בית פורומים נוער חרדי

השקפות עולם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/8/2008 22:42 לינק ישיר 
השקפות עולם

אני נערה מתבגרת דתיה לאומית המחפשת את דרכי.

אני רוצה לדעת יותר על העולם החרדי והשקפותיו.

על ההבדלים בין הציבור הדתי לאומי לציבור החרדי.

תודה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 22:48 לינק ישיר 

מאד אשמח לסייע, אולי תוכלי רק למקד את החיפוש ולהצביע על הנקודות השקפתיות ואחרות שמעניינות אותך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 23:00 לינק ישיר 

ארץ ישראל, תורה, עבודה.

היחס בין הציבור הזה והזה.

מה אתם חושבים על הציבור הדתי לאומי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 23:12 לינק ישיר 

אוקיי, אצלנו הדירוג הוא תורת ישראל ורק לאחר מכן ארץ ישראל, אין מחלוקת ביחס אל הדברים <מקווה בכל אופן> האדם נברא בכדי להנות מבריאתו של הבורא, זהו שורש כל הדברים, ובכדי שנרגיש טוב עם עצמנו שאיננו אוכלים אוכלים לחם חסד מידו הברוכה אנו כביכול "משלמים" בהתנהגותינו ובאורחותינו, כאשר אנו מתנהגים כדרך אשר הורה לנו הבורא, אנו שלמים ומשלימים את עצמנו, האם הדרך הנכונה היא בשיטה כזאת או אחרת נחלקו בה גדולי עולם, התוצאות מדברות בעד עצמם, ע"כ בנושא זה עבודה, לימדונו חז"ל: כל תורה שאין עמה מלאכה סופה ליבטל, איזה מלאכה? נשתברו בה קולמוסים רבים, מה היחס שלנו אליהם כאח אל אח, <כל אחד איך שהוא מתייחס לאחיו> אנו חושבים אליהם בדיוק מה שהם חושבים אלינו מהכיוון הנגדי, סליחה על הקיצור והקימצון במילים, קשה עלי הכתיבה, <אני מנייד>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 23:25 לינק ישיר 

ומה לדעתכם הם חושבים עליכם? אשמח אם תפרט כשתוכל.

ומדוע חרדים הם נגד יום העצמאות ונגד המדינה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 23:36 לינק ישיר 

האם (ויענה לי כל אחד בשמו ולפי הרגשתו) יש שנאה לדעתכם בין הציבור הזה והזה?

מה אתם חושבים על גוש קטיף?

על ההתנחלויות?

איפה החדים היו במאבק על שלמות ארץ ישראל? (ולא שאני מאשימה או שיש לי שנאה זה פשוט שאלות שנורא נורא נורא מציקות לי)

ולמה מתייחסים לציבור הדתי לאומי כחפיפניקים?

אשמח אם תענו בהקדם ובהרחבה זה חשוב לי מאוד!

תודה רבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 23:51 לינק ישיר 

לגבי הציונות,אנחנו החרדים לא ציונים?! סליחה?
מי צם על חורבן ירושלים?!
מי מתפלל "להחזיר שכינתו לציון"
מי מתפלל "מקבץ נדחי עמו ישראל"
אולי את מדברת על אותה ציונות שהקימה את המדינה,ציונות שהמטרה שלה היה לרמוס כל דבר דתי שהיה קיים,אחד ממנהיגיו היה הרצל,שרצה לגרום להתובללות עצומה דרך הכנסיה ,ואיזה ציוני זה היה הרי שהוא הציע את אוגנדה ולא את המדינה הציונית? ,מזל שלא התקבלה הצעתו ואכן הגענו למקום היעד שלנו.

להגיד שאנחנו לא ציונים במלוא מובן המילה זה טעות,במובן של היום לגבי המושג ציוני זה כבר מילה בעלת משמעות שונה.

לגבי דתי לאומי וחרדי,ברגע ששניהם מקיימים את השולחן ערוך שניהם שווים באותה רמה!

ועוד דוגמא לגבי יום העצמות שאמרת כאן,השנה יום העצמאות יצא בתקופת העומר,נשמע לי קצת כל הבילויים בתקופה הזאת,שכל כך הרבה נהרגו.
לכן ,אין סיבה לבטל דברים שהיו קיימים.בנוסף,בואי לא נדבר על זה שאנחנו ממש אבל ממש לא עצמאים במדינה הזאת,אומנם יש לנו בית ברוך השם והכל בסדר וטוב לנו,אבל עדיין נראה אותך מסתובבת בלוד ,או בערים מעורבות ,במדינה שלך ,ותגידי לי שאת מרגישה בעצמאות.

זה עדיין לא עצמאות במלוא מובן המילה.אבל זה כבר נכנס לקטע ההשקפתי,שוב אני לא מגדיר את עצמי כחרדי פרופר כי יש לי אולי קצת נטייה לכיוון של הדתי לאומי,אבל ההתחברות שלי יותר להשקפה החרדית,אני חוזר ומדגיש,לגבי ההלכה,אם חרדי או דתי לאומי יקיימו  את השולחן ערוך באותה דרך אז שניהם שווים.

ובואי לא נשכח לרגע שכולנו יהודים ,לכן אנחנו לא עד כדי כך רחוקים אחד מן השני,ובנוסף לכל..כולנו דתיים

תוקן על ידי cohenn ב- 08/08/2008 0:05:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 23:52 לינק ישיר 

.

תוקן על ידי ד_שחר ב- 08/08/2008 0:00:03

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 00:14 לינק ישיר 

כהן זריזין הן ומהירי חימה. ניתן למסור את כל ארץ ישראל בכדי שלא ישפך דם יהודי, ההתנקות הובילה לתוצאה הפוכה כידוע, חפיפיניקים?! למה הם לא? :) לעצם העניין ישנם מתי מעט שבאמת רציינים. <מעיין חרדי מזרוחניק>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 01:33 לינק ישיר 

אין לי שנאה לדתיים לאומיים.
וגם לא לחילונים.
וגם לא לגויים.
אבל המושג דת מופרד אצלי מלאום. כך שאני לא מסכים עם כל עניין הדת והמדינה. וברור ששום חתיכת אדמה לא דוחה מצווה אחת.
ומתייחסים לדתיים לאומיים כחפיפיניקים כי יש להם טלווזיה בבית (לחלק ניכר), חשופים יותר לתרבות המערב, בני עקיבא מעורב (ונכון שיש את אריאל וכו') כך שבמבט הכולל משהו נראה חפיף בכל העסק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2008 15:21 לינק ישיר 

נראה שהם לקחו רק את הדברים הרעים שהמערב מציע והוא מציע הרבה כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 20:48 לינק ישיר 

אצטט את דברי

לגבי הציונות,אנחנו החרדים לא ציונים?! סליחה?
מי צם על חורבן ירושלים?!
מי מתפלל "להחזיר שכינתו לציון"
מי מתפלל "מקבץ נדחי עמו ישראל"

סליחה אם אני מאכזב אבל אתה וכל הציבור החרדי לא היחיד בעולם שמתפלל...!
אתם רואים את הציבור הדתי לאומי כאחד שלא מזיז לו ממצוות ומתפילה וזה כל כך כל כך לא נכון!
אתם לא מבינים עד כמה אתם טועים! פשוט לא מבינים!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2008 20:50 לינק ישיר 

בחור מעם: נראה שהם לקחו רק את הדברים הרעים שהמערב מציע והוא מציע הרבה כאלו.
אז רק נראה לך. יש ויש
. בכל ציבור יש ויש.
אתם לא מבינים עד כמה הציבור הדתי לאומי  הוא ציבור חזק.

כחול ולבן זה צבע שלי
כחול ולבן צבעי אדמתי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2008 20:52 לינק ישיר 

הנה קישור שכל כולו מדבר על דתיים לאומיים ועל החפיפניקיות שלהם:
http://www.kipa.co.il/noar/show.asp?id=1236
(נער דתי לאומי מציג שחה שלו עם חרדי ושואל מה דעתם של הגולשים.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 00:39 לינק ישיר 

תגובה לבעלי הכחול והלבן, הראיה הגדולה ביותר שהציבןר הזה אינו חזק הוא עצם זה שהוא נשאר להתבוסס בבוץ ואינו פונה אל הציבור החרדי, ההתנתקות התנפצה בפניהם, וריסקה ביחד איתה את כל האידיאלוגיה שאולי הייתה להם, מה נשאר מהכחול והלבן? נשאר הרבה מהירוק והצהוב. <שחור לבן זה הצבע שלי>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 01:10 לינק ישיר 

החרדים אינם קשורים לכל הנושאים שהובאו למעלה. אם את בענין של ארץ ישראל וכו' מקומך בציבור הדתי לאומי. אצל החרדים תהיי אאוטסיידרית. זוהי האמת וכל אחד שחושב אחרת רק רוקד 'מה יפית' וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > השקפות עולם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext