| נשלח ב-15/7/2008 23:39 |
|
| |
יש לי שאלה...
מה הכוונה חרדי מודרני לדעתכם. במה זה מתבטא?
והאם זה דבר חיובי או להפך?
(חוות דעת שלכם)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 23:46 |
|
| |
לדעתי חרדי מודרני שווה
לחרדי בתחפושת
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 00:12 |
|
| |
אני רואה את המודרניזציה כפתיחות בפן של לעשות גם מה שלא 'מקובל חברתית' אבל כלפי שמים זה כן מקובל. פתיחות בגישה לחיים. יש אנשים שיותר פנאטים ולא מוכנים לשמוע דיעות שונות, רוצים לחיות בתוך בועה חברתית של אנשים כמוהם ונוהגים בשמרנות יתר. עד כדי מצב שהילדים לא נחשפים בכלל לעולם הזה עם כל הגשמיות.
הצד המודרני- הוא זה שרוצה להנות גם מהעולם הזה והחומריות שבזה וביחד משלב עבודת ד' נאמנה מבלי לפגוע בקדושה. וזה כולל פתיחות בקבלת אנשים שונים, דיעות שונות, היחשפות לעולם הגשמי תוך שימת גבולות ברורים ועקרונות חזקים.
יש היום הרבה כאלה שמכנים את עצמם 'מודרנים' בעוד שהם מרשים לעצמם פתיחות ללא גבולות ועוברים עבירות חמורות בפרהסיא ו.....מתחבאים מאחורי לבוש חרדי/דתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 00:17 |
|
| |
לא מכיר..
אצלי יש עובד ה'
ויש מי שלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 03:11 |
|
| |
לדעתי זה מושג מעצבן, אין לו הגדרה וכל אחד משתמש בו למה שהוא רוצה לחיוב ולשלילה זאת עוד דרך לתייג אנשים שונים ומורכבים לקבוצה. אפרופו האשכול על סטיגמה חרדי מודרני זאת "הסטיגמה" לאלה שרואים במודרני חסרון כל אחד שלובש בגד מודרני הוא מודרני וזה כבר לא משנה איך הוא בשאר הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 08:55 |
|
| |
לפי דעתי חרדי מודרני זה חרדי שעושה מה שבא לו (ויש כאלה שיש להם גבול מסויים) בדר"כ זה מתבטא בלבוש אופנתי במיוחד- מותגים וכד', מקומות בילוי שלא מקובל שחרדי ילך לשם...
מה שחבל שלפעמים משתמשים בפתיחות הזו לכיוונים שליליים
אני חושבת שזה חיובי, זה טוב להנות קצת מהחומריות אבל צריך לשים גבולות וחשוב שיהיו עקרונות כדי שזה לא יבוא על חשבון משהו אחר..
צירפתי הגדרה של "חרדים מודרניים":
חרדים מודרניים הינם אנשים המגדירים עצמם חרדים, אך בניגוד לרוב רובם, אינם רואים עצמם מנותקים מן העולם המודרני. מדובר באנשים שאינם רואים סתירה בין היותם "מקפידים על קלה כחמורה", וכן שמירתם על חזות חיצונית "חרדית" (הכוללת בדרך כלל חליפה שחורה ומגבעת), לבין תפיסתם החיובית את ההתפתחויות הטכנולוגיות והחברתיות.
לדוגמה, הם אינם שוללים הכנסת אמצעי תקשורת המוכרזים לרוב כ"מוקצים" בחברה החרדית הכללית לביתם, כגון מחשב, אינטרנט ואף טלוויזיה. הם גם אינם רואים רע בשילוב לימוד לימודי חול וקבלה מבוקרת של תוכני תרבות כלליים. מקרב ציבור זה ישנם הרואים בחיוב את גיוסם של חלק מבני הישיבות, שאינם בנויים ללימוד ממושך לצה"ל, במסגרת הנח"ל החרדי. לא ניתן לשייך את החרדים-מודרניים לקבוצת החרדים לאומיים, שכן הם אינם מגיעים מקרב הציבור הדתי לאומי, ואינם רואים לרוב את נושא ההתיישבות וארץ ישראל כאחד הנושאים המרכזיים בחייהם.
המושג "חרדים מודרניים" מהווה מושג חדש, ולא ניתן להגדיר אותו כיום כזרם בפני עצמו, אף על פי שייתכן שבעתיד קבוצה זו תראה עצמה כזרם נפרד. היא מהווה סמן לשינויים פנימיים שמתרחשים בשנים האחרונות בתוך החברה החרדית, הגורמים לחלק נרחב ממנו להיות מקושרים יותר לעולם המודרני.
לדעת חלק ממצדדי "הזרם החדש", ההתקרבות לעולם המודרני הינה דרך חיים שמשמעותה להפסיק לראות את העולם הכללי כעולם שכולו רע, אלא לחלופין כעולם שיש לקבל ממנו את הדברים החיוביים שבו, בד בבד עם דחיית השליליים.
מתנגדי ה"זרם החדש" טוענים שעצם הקשר עם העולם המודרני נועד בעקבות הימשכות אחרי העולם החילוני, ולהכנסת תכנים שליליים. משום שאין כל דרך להימנע מהתכנים השליליים השזורים בכל חלק באמצעי התקשורת החילוניים. וכן שבחלק מהמקרים הדבר מוביל להתדרדרות רוחנית ודתית ואף לחזרה בשאלה.
ניתן לומר כי בניגוד לישראל, ביהדות ארצות הברית הייתה קיימת תופעה של חרדיות-מודרנית (לא זו שנקראת בשם Modern Orthodox, שהיא כוללת גם זרמים הקרובים יותר לדתיים הלאומיים בישראל) כבר לפני שנים רבות, וזאת בשל השתלבותם של חרדים אמריקנים בתרבות הכללית, דרך מקומות העבודה והאקדמיה ועקב הצורך הפחות להסתגר כחומה בפני תופעת החילוניות היהודית. העלייה הגדולה של יהודים חרדים מודרניים מארצות הברית לישראל בשנים האחרונות והצטרפותם של צעירים רבים מזרם זה לישיבות החרדיות המובילות, תרמה להתפשטות התופעה גם בארץ.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 09:41 |
|
| |
חרדי מודרני זה חרדי שחי בצורה פחות מצומצמת.
ומוזר שאנשים לא חרדים מנסים להחליט מי חרדי ומי לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 09:55 |
|
| |
צרם לי משהו בהגדרה, סעיף שאני לא מצאתי שהוא חל על הציבור המדובר, לפחות כאן בארץ :
| 22מירי כתב: |  | |
חרדים מודרניים הינם אנשים המגדירים עצמם חרדים, אך בניגוד לרוב רובם, אינם רואים עצמם מנותקים מן העולם המודרני. מדובר באנשים שאינם רואים סתירה בין היותם "מקפידים על קלה כחמורה".........
הלואי!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 10:04 |
|
| |
מדובר על חוצניקים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 11:06 |
|
| |
משתוקקת,
יש חרדים מודרנים שמקפידים על קלה כבחמורה. ויש נשים עם רעלות שמתעללים בילדים שלהם, שבלי להכנס לעניין המוסרי, וודאי שזו עבירה.
אי אפשר להכליל לכאן או לכאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 13:50 |
|
| |
משתוקקת, יש לך סיבה לחשוב שיש בהם בעיה?!
ההגדרה היא כנראה אנשים חרדים שמתעניינים בהוויות העולם,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 13:53 |
|
| |
יש לי בעיה אחת, שפה בארץ ההגדרה של חרדי מודרני היא "קלקול". נכון שאסור להכליל, אבל לצערי לא מצאתי כאן אחד שיענה על ההגדרה הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 13:56 |
|
| |
אולי תבארי למה כוונתך
האם אין "חניכי" לציבור המודרני? האם אין רבנים? האם אין להם בתי חינוך טובים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 14:08 |
|
| |
בחברה החרדית בארץ השימוש במונח "מודרני" מעוות מיסודו. זה לא חינוך שהילד קבל מקטנותו, אלא פריצת דרך כלשהי שמביאה להיתרים ופוגמת בעיקר-הקפדה על קלה כבחמורה, קלות ראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 14:12 |
|
| |
זה לא נכון ולא בצורה גורפת, אני לא מעוניין לחזור לנושא הסטיגמות, אבל כאלו שנולדו להורים "מודרניים" הטענה לא קיימת, והם לא נראים לא מעטים כ"כ, כך שעדיין ההגדרה היא לא גורפת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 15:23 |
|
| |
מסכימה עם בחור, כיום המושג 'מודרני' הוא לא קילקול ולא מדובר על כאלה ש'ירדו' מהדרך. זה היה פעם.......
ועוד משו למירי וליטאי, אל תשלו את עצמיכם שהמודרניים מקפידים על 'קלה כבחמורה'.. זה לא נכון. אלא אם כן תאמרי לי מה ההגדרה של מודרניות, ובמה זה מתבטא אצלם.
מעבר לזה, אין ספק שאלה עם הרעלות- לא מוכיח על צידקות יתר..
|
|
|
|
|