| נשלח ב-31/10/2013 21:10 |
|
| |
הרצאה מעניינת בנושא 'דעת תורה' - אקטואלי ביותר
מי שמעוניין להבין את שורשי ההתנהגות של ההחרמות והנידויים מול אלו שאינם מוכנים להתכופף לסמכות תורנית פלונית (במקרה מדובר ברב שטינמן). למה יש כאלו שרואים את זה כאסון? הרי לא מדובר באנשים שמצהירים שהם כופרים במושג 'דעת תורה', אלא שהם מעוניינים לציית לאדם אחר (במקרה זה הרב אויערבאך). ההרצאה הזו - מאת יאיר הלוי שנמסרה בישיבת הר עציון לפני שנתיים - תסביר לכם מה התפיסה העומדת מאחורי הבלגן הזה. אני נהניתי ממנה מאוד וממליץ בחום.
פשוט ללחוץ על הלחצן הימני בעכבר ולשמור את הקישור.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2013 07:24 |
|
| |
חזק ואמץ
תודה!
האם אפשר להשיג נוסח מתומלל-כתוב? (אני איני נוהג לצפות בלינקים או להקשיב. לוקח זמן רב מדי). האם יש למצער סיכום של הטענות המרכזיות, או שתוכל לסכמן בעצמך?
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2013 09:50 |
|
| |
הוא מתאר את הההתפתחות של המושג "דעת תורה", ע"פ גישתו של בני בראון, ובתוך הדברים מסביר את הייחודיות של הרב שך כמנהיג יחיד של הציבור הליטאי (שאפילו המתנגדים אליו רואים אותו כמנהיג יחיד). זה נתן לי הבנה אחרת לגמרי במהלכים של הגר"ח קניבסקי. אני האזנתי לזה בנסיעות, כך שזה לא גזל לי זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2013 10:18 |
|
| |
חזק, תודה על הקישור. אף שאין בהרצאה חידושים של ממש (לאחר עבודותיו של מורו ד"ר בראון שהובאו כבר לרשות הרבים), הרי הנושא מוצג בסדר ובבהירות ויכול לשמש כמבוא מועיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2013 22:55 |
|
| |
אכן, לא חידושים אלא תמצות בהיר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2014 18:57 |
|
| |
סוף סוף התפנתי לשמוע את ההרצאה. מעניינת ועניינית! הוא מזכיר את הנאום של ר' אלחנן וסרמן בכנסיה השלישית של אגו"י, שבא הסביר בעורמה [שלפי איך שהוא מציג, גובלת בחוצפה] שהוא מייצג את דע"ת, בניגוד לרוב. יש אפשרות להשיג את הנאום הזה? איפה הוא מופיע [בקובץ מאמרים מופיע חלק קטן מנאום, ומצויין שהוא מהכנסיה השלישית, ואין בו כלום בנושא זה - אולם יתכן שמדובר בנאום בכנסיה השניה שמופיע שם, עי"ש]? [עם הפרשנויות]
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2014 11:43 |
|
| |
תוקן על ידי אחרחוק ב- 20/06/2014 11:49:01
|
|
|
|