| נשלח ב-31/12/2008 21:18 |
|
| |
שנת 2009 כבר כאן
חודש עצוב, חודש מרתק.
בחוץ גשם, חילים נלחמים, חלקם להחלטה מחכים.
חגיגות שיובאו ממקור לא לנו, צעירים שאינם מחוברים צועדים למסיבות, למקומות שהקשר היחיד איתם הוא 'הניתוק'.
השעה אינה מתאימה, קשר אין..
האם עלינו להתייחס לזה בסלחנות? האם תועיל לנו התייחסות? האם יש ענין בהתייחסות פרובקטיבית, בכדי להעביר מסר שאולי יאמר משהו ביום מן הימים?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 00:16 |
|
| |
הכל תלוי מאיזה מסגרת יצא הצעיר לאותו מקום .
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 00:20 |
|
| |
ו..?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 00:42 |
|
| |
יורשה לי הקטן להביע דעה בנושא, על אף שאין לי נסיון בשטח החינוכי כלל,
א. אינני בטוח שהצעיר שהולך לחגוג את הסילבסטר אכן מודע למשמעותו של החג הזה, כשם שהחוגגים המקוריים אינם מיחסים כהיום הרבה משמעות להפן הדתי הנוצרי שבו,
ב. גם אם נניח שהוא אכן מודע לכך, ושהוא עושה את זה בכוונה של ניתוק, הרי שכל התיחסות כלשהי רק מזינה את האומץ המזוייף שבו, וזה מוכיח לו שהנה אכן התנתק ואפי' הרגיז בזה מישהו, במקרה כזה ההתעלמות הוא הדרך הטובה ביותר, והאמירה הכי טובה שיש
נ.ב. ברכות להופעת הפורום, ובתקווה שיהיה המשך וקיום בהצלחה
תוקן על ידי שערידעה ב- 01/01/2009 0:41:44
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 00:49 |
|
| |
בדרך כלל אתה צודק.אותו צעיר ככל הנראה לא מודע למשמעות, הוא הולך לשם בחוסר ידיעה ואולי זו הבעיה.. שחוסר שימת הלב מגיעה מחוסר באכפתיות והדבר מוכיח על חוסר ערכים?
תודה על הברכות ועל ההשתתפות בפורום. מקווה שיחד נמנף את הפורום למשהו גדול תועלתי.
תוקן על ידי חושב_לעתיד ב- 01/01/2009 0:47:50
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 00:55 |
|
| |
אין ספק שכל צעיר שרגלו דורכת במסיבות האלו ולא רק ביום הזה, יש לו איזשהוא חסר, אינני בטוח שדווקא חסר בערכים, אדרבא לפעמים הדרך שלו להתמודד עם הערכים שנתחנך עליהם ושעומדים לו בסתירה לדרכו העכשווית, הוא לההיפך ללא איכפתי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 00:57 |
|
| |
אם אנחנו מדברים על חילוני ה'חוגג' סילבסטר, יש כאן מידה רבה של הגזמה. אני הולך לכתוב משהו מזעזע, אז סליחה מראש: חילוני החוגג סילבסטר הוא אותו חילוני החוגג טו בשבט ופורים וחנוכה ופסח ושבועות ולג בעומר. המשותף לכולם וגם לסילבסטר שהחילוני המצוי חוגג לשם חגיגה ותו לא. אין שום חשיבה לעומק בחגיגה של הישראלי המצוי.
מה שכן, מן הראוי להסביר לאותו ישראלי מה זה סילבסטר. מה זו נצרות כלפי יהדות. כמה יהודי צריך להתרחק מסממן בעייתי זה.
לגבי הקשר החרדי לסילבסטר: כאן הנושא הוא יותר בעייתי. עצם הכרת המושג סילבסטר. עצם ההתעסקות ב'ראש השנה האזרחי'. עצם זה הוא הבעיה.
בעבר הלא רחוק הכרתי הרבה יראים שכמעט ולא ידעו או עשו שימוש בתאריך לועזי. כיום לצערינו המצב הפוך... נקודה למחשבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 01:07 |
|
| |
| מאגרים כתב: |  |
לגבי הקשר החרדי לסילבסטר: כאן הנושא הוא יותר בעייתי. עצם הכרת המושג סילבסטר. עצם ההתעסקות ב'ראש השנה האזרחי'. עצם זה הוא הבעיה.
בעבר הלא רחוק הכרתי הרבה יראים שכמעט ולא ידעו או עשו שימוש בתאריך לועזי. כיום לצערינו המצב הפוך... נקודה למחשבה. |
| בעבר הלא רחוק גם לא היה קיים אינטרנט וכו', זה שגם חרדי מכיר את המושג איננו בעיה בעיני, זה בא מתוצאה טיבעית שהדור של היום יותר פתוח להעולם שבחוץ מהדור של אתמול, יש הקוראים את זה ירידת הדורות,
נושא הדיון כאן הוא לא על הכרת המושג אלא על ההתחברות עמו שקיימת אצל צעירים מבולבלים
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 01:16 |
|
| |
ואכן ברישא של דברי אני מנסה לקבוע שאין חילוני שמתחבר למשמעות המושג. מבחינת עומר/ נמרוד וכדו' סילבסטר הוא חג המסיבות כשם שחנוכה הוא חג הפסטיגלים ולג בעומר הוא חג האש.
החרדי המצוי לא רק 'מכיר' את המושג...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 01:29 |
|
| |
הרישא של דבריך נכונה בהחלט
המשמעות היחידה שיש לחרדי המצוי ליום זה הוא שהוא ראש השנה האזרחי, אולי אנו מחולקים בגדר החרדי המצוי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 01:55 |
|
| |
אני חושב דווקא שמרבית החרדים החוגגי סילבסטר עושים זאת מתוך פריקה.נכון שיש ילדים בגיל הטיפש-עשרה שיש הקשן והם הולכים.
הבוגרים יותר הולכים אולי בלי ידיעה מה הם חוגגים.. אבל ברור להם שהיום הם הולכים לפרוק עול. ברור להם שיש משמעות "אנטי" בהליכה שלהם.
יש גם את אלה שסתם מענין להם לאחל לחברים "שנה טובה", לא על זה דברתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2009 00:22 |
|
| |
אם הנושא הוא על חילוניים, דעתי שיש לעוררם על שם מי הוא החג, אבל אם כוונתך על נושרים, כאן הדבר נחלק לשניים, אם על 'ישיבעבוחרים' (שחור לבן) שקצת יוצאים לעיר להתפרק ודאי שיהיה טוב שיתביישו להכנס למסיבות שכאלה, אבל אם כוונתך על נושרים שממש חיים בנורמה חילונית, אין שום צורך לשוחח איתם ע"ז, הם נמצאים במקום אחר לגמרי ולא מודעות על חג נוצרי זה או אחר יוציא אותם מהיכן שם נמצאים, הדרך איתם הוא ידוע לכל מי שקצת מתעסק איתם וודאי לפותח האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2009 15:14 |
|
| |
רגע! לי עדיין אין בחורים בבית, אבל תסבירו לי מאיפה לילדים מושג של חגיגות סילבסטר?????
ראשי הישיבות מקבלים יציאות כאלה בהבנה?! מחוץ לתחום לדעתי!
|
|
|
|
|