| נשלח ב-19/12/2009 22:49 |
|
| |
סופית: יש נבחר לרב שכונה
ביום שישי סיימו לספור את קולות החיילים(...) והרב רפאל כהן נבחר לאחר כל העיכובים!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2009 12:06 |
|
| |
רק לדרום או גם לעתיקה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2009 01:24 |
|
| |
לפי מה שידוע לי המכרז היה רק לרב אחד ומדובר על הדרום.
העיר העתיקה מלחתחילה לא היתה בתמונה כי הרב שמואל (ספרדי)0 גר שם. והרב קפלן רצה שיהיה בעיר העתיקה גם רב אשכנזי.
ט.ל.ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2010 02:03 |
|
| |
בעיר העתיקה יש את הגאון הגדול רבי אברהם דוב גריינמן רב בית הכנסת הגר"א וכמדמוני שהוא הרב האשכנזי היחידי שם, מלבד הרב פייבלזון שיש לו ישיבה במקום, והרב קפלן שהוא רב כללי יותר.
הלל קרליץ מנסה לשנות מצב קיים ולמנות כל מיני, אבל לכך צריך דעת קהל וצבור ובינתים לדאבוננו אין לו!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2010 23:45 |
|
| |
תיראה... את האמת אני לא מכיר את הרב דוב גריינמן (הוא גר מול צ'רנוביל?) בכל מקרה יש עוד הרבה רבנים אשכנזים בעיר העתיקה רק שאתה מכיר טוב יותר את הרב דוב. לדוגמה: הרב רייך, הרב הורוביץ, הרב שימון משהו... (אני לא זוכר את שם המשפחה שלו.) ולצערנו בחלק גדול מהמקרים רב שכונה או עיר אינו נמדד דווקא לפי גדלותו בתורה אלא לפי רמת ההכרות שלו בציבור ולפי ה"קורות חיים" שהוא מגיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2010 22:45 |
|
| |
יויוכוכו
איתך בכול מילה תרשה לי להוסיף עוד נקודה רב אמור להיבחר לפי קהלים, ובעיר העתיקה הקהילה הכי קטנה (ועם הכי הרבה מריבות), זו הקהילה הליטאית, ולכן האחרון שאמור לשמש כרב בעיר העתיקה הוא מישהו שמשתייך ומייצג את הציבור הליטאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 03:32 |
|
| |
לכל קהילה רב משלה! ולכך הדגששתי כי הוא הרב האשכנזי (=הליטאי) היחידי שם ולכך הוא משמש כרב לקהל שךו, ולאלפי האורחים השוהים בעיר העתיקה שנתקלים בשאלות הלכתיות בעת הנופש - יודעים הם כי הכתובת אחת: הגאון הרב גרינמן, (יהודי ששולט בכל הש"ס ופוסקים ישר והפוך!!)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 18:24 |
|
| |
אז איך אתה מסביר את מה שליהגת באשכול סמוך שהוא נבחר וכו' וכו' ?
הערת אגב אולי תלמד לאיית קודם? כותבים כך : הרב אברהם דב גריינימן
|
|
|
|
|