| נשלח ב-15/9/2010 14:30 |
|
| |
מי הוא כותב "תלמוד מוסבר ומאמרים"
על עצמו הוא מעיד שגדל בישיבות ליטאיות, וגם זכה ללמד בהם.
מצב בריאותו מרתקו כיום למיטתו, ולכן הוא נאלץ לפרסזם את תורתו דרך האינטרנט.
הבלוג שלו מתאפיין במאמרי מוסר והשקפה עמוקים ומיוחדים, גם שו"ת בנושאים מענינים כמו חשמל בשבת, הוצאת זרע לבטלה בזמנינו, זמר אשתו נידה, ועוד.
הוא פירסם הסכמה מהגר"ש אוירבך שליט"א לספריו.
וגם של הגרש"מ דיסקין שליט"א
מישהוא מזהה אולי במי המדובר??
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 14:39 |
|
| |
מעיון בבלוג נראה כי קיבל הרבה מהרב וולבה זצ"ל, והיה בקשר עימו. מורי דרכו הרוחניים הם, רבי ירוחם ממיר (והרב בלוך) ר' חצקל לעווינשטיין, הרב שך, ואעפ"כ הוא מקורי, שונה, אחר, ומעניין.
לפי ההסכמות כנראה הקים בעבר ישיבה ולימד בה, בהכרח שרבים מכירים ומוקירים אותו,
כבר מישהוא זיהה מי הוא כותב תלמו"מ?????
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 01:42 |
|
| |
שלום עליכם זיהתי את הספר לפי ההסכמה. יש אותו אצל אבי שליט"א כבר שנים רבות. שאלתי אותו עליו. אבי הכיר אותו כי לפני שנים הם היו באותו כולל. לפי מה שהוא סיפר לי מדובר בלתמיד חכם מיוחד מאוד וקצת משונעדיג. הרב ש"ך ור' חיים גריניימן אמרו עליו דברים עצומים וחיכו שיהיה ראש ישיבה מהגדולים ויוביל את עולם הישיבות. יש עסקן תלמיד חכם שרב חיים נתן לו תקציב ואמר לו שישגיח עליו לעזור לו בכל דבר ויתמוך בו שילמד כי הלימוד שלו חשוב לכלל ישראל. אבי אמר שאמרו עליו שיש לו נפש עדינה ונשמה גבוהה והיו פעמים שהוא היה נמצא בכולל ואבי היה בטוח שהוא לא הגיה כי היה לו כשרון להיות שקט ושאף אחד לא ירגיש שהוא שמה אבל כשדיברו איתו הוא היה רגיל לגמרי ופשוט וצחק כמו כל אחד ולא הרגישו שום דבר מיוחד, אומרים שהיה מתפלל בבית כנסת של תימנים שעמד ריק והוא השיג את המפתח והתפלל שם לפעמים מהבוקר עד הערב בדמעות. הוא מסר חבורות מצומצמות וכל פעם שהתפרסם ורצו יותר לבוא לשמוע הוא ביטל את החבורה. כל פעם עבר ממקום למקום. הוא הסתובב גם אצל חזונישניקים וגם אצל ישיבישערס ולא היה שייך לשום מקום. אומרים שהיה משהו מאוד מיוחד לשמוע אותו והיו תלמידים שרדפו אחריו באש ובמים לשמוע אותו והוא ברח מהם. הרב ש"ך אמר שאולי הקב"ה ריחם על דורנו ושלח נשמה של גדול אמיתי מהדורות הקודמים ואמר שהלמדנות שלו היא לא משהו מהדור הזה בכלל וזה כמו אחד מגדולי ראשי הישיבות מהדור הקודם. אבי שאל את סימוניק דיסקין מה פתאום הוא כתב לו הסכמה כי הוא לא כתב לאף אחד והוא אמר שיש רבנים שזוכרים אותם אחרי כמה דורות בזכות הסכמה שהם נתנו לספר ואולי יזכרו אותו בגלל ההסכמה הזאת והוא חשב שבכל הישיבות ילמדו בזה אבל המחבר הדפיס ממש קצת ונתן כמה אחדים לכמה אנשים ולא מכר ואין את הספר בשום מקום כמעט. ואמר שהוא כתב לו הסכמה עם שבחים גדולים ותארים והוא ביקש ממנו לכתוב משהו יותר שקט. הוא היה תמיד עם בהיות בריאות. פעם רב חיים ציווה עליו לטוס לניתוח גדול בחוץ לארץ והוא לא הסכים ועשה את זה בארץ. אחד הגדולים ציווה עליו לפתוח ישיבה וסידר לו מקום ותקציב והוא קיבל לישיבה שבבניקים ובחורים עם פיגור וממשפחות הרוסות וגם ילדים שהיו צריכים משפחה אומנת הגיעו לשם והוא ישב איתם כל היום ולימד אותם ובישל להם בעצמו ואחרי שראו שאף בחור נורמלי לא יכול ללמוד שם וגם הוא לא לומד בגלל זה בסוף סגרו לו את התקציב ככה שזה לא ממש שהוא עמד בראש ישיבה. לפני בערך חמש עשרה שנה הוא עבר מחוץ לעיר לקריה חדשה וניתק את כל הקשרים וראו אותו שוטף חדרי מדרגות. ולפני בערך עשר שנים הוא נעלם לגמרי ומאז אף אחד לא שמע עליו. אבא שלי אומר שצריך להוריד את המודעה הזה כי לא כדאי לעשות נגד רצונו גם כי הזהרו בגחלתן וגם כי הוא רגיש ולמה לצער אותו וזה יכול לצער אותו כמו שהוא מכיר אותו, הוא גם לא הרשה לי להגיד את השם שלו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2010 00:16 |
|
| |
רק מעיון בבלוג רואים בבירור כי מדובר באדם גדול !!!! יש לו עמקות ופשטות גאונית מדהימה !!!! כשנקלעתי לבלוג שלו לראשונה עמדתי נדהם ונרגש שיש אנשים כמותו בדורינו.. מבחינתי גדלותו עולה עשרת מונים על פני הרבנים הידועים והמקובלים. ודווקא לכן אני משתוקק ללמוד עליו ולהכיר יותר. לכן כל סיפור עליו, על הנהגותיו, אורחות חייו, שיחו ושיגו, מעניינים אותי מאוד מאוד. תודה על הדברים שכתבת, וכל תוספת שתוסיף אתה או אחרים, תרווה את צמאוני הגדול, ותתקבל בשמחה ובתודה.
|
|
|
|
|