|
|
| נשלח ב-27/1/2013 00:46 |
|
| |
הזמנה לדיון: "דת ומדינה", הגיע הזמן הגט? והאם יהא זה גט תורני או אזרחי?
עכשיו אחרי הבחירות, כשהפוליטיקאים סיימו לשכנע אותנו שצריך ייצוג דתי בכנסת. ולאחר שכבר אי אפשר לתפוס את הדברים כבעלי נגיעה פוליטית ו/או נגד מפלגה זו או אחרת. עכשיו זה הזמן לחשוב על זה ברצינות. על הפרדת הדת מהמדינה. משום שהשנאה לתורה הולכת וגוברת, ושמא עלינו להפריד את הדת מהמדינה בכדי להגן על קדשי ישראל. אנו מעלים כאן את הנושא לדיון, עם מבוא מאת יוסף צוריאל, כולם מוזמנים להשתתף בו, במקביל נשלח את הדברים לרבנים וחכמים על מנת לשמוע להיכן עלינו לשים פנינו. המערכת. ————– לפני מספר ימים, פגשתי מורה בבית ספר דתי בירוחם, גלגלנו שיחה על מספר נושאים, ותוך כדי השיחה הוא סיפר לי על המתרחש במוסדות הלימוד בעירו. הוא סיפר שהוא פגש לפני שהוא פגש תלמיד שלו חבוש כיפה וציציותיו מתבדרות מחולצתו, להפתעתו הוא סיפר שלא המשיך את לימודיו בתיכון דתי אלא בתיכון החילוני. בן שיחי המורה שאל אותו בפליאה איך זה שהוא כדתי לומד במוסד חילוני. התלמיד השיב לו, אצלנו בכיתה כולם דתיים חוץ מהמורים…איך זה יתכן, שאל אותו המורה, ככה זה, השיב לו התלמיד. המורה הסביר לי שפליאתו הינה גדולה שבעתיים, כיון שלא מעט בוגרים מבית ספרו הדתי שהולכים לתיכון דתי מורדים את הכיפה, והמוסד הדתי מנסה בכל כוחו לכפות עליהם בעל כורחם את אורח החיים הדתי – אך ללא הועיל. כך שאם התיכון הדתי לא מצליח להחזיק נערים רבים בדת, על אחת כמה וכמה שאלו ההולכים לתיכון שאינו דתי לא אמורים להישאר שומרי מצוות, וכיצד אם כן דווקא שם נותרים בני הנוער בדתם. מהשיחה הזו הפלגתי במחשבות, לא הצלחתי לפצח את הפרדוקס הזה, כיצד זה שנערים דתיים במוסד חילוני מוצהר, המקבלים חינוך נטול זיקה דתית, ובכל זאת חובשים כיפה וציצית, ומנהלים אורח חיים דתי. לא רק שהם לא מתביישים בדת, אלא ההפך, הדת היא ערך חשוב ונוכח בחייהם. ואז חלפה בי המחשבה, אולי אותם נערים נותרו דתיים, לא – למרות שהם לומדים במוסד חילוני, אלא – בגלל שהם לומדים במוסד כזה. אולי ברגע שהדת מגיע אליהם כזכות ולא כחובה, הם לא רואים צורך לפרוק עול, ולהתמרד במחויבות הכפויה. זו נקודה למחשבה, אולי גם אם מוסדות החינוך החרדיים ישחררו במעט את לפיתת הכפייה החינוכית, ויתנו לנוער תחושה של בחירה עצמית, אולי... http://www.aguda-achat.org.il/articles/2148/
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2013 08:45 |
|
| |
אני חושב שכשבאים לדון בשאלה כבדת משקל זו, כדאי לחלק את הנושא לפרטים, במקום לדון על כל הנושאים של דת ומדינה כאחת, אפשר לדון על כל נושא דתי בפני עצמו, האם יש להפרידו מן המדינה או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2013 08:53 |
|
| |
אחזור כאן על דעתי, שאותה כתבתי במספר הזדמנויות.
לא הפרדת הדת מהמדינה נדרשת כאן, אלא הפרדת הדת מהפוליטיקה, דהיינו ביטול המפלגות החרדיות והדתיות, וע"י כך נשיג שני דברים:
א. ביטול חלק ניכר מהמחלוקות הפנימיות בתוכנו, היות ולא תהיינה סיבות למריבות: לא שליטה, לא כספים, לא חלוקת תקציבים למקורבים, לא כח ולא ג'ובים.
ב. הקטנת ההסתה והשנאה החילונית לחרדים, היות וכל מפלגה חילונית תחזר במרץ אחרי "הקול החרדי".
תוקן על ידי מביטמהצד ב- 27/01/2013 08:53:36
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2013 11:10 |
|
| |
מביט שתי הערות: אחת, הדבר יחייב נציגים חרדים במפלגות כלליות ושוב השליטה והפלגנות תחזור בלבוש חדש. שתיים, נראה לך שמישהו מהאוחזים בכוח ובשליטה יוותר עליהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2013 11:31 |
|
| |
| פום_פאקערט כתב: |  | מביט שתי הערות:
אחת, הדבר יחייב נציגים חרדים במפלגות כלליות ושוב השליטה והפלגנות תחזור
בלבוש חדש.
שתיים, נראה לך שמישהו מהאוחזים בכוח ובשליטה יוותר עליהם? |
|
א. שום נציג חרדי!!!
נציגים חילוניים למהדרין, כנהוג במפלגות חילוניות, הם יחזרו אחרינו וינסו לרצותנו כדי שנבחר בהם בפעם הבאה.
ב. ברור שאף עסקן לא יוותר על מנעמי השלטון ועל הכח, השליטה, הכסף, הג'ובים והכבוד שבאים עמו.
הדיון היה על מה שבאמת צריך. וזה מה שצריך!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2013 21:30 |
|
| |
במאמר שבאתר אגודה אחת, בתגובות שם, טוען אליהו ס., כי הנושא לא רלוונטי בשבילנו, וההכרעה בנושא מוטלת על גדולי הדור, ואין לנו מה לחדש בזה.
לדעתי, הדברים הנ"ל הם טעות גמורה, אני לא שולל שההכרעה בנושאים כה כבדי משקל מוטלת על גדולי הדור, אבל על החלק שאין לנו מה לחדש לגדולי הדור על זה אני חולק.
בודאי, שדעתם של גדולי ישראל גדולה מדעתנו, אבל זה בכיוון הכללי, בכיוון הפרטי, כשלוקחים נושא מסויים באופן פרטי, יתכן שלאדם אחר גם אם הוא לא במדרגתו של הת"ח, יהיה לו מה להביע בענין.
למשל, אם אברך ת"ח, בר דעת, יקח נושא מסוים, הלכתי, שלא הרבה הרבו להתעמק בו, והוא ילמד אותו לעומק,יכול להיות שבנושא הפרטי שהוא הרבה להתעסק בו, יהיה לו דעה יותר חשובה מדעתו של מי שגדול ממנו, ובודאי שיהיה לו הרבה מה לחדש גם למי שגדול מדעתו.
כל נושא בכל ענין שהוא, ככל שיותר חושבים עליו, מגיעים לעוד תובנות, גדולי הדור יש להם אינספור נושאים שבהם הם שקועים, זה לא מופרך שאדם מסויים שישקיע חשיבה בנושא, יהיה לו הרבה מה לומר גם לגדולים ממנו.
דברי המשנה באבות "איזהו חכם הלומד מכל אדם", נאמרו גם לגדולי הדור.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2013 07:10 |
|
| |
משום מה יש לי הרגשה שגדולי הדור לא תמיד מכירים די הצורך את ה"צד השני" וממילא אינם יכולים לתכנן את המאבק/יחסים עימו
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|