", אזי כל אחד צריך לבחור על פי צו שכלו לאיזו אג'נדה הוא רוצה לתרום ולהשפיע. אמנם לכל אחד ישנו בסך הכול קול אחד, אך מאחורי הפרגוד צריך לחוש כאילו העולם חציו חייב וחציו זכאי, והקול היחיד שלי יקבע את גורל הבחירות.

פחות משנה האם נציגי דגל התורה יפעלו בתחומים שאני הייתי רוצה לראות בהם פעולה, מבחינתי השיקול הוא - כיצד הייתי מכריע לו הדבר היה תלוי בי והקול שלי הוא שיקבע האם מפלגת "יהדות התורה" נמצאת בפנים או שהיא בחוץ, האם מפלגת "ש"ס" נמצאת בפנים או בחוץ. האם מפלגת "עם שלם" נמצאת בפנים או בחוץ, האם מפלגת "הליכוד" נמצאת בפנים או בחוץ. וכו' 

זהו השיקול אותו אני מכניס במעטפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2012 11:23 לינק ישיר 

לא הבנתי את ההיגיון שבראיית קולי כקול הקובע לבד את גורל המערכה.
אני בהחלט אמור לחשוב שרוב המפה מסודרת בלעדי, ולמרות זאת יש בקולי כדי לתרום לעניין כזה או אחר.
למשל, אם אני חושב שטוב שהליכוד ימשול, ובלבד שיהיו לו גורמים מאזנים בתחומים שונים, אתן את קולי לאחד הגופים המאזנים, כדי לתרום למניעת משילות מוגזמת של מפלגת השלטון.

גם אם הסיכוי שקול אחד יקבע, נמוך מהסיכוי לקבל טלפון מאראלה ממפעל הפיס, אין זה אומר שלא נכון לשקלל סיכויים.
0.0000000013 שווה יותר מ0.0000000012 ולכן יש מקום להעדיף השפעה על המנדט החמישי במפלגה קטנה מאשר על השלושים במפלגה גדולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2012 10:56 לינק ישיר 

הנושא הזה הוא אכן נושא שמעניין לברר אותו, זה שמצד אחד באמת כל קול לבד כמה הוא משפיע, מצד שני הרי אם כולם יגידו ככה אז זה באמת ישפיע על התוצאות, השאלה האם יש איזה הגיון שעצם זה שהחשיבה הזאת אם כולם ילכו איתה היא תזיק, זה מונע מכל אחד פרטי לעשות ככה.

והאמת, אני חושב שללא כל ספק, באופן כללי, החשיבה הזאת משפיעה מאוד, לא אדם אחד חושב ככה, המון אנשים הולכים עם החשיבה הזאת,והיא גורמת נזק להרבה מפלגות.

אני חושב שבאמת חלק מהסיבה שבציבור החרדי יש אחוז הצבעה גבוה יחסית לשאר הציבור, כיון ששם יש חשיבה שאומרת שבעצם המעשה יש מצוה, גם מבלי להתיחס לתוצאה, אז לכן פחות מתחשבים בשיקולי ההשפעה על התוצאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2012 22:51 לינק ישיר 

http://news.walla.co.il/elections/?w=/2780/2595128

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2013 14:57 לינק ישיר 

הסיבה האמיתית להצבעה לכנסת היא רק בגלל המצווה של:

ועשית ככל אשר יורוך

כי מכל סיבה אחרת אסור להצביע!  - כנסת של מורדים בה' ובתורתו

ואין עבור מי להצביע - כולם בעלי אגו עצמי מנופח

וחבל על המאמץ כמו שהבהיר זאת יפה '33655'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2013 17:03 לינק ישיר 

מתכתב- להזכירך שיחיד שעשה בהוראת ב"ד חייב ואתה לא תוכל לכסות את עצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2013 21:24 לינק ישיר 

מתכתב

אין שום מצוה בימינו של "ככל אשר יורוך"!!!
זה בלוף עתיק יומין של המפלגות החרדיות, וחלק מהשחיתות המובנה המלווה אותם מזה שנים!!!
"ככל אשר יורוך" נוגע אך ורק לציות לסנהדרין הגדולה, היושבת בלשכת הגזית, ובנוגע לעניינים הלכתיים מובהקים!!!
ואין לכך שום קשר, אפי' קשר קלוש לענייני בחירות, קהילה ותקנתה, הנהגות כלשהן וכדומה.

אבל הציבור החרדי, משך שנים אולף לא לחשוב ולא לבדוק כל בלוף שמגישים לו בעטיפה של גדולי ישראל, והוא נוהג בכך ובנושאים אחרים כעדר מטומטם, ולכן יכולות המפלגות החרדיות לנהוג כפי שהן נוהגות, לזלזל בציבור ואפי' לא לנסות לשכנע אותו להצביע להן, שהרי הם קהל "שבוי" (כפי שכתב בןציון כהנא) ומספיק "קול קורא" ו"קריאת קדש" ע"מ להוציאו בהמוניו לקלפי.
הם רק לא שמים לב שהרבה דברים השתנו והשטות הזו כבר לא תעבוד. והמכה בקלפי בוא תבוא!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > למה להצביע ולמי להצביע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext