ככל הנראה, הציבור הכי דחוי בבחירות הקרובות הוא ציבור החרדים העובדים.
בבחירות הקודמות הצליחו לצערינו, הפנאטיים למכור שלפיד רוצה להרוג את כולנו, וכמובן: אין דרך אחרת, אחרי הכל "כולנו חרדים". והצליחו (יחסית)...
עד כמה שידוע לי, בבחירות אלו אין אפילו דיון רציני בנושא.
אפשר לשאול: מה עלינו (עובדים, תומכיהם, אוהבי השלום והקירבה למודרנה) לעשות כעת? האם יש מה להלחם על מקומינו? האם כדאי להרחיב את האופציות לכיוון מפלגות לא אשכנזיות, לא חרדיות או לא דתיות? האם כדאי לא להצביע כמחאה?
מה דעתכם?
נשלח ב-18/12/2014 03:36
לאחר שדגל התורה ברוב טימטום דחתה את מועמדותו של נציג העובדים במפלגה, עו"ד משה מורגנשטרן, להצבה במקום השמיני ושיבצה שם עסקן-מקורב נוסף, לא נותרה ברירה אלא לחשוב על מפלגות אחרות. מפלגה שטוענת ש"כל קול חשוב וקריטי" לצבירת כח מול צוררינו, ולמרות זאת משבצת במקום ריאלי אדם שלא יוסיף לה אפי' קול אחד, במקום אדם שעצם הגדרתו כנציג העובדים היתה מביאה לה אלפי קולות, מעידה על עצמה שכל מערכת הערכים שלה מסתובבת סביב ג'ובים למקורבים ושליטה בהמונים. ומשכך אין לסמוך על ראשי המפלגה שיפעלו לטובת הציבור, במיוחד לא כאשר זה יתנגש עם אינטרסים אישיים שלהם.
טימטום ושחיתות!
עד שהם לא יקבלו מכה בקלפי הם לא יבינו. אז כדאי, לפחות הפעם, להכותם ע"י הצבעה למפלגות אחרות או הימנעות מהצבעה.
מסכים עם העיקרון. בוודאי שהכנסת סורוצקין היתה חוצפה, כפולה ומכופלת למעשה, כשבעצם מדובר בעוד לאו אחד. זה נראה כאילו משפחת לאו מנסה בשנים הקרובות לשלוט על כל הברזים, ואולי להפוך את הרב לאו לסוג של 'מרן' (סטייל הגע"י).
אני נוטה לארגן מחאת 'לא להצביע'. עד שלא יקבלו מכה, לא יבינו!
נשלח ב-18/12/2014 18:02
רוב השיח נמצא בפייסבוק, בקבוצת "חי"ש - חרדים ישראלים"
באופן עקרוני, אני מסתייג מאוד מהגדרה נפרדת של "חרדים עובדים" כקבוצה בפני עצמה, היות ואני רואה בעניין זה חרב פיפיות. החרדים העובדים אמורים להיות חלק בלתי נפרד מאחיהם לומדי התורה, והניסיון לפעול באופן מאורגן תחת הכותרת "חרדים עובדים" עלולה לחזק את אלו המבקשים להרחיק אותם בבתי הכנסת בתלמודי התורה בישיבות בבתי הספר לבנות ובשכונות המגורים.
יחד עם זאת, אני בהחלט חושב שישנה בעיה גדולה עם העובדה שהמפלגות החרדיות אינן דואגות לאינטרסים שאינם עולים בקנה אחד עם העמדה המרכזית, כדוגמת סיוע למוסדות חינוך המשלבים לימודים כלליים במידה כזו או אחרת מעבר למקובל, דאגה לצעירים חרדים המבקשים לשרת בצה"ל במסגרת מתאימה, סיוע לסטודנטים חרדים במוסדות אקדמיים שונים, עזרה לחרדים בהשתלבות בעולם העבודה, מניעת אפליה של חרדים עובדים במוסדות החינוך ובקהילות בני תורה וכיו"ב.
התקוה הגדולה ביותר היא ליצור מצב שבו הח"כים החרדים כולם דואגים להשגת המטרות הנ"ל, ולצערי אינני מבין מספיק מה מונע מהם לעשות זאת. אולם במציאות הנוכחית שהם נמנעים מכך, אני לא יודע אם לנציג מיוחד שהיה מציב לעצמו מטרה כזו הייתה יכולת גדולה להשפיע.
באופן אישי, אני סבור כבר כמה שנים שהגיע השעה להשתלבות נציגים חרדים בכלל המפלגות הישראליות, ושאין צורך במפלגות חרדיות מובהקות, אבל גם כאן אין לי רעיון כיצד ניתן לממש את הרעיונות באופן מעשי.
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 21/12/2014 11:43:57
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
נשלח ב-23/12/2014 03:00
בןציון
אין ספק שהמצב הרצוי והאופטימלי הוא אחדות בין כל החרדים ובודאי בציבור החרדי-ליטאי. דא עקא שנעשו אין ספור נסיונות מצד החרדים העובדים לשבור את חומות הבידול, הניכור, ההדרה, האפליה והזילזול שנבנו ובוצרו לא על ידם, אלא על ידי המתנשאים מעליהם בטענות שונות, משונות ושקריות. המצב הלא רצוי שציינת, ובצדק, הוא עובדה קיימת המסרבת בכל תוקף להשתנות, ומשכך לא נותרה ברירה כי אם לפעול למענם כמגזר נפרד. אם בדגל התורה ואם במסגרות אחרות.
הציבור הזה שבע עד לזרא את הבטחות הסרק והשקר בהן האכילו אותם החוגים האחרים, במיוחד גפני וחבריו ("כולנו חרדים עובדים", "אתם חלק מאיתנו", "אנחנו נדאג לכם") ולכן אנשים איכפתיים מתוך הציבור הזה פועלים באפיקים נוספים ע"מ לקבל את הסיוע והדאגה לצרכיו.
באופן אישי, אני סבור כבר כמה שנים שהגיע השעה להשתלבות נציגים חרדים בכלל המפלגות הישראליות, ושאין צורך במפלגות חרדיות מובהקות, אבל גם כאן אין לי רעיון כיצד ניתן לממש את הרעיונות באופן מעשי.
הזירה הפוליטית עובדת בצורה מאוד פשוטה - יש לך מנדט - יש לך כוח, אין לך - לך לך...
ביום שהזרם החרדי המתחדש יהיה בעל משמעות אלקטורלית - יהיה זה פשוט מאוד להציב נציג במפלגת הליכוד (ימין, כי הרוב נוטה לימין) ולקרוא לכולם להצביע לו. יתרה מזו ביום שתהיה לנו משמעות אלקטורלית - המפלגות החרדיות ירוצו אחרנו ויתנו לנו מקום של כבוד.
עד אז (וגם לאחר מכן) - הנכון הוא להשתלב בעמדות השפעה ושליטה במגזר הציבורי. כי את לפיד אפשר להזיז בשניה ממשבצת שר האוצר - את הפקידים לא.
נשלח ב-27/12/2014 23:58
למה לא להצטרף לאלי ישי?
אומנם אני באופן אישי מסופק אם אצביע לו, אבל הוא נראה האדם היותר מתאים לרוח "אגודה אחת"/החרדים העובדים.
הצטרפות כזו שתקזז מנדט מיהדות התורה תגרום גם לחברי הכנסת שלה להילחם על החרדים המבקשים לחיות חיי עבודה נורמליים וללמוד לימודים אקדמאים לפרנסתם.
נשלח ב-28/12/2014 10:29
כל זמן שהמדיניות הרשמית היא "מקצוע זה טריף" אין סכוי לנציג שייצג במוצהר אנשים עובדים. בשביל כך יש צורך במהפך עקרוני ולא מניעת מנדט אחד צשנה את ההשקפה
נשלח ב-28/12/2014 20:36
אני חושב שאתה טועה.
אם יהא נציג לאנשים עובדים במפלגות אחרות, שקהל המצביעים המסורתי של ג' ו-ש"ס יצביע אליו, תוך התעלמות מגדולים שנבחרו על ידי העיתונאים, פתאום תהא "תחרות יופי", של איזו מפלגה דואגת יותר לחרדי העובד.
לדעתי אלי ישי שלא מחוייב לשום ממסד יכול ללכת על נישה זאת.
נשלח ב-28/12/2014 20:52
אתם בבוץ בלי קשר לבחירות. אוהבי מודרנה לא מיוצגים על ידי אגודת ישראל, חרדים עובדים כן מיוצגים.
נשלח ב-29/12/2014 10:11
דווקא מפלגתו של שרפ ממש לא בבוץ!, אם תדע מניין הביטוי "הבחירות בפתח ואנחנו בבוץ", תכף היו מצטיירים לך כל מיני 'עסקנים' חרדים משונים. לגופו של עניין (לגבי ישי), רעיון טוב להפגש איתו וכדו', השאלה אם לא ינה כל הזמן "לוכיח" שהוא "עדיין חרדי", כהתנהגותה הנצחית של ש"ס, וגם הוא לא יחפוץ להכנס לדיאלוג עם העובדים. אולי הפעם זה שונה בגלל שבלא"ה הוא פנה לתקומה. לדעתי התשובה תבוא ממנו, וכשאחד הנציגים של הציבור הליבראלי יותר (בצ"כ, עובדים זה לאו דווקא עוסקים במלאכה לפרנסתם; מי שהכיר לי את פורום זה הוא אברך אולטימטיבי. עובדים זה סגנון חיים פתוח יותר שמאפשר להגדיל ראש בכל צורך, והדוגמה היא יציאה לפרנסה). אז נקבל תשובות מישי. יתכן מאוד שהדבר ישפיע על כל המפלגות החרדיות. הלוואי.
אני מתחיל לחשוב שבאמת עדיף שהמפלגות החרדיות יעלמו, ובמקום זה יהיו נציגים חרדים במפלגות כמו הליכוד, הבית היהודי.
יש אמירה ידועה,ש חלק מהעניין של ההליכה לבחירות זה בעצם ההכרזה שיש ציבור גדול של יהודים שנאמן לה' ולתורתו, בלי קשר לתועלתיות שהנציגות תפעל בכנסת.
אני חושב שכיום יש פחות משקל לאמירה הזאת, בעבר, הציבור החרדי היה שולי מאוד, והיה עניין להראות שהנה על אף שכאילו כבר ספו ותמו יראי ה', בכל זאת יש ציבור גדול של יהודים שמכריז על אמונתו בתורת ה', אבל כיום, נראה לי שהמצב שונה, כולם יודעים שהציבור החרדי הוא ציבור גדול, ואשר גדל מיום ליום, היום כבר הגענו למצב שיש פחד אמיתי אצל החילוניים שהחרדים הולכים לגנוב להם את המדינה מהידיים שלהם, אני חושב שהיום אין צורך בעניין של להראות על ציבור גדול של חרדים לדבר ה'.
ויתרה מכך, אני חושב, שההיפך הוא הנכון, התוצאות של הבחירות דוקא לא משקפות את הגידול העצום של הציבור החרדי, אלא הפוך, השאלה תמיד נשאלת, אם אכן הציבור החרדי גדול כל כך, למה לא רואים את הגידול בנציגיו בכנסת.
אשר על כן, כבר אין את העניין במפלגה חרדית עצמאית, ויתכן מאוד שכבר עדיף להעמיד נציגים חרדים במפלגות הגדולות.
תוקן על ידי קסת ב- 29/12/2014 23:13:02
נשלח ב-30/12/2014 13:08
קסת כתב:
אני מתחיל לחשוב שבאמת עדיף שהמפלגות החרדיות יעלמו, ובמקום זה יהיו נציגים חרדים במפלגות כמו הליכוד, הבית היהודי.
יש אמירה ידועה,ש חלק מהעניין של ההליכה לבחירות זה בעצם ההכרזה שיש ציבור גדול של יהודים שנאמן לה' ולתורתו, בלי קשר לתועלתיות שהנציגות תפעל בכנסת.
אני חושב שכיום יש פחות משקל לאמירה הזאת, בעבר, הציבור החרדי היה שולי מאוד, והיה עניין להראות שהנה על אף שכאילו כבר ספו ותמו יראי ה', בכל זאת יש ציבור גדול של יהודים שמכריז על אמונתו בתורת ה', אבל כיום, נראה לי שהמצב שונה, כולם יודעים שהציבור החרדי הוא ציבור גדול, ואשר גדל מיום ליום, היום כבר הגענו למצב שיש פחד אמיתי אצל החילוניים שהחרדים הולכים לגנוב להם את המדינה מהידיים שלהם, אני חושב שהיום אין צורך בעניין של להראות על ציבור גדול של חרדים לדבר ה'.
ויתרה מכך, אני חושב, שההיפך הוא הנכון, התוצאות של הבחירות דוקא לא משקפות את הגידול העצום של הציבור החרדי, אלא הפוך, השאלה תמיד נשאלת, אם אכן הציבור החרדי גדול כל כך, למה לא רואים את הגידול בנציגיו בכנסת.
אשר על כן, כבר אין את העניין במפלגה חרדית עצמאית, ויתכן מאוד שכבר עדיף להעמיד נציגים חרדים במפלגות הגדולות.