| נשלח ב-13/8/2010 17:14 |
|
| |
"אלול"
"אני לדודי ודודי לי"
מי שיכול לחזק אותנו(אותי) לקראת הימים הנוראים אשמח מאוד
אפשר לעלות מאמרים יפים הרצאות ששמעתם וחיזוקים שלכם
שיהיה לכולם אלול מחזק במהות ובעיקר!
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 17:18 |
|
| |
פשש רעיון יפה... כשיהיה לי בהזדמנות אני יעלה....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 17:24 |
|
| |
צודקת בהחלט!! אסור לתת לימים האלה לחמוק בלי לעשות בהם משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 11:41 |
|
| |
בהחלט צודקת, כדי שאני אתחיל לעבוד על זה.. (וחבר'ה בבקשה שיהיה קצר ולעיניין ולא יותר מידי ארוך)
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 15:10 |
|
| |
אנחנו בדרך להרגיש קרבת אלוקים ולזה צריך הרבה הכנה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2010 14:52 |
|
| |
"חיסול" "סוף עונה" פטפטנים בגרוש ...
מה נסגר איתכם אנשים??
ר' יואל טשפלר שמע פעם גוי אחד אומר לשני בשעה שהיו עובדיםביחד באסיפת התבואה והפירות מהשדה: "אם החודש הזה נתעצל ולא ניגע בעבודתינו, לא יהיה לנו כל השנה מה לאכול. " והיה זה בחודש אלול ונתלהב בזה ר' יואל מאד: "אם לא מנצלים את האלול לא יהיה לנו ממה לשאוב חיות ורוחניות כל השנה..."
שנזכה וננצל את החודש לשאוב כוחות ולהתעלות כדי להמשיך לשנה הבאה ברוב שפע וקדושה =)
תוקן על ידי מעשהיה ב- 17/08/2010 14:54:11
מי שאינו רואה את המקום בכל מקום אינו רואהו בשום מקום. (הרבי מקוצק)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2010 15:16 |
|
| |
תודה מעשה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2010 15:21 |
|
| |
משהו ששמעתי,"כנשר יעיר קינו ועל גוזליו ירחף",אומר רש"י,כמו שהנשר מרעיש בכנפיו כאשר קרב לקן,כמין הכנה לגוזלים הרכים שלא ייבהלו,כך נותן לנו הקב"ה הכנה ליום הדין את "אלול"את הסליחות,שנספיק להכין ולהכשיר את הלב,ולהגיע לר"ה עם לב מרוכך.בהצלחה לכולנו..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2010 16:57 |
|
| |
תודה מכל הלב
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 06:55 |
|
| |
תודה מעשיה ומנגינת הלב ממש חיזקתן אותי!!! ועכשיו אני גם אוסיף מדרש קטן שקראתי: מה המשמעות של עשיית התשובה שאנחנו נדרשים לה בחודש אלול? כדי לתפוס זאת טוב יותר יש להבין קודם לכן את הפרוש של המילה "תשובה". במובן העמוק ביותר תשובה משמעותה לשוב + ה', כלומר לשוב אל הקב"ה. על פי האמונה היהודית, בכל אחד ואחד מאתנו שוכנת נשמה קדושה המכונה "חלק אלוקה ממעלה", כלומר יש בנו חלק קטן מתוך אלוקים הגדול בכבודו ובעצמו. אנחנו נושאים בתוכנו בתוך הגוף הסופי הזה משהו מתוך האינסוף. כאשר אנחנו נדרשים לעשות תשובה אנחנו בעצם נדרשים לשוב אל אותו חלק אלוקי אשר תמיד אבל תמיד יודע להיות נעים, סבלני, רגוע, ותרן, חיובי, ובקיצור – טוב ללא סייגים. הפוטנציאל שלנו להגיע אל אותו חלק פנימי, עמוק ומתוק קיים בנו כל השנה, שכן הוא באופן קבוע חלק מאיתנו, אולם בחודש אלול אנחנו מקבלים תוספת כוח ("סייעתא דשמיא") מלמעלה כדי שנתעורר ונממש את הפוטנציאל שטמון בנו להיות טובים ולעשות טוב.
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 08:09 |
|
| |
פחד!!!! אנחנו כבר בשבוע השני של אלול
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2010 19:21 |
|
| |
כשבשבת התחלנו לשיר שירים כמו "חמול", "אבינו מלכנו" ממש התחלתי לפחד. ישבתי עם עצמי וחשבתי מה אני יכולה לקבל על עצמי והגעתי למסקנה, לנסות לא לגלוש. אבל אז התעוררה בי לפתע המחשבה, שאולי מגיעה מהיצר הרע,ואולי לא, ש-מה הענין? אם אני גולשת אך ורק באתרים חרדיים כשרים למהדרין, מה הבעיה? לא עדיף שאשקיע כוחות ואנרגיות בקבלה אחרת?
מה דעתכם?
(למי שיש תשובה מפורטת וטובה, בבקשה לשלוח לי למייל, תודה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2010 22:07 |
|
| |
כיון שאין בידי את המייל שלך. אנסה להעביר את דעתי ואולי זה יעזור לעוד כמה =)
(דעתי בהחלט לא מפורטת... טובה?? אולי.. )
ככה...
אין בעיה שתקחי עלייך קבלה אחרת בזמן שאת מרגישה שהקבלה הנ"ל לא מקרבת אותך לקב"ה...
אך מצד שני: "אם אני גולשת אך ורק באתרים חרדיים כשרים למהדרין, מה הבעיה?"
באתרים "חרדיים כשרים למהדרין" לא חסר זבל !! והלוואי והייתי יכולה להכריז זאת בחוצות!!
אם באמת ה- "אי גלישה" תגרום לך להתקרבות ולהפחתת התמכרות אז למה לא ?? אבל אם כל הזמן הזה שלא תהי על הנט תפרח נשמתך עד שתסתיים קבלתך (כדי לשבת על הנט) ואח"כ תרצי להשלים שעות לנוספות, אז אני לא חושבת שעשית בזה משהו - אא"כ זה עשה לך משהו =)
בהצלחה רבה
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2010 22:28 |
|
| |
מה שהכי חשוב לזכור באלול זה שהמלך בחצר... הקב"ה נותן לנו חודש בשנה הזדמנות פז...יורד אלינו אל העם...
מפחיד לחשוב עד כמה אנו לא מנצלים את החודש הזה!! אם היינו מעמיקים קצת יותר לא היינו מפסיקים לבקש ולהתחנן....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2010 10:32 |
|
| |
תודה מעשייה וחנשי, חיזקתן אותי ביותר!!!!
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 08:08 |
|
| |
תודה לחיזוק חנשי את חדשה פה על הכרטיס אבל כותבת כמו ותיקה. תמשיכי זה כמים קרים על נפש עייפה
|
|
|
|
|