| נשלח ב-14/1/2013 21:01 |
|
| |
מסופקת באשר לשייכותי למגזר החרדי
בושה לספר את מה שעובר עליי
בושה להגיד את מה שקורה לי בלב
אחרי חזרה בתשובה אמיתית ,חזקה מאוד וסוחפת בת 4 שנים
שהייתי נחשבת ה-פרומרית של הסמינר !
שלמדתי בין בנות מבתים חרדים , בנות של רבנים....
שנחשבתי לאחת הבנות המעולות בסמינר, שהרבניות לא היו מבחינות בהבדל שביני לבין בנות צדיקות מבתים טובים.
שסיימתי את השנים האלו בהצטינות...........
שיצאתי עם כמות לא מבוטלת של בחורים תלמידי חכמים מצויינים מישיבות טובו ומעולות...
והנה זה פתאום קורה.......
הריני ממש כאלישע בן אבויה שנכנסה בו "רוח שטות"
גם בי נכנסים הרהורים רבים.....
האם אני באמת שייכת לכאן?
האם זה באמת האושר להתחתן עם תלמיד חכם??
להתחתן עם תלמיד חכם שלומד כל היממה , ושתהיה חסרה פרנסה?
הרי העולם היום אכזר....
גם מי שעובד קשה לו...
לכולם קשה...
איך אפשר להתחתן עם תלמיד חכם ולהתפרנס מנדבות ? זה נקרא לחיות באמונה?
הרי ממילא אנחנו הולכים לבקש אצל בשר ודם....
וזה לא שזכינו בלוטו ........שאז מבינים מאיפה זה בא......
אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות....
אני לא יודעת האם בזבזתי 4 שנים אלו בעולם של דמיון....
או שמא אני נמצאת עכשיו בעולם של דמיון....
האם חבל על ה4 שנים שהתבזבזו
או שמא אני מבזבזת את חיי במחשבות עקשניות אלו
אם זו הדרך.....
מדוע נכנסות לי מחשבות כאלה לעזוב אותה?
אם פעם ידעתי בלב שלם שאני רוצה ללכת עם דרך האמת עד הסוף בלי פשרות....
איך זה שליבי מתחיל לדחות את זה?
איך זה שפתאום קשה לי לראות את עצמי בתוך החברה הזו?
אבל מבחוץ אני משדרת שאני חרדית עובדת ה' ....
איך ייתכן שהלב שלי מרגיש ההפך ממה שהרגשתי לפני שנתיים כשהייתי בשיא הדרך שלי....
איך זה שאני מפחדת להתחתן עכשיו כי אני מפחדת לקחת את הבחור הלא נכון....
כי אני מפחדת לחיותבלי פנסה..
כשפעם החלום שלי היה להיות אשת תלמיד חכם אמיתי ???
תענו לי על השאלות , איך זה שמה שעובר עלייי נראה שונה כל כך ????
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 22:11 |
|
| |
קודם כל, הדברים שאת כותבת מאוד נוגעים ללב. מעוררים הזדהות ומציפים תחושות דומות. הלבטים האלו לגיטימיים, הם נכונים ומותר להתלבט בהם.
פרט קטן וחשוב: לא ברור ממה שאת כותבת האם את חרדית מבית או חוזרת בתשובה. זה נתון חשוב בכל הקשור לשייכות המגזרית.
ולעצם העניין, את יוצרת קשר הכרחי בין הנישואין לבעל תלמיד חכם שאינו מביא פרנסה, ובין השייכות למגזר החרדי. ובכן, הפתעה. חלק ניכר מגברי המגזר החרדי אינם לומדים תורה כל היום אלא מביאים פרנסה לביתם. יחד עם זאת, הם חרדים במלוא מובן המילה וחשים הזדהות עמוקה ושורשית עם המגזר החרדי וערכיו השונים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 02:56 |
|
| |
כפי שאמר קודמי, חזק ואמץ, הלבטים על המיקום בחברה החרדית בכלל, הם לא ממש יכולים לצמוח על בעיה של חיי דחקות בעתיד.
צריך לשבת ולפרוט את מה שעובר - לפרוטות. האמונה בה' בסדר? אהבת ה'? ויראת חטא?? או שיש ירידה באחד מאלו? גם זה לא פשע, זה נסיון, לגיטימי. וצריך כוחות להתחזק, ורצוי לשאוב כוחות מבחוץ כשאין מספיק בפנים...
אם מתחתנים עם בעל עובד - הפרנסה מובטחת? רבים מאוד חיים לא בדחקות אלא ברמת חיים גבוהה מעל יכולתם, על חשבון העתיד, אשראי שבנק נותן לעובדים. זה יותר ישר? וכדאי? אם מתחתנים עם בעל תלמיד חכם הוא בטוח מביא הביתה דחקות? אין כאלו שתורתם אומנותם ומתפרנסים יפה במכונים? כרבנים? רמי"ם בישיבות וכדומה?
בכלליות ההגדרה לא משנה. לא חרדית, לא בעל לומד, אלו מסגרות לקישוט. [אחרים יאמרו - לשמירה]. העיקר הוא התוכן. שמירת התורה והמצוות, ולא לשקוע בחומר ותאוות העולם עד מעל האף...
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 02:58 |
|
| |
אם תדעי לחיות נכון, בכיף, תוך השקעה בבעל תלמיד חכם, אף אם ילמד כל היום, ועדיף שכך, אין לך חיים מאושרים יותר מזה, סידר הקב"ה את עולמו בצורה הזו, שככל שנעשה ונקיים את דבריו ביתר שאת, יגדל אושרינו וסיפוקינו מהחיים. אחר 4 שנים כאלו, התלבטויות מעין אלו הן עצת היצר הרע, וכאן הוא מנסה להכשיל אותך. חזקי ואימצי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 07:29 |
|
| |
לקודמי, גם שכל.
|
|
|
|