בס"ד   שלום!  אני פותחת את אשכול זה בראש ובראשונה להגיב לדברי שירה. (כמובן שיש סיבות נוספות ואכמ"ל)כפי שאמרתי בהודעתי" /> פורום: שידוכי חרדים - היכן הדולרים?? – בחדרי חרדים
בית פורומים שידוכי חרדים

היכן הדולרים??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/12/2006 17:39 לינק ישיר 

ועוד משהוא שמפריע לי, התאווה הזאת ל "גדלות".

מה המקור לשאיפה החרדית הכל כך "גדולה" (תרתי משמע) הזאת שעל מזבחה היא מקריבה את מירב בניה ? איזה מין אידאל זה בכלל ?

אין לכם אידאלים אמיתיים שעשיתם את "אידאל ייצור הגדולים" לאידאל הכי גדול שלכם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 17:53 לינק ישיר 

ועד שקם אותו "גדול" באה אחת ובטפשות ובחוצפה רוצה להכות אותו על קודקודו ולקיים "דור ששופט את שופטיו".

"אז אני חושבת שהסיפור של הרב הזה הוא עדיין סיפור קמצנות גרידא... זה נראה לי טיפשי ביותר שרב ילך נגד ציבור שלם.... ואם את יכולה אבקש ממך מעל דפי הפורום לחשוף את שמו כדי שכל אחד ישפוט לבד".

מדברייך ניכר שאין לך מושג במעשי גדולים, אז מה פתאום את מעבירה עליהן ביקורת  ?

אדרבא ואדרבא, שימי לב כמה אינך מבינה, זה מדד לאדם גדול שאתם כל כך חושקים בו - היכולת ללכת נגד הזרם !

הרי לפי דברייך ה"גדול" צריך להיות כמו כלב, להפנות את הראש אחורה ולראות לאן רוצה הבעלים ללכת, במקום להוביל ולהנהיג...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 17:54 לינק ישיר 

הבבא תור.

נדמה לי שזו לא פעם ראשונה שאתה בוחר דוקא בפורום הזה ע"מ לתקוף את התנהגות הציבור החרדי.

אני בהחלט חושב שיש מקום לדיונים בין ד"ל לחרדים, אבל לא חושב שהפורום הזה מקום מתאים לכך. (אלא אם כן קבלת על עצמך להציל את הציבור החרדי מהשקפת עולם שונה משלך ואתה מנסה להטיף בכל מקום והזדמנות)

---------
רוב גדולי ישראל בדורות האחרונים היו כאלה שהקדישו את כל חייהם ללימוד התורה במסירות נפש, עד כדי שהפך למקובל אצל רוב תלמידי החכמים ואנשי החינוך שע"מ לצאת גדול צריך להקדיש את הזמן אך ורק ללימוד תורה. (ועכשיו אפשר לפתוח דיון "מי אלה גדולי ישראל" - לא כאן)

"אידיאל יצור הגדולים", בנוסף היותו חשוב מאוד לעם ישראל ולתורה, הוא גם אידיאל עבור כל אחד ואחד, שגם אם לא יצא גדול, יכול לצאת "חצי גדול", או "רבע". גם זה משהו גדול. למה לא לשאוף להכי טוב?

וכבר אמרו חז"ל:
"אלף בני אדם נכנסין למקרא יוצא מהן מאה למשנה, מאה למשנה יוצאין מהן עשרה לתלמוד, עשרה לתלמוד יוצא מהם אחד להוראה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 18:01 לינק ישיר 

והמנהל הנכבד כותב:"3. טוב אני מכיר את החלטורות האלו מעצם היותי בחור ישיבה אברך שלומד ומתעתד להיות ראש ישיבה או גדול הדור לא יבזה את עצמו בעבודות הללו (הביזוי הוא לא בעיניים שלי אלא של הרחוב מה לעשות זה המצב)... ותחשבי את עם עצמך את רואה את הרב קנייבסקי סוחב ארגזי יין או מסדר עגבניות בחנות או נוהג במשאית בשר???".

שים לב כבודו:"א"ל רב לרב כהנא הפוך בנבילתא ולא תיפוך במילי פשוט נבילתא בשוקא ושקיל אגרא ולא תימא כהנא אנא וגברא רבא אנא וסניא בי מלתא" (תלמוד בבלי מסכת פסחים קיג ע"א)

ולתועלת מי שלא מבין, "אמר לו רב לרב כהנא:"פשוט נבלה בשוק וקבל שכר, ואל תאמר כהן אני, אדם גדול אני, ושנוא עליי הדבר" ! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 18:29 לינק ישיר 

קודם כל להבהיר, הביקורת שלי היא ברוח "נאמנים פצעי אוהב",  אני לא תוקף לשם לתקוף. ואם אני לא רצוי פה, ואם אנשים כאן לא יודעים ולא מסוגלים לקבל ביקורת, אלכה ואשובה אל מקומי הראשון...

"אידיאל יצור הגדולים", בנוסף היותו חשוב מאוד לעם ישראל ולתורה, הוא גם אידיאל עבור כל אחד ואחד, שגם אם לא יצא גדול, יכול לצאת "חצי גדול", או "רבע". גם זה משהו גדול. למה לא לשאוף להכי טוב?".
אין מקור לאידאל כזה, מדובר בהמצאה חרדית.

בן אדם צריך לשאוף לקיים את ייעודו בעולם ולממש את הפוטנציאל שלו בצורה מקסימאלית, בהחלט, מסכים. אבל ! הדגש הוא על שלו !!!

ולגבי הגמרא שציטטת, אין משם ראיה, זה לא רלוונטי, מדובר בטיעון מוטעה ידוע. הגמרא ממש לא מתכוונת שצריך להוליך אלף בדרך שלא מתאימה להם בשביל אחד שזה כן מתאים לו, תקרא את הגמרא, לא הבנת אותה.

ולגבי אידאל "ייצור הגדולים", זה נאמר בציניות. גדולים לא מייצרים, הם נוצרים מעצמם, יותר נכון לומר "יוצרים את עצמם", לא צריך לדאוג להם, הם יבואו, לא אלמן ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 19:00 לינק ישיר 

לא משנה באיזו רוח אתה אומר את דברי הביקורת, ולא משנה למי הם מפריעים ולמי לא. היות ומדובר בפורום "שידוכי חרדים", נראה לי שזה לא המקום.

ההשקפה של גדולי ישראל (שאיני יודע אם אני ראוי להציגה) היא שהאידיאל הוא יראת שמים וקיום התורה - הוא האידיאל היהודי. ולקיומו הפרטי של כל אחד ואחד והכללי של כולם, בדור שלנו, עדיף לשבת באוהלה של תורה כל עוד הדבר אפשרי.  כך גם יגברו הסיכויים להעמדת תלמידים שיהיו מגדולי ישראל - ויש אידיאל להעמיד תלמידים, ומן הסתם לדאוג שיהיו כמה שיותר גדולים. (ובמילים אחרות ניתן לקרוא לו "ייצור גדולים" - אולי זה קצת שונה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 19:05 לינק ישיר 

תגובה שהגבתי באשכול "בחור עובד או בחור לומד", ואני חושבת שהיא רלוונטית גם לדיון הזה:

יש לר' נחמן סיפור מדהים, תובנתי במיוחד, שנקרא "תבואת השגעון".
הסיפור מספר על מלך שנתגלה לו כי כל התבואה של השנה הבאה תהיה בעלת פגם מוזר: כל האוכל אותה יהפך למשוגע. ישב המלך עם שריו ויועציו וחשב כיצד להתמודד עם הבעיה. בהתחלה הם חשבו שכדאי להם לשמור בצד תבואה טובה, כדי לפחות ש"הנהלת המדינה" תישאר שפויה, אך לאחר מחשבה קצרה הבינו שברגע שכל העם יהיו משוגעים, הם עצמם, "ההנהלה השפויה" יהיו ה"לא נורמלים", ולכן מוטב לאכול מן התבואה ולהתאים עצמם לעם, אך סיכמו בינהם שכל אחד מהם יעשה לעצמו סימן, שגם כשיהיה משוגע, לפחות לא יחשוב שהוא נורמלי וידע שהוא משוגע.

הסיפור הזה נהדר בעיני, הוא מסביר באופן מדויק את החילוק בין אמת יחסית לאמת מוחלטת.

אין ספק שללמוד תורה זוהי האמת המוחלטת, המושלמת, התכלית האמיתית.
אין ספק שבני התורה מהווים את העילית הרוחנית האיכותית של הציבור בעולם.

מאידך, אני מודעת לפער בין אידיאל למציאות, ושלעיתים המציאות מכתיבה לנו התנהלות אחרת מאשר זו שהיינו חפצים בה. לא תמיד החיים מאפשרים לאדם, עם כל הרצון הטוב ומלוא הנכונות, לשבת ללמוד בלא הפרעה כל ימיו. הרבה פעמים אדם נאלץ לצאת את "עולם המעשה" ולעשות לביתו, ואני לא מדברת על מותרות, אני מדברת על צרכים קיומיים. העניין הוא שיש כאלו שלאחר שהם פורשים, על מנת להרגיש טוב עם עצמם, הם מתחילים לדבר על "הבטלנים שבכולל", וכאן נעוצה הבעיה הגדולה. מילא פרשת, היית חייב ואף אחד לא בא אליך בטענות, זו האמת היחסית שלך, אבל לפחות תהיה מודע לאמת המוחלטת המקורית, ואל תטען שהיחסית שלך היא כזו.

לענות על השאלה בראשית האשכול אינני יכולה, אני חושבת שהיא אינדיווידואלית לכל אחד בפני עצמו, ושנוסחה מוחלטת לשאלה זו סופה כשלון. אני מודעת לעובדה ש"תורה בכל מחיר" זו דרך למעטים, לא דרך לרבים. כשאני נפגשת עם בחור והוא אומר שהוא מתכנן לשבת ללמוד כל החיים, זה קצת מרתיע אותי. אני שואלת את עצמי אם הבחור הזה מודע לכך שהוא הולך להיות אבא ובעל ולקחת איזשהי אחריות פיננסית על משפחה,  ושאולי המציאות לא תתאים לתכנונים ארוכי הטווח שלו. לרצות להישאר כל הזמן בלימוד? זה סיפור אחר, ואני חושבת שקיומו של ה"רצון" הזה מבדיל בין אלו שסוגרים את הגמרא בכאב אם המציאות מחייבת, לבין אלו שממתינים לרגע הזה כדי לברוח מהכולל.

אני חושבת שהמשפט שכתבתי:  "מילא פרשת, היית חייב ואף אחד לא בא אליך בטענות, זו האמת היחסית שלך, אבל לפחות תהיה מודע לאמת המוחלטת המקורית"- הוא לא מדויק.

למה הוא לא מדויק? כי אם נודה על האמת- בהחלט באים אליו בטענות, הרבה פעמים משום שאברכים מחזיקים באמת המוחלטת הם מתייחסים אל הציבור העובד לא כבעלי אמת יחסית, אלא כבעלי שקר. אם בחתונה אני יכולה לשמוע ריכול קלפטעי בסגנון של: "תגידי, שמעת שהבעל של רוחי עזב את הכולל והוא חצי עובד\לומד עכשיו...?", עם נימת עליונות מזלזלת, אותי זה מרגיז, מה את יודעת מה היו השיקולים שלה?... אז נכון שאת ב"ה מצאת משרה, וההורים שלך ושלו אירגנו לכם דירה, אבל מה את יודעת מה קורה אצל רוחי?... למה הופכים את זה לנייעס? למה כאלו שיצאו לפרנס את משפחתם צריכים לחוש כאנשי שקר? כאנשים נטולי לגיטימציה?

אתם יודעים מה קורה כאן מבחינה פסיכולוגית? כל אחד מנסה להגן על עצמו!
ציבור האברכים חש שמתייחסים אליו  כפראזיט, אם פעם זה היה מבחוץ (הציבור החילוני), הרי שהיום זה גם מבפנים (הציבור החרדי), ועל מנת להמשיך להצליח להחזיק מעמד בחיי תורה הם גיבשו גאוות יחידה, תחושת עליונות, אנחנו הצדיקים האמיתיים, נושאי הלפיד, אברך שעזב את הכולל הוא כזה ש"לא עמד בניסיון", הוא סוג ב', ג', ד'...ת'. הלחץ החברתי הוא אדיר.

והציבור העובד, לא נשאר חייב, גם הם הרי חייבים להגן על עצמם- הם הרי לא עשו שום עבירה, הרי גם התנ"ך וגם התלמוד תומכים בחיי עבודה כדרך לרבים, אז נכון אנחנו לא במדרגה של להיות אברכים כל החיים, אבל למה אנחנו צריכים להרגיש מוקעים? למה אנחנו צריכים לפחד מ"מה יגידו"? פלא שהם מתחילים לדבר על הבטלנים שבכולל?...

וזו לולאה אין סופית שחונקת את עצמה.

כפי שציינתי, אני סבורה, בניגוד לצורת החינוך בסמינרים, ש"תורה בכל מחיר"- זו דרך למעטים, לא לרבים. אני מאמינה בה כאידיאל אמיתי, כאידיאל הכי אמיתי שיש, אבל אני חושבת לפעמים צריך להתחשב במציאות, ושזה לא הופך את האדם לטוב פחות. בן תורה זה מהות, לא מקצוע. יהודי אמיתי יכול להישאר בן תורה גם כאשר הוא עובד לפרנסתו. אני לא יוצאת נגד החינוך בסמינרים, אני בהחלט חושבת שסמינר צריך לחנך לאידיאל המושלם ביותר, לאמת הנאצלת, המדויקת והמוחלטת, למה לחנך לחיי בדיעבד כאשר אפשר לחנך לחיי לכתחילה? אלא שבד בבד צריך לדעת להנחות גם באופן אינדוידואלי, שקיים כזה מושג אמת יחסית, שזה לא "עבירה" לבעל לפרנס בית כשצריך, שאישה לא אמורה להיות "המשגיח הרוחני" של בעלה (אני מכירה, אישית, זוג שהתגרש בגלל זה), שיש את השיעורים הגבוהים בסמינר, ויש את החיים בבית, ובחיים בבית לא מביאים משפטים ערטילאיים שאמרה שהרבנית בשיעור סמינר, אלא הבעל והאישה מדברים בינהם עם המצב, מנסים לגבש אסטרנגיה והולכים להתייעץ עם רב באופן פרטני.

רק, לא משנה מה אתה עושה, אל תשכח לדעת מהו הססטוס האמיתי שלך. לדעת איפה האמת המוחלטת, איפה השקר המוחלט ולדעת להכיר גם בנכונותה של  האמת היחסית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2006 19:23 לינק ישיר 

ישר כוח.

תלמיד חכם נשאר תלמיד חכם גם כשהוא עובד לפרנסתו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > היכן הדולרים??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.