בית פורומים סבבה כאן

מי אשם - מקום העבודה או אחרים?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/11/2010 19:47 לינק ישיר 

אשכול שנפתח בבחדרי חרדים :

להלן תימצות של סיפור שהיה. אני הזדעזעתי.

מדובר בזוג חרדי, הבעל אברך כולל, האישה מסמינר חרדי.
הם נישאו וילדו ילדים. הכל התנהל על מי מנוחות.

לאחר כשלוש שנים בהם עבדה האישה במקום עבודה דתי, הציעו לה עבודה חדשה, משכורת גבוהה יותר, אפשרויות התפתחות וכו'. אך המדובר היה במקום עבודה חילוני. הבעל חשש אך לא היה תקיף. האישה התעקשה והחלה לעבוד שם.

בהתחלה שמרה על עצמה היטב. סיפרה לבעלה עד כמה היא חשה שמקדשת שם שמיים. לא לוחצת יד לגברים, ולבושה הצנוע בולט במיוחד ליד כל הפריצות שמסביב. הבעל שמח על שאישתו מרוצה, וכמובן הכסף...

עברה שנה ועוד שנה. הסביבה החלה להשפיע מעט. הבגדים החדשים לחגים היו טיפטיפה יותר מודרניים אך עיקר המהפך היה בלב. מאות שעות השיחה עם החברות (והחברים) החדשים גרמו לה להבין שבעצם החיים שלה מבוזבזים. עובדת קשה בעוד בעלה "בטלן". היא החלה לגלות שאנשים סביבה מתחילים איתה, מחמיאים לה (דבר שבעלה לא עשה כנראה) מתעניינים בקשיים שלה, זוכרים לשאול כל בוקר אם הכל בסדר, ואיך הכאב ראש שהיה לה אתמול (שבעלה אפילו לא ידע עליו).

אמנם שמרה על עצמה, לא החזירה חיבה לאף אחד מהסובבים, אך במקביל יחסיה עם בעלה התקררו. היא האשימה אותו בליבה. היא החלה לשנוא אותו על החיים שהוא מעניק לה.

אני מקצר את הסיפור. בסופו של תהליך היא נפרדה ממנו. הילדים אומללים. הבעל לא יודע מהיכן כל זה נפל עליו.

ה' ירחם.
-------------------------------------------

מאן_דהוא
מהכתורת שלך נראה כאילו שמקום העבודה אשם.

מגוף הדברים עולה כי לבעל יש חלק לא מבוטל באי הצלחת הנישואין.

קשה לטאטא בעיות מתחת לשטיח. גם אם האשה לא היתה יוצאת למקום חילוני, ונשארת כל חייה בגיטו החברתי, מתי שהוא היו צצות בעיות אלו.

קוקר
הבעיה, כפי שאתה מתאר היא לא במקום העבודה.
היא לא החליפה את בעלה לטובת מישהו שהכירה שם, אלא, היתה בה התמרמרות מלכתחילה, היא לא היתה שלימה עם עצמה, ועם נישואיה. ולכן דברים פה ושם הצליחו לחלחל ולהשפיע.
אני מאמין שגם לבעל יש חלק באשמה. כמו הדוגמה הקטנה לכאורה, שלא ידע כלל על כאב הראש ולא התעניין.

גם ממקום עבודה חרדי יוצאות תקלות לא פחות חמורות, ולעיתים נהרסות שתי משפחות ולא אחת.

אי אפשר להשאר בד' אמות כל החיים, ותמיד ישנה יציאה מהגטו. ואז מי שיש לו בסיס מעורער מסיבה כלשהי, הוא נופל.

ברוריה30
אני חושבת שמהראוי למחוק אשכול זה.

הסיפור מוכר מאחת שעובדת בי-ם.

חבל שיתחילו לעוף פה שמות. ויפה שעה אחת קודם.

יוסי73
אכן נראה שהיה פה חבית חומר נפץ והיה גפרור... אם מקום העבודה היה החבית או הגפרור? לאלוקים פתרונים !

Sheli

קשה לומר שרק מקום העבודה הוא זה שהוביל לפירוק, כמו שאמרו מעליי שגם הבעל אשם לא מעט. ולמרות זאת אין ספק שמקום עבודה יכול להוביל לדברים כאלה, לחדד תסכולים או ליצור מרמור.
אבל לא רק מקום עבודה חילוני, גם מקום עבודה דתי.
ולא רק מקום עבודה, גם כל חברת בני אדם.

גם לגבי מקרים כאלה, וגם לגבי מקרים שהסתיימו בצורה חמורה יותר, השורה התחתונה היא לא סיסמאות כמו: "אם האדם שלם וחזק מבפנים אף רוח לא תשבור אותו" אלא אחד המשפטים הנכונים, החזקים והמוכחים ביותר, שאין מי שלא חושב שהוא לא מדבר אליו, עד שהוא מדבר אליו...:
"אל תאמין בעצמך עד יום מותך".

נתנזון
אשה ועבודה במקום חלוני או אפילו עבודה של גבר במקום חילוני או סתם קשרים שלנו עם העולם החיצון יכולים להיות טובים ולהשפיע על הסביבה לטוב או למוטב, הכל תלוי וכל מקרה לגופו.
מה שכן נתעורר פה זו הנקודה של היחסים ביניהם. אני אומנם לא יועץ נישואין אבל דבר אחד היה פה שהוא שורש כאוב מאוד בצבור שלנו. ישנם הרבה מאוד חלוקי דיעות בענין הזה וכל אחד טוען ומתריס נגד הצד השני בכל הברכות הכתובות בתורה.... אבל זה נושא שחייבים לדון בו בסופו של דבר.
והנושא הוא היחס שבין גברים ונשים בצבור החרדי. דנו בזה רבות פה בפורום בעבר. ואפילו ההעלו דיעות שונות מההלכה באשכול שהיה פה לגבי טפול באוטיסטים. כשמצד אחד אי אפשר להתעלם מהבריאה ומחיי היום יום ומצד שני יש את הקדושה והצניעות. וזה בא לידי ביטוי החל מהגיסות והמכורת במכולת וכלה בחלוניה שעובדת בבנק. כשיש את החרדיות שלא מחליפות אתך מילה ויש את המוכרת בבנק שמחמיאה ולא שוכחת לדרוש בשלומך. וכאן מתעוררת השאלה מה מותר ומה אסור, מה נורמלי ומה לצורך הנאה, ואיך אני בתור חרדי אמור להגיב, ומה אומרת ההלכה.
אני אישית שאלתי רב ופסק לי מה מותר ומה אסור. אבל זו נקודה שצריך לדון בה.

והבעיה הקשה ביותר שנובעת מיזה והיא הבעיה שהיתה כאן כנראה עם הבעל.
אנו גדלנו על החינוך שלנו על חיי צניעות הופרדה מוחלטת בין גברים לנשים. אז איך עכשיו אמור להיות הקשר בין איש לאשה. האם מביאים עם האשה ילדים או שהיא גם ידידה ושותפה לחיים. האם אפשר לשוחח אתה בענייני היום יום שעוברים או רק שיחות שהם לצורך. וזה המכשול הגדול. כשהזוג חי את חייו בפשטות ולא נקשרים ביניהם בלב ונפש הדבר מתחיל להסדק ברגע שנתקלים שאיזה מכר שהוא כן מספק את אותם צרכים, ושהוא כן נותן במקום בו הבעל או האשה מחסירים וחוסכים.
כמובן שיהיו הרבה שיזדעזעו ויגידו אוי לנו, אנו נישאים רק לצורך הבאת ילים וכו' ואיך עולים בראשנו מחשבות פיגול.
ואני גם לא בא להציע פתרונות כי כרגע אין לי שום פתרון שמניח את הדעת ומתאים לכולם. אבל העלתי את הנקודה ואולי אי מי יחשוב על כך.

תחשוב טוב יהיה טוב!!!!!!!!!!!

משתדל
בס"ד
אני דוקא חושב שהרצון הוא היסוד להצלחה בזה כי תמיד ישנה ירידה ביחסים ומשיכה לחוץ...במיוחד כשיש מגע איתו לכן צריך רצון אמיתי להתגבר...
וזה ממש קשה כך שאי אפשר לשבת בצד ולבקר אחרים,
בידקו היטב היטב מה קורה בבית...
אני לפחות ממש ממש לא רגוע...
ולא שתטעו לחשוב שזיהיתי אי אלו בעיות......
יהיה טוב בעז"ה...

exdos

מה הקשר למקום עבודה חילוני?

בעלה לא התנהג אליה כמו שצריך אז היא פשוט עזבה אותו..

חוצמזה אתם לא תמיד יודעים מה עומד מאחורי פרידות וגירושים, לפעמים יש דברים אחרים שמסתתרים מאחורי הסיפור היפה כ"כ.

אני פשוט מתאפק לפתוח את הפה.

YA208
לצערי יש חוסר בהדרכה לבחורי ישיבה,איך להתנהג לאשה, איך להתנהג בבית, איך לנהל אותו, מה היא מידת תשומת הלב שצריך לתת לאשה ?
וכן להיפך לבנות, איך מתנהגים לבעל, איך מנהלים בית, ומה היא מידת תשומת הלב שזקוקה האשה לתת לבעל ?
ראשי ישיבות צריכים לתת על כך את הדעת, בזמן האחרון שומעים הרבה על גרושים בציבור החרדי, ולפעמים על שטויות ועל דברים שהיו יכולים להסתדר, ולא להגיע לכך.
אולי צריכים להקים שיעורים מיוחדים על כך, הן לגברים והן לנשים.
ובפרט לצעירים וצעירות זה ימנע הרבה מכשולים והרבה בעיות בעתיד.

עד כאן מה שפורסם בבחדרי.
מכאן - הבמה שלכן, חברים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2010 21:02 לינק ישיר 

טוב אני מסכימה לאין אפוטרופוס לעריות, וגם במקומות עבודה "חרדיים" כביכול יש את הבעיות האלה, אבל מה ציפו כשאתם שולחים את האישה לעבוד די שתפרנס בית כשהבעל בן תורה??? הרי זאת שאיפתה של כל אישה אי אפשר לצפות מאישה לא לעבוד כאשר גם בעלה לא עובד, התפקידים הוחלפו ולנו אין ברירה אחרת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 00:50 לינק ישיר 

מוצניק
את צודקת שאם הבעל לא עובד האשה עובדת,
אבל צריכים מצד שני להציב גדרים מסוימים במקום עבודה, ובוודאי שמקום חילוני יכול להשפיע לרע, ולא חסר מקומות עבודה חרדיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 05:37 לינק ישיר 

חח דווקא כן חסר וחסרה גם משכורות... 

"המין האנושי רוחש סלידה רבה לעבודה אינטלקטואלית, אבל גם אם אנשים מניחים שניתן לרכוש ידע בקלות, רבים מסתפקים בבורות, ובלבד שלא לטרוח אפילו מעט בכדי לרכוש אותו"

(סמיואל ג'ונסון, 1709-1784) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 10:16 לינק ישיר 

מוצניק
לו יהא כדברייך שחסר, גם צריכים לחשוב האם כדאי להרוס את הבית ואת היהדות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 18:05 לינק ישיר 

ברור לא לא אמרתי לכו לעבוד במקום חילוני רק ציינתי עובדה יבשה 

"המין האנושי רוחש סלידה רבה לעבודה אינטלקטואלית, אבל גם אם אנשים מניחים שניתן לרכוש ידע בקלות, רבים מסתפקים בבורות, ובלבד שלא לטרוח אפילו מעט בכדי לרכוש אותו"

(סמיואל ג'ונסון, 1709-1784) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 10:09 לינק ישיר 

אבל עם העובדה היבשה הזו לא צריכים ללכת לעבוד במקום סכנה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > מי אשם - מקום העבודה או אחרים?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext