הי אני חדשה כאן בפורום, ולקראת יום "השואה והגבורה" ,אני מעוניינת לפתח דיון על נושא כלשהו: (אני יודעת שאצלנו בציבור החרדי מאוד מתנגדים ליום הזה, מכיוון שהוא נקבע בתאריך שבו התרחש מרד גטו ורשא)
יש משהו מאוד מטריד בשואה, כולם שואלים: איך הלכנו כצאן לטבח?
ותמיד אמרו לנו , שזוהי שאלה של קטני אמונה, אז הנה חידוש זה כלל אינה שאלה של קטני אמונה, זוהי שאלה שכל בעל אמונה צריך לשאול אותה, אך בנימה שונה, ואני אסביר את עצמי:
הרי "הקם להורגך אשקם להורגו" זוהי הלכה מפורשת, מדוע אם כן תופעות המרד בשואה היו כל כך מצומצמות וקטנות?
התשובה לכך: זו פשוט הייתה תופעה פסיכולוגית, כל השנים בגולה הגויים כל כך השפילו את היהודים, ונתנו להם הרגשה של יצורים שאין להם זכות קיום בעולם, שזה נכנס אפילו לתת מודע של היהודים עד שהיהודים עצמם התחילו להאמין בזה אולי לא במודע אבל בתת מודע, מספרים שקומתם של היהודים בגולה היתה קפופה, כאשר היה עובר לידם גוי ברחוב הם היו מצמצמים את עצמם, אז אם כך לאן נעלמה כל הגאווה היהודית?????מאיפה הגיעה התבוסתנות הזאת????אתה יהודי מהעם הנבחר, תתגאה בזה, אל תרגיש מושפל!
(אני יודעת שאי אפשר לבוא אליהם בטענות, וזה משהו שהתרחש בעבר, אך בכל זאת אנחנו יכולים להפיק מזה איזשהו מסר לגבי העתיד)
מה דעתכם???
נשלח ב-8/4/2010 22:57
מה שאת אומרת - שזה פסיכולוגי.
לשאלתך "לאן נעלמה הגאווה היהודית??" הם מתו על קידוש ה'!!
זוהי לא גאווה יהודית??????????
נשלח ב-9/4/2010 18:27
זה לא גאווה יהודית כאן תפקידם לא היה למות על קידוש ה' זה לא כמו האינקיוויזציה/מסעות הצלב שבהם הכריחו אותם להתנצר או למות, שם באמת למות היה קידוש ה', כאן הם רצו את החיים שלהם וקידוש ה' היה בעצם השארותם בחיים והמשך קיומו של העם היהודי. יש שלושה סוגים של קידוש ה': בחיים, במוות, ובמעשים. וכאן היה צריך להיות קידוש ה' בחיים.
נשלח ב-11/4/2010 09:46
וודאי שזה עניין פסיכולוגי
בהשוואה רחוקה, ע"ע התנתקות, (ואולי ללא השוואה כלל)ותווכחי כמה פסיכולגי'ה יכולה לסתום את המוח.
נשלח ב-11/4/2010 18:04
תסביר את עצמך בבקשה! זה לא ממש ברור.
נשלח ב-12/4/2010 05:41
גם בהתנתקות במובן מסויים, המתנחלים לא התנגדו כמו שצריך, כי שרון ואנשיו הצליחו להשפיע דרך התקשורת, עד כמה הם (המתנחלים) לא שווים כלום עם הדעות שלהם, ולאן נעלם כל הגאווה המזרחניקית, של ישוב א"י, וכו'?
נשלח ב-12/4/2010 16:27
דווקא כאן היתה די התנגדות, אולי לא בצורה הנכונה אבל הייתה, שם בשואה לא הייתה בכלל התנגדות מסיבית, אולי פה ושם כגו' מרד גטו ורשא, והבריחה מסוביבור. ההתנגדות היותר מסבית באה מצד הפרטיזנים.
נשלח ב-12/4/2010 18:59
גם ברצח 11 הספורטאים במינכן לא היתה היתנגדות...
נשלח ב-12/4/2010 19:01
ה' ישמור, זה נשמע לי מוכר משום מה, על איזה רצח את מדברת?????
נשלח ב-12/4/2010 19:06
על 11 הספורטאים ששהו במלון במינכן בגרמניה ונכנסו מחבלים ופשוט רצחו את כולם.
מדוע אליהם לא באים בטענות של "למה לא התנגדתם??!!"
תוקן על ידי מעשהיה ב- 12/04/2010 19:06:59
שערי דמעות לא ננעלו, אם כן שערים למה?
לחסום בעד דמעות השוטים שבוכים, ואינם יודעים על מה בוכים.
נשלח ב-12/4/2010 19:21
זה בכלל לא דומה. (חוץ מזה שזה התרחש בדיוק באותה המדינה) קודם כל, זה היה בהפתעה זה לא כמו השואה שהתרחשה במשך 5-6 שנים, ולא היו סימנים מקדימים, זה בדיוק כמו פיגוע, איך לא מתנגדים.... דבר שני , זה לא רצח/השמדת עם, יש הבדל בין רצח שכיום מתרחש כמעט כל יום לבין רצח שיטתי שנים על גבי שנים, דבר שלישי, איך יכול להיות שלא היו להם מאבטחים, וכלי נשק???? דבר רביעי, חוץ מזה אין כאן שום עיניין של גאווה יהודית. דבר חמישי, מניין לך שהם לא ניסו להתנגד הרי כולם מתו, האם היו עדים?
נשלח ב-12/4/2010 19:38
א. חבל לענות פעמיים אז תקראי את הדברים הבאים:
ב. כנ"ל.
ג. עובדה שיכול להיות. וגם ליהודים דאז לא היה נשק. חוץ מיצור "בייתי" שהשתמשו בו (לפי מה שידוע לי) במרד וורשא.
ד. מזה "כאן"? ב- רצח הספורטאים? נכון. אין.
ה. נחזיר לך באותה מטבע. ואת ראית בענייך שלא היו כאלו שהתנגדו??
וסתם ככה. גם אם לא התנגדו מוחשית עם הגרמנים (ולדעתי היו שהתנגדו יכול להיות ניצלו ויכול להיות שבו במקום מצאו את מותם) הרי כיום יש עוד את ה-שורדים!! את ניצולי השואה שחיים איתנו!!
ואם את שואלת איפה הגבורה היהודית בכל השואה. תמצאי את אלו שסכנו את הנפש כדי לקיים מצוות.
שבת, כשרות, מועדים, לבוש וכ' וכ'..
גבורה יהודית או לא?? גאווה יהודית או לא??
נשלח ב-12/4/2010 20:16
קודם כל יש עדויות. ואלו שסיכנו נפשם לקיים מצוות, כל הכבוד להם, זה קידוש ה' במעשים. דווקא כן היה להם נשק לאו דווקא מיצור ביתי, הם היו מבריחים לגטו דרך הביוב, וכו' וזו הבעיה הם לא התנגדו מסיבית/מוחשית, כאן היה הצורך בהתנגדות מסיבית, ואני לא מדברת רק על ההצלה, אלא גם על הגאוה להראות לנאצים אני יהודי ואני לא מתבייש בזה ואינני מפחד מכם, אבל לא כל שפלות הרוח שהייתה כאן וקפיפות הקומה,זה מה שמציק, לתת לגרמנים לעשות בי כרצונם, התנגדות ממסיבית זה מה שהיה צריך כאן. בקשר לשורדים, שכיום הם מאוד מועטים, עד היום נשארה בהם נמיכות הקומה, הסיוטים, מסכנים תאמיני לי.
נשלח ב-12/4/2010 20:25
מה שאמרתי. שגם אם היה נשק הוא היה כאין וכאפש מול נשקם של הגרמנים ימ"ש!
למה היה צורך?? מה רצית שהם יעשו?? יחזירו להם מכות??
ציטוט שלך: "על הגאוה להראות לנאצים אני יהודי ואני לא מתבייש בזה ואינני מפחד מכם"
ציטוט שלי: "אלו שסכנו את הנפש כדי לקיים מצוות. שבת, כשרות, מועדים, לבוש וכ' וכ'."
נשלח ב-12/4/2010 22:12
תראי את צודקת במה שאת אומרת, אבל זה קידוש ה' במעשים, ולא בחיים וזה שונה אני דיברתי יותר על הגאווה היהודית. הנה בית מתוך שיר שמאוד ממחיש למה אני מתכוונת: "הדר- עברי גם בעוני- בן שר, אם עבד אם הלך נוצרת בן מלך בכתר דויד נעטר. באור ובסתר, זכור את הכתר עטרת גאון ותגר.
למות או לכבוש את ההר."
נשלח ב-12/4/2010 22:49
מז"א קידוש ה' במעשים ולא בחיים?? הם פשוט חייו את זה ע"י העשייה!! הם סיכנו את נפשם כדי לקיים מצוות!! מה שרק אפשר!