בית פורומים שידוכי חרדים

נשואים חרדי עם בעל תשובה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/5/2006 21:35 לינק ישיר 

יש סוג של חוזרים בתשובה טריים ויש חוזרים בתשובה שביתם חרדי וילדיהם ישאו את הטלאי של חוזר בתשובה דורות רבים  וזו הבעיה מתי זה נגמר? בעלי בעל תשובה ואני גדלתי בחלק מחיי במוסדות מזרחי וחלק בבית יעקב נשאתי עם בעלי כשהוא שנה וחצי בתשובה היום 20 שנות נישואין ולימודים ואני לא בטוחה אבל יתכן שמסתכלים על ילדי כילדי בעלי תשובה למרות שהם נולדו בבית חרדי   אז איפה הגבול בהגדרה?????????? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 00:16 לינק ישיר 

המורה זה שאת נישאת לבעל תשובה ובה היצלחת זה לא מלמד על הכלל אין להתעלם מההבדלים בן בחור שגדל בבית חרדי לבין בחור בעל תשובה בן גילו ולדעתי לא ניתן לגשר עליהם ראית מה כתב הבעל תשובה והדברים מדברים בעד עצמם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2006 20:09 לינק ישיר 

לדעתי יש הבדל בין בעל תשובה לבעל תשובה.
יש בעל תשובה שחזר בהיותו קטן עקב כך שהוריו חזרו בתשובה, וכל חינוכו היה במסגרת דתית חרדית.
יש בעל תשובה, שנסע לחפש את עולמו מעבר להרי החושך, ודווקא שם האיר לו הניצוץ הפנימי.
יש בעל תשובה שחזר יחד עם חבריו היות וזה אופנה לחזור בתשובה.
יש בעל תשובה שנדלק עקב היותו באומן או בכל מקום אחר.
אך כדי להתחתן עם חרדי מבטן ולידה צריך מספיק אומץ לעשות זאת עקב כל היסטורית העבר.
אבל אני לא שולל זאת לחלוטין, היות ויש אנשים שדווקא רואים אתגר להתחתן עם בעל תשובה, ושוב תלוי באיזה שלב בחיים הוא נמצא בעל התשובה, ואיזה כור היתוך הוא עבר עד שהגיע למדרגתו.
נכון שיש הבדל מנטאלי בין בעל תשובה לחרדי מבטן ולידה, אך כל זאת מדובר בדור הראשון.

בדרך כלל בדור השני ההבדלים פחות ופחות נראים, ויש יותר ויותר משפחות חרדיות שיתחתנו עם בנים/בנות להורים חוזרים בתשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2007 19:05 לינק ישיר 

טוב לצערי הרב קראתי את כל מה שנכתב כאן האמת בעל תשובה הרבה יותר טוב מחרדי מלידה
אבל כמו שכמה אמרו לא כולם כמו אותו הדבר וגם לא  כל החרדים מלידה שוים יש חזקים יותר ויש חזקים פחות
תראו לכל אחד יש צד השולט בו האחד צד הגבורות השני החסדים ויש כאלה גם זה וגם זה העבודה של הבעל תשובה היא עבודת המידות בדיוק כמו החרדי מלידה מי אמר שאי אפשר לקחת חתן חרדי מלידה והוא יהיה רח"ל בעל מכה או אחד שיש לו הרבה גבורות או סתם אחד שלא רוצה לעבוד ואו ללמוד אין לזה ביטוח לכלום אבל מי שזוכה לקבל חתן בעל תשובה אמיתי עבד השם אמיתי שהוא עבד על מידותיו ויש אצלו הרבה חסדים או רק חסדים זכה אבל מי אומר לאותו בעל תשובה שאותה בחורה המוצעת היא באמת מתאימה לו אולי זאת אחת שלא למדה שום דבר בחיים שלה היא שם רק כי נולדה בבית חרדי ואין לה בכלל רצון להישאר בזרם ככה שאי אפשר לדעת מה שכן אני אישית מעדיף בעלת תשובה כי היא באותו ראש שלי ולצערי הרב ראיתי הרבה בחורות חרדיות מבית שלא יודעות יותר מהדלקת נרות והפרשת חלה האמת שידוכים צריך הרבה תפילות שהאחד או האחת המתאימים יגיעו ולא ליפול בפח רק הקב"ה מזווג זיווגים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2007 19:12 לינק ישיר 

קודם כל יש וורט. שמדוע במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד? בגלל ה...
אבל זה רק וורט.
ולענין הנידון, יש הבדלי מנטליות גדולים, שאין להתעלם מהם בין חרדים מלידה לבעלי תשובה. או במקרה הקיצוני הבעל תשובה נהיה קיצוני מידי.

אני מזדכה כל יום בזכויות.

ומה אתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נשואים חרדי עם בעל תשובה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.