בית פורומים שידוכי חרדים

הספר---פרק-ד '

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2006 12:53 לינק ישיר 
הספר---פרק-ד '

פרק רביעי *:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

קורס לחכמולוגים!!!

אמר לי בחור אחד א"א לבדוק בפגישות כלום אני בודק הכול בבירורים אולי לכן הוא לא נשוי היום אבל נעזוב את זה עכשיו..

שאלתי אותו תגיד לי אם מגיע איילך בחור בישיבה אומר לך בו ניסע לטיול ביחד או נארגן חדר ביחד אתה גם מברר עליו כמו בחורה הוא אמר לי לא מה פתאום בחור אני מכיר אותו אני נמצא איתו כבר כמה שנים בישיבה..

אז אמרתי אתה מכיר בטוח???

כן הוא אומר לי...

אמרתי בסדר אז אני יכול לשאול אותך כל שאלה עליו ואתה תדע הוא אומר לי כן אז שאלתי תגיד אם עכשיו מודיעים לו שהוא צריך לארוז את החפצים שלו מהישיבה כי זורקים אותו וברגע שהוא מתחיל לארוז מתקשרים אליו מהבית אם הודעה שאימו נפטרה ברגע זה אתה יכול להגיד לי איך הוא יגיב???

אז הוא ישב חשב תראה , תשמע , נוווו , מה אתה רוצה ממני?  איך אני יכול לדעת כאלה דברים לא יודע אולי הוא יהיה מאופק אולי הוא יכעס מאוד ויהיה לו התפרצויות אני לא יודע שאלתי אותו אבל אמרת לי שאתה מכיר אותו? ואני יכול לשאול אותך כל שאלה עליו!

כן הכוונתי על האופי שלו האישיות שלו , אבל איך הוא יגיב במקרה כל כך קיצוני איך אני יכול לדעת טוב אמרתי.. אז אתה אומר שאת החלקים האלו בנפשו אתה לא יודע אבל את האישיות , דברים שהוא אוהב לעשות אתה כן יודע טוב אז אולי תספר לי... הוא התחיל לספר לי , לא אכתוב את כל מה שהוא אמר..

אבל בסוף שאלתי אותו כמה זמן לקח לך לדעת את כל הדברים האלו אז הוא אמר לי מה זאת אומרת כשהגענו לישיבה הוא היה בדיוק חבר חדר שלי אני יודע משהו כמו תוך שבועיים שלשה אתה מכיר כבר בנאדם.. סוף , סוף הגעתי למה שרציתי! אז אמרתי לו א"כ למה בבחורה כל כך קשה לך לדעת עליה דברים? ולהכיר אותה תוך מספר שעות? (סה"כ מספרי השעות תואמות רק שאצל חבר בישיבה זה משתרע על כמה שבועות ובפגישה עם בחורה זה מקופל לשבוע)

הוא אומר לי תשמע בחורה זה משהו אחר! מה משהו אחר אמרתי לו מה היא לא אוכלת דרך הפה , לא שומעת באוזניים , מה משהו אחר? מה זה הדקלומים האלו חסרי המשמעות!

טוב אתה צודק אפשר לבדוק בפגישה אבל רגע... ואז הוא מוציא את הנשק האחרון שנשאר בארסנל תשמע היא יכולה להעמיד פנים איך אני ידע שהיא לא עושה את עצמה הבחורה הכי נחמדה וחכמה היא תעבוד עלי?

על זה אני רוצה לענות בהרחבה באמת כמו שאמרנו גם בבחור וגם בבחורה או בכל אדם בעולם קשה לדעת את תגובותיו למצבים ולא לחינם נכתב אדם ניכר בכעסו שזה דבר שלא רואים כל יום ולכן כשבאים לבדוק בפגישה אנו בודקים את האופי השטחי מלמעלה ולא כי אנחנו לא רוצים יותר עומק... זה פשוט לא אפשרי??? כמו שמוצאים הרבה חילוניים שאחרי שגרו הרבה זמן ביחד והתחתנו ואחרי זה באו והתלוננו לא ידעתי שהוא יכול להגיב ככה , מה קרה לו פתאום , זה לא הבחור שהתחתנתי איתו , (מגורים צמודים למשך שנים לאדם לא בהכרח גורם להיכרות עמוקה תמיד יהיו דברים חדשים שלא הכרנו.. הסוד לנישואין טובים הוא אחר ועל כך בהמשך..)

אבל באופי הפשוט , האופי הראשוני , אף אחד לא יכול להעמיד פנים אבל אמר לי איזה מישהו נניח שהבחור היא בחור חכם , נבון , הוא יכול לעבוד עליה לסובב אותה!!!

אמרתי לו מי שיש לו הבחנה דקה גם בזה יכול להבחין מי ניקח דוגמא על טיול שהתבצע תחת קושי של התארגנות ננתח איך בחור א' מספר זאת ואיך בחור ב'  מספר זאת.

בחור א: תשמעי יצאנו לטיול היה ממש נחמד אבל מה אני יספר לך היה בהתחלה מה זה על הפנים לא הצלחנו לארגן מפות ולאף אחד לא היה כסף תשמעי ממש על הפנים וגם היה בעיה אם תיקים ממש דפוק אני לא מאמין שאני יוצא אם כאלה חבר'ה לוזרים אבל בסוף הכול הסתדר אבל אני אומר לך כאלה בחורים דפוקים לא יודעים לארגן כלום בסוף אני ארגנתי הכול אבל מה היה על הפנים אני בעזה"י לא יוצא איתם בחיים שלי אבל עשינו מסלולים כיפים למרות שהיה קשה.

בחור ב: ביום ראשון שעבר יצאנו לטיול והיה ממש נחמד אני מאוד נהניתי חבר'ה מאוד נחמדים האמת שבהתחלה לפני היציאה נתקלנו בכמה בעיות אבל ב"ה הסתדרנו די מהר בעזרת חוכמתו של אחד הבחורים ומאותו רגע הכול הסתדר ובאמת אני שוב פעם חוזר על זה היה ממש נחמד.

אני מקווה שאני לא צריך להסביר לכם לאיזו קטגוריה שייך כל בחור אני חושב שהדברים מובנים מאוד!

מה שאני רוצה לומר שגם אם מנסים לשקר זה לא עובד איך אומרים "לשקר אין רגליים" ממש ככה.

גם אם תרצה לשקר! בטון דיבור ובאופן הגשת הדברים יורגש האופי שלך האישיות..

לסיכום מי שרוצה להצליח בפגישות לעלות על מי שעומד מולו צריך להתנהג הכי טבעי שיכול להיות ורק קצת לחדד את חושיו אתה ממש צריך להיות לא גאון, לא חכם, וגם לא מוכשר, אולי קצת חכמולוג...!

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/4/2006 13:37 לינק ישיר 

יפה שימי, כל מילה פנינה!

הכיצד לדעתך בחור מגיע לתובנה שכזו?

<אמר לי בחור אחד א"א לבדוק בפגישות כלום אני בודק הכול בבירורים אולי לכן הוא לא נשוי היום אבל נעזוב את זה עכשיו..>*:NAMESPACE PREFIX = O />

להערכתי זה נובע מחוסר ביטחון עצמי.
חוסר בגרות אישית.
חוסר בהדרכה וכיוון של אדם בוגר. תוקן על ידי - שדכנית1234 - 06/04/2006 13:59:45

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/4/2006 14:07 לינק ישיר 

ולכן נכתב ספר זה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/4/2006 14:20 לינק ישיר 

אמנם אני כבר די "מבינה" בעינייני שידוכים ומה שכתבת אני יודעת.. אבל בשביל בחורים בחורות שנכנסים עכשיו לשידוכים זה יכול מאוד לעזור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2006 18:16 לינק ישיר 

ספר חמוד מאוד... ובאמת כמו ששירה אומרת זה מיועד למי שנכנס לשידוכים ממש עכשיו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 11:53 לינק ישיר 

יפה מאוד

פשוט אין מה להוסיף
קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/5/2006 00:15 לינק ישיר 

תודה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הספר---פרק-ד '