| נשלח ב-19/8/2008 22:24 |
|
| |
לומד או עובד?
נשאלתי מה דעתי האישית על דברים רבים, אחד הדברים המעניינים הוא: האם יש טעם לקחת בחור עובד? האם זה מראה על פגימה מסויימת? האם הוא מצביע על חוסר יכולת ריכוז ומשמעת עצמית? וכו'
האם חשבתם בעבר על הנושא? באם כן ספרו לנו מה הסקתם.
חופשה נעימה לנופשים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2008 23:19 |
|
| |
לדעתי "עובד או לומד" בעייתי רק אצל ספרדים.
אצל רוב האשכנזים וחסידים בעל עובד מתקבל, במיוחד עם זה קשור לעסק משפחתי.
אצל ספרדים בעל שעובד או בכלל בחור שעובד כבר נחשב לדבר רע.
בסמינרים מאכילים את הבנות כמה טוב שיש בעל עובד ולחיות בדוחק הכל בשביל תורה.
wake up!
ההורים קורסים תחת העול של החתונה, ובמיוחד שרוב ההורים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות דירה לילדים.
המצב מחייב אותנו לקום ולעבוד.
התורה לא אסרה לעבוד, במיוחד כשיש תועלת בכסף והוא הולך לקיום הבית היהודי.
ועל כן, בשידוכים אחת השאלות [אצלי] היא, אם הבחור יהיה מוכן לעבוד במצב של קושי כלכלי בבית.
|
|
| נשלח ב-19/8/2008 23:32 |
|
| |
אני בכלל לא מבין איך אנשים מסוגלים לשבת מול גמרא יום שלם ולהרגיש טוב עם עצמם כשאין מספיק אוכל בבית לתת לילדים.
לא רק אוכל, הילד רוצה משחק כלשהו ופשוט אין רק בגלל שהאבא החליט שהוא רוצה ללמוד בכולל, אותי זה פשוט מחליא.
לומדים גמרא, ושוכחים שאותם תנאים/אמוראים שחיברו את הגמרא, ידעו לשלב בין תורה ועבודה.
תוקן על ידי בןתשחורת ב- 19/08/2008 23:33:59
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 01:05 |
|
| |
הי הי הי, מה קורה פה??????
שחר, לידיעתך הבעיה של 'עובד או לומד' זו בעיה השקפתית וזה ךא קשור כלל לאשכנזים או ספרדים. מה שכן, יש הבדל בין חסידים שדוגלים בעבודה לאחר הנישואין.
בחור שעובד זה לא נחשב לבחור רע, רק הפער ההשקפתי הוא משמעותי בינו לבין בת 'בית יעקב' ששואפת לבן תורה כל חייה ומסוגלת להתמסר ולהתמודד עם המציאות הזו ע"י שלוקחת ע"ע את עול הפרנסה ועוד ועוד..
בסמינרים נותנים שיחות מוסר וערכים יהודיים לבניית בית של תורה. לא כל אחת מסוגלת לכך, ולכן כל אחת צריכה לבדוק את עצמה ולראות את המעמד שלה ואת הכוחות לחיות עם בן תורה או שילוב של תורה ועבודה. ולמרות השאיפות שמחדירים לנו בסמינר, חשוב ביותר שגם בת שתינשא ל'עובד-לומד' יהיו לה ערכים נכונים ותדע לחיות את החיים הגשמיים בדרך ד'.
ההורים קורסים וזה לא סיבה שהגבר יצא לעבוד כל עוד הרבנים תומכים באישה שתצא ותיקח ע"ע את עול הבית ותתן לבעלה ללמוד בשלווה. ורק מי שיודע להעריך את לימוד התורה, יוכל להתמסר לשם כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 01:15 |
|
| |
קוטבית יקרה
כל המורות שלי בסמינר, התחתנו ב"סידור מלא"
ואלה שלא, היו באות לכיתה, נותנות איזו עבודה וטוחנות נס קפה בעיניים עצומות..
כמה בנות באמת מוכנות להתמסר לבן תורה?
להתמסר הכוונה- לעבוד, לטפל בילדים, לשלם במשכורת של מורה [בד"כ] מטפלת, גנים, בתי ספר, ארנונה, שכר דירה, אוכל, חשמל, מים, גז, בגדים, קופת חולים....
אם ההורים שלה או מישהו אחר מסייעים בעדה אין מה לומר, בהחלט הייתי מבינה את הרצון לבעל שכל היום לומד,
אבל,
האם זה לא אנוכי מצד הגבר- שישב וילמד תורה כשהילדים שלו חיים בעוני?
נכון שתורה שווה את הכל- ויש לה ערך רב,
אבל האם ה' רוצה מאיתנו שנחיה בעוני מחפיר בשביל תורה?!
קוטבית יקירתי, את כותבת "הרבנים תומכים באישה" מאיזו בחינה בדיוק?
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 01:32 |
|
| |
מה הקשר אנוכי?? למה, הוא יושב רגל על רגל..?? לימוד תורה מתשת כוחו של אדם. זה בכלל לא פשוט. נראה לך פשוט לשבת וללמוד תורה 2-3 סדרים..???? אני אישית לא הייתי עומדת בזה ואם יש גבר שמסוגל ללמוד ולהתמסר בלימוד התורה ורואה בזה את חייו אז מי אני שאומר לו להפסיק..
ולא אתעלם מהמציאות ואומר לך שבהחלט אם יהיה קשה מאד בבית והמצב יהיה לא קל- אז אגייס גם אותו בשילוב עבודה תורנית או רעיונות אחרים להכנסה נוספת מבלי לפגום בחיי התורה ובחינוך ובערכים שאני דוגלת. אבל לא ארצה מלכתחילה גבר שיוצא לעבוד כי יש ביננו פער השקפתי.
כמה בנות באמת מוכנות להתמסר?? -כל אחת שתעשה את החשבון נפש עם עצמה. וזו בהחלט עבודת המידות. וזה מצמצם את חיי המותרות. כל אחת תעשה חשבון כמה שווה לה להשקיע בעוה"ז בשביל העוה"ב..
תאמת, אני אישית חיה חיי מותרות.. אבל מדברייך היה נשמע קצת זלזול באלה שמוכנות לחיות חיי תורה. ומהסביבה שלי אני רואה ומכירה באופן אישי כאלה שאחרי החתונה לא יכולות להרשות לעצמן מידיי מותרות ותפנוקים.. ןמוכנות לקבל זאת באהבה בשביל התורה שבעליהן שוקד. וזה ערך של תורה וחיי תורה. הן לא מופקעות מחיי גשמיות, ועוד עובדות קשה יותר בשביל להשיג יותר רמת חיים. אבל מבלי לפגוע בלימוד התורה של הבעל. זה השאיפה ואם זו המטרה אז אפשר להתקדם איתה ולמצוא שלל פתרונות מסביב.
ולגבי תמיכת הרבנים- הם תומכים באישה שתצא לעבוד בחוץ בניגוד לצניעות האישה בביתה וזאת כדי שהאישה תתן ותשקיע בעבור לימוד התורה של הבעל. ולכן אפשר לוותר על הרעיון שהבעל יצא לעבוד כל עוד הרבנים תומכים באישה..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 09:25 |
|
| |
היא רוצה בעל לומד תורה, הוא רוצה ללמוד תורה.
אבל מה לעזעזאל אשמים הילדים?
רוצה שהבעל ילמד בכולל ואת מצד שני מרוויחה משכורת של מורה? - אין בעיה. רק תעשי חושבים לפני שאת מביאה את הילד השלישי, הרביעי וכו' לעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 11:47 |
|
| |
בן תשחורת יקר,
עושה רושם של חסכים מילדות, אה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 11:51 |
|
| |
למה אשמים?? הילדים זוכים לגדול בבית של תורה!
בןתשחורת, סליחה ומחילה ממך. אמנם בחרת בדרך שונה בחייך ואני לא נכנסת לשיקוליך אבל מן הראוי שתדע את האמת בחיים ואת הייעוד שלנו בעוה"ז. אתה רק צריך לתמוך ולעודד בתים כאלה. הילדים האלה מתחנכים בחינוך טהור ואין להם את העזות והחוצפה לחשוב משו נגד ההורים הצדיקים שלהם והם חשים באמת את ערך התורה. אנחנו קצת איבדנו את המשמעות של לימוד תורה בגלל שזה נעשה כמקובלות חברתית שכל אחד צריך ללמוד ומי שאינו כך ערכו פוחת. אבל כשנסתכל ונבחן לעומק, נראה שזה הדרך להגיע לדרגות גבוהות יותר ביהדות ולהתקרב יותר אל ד'. כמה שיותר התבטלות רצונותינו כלפי רצון הבורא. והעיקר לעשות זאת באהבה- אז הכל נראה אחרת. גם החינוך מתקבל באהבה ובשמחה.
ותקרא שוב את תשובתי לעיל לגבי מי שרוצה לחיות יותר חיי גשמיות- אפשר לעשות זאת גם במסגרת הבית התורני מבלי לפגוע בתלמודו של הבעל. ואגב, האישה יכולה להיות הרבה יותר ממורה, יש מקצועות רבים העומדים לרשותה כיום.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 11:59 |
|
| |
אני אסביר את עצמי:
אין לי שום בעיה שהבל ישב וילמד תורה כל חייו במקרה שהאשה עובדת ומקבל משכורת המספיקה לפרנס משפחה שלימה. אין לי עם זה שום בעיה.
אבל מכאן ועד לאבד כל פרופוציות - לשבת בכולל וללמוד כל היום, לקבל כמה אלפי ש"ח בודדים בתור משכורת, הילדים בבית לא יודעים מה טיפת חיי רווחה והכל בגלל שהאבא חושב שהוא יתקרב יותר לאלוקים...
ליטאית,
בואי לא נדבר על המשכורת של הוריי, היא יכולה לפרנס כמה משפחות.
תוקן על ידי בןתשחורת ב- 20/08/2008 12:00:54
-------------------------------------------- * אלוקים יסלח לי, זה תפקידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 12:05 |
|
| |
אל תתחילו פה עם ציניות והעלבות.
חסכים מילדות או לא, אמנם יש דברים שבן תשחורת קצת מגזים [לא צריך לקנות כל רגע צעצוע חדש לילד]
אבל בהחלט יש לפעמים קיפוח של הילדים. אני רואה את זה על קרובים שלי. הילדים נראים טוב ב"ה בגדים נאים ולא רזים וצמוקים, אבל הילדה מתאווה לחדר לבד, ואם לא חדר לבד אז לפחות חדר עם אחות ולא עם עוד 5 אחים ואחיות.
או נעליים שיש באמת לכל החברות בכיתה, וכו', תחשבי כמה לא נעים זה שהאמא הולכת ומבקשת עזרה מהקרובים שלה.
אני בעצמי נורא רוצה בעל שלומד, אבל אין מצב כזה, זה לא מציאותי.
אני יודעת שאישית, אני לא יכולה לחיות בבית 3 חדרים עם הרבה ילדים, שאי אפשר לזוז, לשמוע את הילדים שלי מבקשים איזה משחק חדש, או לראות בגד שנקרע להם ולדעת שרק בסוף החודש אוכל לקנות להם אם הכסף לא ילך על חובות.
בסמינרים כ"כ מסבנים את הבנות שצריך בן תורה, שכשהן מגיעות לreal life הן קולטות עד כמה הדיבורים האלה היו בלתי מצויאותיים.
את יודעת כמה עולה דירה? איך העלו את המחירים כמעט של הכל? ועוד לצפות שהאישה תממן אותם....
הרבנים אומנם תומכים אבל אין שום ארגון שבא לקראת "נשות התורה", אלא יש את כל אירגוני הצדקה שנובעים מכך.
צריך להבין שיש חיים מחוץ לבועת הדיבורים בסמינר,
ואח"כ מתפלאים איך "זאת שהתחתנה, תמיד דברה על בעל שלומד תורה והנה בעלה בקושי לומד הדף היומי"
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 12:06 |
|
| |
תעשה לי טובה, תתמקד בבעיות שלך. ולא בבעיות של משפחות אחרות שעושות את שיקוליהן מתוך מחשבה ואידיאל בחיים.
ואם באמת אכפת לך מהם וחשוב לך שיהיה להם יותר רווחה, אז זו ההזדמנות שלך לתמוך בלומדי תורה. יששכר יושב ועוסק בתורה וזבולון עובד ותומך..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 12:09 |
|
| |
שחר,
את מגזימה בדרישות הילדים יותר ממני :)
את מדברת על חדר לבד? - אני מדבר איתך על בגדים, מזון (וגם משחקים).
עוד משהו:
מה שאני כותב פה, אני לא מתאר פה איזה חלום שחלמתי. יש משפחה, אחים ואחיות שחלקםנשואים/נשואות שבחרו בדרך החיים הזו, אני רואה את המצב הכלכלי אצלם והוא בכלל לא מרנין.
אף אחד לא עושה את זה מתוך רוע לב, פשוט חוסר מחשבה.
קוטבית, פתרת את הבעיה. אה?
תוקן על ידי בןתשחורת ב- 20/08/2008 12:09:45
-------------------------------------------- * אלוקים יסלח לי, זה תפקידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 12:14 |
|
| |
נו, גם אצלך ההורים מפרנסים את הילדים הנשואים ומי שסובל מאוד הם הילדים שבבית?
וההורים שבחרו לעבוד?
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 12:16 |
|
| |
עיזבו אותכם. יש כאן פער השקפתי. א"א לעקוף אותו במס' מילים.
שחר, כל עניין הדיבורים בסמינר זה כדי שנצא עם השקפה נכונה לחיים וגם אם במקרה הבעל יצטרך לעבוד אז יעשה זאת במסגרת תורנית או כל עבודה אחרת מבלי לפגוע באווירה התורנית ובחינוך לדור הבא. את רואה לבד, שכשיוצאים לעבוד אז כבר פוסלים את אלה שיושבים ועוסקים בתורה יומם וליל. וזה לא נכון, כי הם פסגת חיינו.
בןתש, אצל אף אחד המצב הכלכלי לא מרנין. ודווקא הם חיים את חייהם מתוך מחשבה. תנסה להגיע לרבדי המחשבה שלהם.. אם תצליח אז יש לך קצת מן ההבנה של ערך התורה ולומדיה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 12:22 |
|
| |
שיהיה ככה.
דרך אגב, אל תכלילי ותגידי שאצל אף אחד המצב הכלכלי הוא מרנין, יש ויש.
(המצב לעולם לא יהיה מרנין אם משפחה של עשרה נפשות חיה על אבא "כוללניק" ואמא מורה).
|
|
|