| נשלח ב-3/3/2013 21:52 |
|
| |
נצחון להרב חסידה מול קובי ג'אן
לאחרונה היה הרבה אקשן בביהמ"ד של הרב חסידה כשאנשי הטיפוס של קובי ג'אן מברסלב מנסים להשתלט על הבית הכנסת. וכבר גרמו הרבה נזקים לבית הכנסת.בצירוף איומים ברצח להגבאי המסור יהודה נדל. היום היה דיון בבית הדין של צפת. ובית הדין חויב את קובי ג'אן להוריד התביעה מבית המשפט ולשלם את הנזקים כתנאי להמשך הדיון בבית הדין. והוא יצא משם בחפוי ראש. אחר שהבטיח לחסידים שלו שהשבוע הבית כנסת עובר אליו.
קיבלתי באישי מחבר שגר בדרום העיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2013 17:16 |
|
| |
לפני שאתה מזדרז להעלות מה שקיבלת ב'אישי' ממוג לב ששולח אותך לפרסם, הנה לך ולכל המעוניין מספר עובדות:
ראשית, מדובר בבית כנסת שמספר המתפללים בו הולך ומתמעט. בימות החול מלבד מניין מצומצם בשחרית, אין מניינים נוספים. במשך היום הבית כנסת היה נעול, ולמרות שמדובר במבנה ציבור, הגבאים ה"מסורים" התעקשו לנעול אותו - בניגוד גמור להלכה ולחוק, חרף בקשות מצד תושבי השכונה.
לצד בית המדרש של הרב חסידה שוכן בית הכנסת של ברסלב בראשות הרב ג'אן - מבנה בבעלות פרטית ומושכר בכסף מלא מידי חודש! ובניגוד לבית המדרש "הרומנים", אצל הרב ג'אן המקום שוקק חיים במשך כל שעות היום בלומדים, במנחה וערבית יש למעלה מ50 מתפללים. ובשבת מספרם למעלה מ - 100.
לאחרונה כשל כוח הסבל, ולרב ג'אן אין כסף להמשיך להחזיק את המבנה לטובת בית כנסת. בנוסף, בשנה האחרונה פתח ישיבה במקום והוא רוצה להתמסר לחינוכם, ובעקבות כך הוא מעוניין לסגור את בית מדרשו לאברכים. וכך מצאו את עצמם עשרות חסידי ברסלב מתפללים בבית המדרש "הרומנים" - בית הכנסת השכונתי.
מאותו יום שהחלו הברסלב'רס להתפלל אצל הרב חסידה בשבת - המניינים גדלו במאות אחוזים והם מהווים את הרוב המכריע מבין המתפללים. בימות החול, לבקשת המתפללים ולראשונה מזה שנים רבות, הבית כנסת פתוח ולמעלה מ95% של המתפללים והלומדים הם ברסלב'רס.
למרות שמדובר במבנה של העירייה ובבית כנסת ציבורי הגבאים ושאר המתפללים לא יודעים איך "לאכול" את הסיפור. מצד אחד - אין לאף אחד סמכות לנהוג כבשלו במקום זה. ומאידך קשה להם להפנים שדמוגרפיית הבית כנסת השתנתה וצריך לקחת את החסידי ברסלב בחשבון ושכללי המקום יהיו מוסכמים על כל המתפללים. בחירות כמובן שהם חוששים לקיים כפי החוק מאחר והתוצאות מוכחות...
באווירת המריבה ישנן הקנטות מצד שני הצדדים. לרב ג'אן יש ישיבה לנוער 'טעון טיפוח', ולאחר זלזול מצד הגבאים ברב ג'אן, התביעה המשטרתית שנפתחה ע"י הרב חסידה וחתנו, הביזיונות שיהודה נדל ביזה את הרב ג'אן ברבים, לאחר שריפה שגורמים עלומים ביצעו בבית המדרש ברסלב ועוד כהנה דוגמאות הם מחו בדרכם - לטוב ולרע.
לאור מקרי האלימות יש להדגיש: מצד המתפללים לא הייתה ולא תהייה כל אלימות שהיא! הוויכוח הוא ענייני ומי שבחר להשתמש בדרכים מעוותות - שיישא בתוצאות.
לעומת זאת, מצד הגבאים ישנה הצקה בלתי פוסקת כלפי ברסלב, גם אם היא מוסווית. כבר נשמעו התבטאויות מצידם שהם מעדיפים להעביר את הבית כנסת (כאילו שזה בחזקתם הבלעדית) לגורם חיצוני כמו האדמו"ר מביאלה, ולא "להפקירו" בידי חסידי ברסלב נוכח הידלדלות המתפללים "שלהם".
לסיכום: אף אחד לא מנסה להשתלט על שום מקום. כבודו של הרב חסידה מונח במקומו, ואדרבה, שיכיר במתפללים החדשים ויחזיר את הבית כנסת לימיו הגדולים מתוך שיתוף פעולה וכבוד הדדי.
למען הסר ספק, אין אני רשאי לדבר בשם אף אחד. כל דברי כאן הם ע"פ המציאות במקום ועובדות בשטח. אני אברך חסיד ברסלב שמתפלל במקום ובפרט עתה, כשהבית דין נכנס לתמונה, בטוחני שאין צורך בהתססת האווירה כדברי הכותב המתלהם: "לאחרונה היה הרבה אקשן בביהמ"ד של הרב חסידה...", "הוא יצא משם בחפוי ראש..." ועוד כהנה וכהנה גיבובים שמתאימים לאלו ששכלם הפסיק לגדול כשהיו בגיל 10...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2013 22:04 |
|
| |
אני לא רוצה להיכנס בתחום לא שלי. בכל מקרה נראה לי שאתה מסלף עובדות. אני התפללתי שם לפני כחודשיים בגלל שהתארחתי שם באיזור והביהמ"ד היה מלא בלי הברסלבים במשך כל השבת. ובכלל קובי ג'אן עם כל הדברים הטובים שהוא עושה הוא מכשיל הרבה אנשים באיסורי נידה [כידוע שרבני העיר אוסרים בכל תוקף לשאול אותו בנושאים האלו מאחר שקיבלו עדויות שונות בנושאים הללו] ואני לא מדבר על שהוא הכשיל כמה פעמים אנשים בנבילות וטריפות ה"י. והדברים ידועים...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2013 00:36 |
|
| |
קובי ג'אן הוא מנהיג קהילה סרוטה של ברסלב
עם כל הכבוד אין שום הצדקה להידחף בכח לבית כנסת ותיק ולא משנה כמה מתפללים יש שם ולנסות להשתלט,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2013 11:46 |
|
| |
זוהי דרכו של רבינו???
תראו מה זה..., כתבה בחדרי. על אלימות בבית כנסת בשכונת בית ישראל בירושלים... המעורבים: חסידי ברסלב שהחליטו להשתלט על המקום... אבל זו זכותם נכון???
בצפת... פריצה לבית הכנסת, נזקים והרס ...שכולל, מעשי התגרות ברב בית הכנסת... שבירת הכסא שהרב יושב עליו, הורדת השלט של שמו ממקומו. וכו' אלו הם מעשים לגיטימיים נכון? ... אבל אם מגישים תלונה על זה במשטרה זה מעשה התגרות???
די די תפסיקו... בברסלב יש להם קבוצות אנשי דלא מעלי והם משתמשים בהם לעת הצורך. ולמה אני מכליל את ברסלב? כי לא ראיתי שאף אחד מרבני ברסלב יוצא נגדם...!!! וקובי ג'אן שמתיימר להיות הרב ג'אן, מנהיג כזו קבוצה...יודע ממה שהם עושים, ואז מגלגל עיניו למרום בצידקות ואומר ה' הצדיק ואני...... ועמי הרשעים!!!
רק תבינו... לא המתפללים הברסלבים תובעים להתפלל שם... הוא, קובי ג'אן בעצמו. תובע את הרב חסידה על בית הכנסת!!!
הוא שכח כבר את סעודות השבת שאכל בבית הרב חסידה בילדותו, כשהוריו ישבו וראו טלביזיה בבית... ולאחר שהתפקר חזרה ועשה כל דבר האסור... מי שקירב איתו וניהל עמו שיחות נפש היה הרב חסידה...זה היה בזמן שקובי' גאן הגיש לו עופות לשחיטה במשחטת צפת... ואז התקרב וחזר בתשובה שוב...
ועל זה נאמר במקום שבעלי תשובה עומדים.... קובי ג'אן!!!
צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד.... הרב חסידה שיעזוב.
וואי וואי וואי
המשיח חייב לבוא כבר... כי האש של רבינו כבר מחילה לבעור כאינתיפדה ע"י צמיגים וכדומה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2013 17:36 |
|
| |
כבודו פתח ניק היום במיוחד בשם המושאל 'רביעקב' בכדי למחות על כבוד תורתו האבוד של הרב חסידה?!
אתמהה, על מה ראית צורך להגיב בזילזול ולנסות להעביר את הסיפור לפסים אישיים, בכל מקרה ניתן גם לעבור לפסים אלו ולספר על יחסו הטוב של הרב יעקב ג'אן אל הרב חסידה ועל הכבוד אותו הוא רחש לו במשך השנים ועל כך שעמד לצידו בתביעות שונות שמחמת כבודו לא נפרטם כרוכל, עד לרגע שבו חשש הרב חסידה למקומו והחליט לסלקו בבושת פנים אל מול תלמידיו בשעת התפילה לפני כשנתיים, לאחר מכן פתח הרב ג'אן בית הכנסת בנפרד שהיווה מגדלור של תורה ותפילה בכל האיזור, ההתפתחות הרחבה והעובדה שבית הכנסת השכונתי הסמוך עומד שומם וסגור על מסגר במשך כל ימות השבוע ובשבת בלבד מתפללים בו אוסף של מתפללים לא קבועים, הביא את הרב ג'אן לבקש מתלמידו לשעבר ואחד ממחזיקי המפתחות בבית כנסת יהודה נדל לפתוח את בית הכנסת לתפילות מנחה ערבית וזאת מכיוון שבית הכנסת שלו מכילה גם את הישיבה לבחורים נושרים והמקום צר מלהכיל, יהודה נעתר לבקשתו ואמר שהמקום הכן יהיה פתוח.
למחרת בזמן שהמקום היה אמור להיות פתוח הגיעו למקום אברכים וראו שבניגוד למסוכם בית הכנסת נעול, לשאלתם את יהודה מדוע ענה להם לא אתם תחליטו את זמני התפילות, לאחר מכן החל לפעור את פיו על רבו משכבר הימים וזאת לעיני כל תלמידיו, כל השאר היסטוריה.
ותודות למתחיל במצווה!!!
במידה ותבקשו יפה נמשיך בתיאור המשך ההשתלשלות....
| רביעקב כתב: |  | תראו מה זה..., כתבה בחדרי. על אלימות בבית כנסת בשכונת בית ישראל בירושלים... המעורבים: חסידי ברסלב שהחליטו להשתלט על המקום... אבל זו זכותם נכון???
בצפת... פריצה לבית הכנסת, נזקים והרס ...שכולל, מעשי התגרות ברב בית הכנסת... שבירת הכסא שהרב יושב עליו, הורדת השלט של שמו ממקומו. וכו' אלו הם מעשים לגיטימיים נכון? ... אבל אם מגישים תלונה על זה במשטרה זה מעשה התגרות???
די די תפסיקו... בברסלב יש להם קבוצות אנשי דלא מעלי והם משתמשים בהם לעת הצורך. ולמה אני מכליל את ברסלב? כי לא ראיתי שאף אחד מרבני ברסלב יוצא נגדם...!!! וקובי ג'אן שמתיימר להיות הרב ג'אן, מנהיג כזו קבוצה...יודע ממה שהם עושים, ואז מגלגל עיניו למרום בצידקות ואומר ה' הצדיק ואני...... ועמי הרשעים!!!
רק תבינו... לא המתפללים הברסלבים תובעים להתפלל שם... הוא, קובי ג'אן בעצמו. תובע את הרב חסידה על בית הכנסת!!!
הוא שכח כבר את סעודות השבת שאכל בבית הרב חסידה בילדותו, כשהוריו ישבו וראו טלביזיה בבית... ולאחר שהתפקר חזרה ועשה כל דבר האסור... מי שקירב איתו וניהל עמו שיחות נפש היה הרב חסידה...זה היה בזמן שקובי' גאן הגיש לו עופות לשחיטה במשחטת צפת... ואז התקרב וחזר בתשובה שוב...
ועל זה נאמר במקום שבעלי תשובה עומדים.... קובי ג'אן!!!
צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד.... הרב חסידה שיעזוב.
וואי וואי וואי
המשיח חייב לבוא כבר... כי האש של רבינו כבר מחילה לבעור כאינתיפדה ע"י צמיגים וכדומה
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 08:55 |
|
| |
שוב, אני לא מאיזור שלכם, ב"ה אני גר במקום בצפת שבנתיים אין אנשים מטורללים וכדו', מה שכן חייבים לעשות לפרסם מי זה ראביי ג'אן שהרבה אברכים רצינים הוא הפיל ברשת שלו. כפי ההוראה של רבני צפת לשואלים [כולל רבני ברסלב הרב קעניג וכדו'] אין שום היתר לסמוך עליו בכל נושא ההלכתי. אני אישית מטפל בשני בחורים שלמדו אצל קובי, ופשוט א"א להעלות כאן איזה דברים מזעזעים קורים שם בין החומות ה"י.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 11:38 |
|
| |
אני כמתפלל קבוע בשבתות אצל הרב חסידה, אני מזדהה עם פלוני ויעקב, אנשי ג'אן הם מופרעים והופכים את ביהמ"ד למועדון שלהם. אני בנתיים הפסקתי להתפלל שם בגלל החינוך של הילדים שלי, הם לא אמורים לשמוע כל הניבולי פה שהילדים שלהם מדברים. אני מקווה שקורנפלד ונדל יצליחו לזרוק הפרחחים לכל הרוחות, הם הופכים כל השכונה לשכונת פשע, ואני עוד לא יכול להירגע מזה שהחולוגנים האלה נתנו מכות רצח לבחור מסכן באיזור עד כדי סכנת חיים, ואני לא מדבר על כל הוינדליזום שהם עושים יומם ולילה לתושבי האיזור. הגיע הזמן לעשות משהו דחוף!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 13:05 |
|
| |
חיים יצחק תתעשת!!! אני מבין אותך מאד אתה חייב לדאוג לחינוך ילדיך, אבל אתה מפקיר פצועים בשטח!!! חתכו לך כבר צמיגים בגלגלים??? אז שתדע שלקורפנלד כן, יותר מפעם אחת!!! והוא גם מאויים פיזית! והרב חסידה נסע מבית הכנסת לביתו גם עם צמיג שנחתך. נראה לך שהוא יכול להחליף את הצמיג לבד שם??? הרי אתה מסיים את דבריך " צריך לעשות משהו " מי יעשה???
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 13:09 |
|
| |
תוקן על ידי גיטרה311 ב- 06/03/2013 13:12:49
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 13:16 |
|
| |
השאלה באמת מה אפשר לעשות עם הילדים, בשבוע הראשון שהם הגיעו שמעתי הילדים שלהם צועקים כל הזמן בן ז... אתה הומ... וכדומה. זה טירוף מערכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 16:33 |
|
| |
כמה עובדות : היהודי שחטף מכות חטף מסיבות שבאו לא נזכיר כאן רמז הוא קיבל מכות במקווה. קורנפלד במו אזני שמעתי אותו אומר שהיהודי הנ"ל יודע שקיבל מה שקיבל בצדק
אנו רוב הדיירים שגרים סביב בית הכנסת, זכותנו המלאה להתפלל בבית הכנסת השכונתי (יש ניירות המבנה שייך לערייה) מה שלכמה מהבית כנסת זה לא מתאים זה בעיה שלהם ולא שלנו הזכות של בבית הכנסת השכונתי בדיוק כמו שלהם.
אנחנו הגענו מתחילה ופנינו לשלום, אדון נאדל וחבריו בחשו ובחשו ויצרו ריב בדיוק כמו סיפורים אחרים שעדיין טעמם טרי..
הרב חסידה הוא בסה"כ 'רב' שמונה בוועד הבית כנסת בזמנו להיות 'רב בית הכנסת' . דבר לא מעבר רק שאם השנים הוועד נפטר ולקח על בית הכנסת בעלות פרטית. בית הכנסת בשנה /שעברה עוד חיפש מניין רק שבכח המריבה יצר לעצמו קהל נכבד של משועממים כמותכם שמגיעים ממרחק...
הרב חסידה כבר הוכיח את עצמו, הרב חסידה הציע לאדמו"ר מביאלה את המקום בידיים פתוחות ובלי מלחמות בזמן שהוא לא גר כאן. ואם לא נאדל וקרונפלד שהציקו לו וטירפדו את המהלך (גם הילדים שלהם מנוולים את הפה?) היום הוא היה שם. (יש לנו עדות מכלי ראשון על זה)
לקורנפלד לא נגעו ברכב . ואם אתה בטוח בעצמך אני מוכן להתערב על זה ובא נראה אותך עומד מאחרי המילה שלך ומזדהה רבינר !!!! \
המשתלטים הראשונים על הבית כנסת שלא סרו למשמעתו של הרב חסידה הם קורפלנד ונדל. הם סילקו נשים מהבית כנסת וכו' נגד דעתו של הרב חסידה אז אבל תבואו ותצטדקו ....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 16:52 |
|
| |
אתה סתם קשקשן אף אחד לא מפריע שאנשים שפויים מגיעים להתפלל. זה ביהמ"ד ציבורי ואין לכם שום זכות להפוך את זה לביהמ"ד פרטי של ברסלב. הרב חסידה מחזיק את הביהמ"ד במסירות נפש יותר מ30 שנה ואתם לא יכולים להגיע בשבוע אחד לקחת לו הזכות לנהל הביהמ"ד. ואם אתה מצדיק המכות שקיבל בחור מסכן רק בגלל שיושן אצל קורנפלד. אתה פשוט רוצח במלוא מובן המילה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 17:03 |
|
| |
אני יודע שדרכו של קורנפלד היא במסירה למשטרה כמו שההסטוריה שלו מראה, אבל אנחנו מעדיפים לטפל בבן אדם במקום לבד. ובד"כ זה יותר עוזר שהוא יתרחק מהילדים שלנו! אף אחד לא בא לקחת. בבית כנסת שכונתי יש חוק! תכניס לראש ! חוק. שאם אנו הרוב בבית כנסת זכותנו להגיד מה שיש לנו וגם ליישם את זה (אחרי רבים להטות אמרנו?) ובפרט שאנחנו אלו שגרים מסביב לבית הכנסת ולא אחרים.
הרב חסידא כואב לו הלב לראות את "הילד הפרחח" מצליח ועולה בבית מולו ומקים עולה של תורה ומעמיד מאות אברכים ותלמידים... אף אחד לא ביקש מהרב חסידא כלום רק שיזכור שיש חוק שלפי החוק אנחנו יכולים גם לפטר אותו מלהיות הרב. (ושוב מאחר ואנחנו הרוב מוכח)
אתם אנשים מלאים שנאה שלא שווים יותר מידי התייחסות, שום דבר שיסבירו לכם לא התקבל במח שלכם, נוח לכם לשנוא. ככה גדלתם, ונקווה שתצאו מהעולם אחרת... גם יבוא אליהו הנביא ויסביר לכם שאתם טועים תגידו לו שהוא טועה. הכל כפוף לדין תורה. יש רב לעיר וכל הדברים שנעשו מתחילה ועד היום נעשו בהכוונתו! ולא כמו שדמיינתם...
תוקן על ידי יויוכוכו ב- 18/04/2013 09:47:52
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 17:12 |
|
| |
אתה שקרן בזוי. מי שמכיר הבחור יודע שהוא לא מסוגל לעשות את זה מבחינת פיזית. הוא בקושי זז ויש עדויות שראו את זה. וגם אני מתפלל שם כבר יותר מחמש שנים ואף פעם לא היו בעיות במנין. הביהמ"ד היה מלא מדי שבת בשבתו עד שאתם הגיעו. ואין לכם שום זכות קדימה לתושבי האיזור.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 17:21 |
|
| |
אכן, למפרע מתברר שהוא לא יכל לעשות זאת, אבל שוב אתה מוכן שמישהו יקפוץ על הבן שלך במקווה??? והוא קפץ עליו! ולגבי זכות קדימה לא אמרתי שיש זכות קדימה אמרתי שיש את אותה זכות. ומאחר ורוב התושבים שהזכויות שלהם אותו הדבר דורשים תפילה נורמלית בקצב נורמלי ולא מרוץ. ומאחר ואנו הרוב זכותנו לבקש. אז הרבה זמן שתקנו ולא דיברנו פשוט התפללנו (8 שבתות) ביקשנו פעם אחת יפה וקיבלנו תשובה שלילית וכך בפעם השניה בפעם השלישית יהודה נאדל התחיל להכעיס דייקא! ושמה החלטנו שאנחנו נעשה כמו שנראה לנו ולא כמו שנראה לו. וכשרצינו הוכחנו! ובעז"ה כל שבת יהיה כך בבית הכנסת ואתה יודע למה זה יהיה?? כי במציאות אנחנו הרוב ואנחנו מתפללים שם אז כמה שלא תכתוב כאן שטויות ובלבולי שכל "ועובדות" המציאות לא תשתנה .
אנחנו רוב הדיירים סביב בית הכנסת. הרב ג'אן שליט"א סגר את בית המדרש שלו וזה המקום היחידי שנבוא להתפלל בו , ירצה הרב חסידה או לא ירצה נדל או לא ירצה קורנפלד או לא... תפנימו זה מציאות זה הבית כנסת ובמקום זה תתחילו להנות מזה,
|
|
|
|
|