בית פורומים נוער חרדי

בדידות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2008 14:37 לינק ישיר 
בדידות

אתם מרגישים לפעמים שאף אחד לא מבין אתכם או לא רוצה להבין?
אתם מרגישים לפעמים שאתם במצב לא ברור ולא כ"כ מוגדר?
אתם מרגישים לפעמים שדברים שלא בטוח שהם אסורים נאסרים עליכם?
אתם מרגישים לפעמים שבא לכם לפרוק הכל ולנתץ את המסגרת?

שמעתי כ"כ הרבה מאנשים דברים דומים, למה זה?!?

גם אני חבר בפורום נוער חרדי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2008 09:33 לינק ישיר 

יש שלב בחיים שאנחנו מתחילים להיות עצמאיים יותר. בשלב זה אנחנו בודקים את דרך החיים המוכרת לנו, ואמורים להפנים אותה ולהפוך אותה לחלק מחיינו. בשלב זה טבעי ביותר שמתעוררת בנו התנגדות, היא הכרחית בשביל הבחירה האישית שלנו. אולי אנחנו גם מגיבים בתוקפנות, דוחים את המבוגרים מנסים לשלוט במצב לבד, בלי עצות (שלא יכריח אותנו) ומה שקורה זה, שזה גם נראה כאילו לא מבינים אותנו.
צריכים להכיר את התקופה הזאת ולקבל אותה באוירה אחרת. הגוף משתנה, וגם הוא משפיע על האישיות המתבגרת. תמשיכו להאמין שההורים והמורים וכו' מחפשים את טובתכם, במקביל השתמשו בכוחות שלכם וידע שצברתם והחינוך שקבלתם ובעז"ה תצליחו לקבל הכל בהבנה ובחכמה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2008 13:55 לינק ישיר 

משתוקקת,
זה מדהים,
השאלה היא איך ניתן להשפיע על עצמנו להאמין שההורים באמת רוצים בטובתינו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2008 14:06 לינק ישיר 

בן אדם בוגר לא יכול לשקר לעצמו שבכל דבר שהורים רוצים- מבקשים- אומרים הם רוצים את טובתו. הרבה פעמים הם רוצים את טובת עצמם.
אבל כן, בגדול להורים אכפת והם רוצים את טובת הילדים שלהם

כשהנשמה מאירה גם שמים עוטי ערפל מפיקים אור נעים.
הרא"ה קוק זצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2008 14:21 לינק ישיר 

עולה את מתקיפה כאן את כל המושג הורות.
האם יש הורה שיעדיף את טובתו האישית על פני טובתו ילדו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2008 14:27 לינק ישיר 

כשהיא נוגדת את טובתו הוא, צר לי, זה קיים.

הרא"ה קוק זצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2008 14:31 לינק ישיר 

אגב בקשר להרגשת בדידות,
המעניין הוא שכולם ללא יוצא מן הכלל מרגישים ככה לפחות לפעמים, אבל אף אחד לא יודה בזה (;

הרא"ה קוק זצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2008 14:41 לינק ישיר 

עולה,
הנה אני הודתי בזה <חלקית> ע"ג הפורום קהל עם ועדה :)

אני עדיין מופתע מהקביעה, אולי ההורים שלי שונים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2008 14:45 לינק ישיר 

ברור שההורים שלך שונים, אבל לא מדובר על ההורים שלי.. מכירה הרבה זוגות הורים.

הרא"ה קוק זצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2008 14:55 לינק ישיר 

בחור, יש הורים יותר ליברלים ונותנים את כל חופש הבטוי וחירות לילד, ויש הורים שמאד איכפתיים ומרוב דאגה ואחריות על הילד (שגדל ויש לו כבר דיעה כשלעצמו) הם תופסים שליטה ורוצים שהילד ימשיך בדרכם או יממש את שאיפותיהם וכאילו כופים עליו לעשות להם נחת.
הרבה פעמים הורים רואים את טובת עצמם מתוך דאגה לטובת ילדיהם אבל לא תמיד הם יודעים להשים את הגבול בין חופש הבחירה והעצמאות של הילד לבין ההורות ותפקיד החינוכי..

אני חושבת שכדי שנפיק את מירב התועלת, צריך להפריד בראש בין ההורים לחיים שלנו. ז"א תמיד לקבל בגישה חיובית את מה שההורים רוצים ומצפים.. אבל לא תמיד אפשר וניתן או ראוי ונכון לבצע וללכת בדרך שהם רוצים. 
אז להקשיב- זה תמיד נותן ומעשיר(במיוחד מהורים שרוצים רק טוב עבורינו). והאחריות שלנו בעניין זה השיקול דעת וביצוע המעשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2008 15:16 לינק ישיר 

קוטבית, בין הבתרים קראתי קביעה שכזאת <תקני אותי> הורים רוצים להשלים את עצמם ע"י התנהגות מסויימת של הילד, ובכך הם כביכול מפצים את עצמם על התנהגות מסויימת שלהם, ואו חסרונותיהם,

אני עדיין מחפש את הברומטר מה נכלל בכלל הדאגה הטבעית והרצון הכן של ההורים לטפל בילדיהם ולדאוג לטובתו,
ומה יצא לכלל הדאגה העצמית שלהם והרצון לפצות את עצמם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2008 15:36 לינק ישיר 

הבנת נכון בחור, בין השאר יש גם את הקביעה הזו שהורים רוצים להשלים את עצמם.......
זה קורה הרבה. אך כמובן שיש גם הורים שלא דורשים מאום מהילדים- בדבר שהם עצמם לא עומדים בו. אז בא לא נכליל את כלל ההורים..(נהיה פיירים)

כשאני חושבת על ההורים שמצפים מילדיהם ליותר, הם לא עושים זאת ממש מתוך אגואיסטיות, (כי מה שלא יהיה- הם מנסים לייצר מוצר חדש ולא כמוהם. אז אפשר לקרוא לזה מין פיצוי עצמי אבל זה לא פותר אותם..) ההורים רוצים שהילד יהיה טוב מהם, ואיפה שהם כשלו- שם הילד יצליח, ובמקום שלא הצליחו למצות את שאיפותיהם האמיתיות(!) הילד יממש..
ואם נעמוד מול הדברים, זו דרישה לא הגיונית. כי לכולנו יש יצרים. ואם הם לא עמדו בזה ולא הצליחו ללכת עד הסוף עם השאיפות, אז אין להם שום זכות לדרוש זאת מהילד. מה שכן, הם יכולים לחנך לזה, ולהעריך את זה ודבר על שאיפותיהם וכד' אבל ברגע שהילד לא מימש זאת- הם לא צריכים כ"כ ליפול ברוחם.. הרי ידוע שיש ירידת הדורות והילד יוצא קצת פחות מההורה ברמה הרוחנית (-זו לא קביעה..)
בכל מקרה- ההורים פה רוצים את טובת הילד. גם כשהם דורשים ממנו מימוש ציפיות שלהם- זה לטובתו, זה החינוך והערכים שהם דוגלים ומאמינים שזה לטובת הילד.
כי בעצם כל מה שאנחנו פה בעוה"ז זה לעשות רצון אבינו שבשמים. אז אם ההורים דורשים רמה רוחנית גבוהה יותר, זה לא אומר שהם רואים רק את טובת עצמם ופיצוי עצמי וכד' כי הדרישה שלהם כלפי הילד היא לשם שמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2008 15:17 לינק ישיר 

קוטבית,
היטבת להגדיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2008 21:26 לינק ישיר 

תודה למקשיב..!

בחור, מה איתך? היטבת להבין??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2008 22:23 לינק ישיר 

קוטבית,
היטבתי להבין:)
מלבד נקודה אחת שאינני שלם איתה,
אבל אין לי כעת את הריכוז הזמן והיכולת להגדיר אותה
בל"נ מחר יש עוד יום,

לילה טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 15:37 לינק ישיר 

אנסה להתעלם רגע ממה שכתבת ולהגיע מכיון שונה,
לא כל ההורים ככל הנראה מודועים לירידת הדורות והראיה הטובה ביותר היא השאיפות הבלתי הגיוניות <לעיתים> שהם דורשים מילדיהם,

האם ההורה לא אמור לשים קו גבול בין שאיפותיו הדימיוניות והשלמת עצמו לכוחותיו של הילד?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > בדידות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext