בית פורומים אגודה אחת

מכתבים למערכת: למי אצביע בבחירות הקרובות...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2012 00:42 לינק ישיר 
מכתבים למערכת: למי אצביע בבחירות הקרובות...

מכתבים למערכת: למה לא אצביע ג'

| 26/12/2012 | בחירות | אין תגובות

לכבוד

חברי הכנסת

הרב יעקב ליצמן

הרב משה גפני

מכובדיי

הרשו לי לרענן את זכרונכם באירועים אותם עברנו כולנו – כל הציבור החרדי, במערכת הבחירות הקודמת לכנסת. אמנם לפוליטיקאים אין זכרון טוב, וזו מעלה, כך הם יכולים לשתף פעולה עם יריבי האתמול בלי משקעים מזיקים. אבל לפעמים דוקא טוב ללמוד קצת מן ההיסטוריה, במיוחד כשנראה שהיא חוזרת על עצמה, והפקת הלקחים אולי תועיל.

מערכת הבחירות הקודמת נערכה בצל זכרונות כואבים ממערכת הבחירות לעיריית ירושלים, ציבורים שונים ומגוונים התהלכו עם 'בטן מלאה' על חכי"ם שונים, ונקודת הפתיחה היתה נמוכה מאוד.

אתה, חה"כ הרב יעקב ליצמן, הכרזת מעל כל במה שלא תוותר על וועדת הכספים. יריביך גם הם הצהירו על כך, אם כי לא בקול גדול, והיה נראה שאחרי הבחירות נחזה שוב באותם מחזות עיוועים של מלחמות שליטה.

אך ב"ה לא כך קרה. אני שמח שהיתה לי את הזכות להיות חלק מן השינוי הזה, שבזכותו חה"כ גפני קודם לוועדת הכספים, למרות ההצהרות המוקדמות. שבזכותו חה"כ ליצמן קודם לסגנות שר הבריאות, למרות ההצהרות הקודמות. בזכות השינו הזה גם הכל עבר בשקט ובשלווה, באחדות יחסית.

להמשך: http://www.aguda-achat.org.il/articles/2060/

מכתבים למערכת: למה כן אצביע ג' (ולא עלה ירוק)

| 27/12/2012 | בחירות | אין תגובות

לכבוד חברי הכנסת שלנו,

כמעט ולא הייתם "חברי הכנסת שלי", אך בסוף הבנתי שכן תהיו. שלי. אז לפחות נטפח לכם על השכם שתבינו למה.

למען האמת, אני לא אוהב לגלוש באתרי חדשות חרדיים. אולי עניין של עיקרון, אולי עניין של טעם, אבל לא אוהב. אך תקופת הבחירות היא בכל זאת סיבה לעדכונים גם לנעשה בזירה הפנים חרדית.

מעולם לא ששתי להצביע למפלגות מְפלגות. אבל הרבה ברירה לא ראיתי. אינני מזדהה עם הלאומנות הפושה בקצות המחנה, יודע אני כי בגלות אנו והתגרות באומות אסורה עלינו. למפלגות השמאל אשר רודפות כל דבר שריח יהדות נובע ממנו, הס מלהזכיר.
אבל הפעם ידעתי, יש לי אופציה. ירון לרמן, מהתנועה הליברלית החדשה. ירון, ליברל אמיתי ופעיל למען צבא מקצועי בישראל. אדם כלבבי. גם אם לצערי לא הואר באור האמת, אבל לפחות על פי מידותיו נוהג במידת האמת – כפי שאינו מעוניין שאחרים יכפו עליו את אורחות חייהם, כך אינו מעוניין לכפותם על אחרים.

יש לצבא צרכי לחימה? אפשר להתמודד איתם ללא שלילת חירות קולקטיבית מכל בן 18 וללא כפיה על ציבור שאינו יכול להשתלב באורח החיים החילוני בצבא.

ישנם חילונים שאינם מעוניינים לממן אברכי כוללים? ישנם גם חרדים שאינם מעוניינים לממן ארועי ספורט וארגוני תרבות. אלו גם אלו לא יתוקצבו, נטל המס יפחת, וכל אחד ידאג לתרום למטרות הנראות לעיניו.

להמשך: http://www.aguda-achat.org.il/articles/2064/

תוקן על ידי אגודה_אחת ב- 27/12/2012 00:42:03

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2013 14:46 לינק ישיר 

למה בעצם צריך בחירות?

ליכוד-אין בעם.

עבודה-אין לעם.

מרץ-אין לאף אחד.

עם אחד-הצחקתם אותי...

איחוד לאומי-גורנישט.

אהבת ישראל-הלוואי.

שינוי-לא נראה באופק.

קדימה-לא נראה שהולכים.

אז בשביל מה צריך את הבחירות?!

בשביל חתיכת עלה ירוק?

(דוד נחמן סאויס)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2013 16:43 לינק ישיר 

צריך לעבוד עבודה במרץ טוב ובליכוד בתוך ביתנו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2013 22:31 לינק ישיר 

ההצבעה בבחירות, מעשה אזרחות או מעשה תורה?

| 10/01/2013 | בחירות | אין תגובות

בעוד מספר ימים יתקיימו בישראל הבחירות הכלליות לכנסת, אזרחי ישראל ובהם בני הציבור שומר התורה והמצוות יצעדו אל הקלפיות ויטילו את פתקם, והשאלה שבה אני רוצה לדון היא האם שיקולי ההצבעה של יהודי תורני (לענייננו נכלל בהגדרה הזו כל מי שרואה את עצמו ככזה) שונים הם מאלה של כל אזרח אחר. האם ההצבעה שלו תורנית היא או אזרחית.

אך ראשית יש להקדים דבר או שניים.

בישראל נהוגה כיום 'שיטת הבחירה הלא ישירה'. שבה ההצבעה היא בפתק אחד ועבור מפלגה, והיא הממליצה על המועמד לראשות הממשלה. בפני הבוחר עומד היצע של מפלגות שמציגות כל אחת דרך מסויימת, תפיסת עולם, אשר לדעתה היא זו שצריכה להיות השיקול המרכזי בתהליך קבלת ההחלטות במדינה. הבוחר בודק את ההתאמה של הדרך המוצעת לדרכו הוא, ומכריע.

אמנם, העובדה שהבחירה היא מפלגתית ולא פרסונאלית עושה את ההכרעה להרבה פחות חד משמעית, כי הבחירה במפלגה מסויימת אין משמעה בהכרח פסילה של האפשרויות האחרות שעמדו בפני הבוחר, אלא העדפה של הערך המודגש במפלגה זו על פני ערך אחר. אין כאן הכרעה בין ערכים מנוגדים אלא בחירה במיקומם בסולם העדיפויות. מהו הערך החשוב ביותר, על מה יש לשים את הדגש.

תוקן על ידי אגודה_אחת ב- 10/01/2013 22:31:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2013 23:25 לינק ישיר 

האמת שאתה צודק.
יש שני מפלגות מתאימות למה שעלינו להגדיר, הבית היהודי והאיחוד הלאומי.
לדעתי ההצהרה הנכונה יותר של קיום עם ישראל בארץ ישראל לפי תורת ישראל שייך יותר לאיחוד הלאומי, אבל יהיו מי שיחלקו עלי.
נ.ב. יש גם שתי מפלגות המבטיחות לך עוני, רעב ובזיון. דאגה למקורבים, מריבות פנימיות ללא גבולות ושנאת היהודי השונה מהם. אם אתה מעוניין ותלוי במוצא הוריך הם נמצאות באותיות ג' וש"ס. כמובן לאחר שתהא בעשירונים התחתונים, תזכה לקצת נחת בדמות הנחות שיארגנו לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 02:08 לינק ישיר 

אני חולק על אבי שוורצמן מכל וכל.

אני לא צריך בחירות כדי לגלות את ערכי ואת הזהות העצמית שלי.

אני בוחר במפלגה לא בגלל הייצוג שהיא מייצגת ערכים מסויימים, אלא בשל יכולתה להוציא לפועל מטרות מסויימות ולהשיג השגים שנראים לי חשובים.

לשיטתו של אבי שוורצמן, אותן קהילות שאינן משתתפות בבחירות, הן חסרות זהות? או שכל זהותן מתמצית באנטי ציוניות?

הרי יש להן ערכים של תורה, מצוות, חסד ועוד, ואינן משתתפות בגלל סיבה שאינה קשורה ישירות לערכים אלו.

והיהודים בכל שנות הגולה, בתקופות ובמקומות שלא היו כלל בחירות, היו נטולי זהות עצמית? היכן מצאו את זהותם העצמית?בחירות הן בדיוק כמו בחירות לועד בית, לא ערכים אלא ביצוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 08:08 לינק ישיר 

מביט, כיון שהבחירות לוועד בית הן גורליות הרבה מעבר לניקיון חדר המדרגות - אי אפשר שיתעלם האדם מכל הסובב ויבחר לדוגמה במי שיחלק את ירושלים חציה למדינת ישראל וחציה למדינת הערבים - מבלי שיערב בכך את כל מרכיביו, ערכיו וסדר עדיפויותיו.

היהודים בגלות היו חסרי השפעה, כעת כשיש להם השפעה כל בחירה שלא תהיה - וגם הבחירה שלא לבחור - הן בחירות עם משמעות ערכית. ואכן הקהילות שבוחרות לא לבחור - מסמנות את הזהות שלהם כ"אנטי ציונות", וזה מתבטא במשך כל הימים שבין הבחירות.

כך לעניות דעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 08:16 לינק ישיר 

יהודים

עדיין מדובר על יכולת ביצוע. ואני אבחר במי שלדעתי יוכל לבצע בצורה הטובה ביותר את הדברים החשובים לי.
וזו פעמים רבות בחירה, של הרע במיעוטו, או המקסימום של הדברים החשובים לי שמפלגה זו או אחרת מצהירה שתבצע.
כלומר, פעמים רבות לא כל מה שהמפלגה מצהירה הוא בראש מעייני, אבל חלק מהדברים חשוב לי.

זה עדיין לא מגדיר זהות, זו פרקטיות ותו לא!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מכתבים למערכת: למי אצביע בבחירות הקרובות...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext