בית פורומים נוער חרדי

חובה לסוכות!!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/10/2008 16:55 לינק ישיר 
חובה לסוכות!!!!

בס"ד

לכל חברי הפורום היקרים!!!

עוד רגע נשב בסוכה עם המשפחה ליד השולחן נהנה מהאוכל ואז בסוף יבקשו ד"ת ( דברי תורה )  ואני מקווה שיש ציפייה מחבר'ה בפורומים מן הסוג הזה להגיד משהו. אז כמצוות עזרה לזולת למי שיש וורט או דבר תורה קצר עד בינוני לסוכות { למעט חידושים של הקצויס="קצות החושן" על מסכת סוכה -ושלא תבינו אותי לא נכון אין לי שום בעיה עם זה } אנא שתפו את כל החבר'ה   בתודה מראש   חן חן על עזרתכם  
                                  מצפה מהנוער להפציץ!!                 ישיבאיש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2008 23:47 לינק ישיר 

תודה לך על היוזמה , אנחנו מחכים , אולי תהיה הראשון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 00:00 לינק ישיר 

המחנך כל-הכבוד אתה מחנך אותי ל-נאה דורש...
טוב אז ככה כתוב מצטער פטור מן הסוכה - אז יש שפירשו שאם בן אדם יכול בכלל להצטער כשהו בתוך המצווה האדירה של סוכה אז זה אומר שהוא לא ראוי להיות בה ולא מבין את חשיבותה ולכן הוא פטור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 00:01 לינק ישיר 

יישר כוח !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2008 00:05 לינק ישיר 

ב"ה
sweet20 אם אהבת אז זה בשבילך כי את"מתוקה"
טוב ידוע שיש 3 דעות לגבי מס' הדפנות שצריך בסוכה אז הגר"א אמר שזה מרומז ממש במילה:
ס-4 דפנות ( כי זו אות סגורה מכל הכיוונים)
כ-3 דפנות ( כי זו אות סגורה מ 3 כיוונים )
ה- 2 דפנות וטפח

עכשיו את גם חייבת משהו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 00:06 לינק ישיר 

המחנך רוצה להגיד קודם ...אז אני יתן לו את הכבוד .....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2008 00:11 לינק ישיר 

חחח   sweet אני מקוה שאת לא מתחמקת  " ונותנים רשות זה לזה... "    בלי :"בכבוד בכבוד.."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 00:15 לינק ישיר 

חחחחח

המחנך !!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2008 00:25 לינק ישיר 

זה לא סוטר שניכם חייבים לא להתחמק מאחריות אתם לא יודעים כמה אנשים יקראו את זה ויעבירו הלאה בשולחן החג כך שזו מצוה אין סופית אז בבקשה קדימה ( אני לא לוחץ רק שלא תגידו שזו כפיה דתית ) תרשמו רק אם בא לכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 00:25 לינק ישיר 

סוויט , תודה על הכבוד , אבל אני מומחה לבדיחות אז אספר משהו שקשור .
שנה שעברה הייתי בחג בבית כנסת של חב"ד , הרב שם אמר שיש 7 אדמורים של חב"ד , וכל אחד מהם מגיע ביחד עם אחד האושפיזין בימי החג ......
ועכשיו את לא יכולה להתחמק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 00:42 לינק ישיר 

מהי מהות כניסת האדם לסוכה?

לכאורה, יוצא האדם מביתו למשך שבעת ימים, ובהם שוכן בצורה ענייה ובלתי-שגרתית בבית עלוב, חיצוני וסתמי. מה זה בא ללמדנו?

יציאת האדם מהבית, היא כשם שיוצאים לגלות ארוכה. בגלות, האדם חי בתנאים קשים, בעוני לרוב, ובמחסור גדול. יציאת האדם לגולה היא בדרך כלל עזיבת "החיים הטובים". באותו אופן גם הכניסה לסוכה, שלאחריה מוצא האדם את עצמו בגלות, בסוכה, בתנאים קשים ובמחסור גדול.

אז מדוע עלינו לחיות כך?

כל חג מסמל מלחמה כנגד יצר כלשהו מיצרי האדם. לדוגמא: חג הפסח נועד להילחם ביצר האכילה, כי מה ייהנה האדם מסעודתו בלי לחם? חג השבועות נועד להילחם ביצר השינה, כי כל הלילה לא יושנים. ובמה נועד להילחם חג הסוכות?

התשובה ברורה: ביצר התאווה ובגשמיות הסובבת את האדם.

חג הסוכות ניתן לאדם בכדי שיתעלה מעל החומריות, מעל ביתו המפואר (ביחס לסוכה), ומעל תאוותו לדברים חומריים. חג הסוכות הוא הזדמנות אדירה לתת לנשמתנו את העונג הרוחני, ע"י מניעה מינימאלית של העונג הגשמי. בשבעת הימים הללו, על האדם לנצל את הזמן בשביל להשביע את הנשמה שרק תרצה עוד ועוד - בדברים הנכונים.

שבעת הימים בסוכה, שקולים כנגד שבעים שנות חייו של האדם: שבעה ימים בסוכה זה דבר שבא והולך. ועלינו לנצל אותו בכדי להתעלות.

אם נסתכל בצורה רחבה על חיינו - שאורכם כ-70 שנה, נראה שגם זה דבר שבא והולך, וכל מה שנשאר זה התורה, זה המצוות וזה הנשמה.

על-כן, בתמונה הרחבה, ננצל את כל חיינו על-מנת להתעלות מעל החומריות, וללכת בדרך התורה והמצוות.

בברכת חג סוכות שמח,      

ובציפייה לגאולה קרובה ,אמן .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2008 00:45 לינק ישיר 

יפה מאוד , ממש נהנתי , את יכולה להתחרות במשגיח שלי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 00:49 לינק ישיר 

אז אתה בישיבה או לא ?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2008 00:50 לינק ישיר 

ואני אחזק את מה שאמרת
מדוע חג הסוכות נחוג בתשרי ולא בניסן , שזב הזמן האמיתי שבו בני ישראל היו בסוכות ?
כיוון שבניסן זה לא קשה להיות בסוכה מבחינת מזג האוויר , בתשרי כבר קר , ואז מנסים את האדם האם מוכן להשקיע ולהראות שהכל כאן ארעי <שבעים שנה - כמו שכתבת> ולעבור לסוכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2008 00:51 לינק ישיר 

חזק ואמץ !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2008 00:51 לינק ישיר 

כל הכבוד לכם תמשיכו כך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > חובה לסוכות!!!!
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext