בית פורומים נוער חרדי

כי הבגד עושה את האדם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2008 13:43 לינק ישיר 
כי הבגד עושה את האדם

יופי,
שמעתם על המושג הזה?
אתם מכירים אנשים יפים?
שימו לב שכאשר אדם בבגד מסויים הוא יפה וכאשר רואים אותו בבגד ואבזרים נוספים הוא נראה דוחה, אז הוא יפה או לא?

המסקנא המתבקשת היא "כי הבגד עושה את האדם".

מחכה לתגובותיכם

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 14:12 לינק ישיר 

המשפט "כי הבגד עושה את האדם" נאמר ע"י ר"ע,
עיין בגמרא לגבי אחיינתו של ר' ישמעאל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 14:19 לינק ישיר 

אולי תביא לכן את פרוט הגמרא. נשמע מעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2008 14:23 לינק ישיר 

תיכף אחפש בל"נ ,

מישהו יודע על אתר שאפשר להריץ בו חיפוש?

תוקן על ידי בחור_מעם ב- 03/08/2008 14:34:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 14:31 לינק ישיר 

השאלה היא מהו בגד יפה לדעתך

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 14:36 לינק ישיר 

ברור שאני מסכים,מי שאומר גם ככה אני מכוער לכן אני אלבש משהו מכוער,הוא מוסיף כיעור על המצב הקיים,גם אם דוגמן ילבש משהו מכוער זה יכער אותו בצורה כזאת או אחרת.

לכן,לדעתי אין ספק,הלבוש עושה את האדם,והוא זה שקובע עד כמה אותו אדם השקיע בעצמו,ועד כמה איכפת לו מהזולת,כי ברגע שאני הולך לבית הכנסת,חגים אני מתלבש יפה,למה? כי איכפת לי מהמקום הזה,ברגע שאני הולך לישון ,כנראה שלא אתלבש יפה,כי פשוט זה לא משנה איך אני אשן.

לכן בן אדם ברגע שהולך לפגישה חשובה,או בכלל אנשים רואים אותו,הוא צריך לסמל להם את מה שהוא רוצה שיחשבו עליו.

לסיכום :הבגד עושה את האדם ! לכן תשקיעו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 15:07 לינק ישיר 

נדרים דף סו, א גמרא  מעשה לסתור חסורי מחסרא והכי קתני ר' ישמעאל אומר אפילו כעורה ונעשת נאה שחורה ונעשת לבנה קצרה ונעשת ארוכה מעשה באחד שנדר מבת אחותו והכניסוה לבית ר' ישמעאל וייפוה וכו'

תודה למנהלת המקסימה יומקסים שמצאה את הגמרא.

תוקן על ידי בחור_מעם ב- 03/08/2008 15:07:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 15:21 לינק ישיר 

אם כך, בחורים יקרים, קחו את מי שמוצאת חן בעיניכם בפנימיותה ועשו ממנה יפה. למה יש המתעקשים על יופי מסויים....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2008 15:26 לינק ישיר 

מסיבה נורא פשוטה, אם היא לא יודעת לייפות את עצמה, אף אחד לא ייפה אותה,
כמו שלא יקחו בחורה בלאגניסטית ויסדרו אותה,

<אולי גם כי לא כולם יודעים את הסוד הזה>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 15:56 לינק ישיר 

אם היטלר היה לובש את הפראק של להבדיל הרב שך הוא היה נראה אחרת או מתנהג אחרת? הנפש עושה את האדם והבגד הוא רק הסוואה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 16:00 לינק ישיר 

אין ספק שכן, הבגד משפיע על האדם, <הדימוי פה לא נכון מכיון שאתה מדבר על בגד של אדם, ולא על סוג בגד,> אבל הגישה לכשעצמה אמיתית, שים לב שמלצרים עם הביגוד נראים אחרת ממתי שהם יוצאים מהאולם עם הביגוד הרגיל שלהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 22:39 לינק ישיר 

ברור שהנפש עושה את האדם והבגד הוא גורם חיצוני שיש לו השפעה לא קטנה על האדם, על ההתנהגות ועל הסגנון.

ראינו שבנובהרדוק לא ייחסו כל חשיבות לחיצוניות, ולהיפך- היחס היה בזוי לבגד ולהשקעה החיצונית והיו הולכים הבחורים בכפיפת קומה וברישול.. והיו משקיעים יותר בנפש וברוחניות..
לעומת הסבא מקלם שדרש התייחסות נאותה לחיצונית ונאם שאנו בני מלכים ולכן יש להתהלבש בכבוד ולהיראות בהתאם לעבד ד' ולא ללכת ברישול וכד'..
יש הבדלים בגישות, אך ברור מעל לכל ספק שגם בקלם היו מתלבשים בצורה מכובדת ולא הלכו אחר המודרניזציה ולא השקיעו את ראשם בלבוש, אלא נתנו לזה את המקום הראוי..
ואנו יכולים בהחלט לראות שככל שמשקיעים יותר בחיצוניות זה בא על חשבון הפנימיות ולכן צריך לשים גבול לכל דבר..

משתוקקת, כנראה שאין לך מה לעשות עם אחד כזה ששופט רק ע"פ חיצוניות ולא מעמיק לראות את היופי הפנימי..
פעם מישו אמר לי, עזבי חיצוניות(שתאמת.. קשה לי לא להתיחס לזה), תבדקי את אופי הבחור את מעשיו, את ההתנהגות וכד'.. כל השאר אפשר לשנות, אם את לא אוהבת סגנון או טעם.. אפשר לשדרג.. גם מראה חיצוני אפשר היום לשדרג הרבה.. אבל פנימיות-אין דבר חיצוני שיכול לשדרג אותו, זה עבודה, עבודת המידות וזה לא פשוט ולא קל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2008 00:01 לינק ישיר 

בנות ישראל יפות הן אלא שהעניות מנוולתן! (מסקנת דברי ר' ישמעאל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2008 15:09 לינק ישיר 

צירפתי סיפור קצר:

"הבגד עושה את האדם" אמר חכם אחד, ולבוש הוא אחד הדברים שמבדיל בין האדם לבעלי החיים. אבל האם שאלתם פעם את עצמכם בשביל מה בכלל צריך להתלבש? מי היה יצרן הבגדים הראשון בעולם והאם דוגמנות זה מקצוע מכובד? מבט מזווית חדשה על בגדים ועל אנשים...

זו הייתה שעת צהריים. סיימתי כמה סידורים נחוצים בעיר, והתחלתי לצעוד חזרה בדרך לביתי. פסעתי בנחת לאורך הרחוב המרכזי בעיר, נהנה מהשמש החמימה של סוף האביב. הגעתי לתחנת האוטובוס שהיה אמור לקחת אותי לאזור מגוריי, והתיישבתי על הספסל בהמתנה. סקרתי בעיניי את שאר העומדים בתחנה. ישבה שם גברת עם סלים גדושים במצרכי מזון, נראית כאילו היא חוזרת מהקנייה השבועית בשוק, זוג מבוגר בגיל העמידה, אישה צעירה עם תינוק בעגלה ועוד שני חיילים. כולם ממתינים, כמוני, לאוטובוס שיגיע. כעבור שתי דקות הגיעה לתחנה בחורה צעירה. לא אתאר לכם אותה, אך אומר רק דבר אחד - כנראה צניעות לא הייתה בדיוק הצד החזק שלה. היא הייתה יותר לא לבושה מאשר לבושה... היא נעמדה לצד התחנה, ממתינה גם היא לאוטובוס. הוצאתי מתיקי את העיתון והתחלתי לעיין בו. מזווית העין קלטתי פתאום דמות מתקרבת מרחוק, לבושה בשחור. חלפו עוד כמה שניות עד שאותו אדם התקרב לתחנה, וממבט מקרוב הוא התגלה כחרדי, לבוש במעיל שחור ארוך וכובע, וזקן שחור מעטר את פניו. הוא הגיע אל התחנה, העיף מבט אל העומדים שם ועיניו נתקלו בבחורה. הוא השפיל את מבטו וצעד שני צעדים לאחור. הוא ניגש אל מאחורי התחנה ונכנס אל חנות ירקות ופירות שהייתה שם. 'כנראה הוא מעדיף להמתין שם לאוטובוס כדי לא להיכשל במראות לא צנועים', חשבתי לעצמי, אך למרבה ההפתעה הוא יצא משם כעבור דקה אחת בלבד, אוחז בידו תפוח עץ גדול, אדום ומבריק. הוא חזר אל התחנה ומכל העומדים שם ניגש דווקא אל הבחורה. הוא הושיט לה את התפוח ואמר לה "קחי, זה בשבילך". הבחורה הופתעה מאוד, לא מבינה מה הוא רוצה ממנה. "בשבילי?", שאלה בתמיהה, "למה?", מבטאת בזה את סימן השאלה שעמד במוחם של כל הנוכחים בתחנה, שהאזינו דרוכים לדו שיח שהתקיים שם. האיש הרים את מבטו, הסתכל בעיניה ואמר לה בחיוך: "גם חווה לא ידעה שהיא ערומה עד שאכלה מהתפוח..." והלך.

(הסיפור עד כה אמיתי השאר כבר בדיחה...)

למחרת באותו קו אוטובוס, שוב עולה הצעירה הפעם בלבוש פחות חושפני ומתיישבת ליד אותו האברך, הצעירה מחטטת בתיקה מוציאה תפוח ומגישה לאברך.
האברך המופתע שואל" " מדוע את מגישה לי תפוח?"
עונה הנערה "כי עד שאדם אכל מהתפוח הוא לא ידע שעליו לעבוד כדי לחיות!"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2008 15:13 לינק ישיר 

ספור חמוד מאד,
סיומת שהורסת את הכל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2008 21:22 לינק ישיר 

חחחחחח... הפואנט של הסיפור מוצלח ביותר.
(היה עדיף לעצור את הסיפור עם התפוח הראשון..)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > כי הבגד עושה את האדם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext