| נשלח ב-1/8/2013 18:37 |
|
| |
המייל ששלחתי ללפיד
א. כשהייתי בן 3 היה לי ניתוח רציני בהדסה פתאום באמצע הניתוח התחלתי לצעוק על הרופא שיפסיק כי גם אני קראתי ספרי רפואה{אף על פי שלא ידעתי לקרוא אבל קראתי ספרים עם מיורים שמהם הבנתי}כל החיים שלי וזה נראה לי מעוות מה שהוא עושה והלכתי לצעוק על הנהלת בית החולים שיפטרו אותו ועכ"פ שיפסיקו לקחת תקציבים בשבילו (על חשבון מעמד הביניים וכו') והנמשל מובן שיש פה תנ"ך מלא בקודים,וראייה מהפסוק מלא תעשה כל מלאכה {בסדר,בסדר,בשבת,לא ביום חול} וכל העושה בו מלאכה יומת[למי שלא למד ליבה ולכן לא הבין,נשאלת השאלה איך נדע מה נחשב מלאכה לעניין חיוב מיתה], ועוד כתוב במפורש: "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך וכו' כי יפלא ממך דבר למשפט וכו' וקמת ועלית אל השופט אשר יהיה בימים ההם ודרשת והגידו לך את דבר המשפט על פי התורה אשר יאמרו לך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל"וכבר אלפי שנה אומרים לנו השופטים המומחים לתורה שבאמת זה כך שהתנ"ך הוא ספר קודים וציורים. [ועוד עשרות ראיות שאם היה לי צד קלוש שזה יעניין אותך הייתי שולח אותך לקרוא ספר של מחבר בשם הרב אהרון לוי שנקרא לא בשמיים היא שמדבר בנושא הזה,אע"פ שלו היה לך אפילו מינימום שבמינימום של ישרות וכנות זה כן היה אמור לעניין אפילו כאדם פרטי,וודאי לפני שאתה מנסה לכפות בצורה כ"כ דיקטטורית ולא דמוקרטית על ציבור שלם לחיות אחרת מאיך שהוא טוען שהאמת,המינימום המתבקש הוא לבדוק קודם כל מה שיש להם לטעון אולי בכל זאת יש להם משהו לטעון ולו ברמה מספיקה בשביל לכבד ולא לתקוף ולנסות לשנות בכוח בבורות מדהימה, {ע"ע מה שאמרת שבישיבות יושבים וממלמלים פסוקים בשקט שלא חושב שפגשתי מימי מישהו כ"כ בור בנושאי ישיבות,אולי באמת הגיע הזמן שתבוא פעם לבקר בישיבות:פוניבז',חברון,מיר,וכו' (בקצב הבורות הזה עוד מעט אני ישמע שאתה גם לא שמעת את השמות האלו מעולם)כדי לראות לפחות מה אתה מנסה להרוס}] ולדעת איך לפענח אותם יש תורה שבעל פה שמגיעה ממשה רבינו ועד היום,ובכל דור היו אנשים שישבו שעות ע"ג שעות שנים ע"ג שנים והשקיעו את מיטב שכלם ואונם בהבנת עומק סברות רבם, {ורבם מרבו עד משה רבינו כנ"ל} ופתאום מגיע איזה עם הארץ שלא קרא ולא שנה וודאי לא שימש ת"ח ומביע דעות נגד האנשים בדור הזה על סמך קריאה בתנ"ך והתלות בכל מיני פסוקים משול ממש לאותו ילד קטן מהמשל.
ב.נשגב מבינתי ואולי תוכל להסביר לי אחת ולתמיד למה לדעתך לימוד פילוסופיה יוונית עתיקה,ספרות ושירת ימי הביניים,היסטוריה וכו' נחשב תרומה יותר מלימוד תורה, ועוד קשה מדוע מי שלדוגמה מרצה או חוקר בנושאים מהסגנון הנ"ל לא עובר לדעתך על הפסוק של ששת ימים תעבוד ואילו מי שמרצה או חוקר בגמרה בישיבות כן עובר.(ואל תתרץ לי שבאוניברסיטאות זה רק שכבה מסויימת ובישיבות זה ציבור ענק שהולך וגדל,כי קודם כל התקציבים של האוניברסיטאות הם בלי השוואה בכלל לישיבות.וגם אם בחשבון סופי יצא לך שישיבות כן לוקחים יותר אני מבטיח לך שלא עשית את החשבון לפני שיצאת במלחמתך המגעילה והדיקטטורית. [וזה חוץ מהחשבון שצריך סתם כך לעשות האם נכונה הטענה הדמגוגית שהציבור החרדי באמת לוקח יותר ממה שהוא מקבל.היות והחינוך החרדי מונע הרבה מאוד פשע וחוסך על ידי זה הרבה מאוד כסף,וגם כמעט ואינו נהנה מתקציבי העתק שהמדינה נותנת לספורט,רשות השידור,תרבות וכו' וגם את זה אני בטוח שבאווילותך לא בדקת ולו בגלל שאם היית בודק היית יוצא עם חשבונות מדוייקים ולא מפריח מספרים וססמאות לחלל האוויר ללא שום כיסוי כמנהג האנטישמיים מימים ימימה].
ג.ברצוני להמליץ לך לקרוא את הספר של חבר מפלגתך עופר שלח בשם "המגש והכסף" שדורש שמה לבטל את גיוס החובה ולהפוך את הצבא לצבא מקצועי כמו כמעט כל מדינה מערבית מתוקנת,{ואולי על הדרך זה יכול לעזור גם בפתרון שאלת איפה הכסף} כמדומני שמיותר להצביע על החוסר דמוקרטיות שבנסיון כפייה על ציבור שלם לחיות כנגד צו מצפונו לאחר שהתברר שהדבר אפילו לא נצרך.
סליחה על העריכה הלא טובה,פשוט לא למדתי את מקצועות הליב"ה.[אה,פתאום נזכרתי שגם אתה לא למדת ובכל זאת אתה יודע להצטעצע בכתיבה,אז כנראה שאין מנוס מלקבוע שהבעייה שלי היא שאין לי כישורי דמגוגיה בגרוש כמוך].
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2013 02:16 |
|
| |
מצד רביעי
חשוב מאד לנסות להגיע לדו שיח גם עם החולקים עלינו, ואולי דווקא עם החולקים עלינו.
אבל אני מקוה שאת הודעתך שלחת לו מחולקת לפסקאות, ורק כאן, אולי בגלל תקלה במשלוח, הכל דבוק יחד. אני ניסיתי לקרוא והתייאשתי באיזה שלב.
לפי מה שכן הצלחתי לקרוא, אני מרשה לעצמי להעיר ולהציע:
מי שרוצה לשכנע אחרים בנכונותה של היהדות, כדאי שיבחר הוכחות מתקבלות על הדעת ומייצגים מוצלחים.
הנימוקים שהבאת בראשית דבריך והספר שעליו המלצת אינם לדעתי מספיקים לזה. אילו הייתי חילוני, וכל שכן חילוני כלפיד לפי איך שמתארים אותו, לא הייתי משתכנע, ועוד הייתי משתמש בציטוטים האלו כדי לתקוף את החרדים.
אם תרצה אבאר מדוע.
עצם הנסיון כאמור ראוי לשבח. וכאמור אין דבר חשוב מן הנסיון לשיח משותף. אם נקשיב זה לזה, נצליח למצוא שפה משותפת. גם אם לא נסכים על אורחות חיים משותפים, אולי נוכל להגיע להבנה ולהתחשבות. ואם לא ישנאו אותנו, החרדים, היהודים הנאמנים לשמירת מצוות, אולי ילמדו מאיתנו לא רק בגלל הראיות שאנו יכולים להביא לתורה, אלא בגלל הדוגמא האישית הטובה שתהיה לנו. והנה, יש לנו למה לשאוף ומה לנסות להשיג.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2013 14:23 |
|
| |
אכן צדקת כבוד הרב,רק פה הכול יצא דבוק ביחד,ועל-כן אני ינסה לשלוח עוד פעם,[אם כי אינני מבטיח שזה יצא הרבה יותר קל,יען עריכה וכתיבה אינם התחום החזק אצלי]
כמה הערות קטנות:
א. כשהייתי בן 3 היה לי ניתוח רציני בהדסה, ופתאום באמצע הניתוח התחלתי לצעוק על הרופא שיפסיק, כי גם אני קראתי ספרי רפואה כל החיים שלי, [אף על פי שלא ידעתי לקרוא אבל קראתי ספרים עם ציורים שמהם הבנתי את התוכן] וזה נראה לי מעוות מה שהוא עושה, והלכתי לצעוק על הנהלת בית החולים שיפטרו אותו ועכ"פ שיפסיקו לקחת תקציבים בשבילו (על חשבון מעמד הביניים וכו'),
והנמשל מובן שיש פה תנ"ך מלא בקודים,וראייה מהפסוק לא תעשה כל מלאכה {בסדר,בסדר,בשבת,לא ביום חול} וכל העושה בו מלאכה יומת, [למי שלא למד ליבה ולכן לא הבין,נשאלת השאלה איך נדע מה נחשב מלאכה לעניין חיוב מיתה] ועוד כתוב במפורש: "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך וכו' כי יפלא ממך דבר למשפט וכו' וקמת ועלית אל השופט אשר יהיה בימים ההם ודרשת והגידו לך את דבר המשפט על פי התורה אשר יאמרו לך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל", וכבר אלפי שנה אומרים לנו השופטים המומחים לתורה שבאמת זה כך שהתנ"ך הוא ספר קודים וציורים.
[ועוד עשרות ראיות שאם היה לי צד קלוש שזה יעניין אותך הייתי שולח אותך לקרוא ספר של מחבר בשם הרב אהרון לוי שנקרא לא בשמיים היא שמדבר בנושא הזה, אע"פ שלו היה לך אפילו מינימום שבמינימום של ישרות וכנות זה כן היה אמור לעניין אפילו כאדם פרטי,וודאי לפני שאתה מנסה לכפות בצורה כ"כ דיקטטורית ולא דמוקרטית על ציבור שלם לחיות אחרת מאיך שהוא טוען שהאמת,המינימום המתבקש הוא לבדוק קודם כל מה שיש להם לטעון אולי בכל זאת יש להם משהו לטעון ולו ברמה מספיקה בשביל לכבד ולא לתקוף ולנסות לשנות בכוח בבורות מדהימה, {ע"ע מה שאמרת שבישיבות יושבים וממלמלים פסוקים בשקט שלא חושב שפגשתי מימי מישהו כ"כ בור בנושאי ישיבות,אולי באמת הגיע הזמן שתבוא פעם לבקר בישיבות:פוניבז',חברון,מיר,וכו' (בקצב הבורות הזה עוד מעט אני ישמע שאתה גם לא שמעת את השמות האלו מעולם) כדי לראות לפחות מה אתה מנסה להרוס}]
וכדי לדעת איך לפענח אותם יש תורה שבעל פה שמגיעה ממשה רבינו ועד היום, ובכל דור היו אנשים שישבו שעות ע"ג שעות שנים ע"ג שנים והשקיעו את מיטב שכלם ואונם בהבנת עומק סברות רבם, {ורבם מרבו עד משה רבינו כנ"ל} ופתאום מגיע איזה עם הארץ שלא קרא ולא שנה וודאי לא שימש ת"ח ומביע דעות נגד האנשים בדור הזה על סמך קריאה בתנ"ך והתלות בכל מיני פסוקים משול ממש לאותו ילד קטן מהמשל.
ב.נשגב מבינתי ואולי תוכל להסביר לי אחת ולתמיד למה לדעתך לימוד פילוסופיה יוונית עתיקה,ספרות ושירת ימי הביניים,היסטוריה וכו' נחשב תרומה יותר מלימוד תורה,
ועוד קשה מדוע מי שלדוגמה מרצה או חוקר בנושאים מהסגנון הנ"ל לא עובר לדעתך על הפסוק של ששת ימים תעבוד ואילו מי שמרצה או חוקר בגמרה בישיבות כן עובר.
(ואל תתרץ לי שבאוניברסיטאות זה רק שכבה מסויימת ובישיבות זה ציבור ענק שהולך וגדל,כי קודם כל התקציבים של האוניברסיטאות הם בלי השוואה בכלל לישיבות.וגם אם בחשבון סופי יצא לך שישיבות כן לוקחים יותר אני מבטיח לך שלא עשית את החשבון לפני שיצאת במלחמתך המגעילה והדיקטטורית.
[וזה חוץ מהחשבון שצריך סתם כך לעשות האם נכונה הטענה הדמגוגית שהציבור החרדי באמת לוקח יותר ממה שהוא מקבל.היות והחינוך החרדי מונע הרבה מאוד פשע וחוסך על ידי זה הרבה מאוד כסף,וגם כמעט ואינו נהנה מתקציבי העתק שהמדינה נותנת לספורט,רשות השידור,תרבות וכו' וגם את זה אני בטוח שבאווילותך לא בדקת ולו בגלל שאם היית בודק היית יוצא עם חשבונות מדוייקים ולא מפריח מספרים וססמאות לחלל האוויר ללא שום כיסוי כמנהג האנטישמיים מימים ימימה].
ג.ברצוני להמליץ לך לקרוא את הספר של חבר מפלגתך עופר שלח בשם "המגש והכסף" שדורש שמה לבטל את גיוס החובה ולהפוך את הצבא לצבא מקצועי כמו כמעט כל מדינה מערבית מתוקנת, {ואולי על הדרך זה יכול לעזור גם בפתרון שאלת איפה הכסף} כמדומני שמיותר להצביע על החוסר דמוקרטיות שבנסיון כפייה על ציבור שלם לחיות כנגד צו מצפונו לאחר שהתברר שהדבר אפילו לא נצרך.
סליחה על העריכה הלא טובה,פשוט לא למדתי את מקצועות הליב"ה.[אה,פתאום נזכרתי שגם אתה לא למדת ובכל זאת אתה יודע להצטעצע בכתיבה, אז כנראה שאין מנוס מלקבוע שהבעייה שלי היא שאין לי כישורי דמגוגיה בגרוש כמוך].
אם יש לך מה לענות בנידון אשמח לשמוע.
קיץ נעים!!
__________________________________ע"כ.___________
,לכבוד הרב מיימוני
הבעייה שלי עם לפיד היא שהוא טוען שהוא מאמין בתנ"ך, ולא רק מאמין אלא הת"ח שלנו גם קורא הרבה תנ"ך... ומשתמש בפסוקים כדי לתקוף את הציבור החרדי, ועל זה כל מה שבאתי לומר לו הוא שהיות ומסתבר מאוד, על סמך הראיות שהבאתי,שישנה תורה שבע"פ [וממילא לפי"ז התנ"ך אינו אלא ספר קודים וציורים],אז כשהוא בא לדבר נגד המומחים הבינלאומיים לתורה על ידי התלות בכל מיני פסוקים, הרי הוא משול לאותו ילד קטן מהמשל,
אם אתה חושב אחרת, אשמח אם תבאר לי למה
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 02/08/2013 14:33:34
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 02/08/2013 14:34:11
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2013 15:27 |
|
| |
לא יודע למה, אבל עוד פעם יצא לי דבוק,אם מישהו יודע איך לשנות את זה אודה לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2013 21:37 |
|
| |
מצד רביעי
זה יכול לנבוע מבעיה בדפדפן. באיזה דפדפן אתה משתמש?
לי פעם היו בעיות כאלו והחלפתי כמה דפדפנים עד שהסתדרתי.
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2013 13:28 |
|
| |
תודה על העצה, אני באמת מנסה לשלוח עוד פעם בדפדפן אחר,[אם כי אינני מבטיח שאם יהיו רווחים ופסקאות זה כן יצא הרבה יותר קל,יען עריכה וכתיבה אינם התחום החזק אצלי]
כמה הערות קטנות:
א. כשהייתי בן 3 היה לי ניתוח רציני בהדסה, ופתאום באמצע הניתוח התחלתי לצעוק על הרופא שיפסיק, כי גם אני קראתי ספרי רפואה כל החיים שלי, [אף על פי שלא ידעתי לקרוא אבל קראתי ספרים עם ציורים שמהם הבנתי את התוכן] וזה נראה לי מעוות מה שהוא עושה, והלכתי לצעוק על הנהלת בית החולים שיפטרו אותו ועכ"פ שיפסיקו לקחת תקציבים בשבילו (על חשבון מעמד הביניים וכו').
והנמשל מובן שיש פה תנ"ך מלא בקודים,וראייה מהפסוק לא תעשה כל מלאכה {בסדר,בסדר,בשבת,לא ביום חול} וכל העושה בו מלאכה יומת, [למי שלא למד ליבה ולכן לא הבין,נשאלת השאלה איך נדע מה נחשב מלאכה לעניין חיוב מיתה]. ועוד כתוב במפורש: "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך וכו' כי יפלא ממך דבר למשפט וכו' וקמת ועלית אל השופט אשר יהיה בימים ההם ודרשת והגידו לך את דבר המשפט על פי התורה אשר יאמרו לך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל", ו כבר אלפי שנה אומרים לנו השופטים המומחים לתורה שבאמת זה כך שהתנ"ך הוא ספר קודים וציורים.
[ועוד עשרות ראיות שאם היה לי צד קלוש שזה יעניין אותך הייתי שולח אותך לקרוא ספר של מחבר בשם הרב אהרון לוי שנקרא לא בשמיים היא שמדבר בנושא הזה, אע"פ שלו היה לך אפילו מינימום שבמינימום של ישרות וכנות זה כן היה אמור לעניין אפילו כאדם פרטי,וודאי לפני שאתה מנסה לכפות בצורה כ"כ דיקטטורית ולא דמוקרטית על ציבור שלם לחיות אחרת מאיך שהוא טוען שהאמת,המינימום המתבקש הוא לבדוק קודם כל מה שיש להם לטעון אולי בכל זאת יש להם משהו לטעון ולו ברמה מספיקה בשביל לכבד ולא לתקוף ולנסות לשנות בכוח בבורות מדהימה, {ע"ע מה שאמרת שבישיבות יושבים וממלמלים פסוקים בשקט שלא חושב שפגשתי מימי מישהו כ"כ בור בנושאי ישיבות,אולי באמת הגיע הזמן שתבוא פעם לבקר בישיבות:פוניבז',חברון,מיר,וכו' (בקצב הבורות הזה עוד מעט אני ישמע שאתה גם לא שמעת את השמות האלו מעולם) כדי לראות לפחות מה אתה מנסה להרוס}]
וכדי לדעת איך לפענח אותם יש תורה שבעל פה שמגיעה ממשה רבינו ועד היום, ובכל דור היו אנשים שישבו שעות ע"ג שעות שנים ע"ג שנים והשקיעו את מיטב שכלם ואונם בהבנת עומק סברות רבם, {ורבם מרבו עד משה רבינו כנ"ל} ופתאום מגיע איזה עם הארץ שלא קרא ולא שנה וודאי לא שימש ת"ח ומביע דעות נגד האנשים בדור הזה על סמך קריאה בתנ"ך והתלות בכל מיני פסוקים משול ממש לאותו ילד קטן מהמשל. ב.נשגב מבינתי ואולי תוכל להסביר לי אחת ולתמיד למה לדעתך לימוד פילוסופיה יוונית עתיקה,ספרות ושירת ימי הביניים,היסטוריה וכו' נחשב תרומה יותר מלימוד תורה, ועוד קשה מדוע מי שלדוגמה מרצה או חוקר בנושאים מהסגנון הנ"ל לא עובר לדעתך על הפסוק של ששת ימים תעבוד ואילו מי שמרצה או חוקר בגמרה בישיבות כן עובר. (ואל תתרץ לי שבאוניברסיטאות זה רק שכבה מסויימת ובישיבות זה ציבור ענק שהולך וגדל,כי קודם כל התקציבים של האוניברסיטאות הם בלי השוואה בכלל לישיבות.וגם אם בחשבון סופי יצא לך שישיבות כן לוקחים יותר אני מבטיח לך שלא עשית את החשבון לפני שיצאת במלחמתך המגעילה והדיקטטורית. [וזה חוץ מהחשבון שצריך סתם כך לעשות האם נכונה הטענה הדמגוגית שהציבור החרדי באמת לוקח יותר ממה שהוא מקבל.היות והחינוך החרדי מונע הרבה מאוד פשע וחוסך על ידי זה הרבה מאוד כסף,וגם כמעט ואינו נהנה מתקציבי העתק שהמדינה נותנת לספורט,רשות השידור,תרבות וכו' וגם את זה אני בטוח שבאווילותך לא בדקת ולו בגלל שאם היית בודק היית יוצא עם חשבונות מדוייקים ולא מפריח מספרים וססמאות לחלל האוויר ללא שום כיסוי כמנהג האנטישמיים מימים ימימה]. ג.ברצוני להמליץ לך לקרוא את הספר של חבר מפלגתך עופר שלח בשם "המגש והכסף" שדורש שמה לבטל את גיוס החובה ולהפוך את הצבא לצבא מקצועי כמו כמעט כל מדינה מערבית מתוקנת, {ואולי על הדרך זה יכול לעזור גם בפתרון שאלת איפה הכסף}. כמדומני שמיותר להצביע על החוסר דמוקרטיות שבנסיון כפייה על ציבור שלם לחיות כנגד צו מצפונו לאחר שהתברר שהדבר אפילו לא נצרך. סליחה על העריכה הלא טובה,פשוט לא למדתי את מקצועות הליב"ה. [אה,פתאום נזכרתי שגם אתה לא למדת ובכל זאת אתה יודע להצטעצע בכתיבה, אז כנראה שאין מנוס מלקבוע שהבעייה שלי היא שאין לי כישורי דמגוגיה בגרוש כמוך]. אם יש לך מה לענות בנידון אשמח לשמוע.
קיץ נעים!!
ע"כ. ___________________________________________________________________________
,לכבוד הרב מיימוני הבעייה שלי עם לפיד היא שהוא טוען שהוא מאמין בתנ"ך, ולא רק מאמין אלא הת"ח שלנו גם קורא הרבה תנ"ך... ומשתמש בפסוקים כדי לתקוף את הציבור החרדי, ועל זה כל מה שבאתי לומר לו הוא שהיות ומסתבר מאוד, על סמך הראיות שהבאתי,שישנה תורה שבע"פ [וממילא לפי"ז התנ"ך אינו אלא ספר קודים וציורים] ,אז כשהוא בא לדבר נגד המומחים הבינלאומיים לתורה על ידי התלות בכל מיני פסוקים, הרי הוא משול לאותו ילד קטן מהמשל, אם אתה חושב אחרת, אשמח אם תבאר לי למה.
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 09/08/2013 13:31:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 14:07 |
|
| |
המייל ששלחתי למצדרביעי בחזרה
למשה היקר,לרגלי דרישת שלומך הטוב בינתיים, אפתח בציון מידה נאותה הניכרת מכתיבתך. אתה מנהיג את עצמך ע"פ מאמר התנא בשבח זה ש"אינו מדבר בפני מי שגדול ממנו". במידה רבה מורגש בכתיבתך שאינך מסוגל להביע דעה בפני מי שרם ממך במעלה כל שהיא, עד שאתה מתמיד לפרט ולנמק מדוע איננו גדול ממך. ובכן, דע יקירי, אם באת להוכיח בפניי את הנימוס הנלמד בישיבה, הוכחת במידה רבה; ואולם, אם לדין, יש בתשובה. כי לכאורה בדברי תורה אנו עוסקים, וכבר אמרו חכמים שאף שבדברי חולין "בניין ילדים – סתירה", בדברי תורה "קטנים מחדדים את הגדולים". ועל כן לדעתי, אשר ידועה לך מידת קוצרה ועניותה, היה עליך לבחור במידת הצניעות וליטול שכר שתיים [ההתאמה לנושא והצניעות] מליטול אחת [הוכחת מידת "אינו מדבר לפני מי שגדול ממנו"]. אך כמבואר להלן, את ההכרעה המעשית אני משאיר לראש הישיבה שלך, בעוד אינני לוקח לעצמי אלא ממה שאני משער לפי ההקדמות המוסכמות בשכלי הדל. וכעת ל"כמה הערות קטנות" בדבריך הנעימים: פתחת דבריך במשל, ואף שנהגת ע"פ התרבות העתיקה היה לך ללמוד מסגנון המשל שלה. בספרות ימי הביניים ישנה פיסקה העוסקת במשל פותח: "משכיל לאסף: האזינה עמי, תורתי הטו אזנכם לאמרי פי; אפתחה במשל פי, אביעה חידות מני קדם - אשר שמענו ונדעם, ואבותינו ספרו לנו; לא נכחד מבניהם - לדור אחרון מספרים..." ['תהילים' מאת: דוד המלך, עח:1-4]. פיסקה זו היא שיעור מעניין בנושא משל-פתיחה. בעיקרה היא מלמדת שהמשל אמור להיות מן המוחש, ואולי יש בפיסקה זו אפילו לימוד על שרשי שיטת הלימוד הרלוציונית. מכל מקום, המשל עשוי לצאת מנקודת הנחה בסיסית חזקה, ע"פ המוחש או המיתולוגיה. המשל שלך אין לו בסיס מוחש מן הפן האחד, והוא פרדוכסלי מן הפן האחר. הגע עצמך, ילד בן שלוש שזכה לחכמה מיוחדת ונעשה בקי בתחום מסויים, וכי לא נאפשר לו להתווכח עם בקיאים באותו התחום? ואם בעיניך אין המציאות כזו, מה שעלול להוציא אותך כופר במקצת אמונות רווחות אצל סקטורים דתיים מסויימים, כיצד יתכן שילד יחשוב שהוא מבין יותר מהרופא וכו' כאשר סיפרת?! הנמשל, לדעתך, אכן מסתבר וכנראה ביסודו הוא מוסכם בינינו, אולם בכיוון מעט שונה. אך כפי שכתבתי בפתיחת דבריי: בדברי תורה, קטנים מחדדים את הגדולים. אני מבין שיש פרשנות מסויימת לתנ"ך בה מאמינים אתה, חבריך ועוד איזה אנשים, וזו זכותכם. אלא שביסודה היא סותרת את עקרונות התנ"ך עצמו. התנ"ך מלא מלחמות ומעשים, על איש בתנ"ך לא כתוב במפורש שעסק בתורה כלימוד עצמי. התנ"ך אפילו מרשה לעצמו להשאיר שאלה מסויימת לגבי מציאות ספר התורה הראשון; אני מכבד את התשובות שנתנו לשאלה, מהם בספר העיקרים [מאת: אלבו], אבל הקו המנחה ניראה בולט. עוד דוגמה, כמובן שיש הלומדים אותה הפוך, אבל בכלל לימודי הליב"ה הוא לימוד 'הבנת הנקרא'. הנביא מספר על מלחמות יהושע ועל ביקורת מסויימת אופן התנהלותם, שהתקבלה מפי "שר צבא א-דני". חכמים פירשו שהביקורת היתה על "ביטול תורה דרבים" שנגרם עקב המלחמות, ומספרת על תיקונו. מותר לנו להבין מדוע לא נכתבה הביקורת בפירוש בתנ"ך? מדוע באמת חשבו יהושע וחבריו שהמלחמה חשובה מהלימוד? מדוע הנדון הוא רק על ביטול תורה "דרבים", שהוא חמור, בניגוד לביטול תורה דיחיד, הנקרא בפי החכמים "קל"? [כמובן שהלימוד הנהוג כעת נקרא לימוד יחיד, כמבואר בספרות החדשה; אם תרצה, 'פלא יועץ' מערכת רבים]. אולם, מכיון שהלימוד התורני מתחדד ע"י קטנים כגדולים, אני מוכן לקבל ביקורת ממך ומחבריך, ואין בידי אלא לבקש סימוכין לדבריך שזוהי דרך התורה. אני הבאתי מעט הוכחות המהפכות אותן, ועכשיו תורך. הרב אהרן לוי, במידה ויש בידו מענה לתהיותיי, הוא עשוי להיות אדם מסקרן מבחינתי. מסיבה זו אינני מרגיש דיקטטור, או על כל פנים לא 'כל כך' דיקטטור - מבחינת הצורה כמובן; כלומר, כפייה היא נושא חמור בעיניי, ולכן כשאני רואה ציבור שכופה על קטיניו סגנון חיים שחורג מכל נורמה אנושית, ואינני מדבר במימד של שנים ורצוי לבדוק את הנושא בשירה יונית, ספרות יפה וכתבי יתדות, אני פשוט משער שציבור כזה אמור להבדק ע"י מבחן פשוט: אם הם מוכנים להיות כפויים ליצירת מערכת פרנסה אלטרנטיבית, שכמו כל מערכת חדשה, בפרט מעוטת הכנסות ורבויית הוצאות, עשויה להיות מעמסה כבדה מאוד – אבדוק, הציבור שמוכן לכפות על ילדיו תנאי חיים מחמירים היה מוכן לקחת על עצמו עול שכזה, או שמא קל יותר לסבך קטינים חסרי ישע ולעמוד מן הצד? המקובל בידי הרב לוי פירוש נוסף לאיסור "לא תעמוד על דם רעיך" וכמה אגדות חמורות בשלהי מסכת קידושין?! כדברים האלה אענה לגבי מגוון הישיבות שציינת, בטענה שהרבנים שם "ישבו שעות על גבי שעות" וכו'. כמובן שגם כאדם פרטי הייתי מתכבד ומקבל הזמנה מכל מוסד שהוא. אבל מן הפן האישי, שלושת המוסדות שהזכרת הם תוצרת של חידושים מאוחרים, ותמהני איך התקבלו התוצרים מדור דור; ישיבת חברון היא תולדה די מעוותת של שיטת המוסר שראשיתה במאה ה-19, ישיבת מיר היא חיקוי תמוה שלה וכמוה ישיבת פוניבז', הם עברו טלטלות רבות וגם היום אינם שווים בדעה אחת ומזוהים עם שיטה דתית מסודרת. כמובן שמשמעות דבריי אלו, שהלוואי שהיו בחורי הישיבות למיניהם ממלמלים פסוקי תנ"ך בשקט... אני אמנם די סקרן לדעת אלו פירושים היו מתחברים מיידית לו היתה כפיה על לימודי ספר ישעיהו במוסדות החרדים? כפי שאתה סבור, אין בעיניי כל הבדל עקרוני בין לימודי פסיכולוגיה יוונית, גרפולוגיה טורקית ופסיכוסומטיה יהודית. זה כמובן אומר שיש להשוות את היקף התרומות וגובה שכר הלימוד של האוניברסיטאות לזו שלישיבות, בהצלחה. אגב, לומדי המיתולוגיה הכורדית בימי הבינים לא מקבלים מלגות חודשיות כמו אברכי כוללים והתקצוב נשאר תמיד במידה זו או אחרת במסגרת המחייבת אותם לעבוד בתחום, בעוד לימוד תורה בישיבות הוא בעל אופי שונה במקצת. באופן כללי, לפי הנושא שפתחת באות זו, נראה שאתה זקוק לשיעור קצר במדיניות ודמוקרטיה. ובכן, ממשל דמוקרטי איננו תוכנית חסכון מחד, אף כי איננו ארגון חסד מאידך. היות קבוצה מסויימת גורמת לחסכון מסויים בקופת המדינה לא מזכה אותה לכל פריבילגיה. וכי יעלה על דעתך שאם ביום מן הימים תהיה מגפה בקרב קבוצה מסויימת תשקול המדינה את היקף תרומתה והיקף הוצאות העזרה הסוציאלית נדרשת לה? המדינה מכלכלת את הציבור דרך כמה דרישות של הציבור שנראות בעיניו כמחוייבות, מה הן הדרישות? הרוב קובע. ולכן אין סיבה הגיונית-מוסרית לכלכל במיוחד ע"פ דרישות של ציבור קטן וספציפי. ישנה אמרה, הקובעת ש'מונולוג הוא מצב שאחד מדבר ואחד מקשיב, לאומת דיאלוג, ששניים מדברים ושניים אינם מקשיבים'. מאז תחילת דרכי בפוליטיקה אני אומר שצו השעה הוא 'שירות לכולם'. הצבא יהיה לקטן ואיכותי, ומי שלא יוכל ללכת אליו ישרת את המדינה בדרכים אחרות. עד כמה שידוע לי רוב מפעלי השירות הלאומי והאזרחי הם מפעלי חסד של ממש, תמהני כיצד הפך החסד למנוגד להשקפת הדת היהודית לפי פרשנות מסויימת. אולם הצדק איתך ביחס לשאלה האם ראוי לנהוג בצורה כפייתית ולא דמוקרטית, גם אני חושב שלא, וכשבני מתגייס לצבא, אין כל סיבה שאתה לא – זוהי דמוקרטיה שמסוגל להבין מי שלמד, לא למד, הבין מאיורים והבין מהגמרא את לימודי הליב"ה. וכאן המקום לברכך על היחס האישי, המחשבה וההשקעה. בהצלחה! שלך, יאיר נ.ב. אם יש את נפשך, אמליץ עליך ל'במחנה'.
תוקן על ידי אחרחוק ב- 11/08/2013 14:25:57
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 22:02 |
|
| |
תודה רבה על התיחסותך ודבריך הנאים,
אבל כנראה שארעה פה אי -הבנה,
כי מטרתי בהערה הראשונה לא הייתה להוכיח שכל מה שהחרדים אומרים כתוב בתנ"ך, אלא רק להוכיח שא"א לדעת השקפה ע"י קריאת תנ"ך בלבד, כי הוא אינו אלא ספר קודים וציורים שתפקידם רק להמחיש דברים אבל א"א להסתמך רק עליהם,
ממילא כל הדקדוקים שדקדקת בתנ"ך אינם רלוונטיים לענינינו, כי אני טוען שקריאת תנ"ך והסקת מסקנות עי"ז כשסותר את בעלי המסורה אינה דבר הגיוני, כי צריך כלים לדעת איך להבין את התנ"ך, בדיוק כמו שילד שאינו יודע לקרוא
[
ולא הילד המחונן מהסיפור שלך, אלא ילד בעל כישורים ממוצעים] אם יטען נגד מומחה לרפואה שהבין מהציורים אחרת ממנו, במקרה הטוב יעלה חיוך על פני האנשים סביבו, כך צריך להיות גם כאן.
לגבי מה שדברת על חלוקת משאבים טענתי היא כדלהלן:
אמנם אני יודע שלכם המזרחיסטים לא נעים לשמוע את זה, אבל זוהי העובדה שאנחנו איננו מרגישים קשורים למדינה, וממילא כל גביית המיסים שלכם ממנו אין לה שום צידוק מוסרי, וממילא כשאנחנו רוצים לקחת את זה חזרה, ומתחילים לצעוק שהם לא יכולים לסחוב אותנו על גביהם, אם נכון הדבר ש"שלנו אנו נוטלים" ממילא יורד הבסיס מהדמגוגיה המגעילה שמשתמש בה לפיד.
[וגם לו יצוייר שכן היה מוסרי להשתמש בטענת הרוב שלטעמי היא די מוזרה, הרי דרכו של לפיד הייתה גם לטעון כנגד דברים שהתקבלו בכנסת ע"י רוב]
דמוקרטיה= שלטון העם, ולא שלטון הרוב, שהרי לא יעלה על הדעת שלרוב יהיה סמכות להחליט שהמיעוט צריך לההרג.
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 11/08/2013 22:08:09
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2013 20:15 |
|
| |
טוב, אז כמה הערות נוספות...א. גם ככה ההיחשפות קשה לי, אז אנא.. בלשון נוכח, אינני מזרוחניק ואל תשכח שהילד המחונן [בעל כישרון דמגוגיה בלי ליב"ה!] עומד לפניך.. ב. האם אף אחד לא יכול לשאול על מומחה שאלות? זה אוילי, ואולי גרוע מזה, חרדי! כתבתי שאינני מבין את דעתך ודעת חבריך, אז אני הולך בדרך אחרת בהבנת התנ"ך, הזכרתי גם שהדרך מבוססת יותר מהדרך החרדית [אינני נכנס לדיון לגבי מקורות ההשראה שלי, אבל אם תיקח לדוגמה את שנואיך המזרוחניקים, דרכם מבוססת על שיטת הגר"א, ובעיקרה היא למעלה בקודש] <אגב, כשאני חושב על ההערצה לדרך החרדית וצידקתה אני נזכר בדברי אאמו"ר זיע"א: "כשחפץ קטן נושא צל גדול, צריך לשנות את זוית התאורה">. והדגשתי שאני מבקש מאוד ממך, ואם בפורום זה אז גם מחבריך, שתואילו להסביר לי וליישב את קושיותיי. [ובזה אינני דן בשאלת ייחוס ומסירת התורה, כי לא ידוע לי על יסודות חזקים הקיימים אצל רבותיך יותר מאחרים, ונהפוך הוא.] ג. אני מקווה שברור לך שמשל הילד לא שייך לנושא, פשוט יותר להביא דוגמה סטודנט שדוחה דברי פרופסור. [וגם בזה אני חושב שמותר שיהיו שאלות ואמור כל אדם לקבל תשובות, וזהו כבודו.] אבל אין זה מעיקר הנושא. ד. עד כמה שידוע לי אתה וחבריך נהנים מכבישים, שירותי רפואה, ביטחון, קבורה ודת לא פחות מאף אחד אחר במדינה. אם אתה מרגיש שלוקחים ממך, אנא פנה את מקומך ולך לך. המיסים והצבא הם המחוייבות של האזרח לטובת תיקוני המדינה, אינם גניבה ובעיקרון אינם מיועדים לגניבות ע"י אנשי פרלמנט, ואין כל הבדל ביניהם. ה. עד כמה שידוע לי אף אחד לא שולט על אף אחד. מדובר בשאלה מהו צורך בסיסי, ובזה ודאי הרוב הוא הנושא. ו. לגבי מה שמחליטים הרוב, עד כמה שידוע לי גם בהלכה יכולה עמידה למניין לבטל מניין אחר, במידה והנושא הוא הרוב, ולא המעלה. ז. סוים דבריך בחיזוק עמדת המיעוט, נוגע במספר נדונים בשו"ת חקרי לב. אינני יודע היכן מקום מחברו בשלשלת מסירת הדורות של ראש הישיבה שלך, אולם מקריאת דבריך עד כה נדמה שאם רצונך להשתלם בתחום התורני, אשאיר אותך בישיבה ללא מעט זמן... באהב כלולה, יאיר
תוקן על ידי אחרחוק ב- 12/08/2013 20:18:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 00:01 |
|
| |
א. סליחה על הבלבול, פשוט מרוב שבנט [המתעקש להקרא מזרחיסט] ואתה חברים כאלה טובים, וכ"כ דומים אחד לשני, אני כבר התחלתי להתבלבל ביניכם.
ב. לשאול-אפשר, לתקוף ולנסות לכפות על סמך השאלות, אוילי, אני לא חושב שזה כזה מסובך להבין את זה.[ואפילו הילד מהמשל יכול להבין את זה]
ג. מצטער, אך אני כן חושב שמשל הילד יותר קשור ממשל הסטודנט, כי אם כמעט ברור שישנה תורה שבע"פ, ומגיע פתאום אדם שלא קרא ולא שנה כלום בתורה שבע"פ, ואין לו שום מושגים בתורה הזאת,ומביע דעות נגד מומחים לתורה הזאת,ומנסה לכפות אותם על סמך זה, בזה הוא יותר דומה לילד ולא לסטונדט שבד"כ כן יש לו מושגים.
ד. אין לנו שום סיבה ללכת, ארץ ישראל שייכת לנו בלי קשר למדינה הזאת.[איך אמר הח"כ הערבי שאינני זוכר את שמו, "היינו כאן לפניכם,ונהיה פה אחריכם" ואין הקב"ה מקפח שכר שיחה נאה, וכן,אני מכיר את הטענות שלכם על כך שהרבנים החרדים מנעו עלייה לארץ, אבל גם זה היה רק בגלל אוירת ההעברה על הדת [בין בדרכי נועם ובין בכוח] שאתם ה"ציונים" עשיתם פה]
ה. עוד לא הבנתי למה לדעת הרוב זה צורך בסיסי, לאחר שכבר הוכח ע"י יו"ר יש עתיד שאין בזה צורך.
ו. מעולם לא שמעתי על הלכה שהרוב יכול לכפות על המיעוט, ללכת בחולצה כחולה, ללמוד בשיטת הרב פסח מקוברין,ולא בשיטת הרב שמואל רוזובסקי וכו', [למי שלא למד ליב"ה ולכן לא הבין, כוונתי לומר שהיות וזה נושא אישי כנ"ל, אין שום סיבה הגיונית שהרוב יוכל לכפות].
ז. מקריאת דבריך עד כה נראה שאם רצונך לקבל סברה ישרה, אשאיר אותך בביהמ"ד העצכח"י ללא מעט זמן....
נ.ב. עד היום זוכר אנוכי את מה שקראתי לפני כמה שנים בעיתון הבית שלכם "האחים" דמתקרי "בשבע", שאמנם השירות הלאומי עולה למדינה יותר ממה שהוא נותן, אבל זה עדיין שווה כי זה "מרגיל את האנשים לתרום", וכל מילה מיותרת,
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/08/2013 00:00:32
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/08/2013 00:06:29
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 15:16 |
|
| |
ובכן, הזדמנות נאותה לענות מליבי שנהנתי מדבריך הראשונים, האמצעיים ואלו. בעיקר מרצונך לבסס את הציבור על אדני אמת וצדק. אם כי, מכיון שלא ענית לבקשתי הראשונה אצפה ממך לעוד תגובה אחת לפחות; אגב, היא עשויה להיות קצרה ופשוטה בשבילך מתגובותך עד כה. וכעת תשובות לדבריך, על הראשון ראשון ועל האחרון אחרון [לפי סדר האותיות]: א. אני מקבל את התנצלותך, מודה לך ומזמין אותך להשתתף בחברות [בפייסבוק]. ומצטער, בנט ידידי לא עדכן אותי בכנוי 'מזרחיסט'. אברר. ב. כמו שאמרתי עד כה, ליהדות פירושים רבים. אני מבקש אחר פירוש סביר המתאים למסורת מכובדת; כאמור, לא אגלה לך מהו שלי, אבל של חברי הנ"ל תואם את עמדותיי, והוא מבוסס מאוד על אדני קודש. גם כתבתי שאינני מודע לסדר מסירת התורה לרבותיך. עד כמה שידוע לי הציבור שאתה מסמן בצורות שונות כראוי מהבחינה הזו הוא ציבור מודרני; שיטת המוסר מתחילה במאה ה-19, עולם הישיבות החרדי במתכונתו הנוכחית קיים בקושי 60 שנה, וגם זה ע"י מדינת ישראל. החרדיות כחטיבה טוענת לשרש אצל בעל ה"חתם סופר" <וכבר אמרתי בעבר: "ביום שקמה החרדיות קמה החילוניות, אף אחד מהן לא קדום מהשני.., וד"ל">, אולם היא סותרת את רוב משנתו [הוא כיבד את שיטתו של רבי משה מנדלסון והכתירו בתואר הרב, היה בעד לימודי חול ושלח את בניו ללמוד אצל חכמי גרמניה, וגם הרבה לכתוב ולפעול למען שיבת ציון ותמך ברב קלישר]. לכן אם לא הובן, לא ביקשתי ש'תחזיר אותי בתשובה', אלא שנניח לרגע לשאלה מי צודק, כי לזה יש לי תשובה ברורה, ונלך על קו אחר: האם הדרך שלך בהשגת הדת היא ישרה וליגיטימית. במידה והיא ישרה, היא ראויה לסמכות לבקש מהמדינה הכרה. על זה לא קיבלתי כל תשובה עד עתה, אם כי כאמור, אני אוהב תאולוגיה ומצפה לה. – ושוב, אם הובנתי: אינני תוקף את דתך, אני פשוט חושב שכל בקשה להכרה אמורה להגיע מקהילה ריאלית – מכיון שגם אני התמודדתי מול אמנון יצחק בבחירות, ות"ל ניצחנוהו, אינני בא להחזיר אותך בתשובה. לא אכפת לי כמה ישרה מסורת התורה שלך, אלא האם אתה מספיק מאוזן נפשית להבין מה אתה עושה ולחשוב האם, איך וכמה ראויה המדינה לעזור לך המדינה בה אתה חי. כמובן שאפשרי שאם היית מסדר בפניי את המסורת תורנית שלך הייתי נוכח לדעת כי בר דעת אתה. ג. באת להוכיח את שייכות השמיטה להר סיני או לתת טעם לפרה אדומה? לא הבנתי מה אתה רוצה, מצטער. ד. שוב כתבת שלשה דברים סותרים: 1. ארץ ישראל שלנו [ולא נעזבנה אפילו למרות כפיה אטאיסטית]; 2. יפה שיחתו הנאה של האומר: "נהיה פה אחריכם" [ולכן אנו אמורים לעזוב מוקדם ככל האפשר, מסיבות הומניות]; 3. הרבנים אסרו לעלות לארץ בגלל כפיה אטאיסטית [ולכן אסור לנו בכלל להיות פה - אנחנו על המזוודות]. כשתלמד אותי איך כותבים בקטע אחד שלשה משפטים סותרים, תענה לי גם מדוע אינך מבין שהמיסים שלך הולכים להמון דברים שאתה נהנה מהם, האידיאולוגיה שלך בעניין ארץ ישראל הולכת למזרחיסטים והצו גיוס שלך הולך בדרך אליך. ה. צודק, לא פירטתי מספיק: נושא המדיניות הדמוקרטית מתחלק לכמה חלקים, האחד הוא 'מהו צורך בסיסי של בן אדם בחברה הסוציאלית שלפניי', נושא זה נבדק ע"פ רוב הציבור: רוב אזרחי המדינה זקוקים לכבישים, לחם, טלוויזיה, אירועי תרבות וכו' – המדינה לא יכולה לאפשר לכל אזרח להודיע מהו סדר העדיפויות שלו או לשנות את המרשם לפי דעתו, משום ששנוי המרשם עלול לגרום נזק רב לרוב האזרחים ובמקביל להמיט על קופת המדינה הוצאות כספיות רבות. מי שלא צריך כבישים צריך להתמודד עם דרישתו האינדיבידואלית ולא לצפות למשהו בתמורה, וכמו"כ מי שמעדיף לחם שבעה דגנים צריך לשלם על כך מכספו. נושא אחר הוא 'איך נקבעת מדיניות', נושא זה אמור להתבסס על הסכמה כל שהיא שמחברת את כל אזרחי המדינה, או לפחות הסכמה שחיברה את האזרחים בשעת הקמתה; מאידך, פרטים מסויימים עשויים להשתנות ע"פ הרוב בכל תקופה. יש נושא של 'מה לרחק ומה לקרב', כלול בו חוק שקיים ברוב מדינות המערב האוסר פעילויות של כתות. לרוב החוק תלוי בתרבות וברוח המקום מחד, ובדעות מומחים שונים בתחומים שונים מאידך. 'מערכת המשפט' היא בד"כ קבועה, ותפקידה לשפוט ע"פ החלטות ציבוריות, ממשלתיות ותרבותיות האם מצב ספציפי ראוי, וכן מערכת ענישה. הנושא הנוסף, שלרוב לא קיים במדינות מערביות, הוא זה שאתה מכרכר בו לא מעט: 'גבולות הדמוקרטיה', מתי יש לחצות גבולות מוסר ע"מ למגר תופעה, כגון להרוג [הריגה בארצות הברית היא כמעט רק על הריגה, מסיבה מתמטית מובנת]. שים לב באיזו דוגמה רדיקלית ולא ריאלית בחרת מתוך המגוון. [ואם לא ברור לך ולחבריך, כל מי שאינו מוגדר כאוכל חינם מבין שקיצוץ בתקציביםאינו סותר את תנאי המוסר ואינו שווה להריגה. קהילה דתית נורמלית אמורה להניח שדת חשובה ממרווח הפרנסה.] ו. אף אחד לא בא לכפות עליך אורח חיים, אלא מחוייבות בסיסית לקיום המדינה כהליכה לצבא. אתה מסוגל להבין סנקציות לאזרח שלא משלם מיסים? אז למה שזה לא יהיה מובן?! ז. אני כבר שם, בכל מקרה תודה על הדאגה. כשלך תהיה הארה סברתית רציולנית תוכל לשתף אותי מכאן, משם ודרך האישי. ח (על ה-נ"ב). "בשבע" אינו עיתון הבית שלי, גם לא שלנו, אלא של ההוא דמתקרי "אחי" בלבד. קשה לי להאמין שכאן השירות לאומי יותר עולה מתורם, אבל ברור לי שזה מרגיל את הנוער לתרום וזה חשוב. אגב הכל תלוי במקבל, חבריך החרדים העושים שירות אזרחי באים לתרום או לקבל? בתודה, ברכה וציפיה לתשובה. יאיר
תוקן על ידי אחרחוק ב- 14/08/2013 15:29:59
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 11:36 |
|
| |
לחברי הפורום היקרים אחרי כתיבתי האחרונה קיימתי שיחת טלפון קצרה עם מצדרביעי, הוא תמה על הפיצול אישיות. סיפרתי לו שהלכתי לטיפול, הטיפול עלה 1000$ והפסיכיאטר הסכים לחלק את התשלום בין שתי האישיאויות, הבעיה היתה כשהוא גילה שיש לי ארבע, הוא דרש מחיר כפול ואני דרשתי לחלק לארבע... בכל מקרה יש חשש בנפשי שתכף אלבש גם את כובעו של נפתלי בנט, אז שימו לב לחתימה בסוף ההודעות!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 00:45 |
|
| |
המייל ששלחתי למצד רביעי לבקשת ידידי יאיר
לכ' משה טודרוס מירושלים,שלום רבבפגישתינו האחרונה בקשני ידידי יאיר שי' שאראה את התכתבותכם, משום שלהרגשתו עיקר כעסך הוא דווקא עליי, בהיותי 'מיזרחיסט'; מה גם שאינו בקי דיו בפוליטיקה המשותפת לקהילתי וקהילתך. מאחר שכדבריו הישרים אליי, ניכרת מכתיבתך השאיפה לבקשת האמת, לא יכולתי להתעלם מהעירך מכמה נושאים שדיברת על קהילתי [חלק מדבריך הפנית אליי באופן ישיר, וחתמת עליהם 'נ"ב' [=נפתלי בנט], וכנראה שכחת לשלוח אליי [או שהתכוונת לשלוח בפייסבוק?], וכנראה הוא לא הבחין בזה. ומכל מקום את הנושאים שאינם קשורים בי אשאיר לו, בהיותו נושא הכתיבה]: הערותיך על ה'מזרחיסטים', אם הבנתי נכונה, שתיים שהם שלש הן. האחת כללית, שככל בעל מסורה אינך מסוגל להאמין שלעמיתך ישנה גם כן מסורה כל שהיא; כמובן שבמסגרת דיון כל שהוא בנושא שכזה יש לברר מהי מסורת ומהו השימוש בה. השנית היא שמאיזה טעם לא ברור אתה סבור שה'מדינה' [כממשל] שייכת לחרדים. ותת הנושאים היא טענתך שמעשי הציבור הקרוי 'מיזרחיסטים' אינם מושכלים, ע"פ דוגמה מזיכרון קריאת עלה אחד מעיתון 'בשבע' לפני לא מעט זמן. ומכאן לתשובותיי: 1) הערה מהכיוון החרדי על אי השתמשות עקבית במסורת היא רמאות, כי למען הפוטוגניות הקדישה הקהילה החרדית את כל המסורות הקיימות: רבותיה הם הרמב"ם (בריסק), שידוע כלא נאמן למסורת במובן הפשוט שלה, ובעל חזון איש שמרבה לחלוק על פסיקות מקובלות; היא המיטה גזירות כליה קשות על המסורת המזרחית, רצחה בדם קר את מסורת יהדות גרמניה הקדומה ולא הסכימה לקבל כיהודים את עשרת השבטים שלא התאימה המסורת העתיקה שבידם ליהדות הצרה שהיא מסוגת להכיל - מאידך, היהדות החרדית קיבלה בזרועות די פתוחות את שיטת החסידות, שעליה אמרו חכמים ש'חדש אסור מן התורה' [ודוקא בארץ ישראל, שכולי עלמא חדש אסור מן התורה...], וכמוה את חסידות ברסלב, שביסודה היא 'דרך חדשה, שלא הלכו בה אבותינו, אברהם יצחק ויעקב'. אבל כדי לדון בשרש הדברים, מבלי להתייחס לקהילה הספציפית, נבדוק אחד לאחד: האם ואיך שימשה המסורת את היהדות העתיקה? היא לא שימשה נושא מרכזי. יואב בן צרויה למד ממורה שלא היה בעל מסורת עד כדי טעויות בסיסיות במקרא (בבא בתרא כא:); ומאידך, חידושים נכונים מבחינה מדרשית התקבלו אפילו מתינוקות של בית רבן (שבת קד.). הסיבה לזה היא שהבנת פסוקי התורה ע"פ פירושים שאינם מקובלים מותרת לפי בעל 'חסד לאברהם' בהקדמת סיפרו 'בעלי ברית אברם', בעל 'אור החיים' בהקדמת ספרו זה ועוד רבים. למעשה, על רוב פסוקי הנ"ך אין דרשות הלכתיות, וידועים דברי הרמב"ן (ויכוח, אות כז) ורבי יחיאל מפאריס (אוצר ויכוחים עמ' 82) על סמכות האגדות. על דרשות הלכתיות, כגון דרשת הגמרא במסכת פסחים (טז:) בביאור השאלות במבחן יהוידע הכהן, כבר כתב רבי אלחנן וסרמן (קובץ מאמרים ח"א) ש'מכל מקום אין המקרא יוצא מידי פשוטו!', כי כשזה היה נוח, ושימש סיבה להתקפה על המזרחי, זה נהיה כשר! מקורות השראה לדברי הרב וסרמן אפשר למצוא בפירוש רש"י לתורה, שפסוק המלמד הלכות חמורות מתפרש על ידו 'לפי פשוטו: כמשמעו' (דברים כב, כח). וכבר ידועים דברי הרשב"ם (תחילת וישב) על דיונו עם רש"י בעניין פשוטו של מקרא, וד"ל. מהות לימוד התנ"ך והתלמוד ללא מסורת מדבריך במשל הילד יוצא שהלומד ללא מסורת, כילד, שאין לו אפילו מושג בכתוב. כנראה שאין תועלת ללמוד ללא מסורת, ואפילו תורה אין בו! אולם, הנודע ביהודה למשל, שבפסיקותיו לא חת מאיש, וישנה תשובה ממנו, בה הוא דוחה 6 פסקים של ראשונים ועוד תשובות רבות החולקות על גדולי האחרונים בקלות, כתב באחת מתשובותיו (ח"ב אה"ע סימן קיא), בנושא שהיה מחלוקת בינו לרוב חכמי דורו (ראה ח"א שם סימנים עה-פא) "...כי בגוף הדיון שחידשתי שמה שאמרו אין שליח לדבר עבירה – גם השליחות בטל, דבר זה אי אפשר לסתרו, אפילו יבואו כל חכמי ישראל לא יעקרו דברי הגמרא מפשטן...". כלומר: 'אני הבנתי ככה את הגמרא, ואפילו יבואו כל חכמי ישראל [שלבטח בעלי מסורה הם לא פחות ממשה טודרוס מירושלים], לא אתחשב בהם, כי זהו פשט הגמרא להבנתי!'. אבל כשהיה צורך בחידושו זה על מנת לתקוף את המזרחי בעניין היתר המכירה, הוא נהיה מאורו של עולם, וחידושו נעשה כקילורין לעיניים! האם החרדיות מבוססת על 100% דברי רבותיה, שלכאורה הם בעלי מסורה? ומה קורה כשבעלי המסורה אמרו בעד המזרחי??? – אין בעיה, פשוט מצנזרים. ראה http://www.bmty.org/es/archives/29 ועוד רבים. אז אנא, בא נוותר על דיון בעניין המסורת! דעת רבנים מדורות קודמים, לכאורה בעלי מסורה, על הליכה לצבא לבטח קורא אתה בימים אלו את ספרו של מהרא"ל צינץ 'אריה שאג', העוסק בימי התשובה, ומסביר (דרוש א) שרוע גזירת הקנטוניסטים היא היות ילד בסביבה גויית לזמן רב, הכולל אכילת נבלות וטריפות וכדו'. למה הוא השמיט את האיסור ללכת לצבא ככלל? הקנטוניסטים יותר טובים ממדינת ישראל?! 2) מעניין כיצד הפכה המדינה ל'שייכת' לקבוצה שלא רצתה שתהיה, ולאחר ההכרח להגיע אליה [השואה] היא עדיין לא מודה בטובתה ואפילו לא מתפללת להצלחתה [מה שהיה נהוג גם במדינות הגויים, ראה שו"ת 'בית מרדכי' מאת הרב פרופ' פוגלמן (סימן חי)] – ועוד טוענת שהמדינה הארורה הזו שלה??? וכאן מגיע מה שנקרא בשפה המקצועית 'דיסוננס קוגנטיבי'. זה לא סוד שהעברות מגיעות בגלל גלות עשו, ובעיקר פריצות ושיחה בבית הכנסת [מוכר משהו?] (יערות דבש ח"ב דרוש א); מי שבארץ ישראל הוא בהכרח צדיק, גם אם לא נראה כך (חסד לאברהם מעיין ב, ראה הקדמת ישכיל עבדי ח"ה), ואין תורה כתורה ארץ ישראל (מדרש בראשית). אז איך בדיוק המדינה רעה?! רק תסביר! ועכשיו חידה: טענת אגודת ישראל באירופה היתה, שאינה מוכנה 'להכיר' במדינת ישראל אלא אם כן תהיה בה חוקה דתית. האם באמת מישהו היום רוצה מדינה עם חוקה דתית, ומה יהיה אם החוקה תהיה מזרחיסטית? 3) אני מוכרח להמשיל את קריאתך ב'בשבע' לילד בן 3 שראה ציורים ונזכר הלכה וכו' – אם רצונך להכיר את הקהילה המזרחיסטית עליך לחיות בה/לחקור אותה לא פחות זמן מההיכרות שלך עם קהילתך, ואם רצונך סתם להשיג על קהילה שאינה תואמת את עמדתך, כדאי לך לבצע את מאווייך בצורה מוסרית [על קופים? גם זה לא מוסרי...]. ולסיום, אני מניח שציפייתך הראשונה היתה שיאיר יתבונן בדבריך, ילמד מהם ואולי יחזור בו מכמה מעשים. אז אנא, קח בחשבון שלכל מטבע ישנם שני צדדים! אחיך אוהבך, נפתלי
תוקן על ידי אחרחוק ב- 18/08/2013 01:08:47
 |
|
|
|
|
|